Επιχειρηματικό πάρκο για τη γεωργία και την κτηνοτροφία κατασκευάζεται στο Ντουμπάι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχειρηματικό πάρκο για τη γεωργία και την κτηνοτροφία κατασκευάζεται στο Ντουμπάι
Η κυβέρνηση του Ντουμπάι προχωρά σε μια δυναμική ανάπτυξη των κλάδων της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Η άνοδος των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως και οι διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19, ωθούν τα πλούσια σε πετρέλαιο ΗΑΕ να επιταχύνουν τα προγράμματα γεωργίας και κτηνοτροφίας. Η χώρα, η οποία περιλαμβάνει το Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι, καλύπτει το 90% των επισιτιστικών αναγκών της με εισαγωγές.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια δυναμική ανάπτυξη των κλάδων της γεωργίας και της κτηνοτροφίας εισάγοντας καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες από την καλλιέργεια ρυζιού στην έρημο έως την έρευνα για τον τρόπο παραγωγής τροφίμων στο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, στον επιχειρηματικό κόμβο της Μέσης Ανατολής, στο Ντουμπάι, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα νέο επιχειρηματικό πάρκο για να φιλοξενήσει εξειδικευμένες γεωργικές εταιρείες και να ενισχύσει έτσι την επισιτιστική ασφάλεια.

Η πρώτη φάση του έργου, που ονομάζεται "Food Tech Valley", θα περιλαμβάνει κεντρικά γραφεία, εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης, κέντρο καινοτομίας, κέντρο έξυπνης εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και γεωργικές εκτάσεις.

«Το εμπόριο τροφίμων των ΗΑΕ υπερβαίνει τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ντουμπάι, Σεΐχης Μωάμεθ μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ ο οποίος είναι επίσης πρωθυπουργός των ΗΑΕ. «Η χώρα μας είναι ένας παγκόσμιος κόμβος εμπορίας τροφίμων και θα εργαστούμε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για τις αγροτικές επιχειρήσεις το οποίο θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν νέες γεωργικές τεχνολογίες και να ενισχύσουν τη μελλοντική επισιτιστική μας ασφάλεια», σημειώνει.

«Τα επόμενα δέκα χρόνια, στοχεύουμε η αύξηση της εγχώριας παραγωγής μας να φτάσει το 30% -40%», δήλωσε η Mariam Almheiri, υπουργός ασφάλειας τροφίμων και νερού στο Bloomberg TV. «Όλοι γνωρίζουμε ότι η εξάρτηση από την παγκόσμια προμήθεια τροφίμων δεν είναι καλό πράγμα».

Αυτό θα απαιτήσει πολλές επενδύσεις, δεδομένου ότι ο πληθυσμός των ΗΑΕ - ο οποίος τώρα φθάνει περίπου τα 10 εκατομμύρια - αναμένεται να αυξηθεί κατά την περίοδο αυτή, είπε. Το κράτος έχει ήδη σημειώσει πρόοδο όσον αφορά στην καλλιέργεια quinoa και σολομού, είπε.

Με πληροφορίες από το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider