Tip of the Day

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

29-04-2024 | 17:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παιδικές κατασκηνώσεις - ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ξεκινά τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00, όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ. Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες μέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης), ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Και στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα φέτος ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα Άτομα με Αναπηρία και τους μονογονείς, ενώ για πρώτη φορά μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία 2 χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων παιδιών, οι οποίοι είναι:

- εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
- ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
- άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο (μετά το πρώτο).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/progra…. Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59. Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, μη συμμετοχή σε προηγούμενα προγράμματα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για το έτος 2024. Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις. Στις αιτήσεις οι δικαιούχοι δηλώνουν όλα τα ανήλικα παιδιά τους, και όχι μόνο αυτά για τα οποία ζητούν επιταγή συμμετοχής στο πρόγραμμα, για λόγους μοριοδότησης.

Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Λιθουανία: Έκλεισε για μία ώρα το αεροδρόμιο του Βίλνιους λόγω «εισβολής» μετεωρολογικών αερόστατων από τη Λευκορωσία

23:45

Βραζιλία: Ο πρόεδρος της COP30 θέλει έναν «οδικό χάρτη που να ενώνει τις χώρες»

23:35

Αμερικανός ερευνητής: Αν τα συστήματα ΤΝ πάρουν τον έλεγχο ο άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει «παράπλευρη απώλεια»

23:34

Amazon: Τέλος στο 9ήμερο αρνητικό σερί όπου έχασε 450 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση

23:19

Βανς: Το Ιράν απορρίπτει ορισμένες από τις «κόκκινες γραμμές» του Τραμπ

23:16

Wall Street: Ταλαντεύσεις με την σφραγίδα της Τεχνητής Νοημοσύνης

22:52

Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Σέρβων αστυνομικών σε Χαλκιδική και Ζάκυνθο

22:29

Πετρέλαιο: Τα θετικά μηνύματα για τα πυρηνικά του Ιράν έριξαν τις τιμές

22:15

Βρετανία: Η αστυνομία θα ερευνήσει τις πτήσεις με τις οποίες ο Έπστιν έστελνε γυναίκες στη χώρα

22:09

Hellenic Train: Καταργούνται αύριο δρομολόγια στην γραμμή Κατάκολο - Πύργος - Ολυμπία λόγω βλάβης

21:56

Η THEON εξασφάλισε νέες δεσμευτικές παραγγελίες περίπου 41 εκατ. ευρώ

21:43

«Βουτιά» σε χρυσό και ασήμι στον απόηχο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν

21:39

Με εντολή ΟΠΕΚΑ ο έλεγχος για παράτυπες εγκρίσεις επιδομάτων την περίοδο 2020-2022

21:32

Η Elvalhalcor στην πρωτοπορία των προσπαθειών περιορισμού της διαρροής δευτερογενών κρίσιμων πρώτων υλών εκτός Ευρώπης

21:19

Πεζεσκιάν: «To Ιράν δεν εγκαταλείπει το πυρηνικό πρόγραμμά του»

21:10

Χωρίς ταξί Τετάρτη και Πέμπτη η Θεσσαλονίκη

20:56

Μήνυμα του 112 για αποφυγή μετακινήσεων σε όλες τις περιοχές πλησίον του Αχελώου

20:53

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει το χρονοδιάγραμμα για τον αφοπλισμό της εντός τεσσάρων μηνών

20:40

Ζελένσκι: «Χιλιάδες παιδιά παραμένουν αιχμάλωτα στη Ρωσία - Μόνο 2.000 έχουν επιστρέψει»

20:28

Η Hellenic Cables ανέλαβε νέο έργο για το υπεράκτιο αιολικό έργο BC-Wind στην Πολωνία

20:24

e-τιμολόγηση: Μετατίθεται για τις 2 Μαρτίου η υποχρεωτική εφαρμογή για τις μεγάλες επιχειρήσεις

20:07

Σουηδία: Το δίλημμα του ευρώ σε έναν κόσμο μεγάλων δυνάμεων

20:00

Η ρωσική Βουλή δίνει στην FSB το δικαίωμα να μπλοκάρει κινητά και πρόσβαση στο διαδίκτυο

19:47

Λάρισα: Ορίστηκε η σύνθεση του δικαστηρίου για την τραγωδία των Τεμπών

19:34

Έντεκα νεκροί από αμερικανικά πλήγματα εναντίον σκαφών που φέρονται να μετέφεραν ναρκωτικά

19:29

Ευρωαγορές: Σε πράσινο έδαφος στον απόηχο μάκρο και γεωπολιτικής

19:23

ΝΔ: «Τα Fake News του ΣΥΡΙΖΑ για τον πληθωρισμό του 2025»

19:09

Ιράν: Εντός δύο εβδομάδων η υποβολή προτάσεων στις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα

19:04

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 510 θέσεις σε νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ - Οι προθεσμίες

18:57

Η Χαμάς ζητά από το Συμβούλιο Ειρήνης να πιέσει το Ισραήλ για τη Γάζα