Tip of the Day

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

29-04-2024 | 17:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παιδικές κατασκηνώσεις - ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ξεκινά τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00, όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ. Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες μέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης), ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Και στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα φέτος ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα Άτομα με Αναπηρία και τους μονογονείς, ενώ για πρώτη φορά μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία 2 χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων παιδιών, οι οποίοι είναι:

- εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
- ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
- άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο (μετά το πρώτο).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/progra…. Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59. Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, μη συμμετοχή σε προηγούμενα προγράμματα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για το έτος 2024. Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις. Στις αιτήσεις οι δικαιούχοι δηλώνουν όλα τα ανήλικα παιδιά τους, και όχι μόνο αυτά για τα οποία ζητούν επιταγή συμμετοχής στο πρόγραμμα, για λόγους μοριοδότησης.

Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:57

Τσιάρας: «Εργαλείο εθνικής στρατηγικής» η Διακομματική Επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα

16:56

Ουκρανία: Σχεδόν το 60% του Κιέβου παραμένει χωρίς ρεύμα μετά από ρωσικές επιθέσεις

16:50

Ανακούφιση στην Wall Street αφού ο Τραμπ αποκλείει τη χρήση βίας στην Γροιλανδία

16:40

Τα πρώτα καταστήματα Allwyn είναι εδώ - Νέα εποχή για το δίκτυο των καταστημάτων του ΟΠΑΠ

16:32

Μαρινάκης: Δεν βάζουμε στο ζύγι ζητήματα Διεθνούς Δικαίου

16:18

Ιαπωνία: Το τέλος του εξαιρετισμού και οι προκλήσεις της ομαλοποίησης

16:13

Siemens Ελλάδας: Αύξηση κατά 29,6% στον κύκλο εργασιών το 2025

16:08

Γάζα: Έντεκα νεκροί, εκ των οποίων 3 δημοσιογράφοι και 2 παιδιά, από ισραηλινά πυρά

15:47

Τυνησία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις

15:33

Γιατί εμφανίστηκαν ειδοποιήσεις 112 σε τερματικά POS

15:29

Βαλεντίνο: Η ζωή του «τελευταίου αυτοκράτορα» της μόδας μέσα από φωτογραφίες

15:27

Τραμπ στο Νταβός: Άμεσες διαπραγματεύσεις για Γροιλανδία - «Δεν θα κάνω χρήση βίας»

15:24

Συμμετοχή Στ. Παπασταύρου στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υδάτων

15:20

«Κατά πάσα πιθανότητα» δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Μερτς - Τραμπ στο Νταβός

15:09

Στάρμερ: «Δεν θα ενδώσω» στις πιέσεις Τραμπ αναφορικά με τη Γροιλανδία

15:09

Αποχωρούν από το μπλόκο στον Ε65 οι αγρότες από Καρδίτσα και Τρίκαλα

15:07

Νταβός: Αιφνιδιαστική αποχώρηση Λαγκάρντ από δείπνο εξαιτίας Αμερικανού αξιωματούχου

15:06

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε οδικό χάρτη για την αναγέννηση της Τυροκομίας

15:05

Θεοδωρικάκος: Τον Φεβρουάριο το ν/σ για απλοποίηση διαδικασιών στον τομέα της βιομηχανίας

14:54

Ερντογάν: Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία πρέπει να καταθέσουν τα όπλα και να διαλυθούν τώρα

14:51

Eurobank: Στις 26 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα του 2025

14:36

ΤτΕ: Στα 20 δισ. ευρώ το ταξιδιωτικό πλεόνασμα στο 11μηνο

14:34

Στους 915.889 οι άνεργοι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

14:26

Οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2026

14:21

Επαναλειτούργησε ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός του κόσμου στην Ιαπωνία

14:21

Χουάνγκ (Nvidia): Θα χρειαστούμε πολλά τρισ. δολάρια για την AI

14:08

«Παγώνει» η συμφωνία ΕΕ - Mercosur με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου -Τι λέει για αυτό η Κομισιόν

13:56

Ισπανία: Οι μηχανοδηγοί καλούν σε απεργία μετά την σειρά σιδηροδρομικών ατυχημάτων

13:56

«Συμβούλιο Ειρήνης»: Ιταλία, Σουηδία και Νορβηγία δεν θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Τραμπ

13:47

Ρούτε: Μία μελετημένη διπλωματία είναι ο τρόπος διαχείρισης του θέματος Γροιλανδίας