Tip of the Day

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών

07-05-2024 | 10:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο κουδούνι μαθημάτων θα ακουστεί στις 17 Μαΐου στα λύκεια και στις 29 Μαΐου στα γυμνάσια της επικράτειας. Επιπλέον, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 31 και 30 Μαΐου, αντίστοιχα.

Ενδοσχολικές εξετάσεις και εξετάσεις γυμνασίων

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, ημερομηνία λήξης μαθημάτων των λυκείων έχει οριστεί η 17η Μαΐου. Έτσι, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α' και Β' λυκείου θα διεξαχθούν από τις 20 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2024. Η 21η Ιουνίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

Για τους μαθητές της Γ' λυκείου, οι απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 20-27 Μαΐου, με καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Όσον αφορά στα γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων έχει οριστεί η 29η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-17 Ιουνίου 2024.

Πότε κλείνουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Τα μαθήματα για τους πιο μικρούς μαθητές και μαθήτριες θα συνεχιστούν για περίπου ακόμη ένα μήνα, καθώς το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της επικράτειας θα λήξει στις 14 Ιουνίου 2024.

Έναρξη των Πανελλαδικών στα τέλη Μαΐου

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των εξετάσεων των ΓΕΛ, όπως αναφέρθηκε, θα αρχίσουν στις 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Έναρξη την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια, την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Σημειωτέον, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024.

Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:27

Ο πρόεδρος του BBC απολογείται για «λάθος κρίσης» στο μοντάζ ομιλίας του Τραμπ

17:17

Visa - Mastercard: Νέα συμφωνία για τις χρεώσεις πιστωτικών καρτών

17:13

Ινδία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη κοντά στο Κόκκινο Φρούριο στο Νέο Δελχί

17:09

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα πρέπει να έχει συνεργασία με τις χώρες που βρίσκονται στη γειτονιά της

17:05

Δήμας: Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην Αττική

16:54

Σε θετικό έδαφος η Wall Street ενόψει της συμφωνίας για το shutdown στις ΗΠΑ

16:52

Δένδιας από Κύπρο: «Όποιος απειλεί την Ευρώπη, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο SAFE»

16:44

ΟΟΣΑ: Εξυμνεί την Ελλάδα για τους γοργούς ρυθμούς μετάβασης στον ψηφιακό μετασχηματισμό

16:40

Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας έρευνα για διαφθορά στον ενεργειακό τομέα

16:28

Τζιτζικώστας: Στρατηγικός διάλογος για την πράσινη μετάβαση και τη διασύνδεση των ελληνικών λιμένων

16:24

Κομισιόν για εξαίρεση Ουγγαρίας από αμερικανικές κυρώσεις: «Περιμένουμε την απόφαση απαλλαγής»

16:24

ΗΠΑ: Πάνω από 1.500 ακυρώσεις πτήσεων, χιλιάδες καθυστερήσεις

16:18

Shell: Ακυρώθηκε η κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στη Σκωτία

16:10

Συνάντηση Κικίλια με Αλ Ουαζίρ: Νέα δυναμική στις ελληνοαιγυπτιακές ναυτιλιακές σχέσεις

15:57

Σε αμερικανικά χέρια περνά οριστικά η Ατλέτικο Μαδρίτης

15:55

Ιαπωνία: Έντονη διαμαρτυρία μετά από απειλή Κινέζου διπλωμάτη για αποκεφαλισμό της πρωθυπουργού

15:50

Hilton: Tο 2029 θα ανοίξει τις πόρτες του το Waldorf Astoria Scarlet Bay στην Πελοπόννησο

15:46

Πρόσκληση προσφορών για αναβάθμιση του συστήματος OpenMarket από το Υπ. Ανάπτυξης

15:39

Ανελκυστήρες: Αντίστροφη μέτρηση για τη δήλωση στο Μητρώο Απογραφής - Τα βήματα, η διαδικασία και τα πρόστιμα

15:31

Γάζα: Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς παρέλαβε 15 σορούς Παλαιστινίων κρατουμένων

15:27

Ποιος είναι ο κορυφαίος προορισμός για πεζοπορία στην Ελλάδα

15:24

TSMC: Άνοδος 2,5% της μετοχής παρά το χαμηλό διετίας στον ρυθμό αύξησης εσόδων

15:22

CrediaBank: Υποβολή αιτήματος για εκταμίευση της 2ης δόσης από Ταμείο Ανάκαμψης

15:05

ΛΑΕ - ΟΠΕΚΑ: Βοήθημα 138.100 ευρώ σε 183 τρίτεκνες και 10 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

14:56

Μελέτη Enaon - ΕΜΠ: Τα οφέλη από τη χρήση φυσικού αερίου στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

14:50

Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί - Τίθεται υπό δικαστική επιτήρηση

14:47

Γαλλία: Οδεύει προς υιοθέτηση του προϋπολογισμού και αποφυγή νέας κρίσης

14:45

«Φως» από τη ΔΕΗ στη νέα γενιά του ελληνικού κινηματογράφου

14:40

Στην Κίνα ο επικεφαλής του FBI για να συζητήσει θέματα φαιντανύλης και επιβολής του νόμου

14:39

Από το Βερολίνο ξεκινούν οι μεγάλες αλλαγές στο online gaming - Μηνύματα και για την Ελλάδα