Γραφάκος: Οι μονάδες ενεργειακής αξιοποίησης «μπαίνουν μπροστά» στην κυκλική οικονομία

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γραφάκος: Οι μονάδες ενεργειακής αξιοποίησης «μπαίνουν μπροστά» στην κυκλική οικονομία
Ο κ. Γραφάκος επανέλαβε το στόχο των 45 μονάδων για την επόμενη τετραετία .

Η ολοκλήρωση των υποδομών αστικών αποβλήτων και η εφαρμογή της πολιτικής «πληρώνω όσο πετάω» αποτελούν τους δύο πυλώνες για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, όπως σημείωσε μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας & Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Ο κ. Γραφάκος επανέλαβε το στόχο των 45 μονάδων για την επόμενη τετραετία ενώ υπενθύμισε ότι έχουν δημοπρατηθεί μέχρι στιγμής οι 30 με τις 15 να κατασκευάζονται. Ο ίδιος σημείωσε ότι το ΥΠΕΝ υλοποιεί μελέτη ενεργειακής αξιοποίησης στο πλαίσιο της οποίας υπάρχει ανοικτή διαβούλευση η οποία θα τελειώσει στις 5 Μάϊου και θα οδηγήσει στη δημιουργία από τον ιδιωτικό τομέα μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης των υπολειμμάτων των μονάδων ανάκτησης και ανακύκλωσης.

Αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδα να επιτύχει τον ευρωπαϊκό στόχο της κλιματικής ουδετερότητας το 2050, ο γ.γ υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες χώρες που έδειξαν θερμό ενδιαφέρον και έχει εντάξει 6 πόλεις στην ομάδα των 100 ευρωπαϊκών πόλεων που οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider