Διπλός κίνδυνος για «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες ακινήτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διπλός κίνδυνος για «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες ακινήτων
Όσοι δεν υποβάλλουν μέχρι σήμερα τη δήλωση για τα κουρεμένα ενοίκια του Μαρτίου θα κληθούν να επιστρέψουν την αποζημίωση που έλαβαν για τον Μάρτιο και δεν θα πληρωθούν προκαταβολικά για τον Απρίλιο.

Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια. Όσοι «ξεχάσουν» και δεν προλάβουν να υποβάλλουν μέχρι σήμερα Παρασκευή τη δήλωση Covid για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Μαρτίου δεν θα πληρωθούν προκαταβολικά για τα μισθώματα που έχασαν τον Απρίλιο ενώ παράλληλα θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος τα χρήματα που έλαβαν προκαταβολικά τον περασμένο μήνα για τα μειωμένα μισθώματα του Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα και υποχρεωτικά δεν εισπράττουν καθόλου ενοίκια ή εισπράττουν μειωμένα κατά 40% θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τα μεσάνυχτα τη δήλωση Covid για τα μειωμένα μισθώματα του Μαρτίου. Μόνο με την υποβολή της δήλωσης του Μαρτίου θα μπορέσουν να:

1. Αποζημιωθούν προκαταβολικά για τα κουρεμένα ενοίκια του Απριλίου. Οι αποζημιώσεις που φθάνουν έως και το 80% των μισθωμάτων, θα καταβληθούν στα τέλη του μήνα με βάση τις δηλώσεις Covid για τον μήνα Μάρτιο 2021 οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν στη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα 14 Μαΐου 2021. Ταυτόχρονα πρέπει να πληρούνται και οι εξής προϋποθέσεις:

- Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

- Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

- Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

- Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Απρίλιο.

2. Κρατήσουν την αποζημίωση που εισέπραξαν προκαταβολικά τον Απρίλιο για τα κουρεμένα ενοίκια Μαρτίου η οποία πληρώθηκε μαζί με την αποζημίωση για τα ενοίκια του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών όσοι δεν υποβάλουν δήλωση Covid για το Μάρτιο θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος την αποζημίωση που έλαβαν προκαταβολικά.

Ενοίκια Μαΐου

Το μέτρο των μηδενικών ενοικίων διατηρείται και τον τρέχοντα μήνα για τις κλειστές επιχειρήσεις και για συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία. Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου οι επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών καθώς και για τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους. Τα μειωμένα κατά 40% μισθώματα ισχύουν μόνο για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας και αφορούν την πρώτη κατοικία ή το ενοίκιο του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider