Tip of the Day

Πυρόπληκτοι: Ξεκινούν οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για τον δήμο Αλεξανδρούπολης

28-08-2023 | 08:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πυρόπληκτοι: Ξεκινούν οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για τον δήμο Αλεξανδρούπολης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 28/08 η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων του δήμου Αλεξανδρούπολης που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού επί της οδού Καρτάλη 2, Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2551350168, 2551350255 και 2551350239.

Καταγραφή και επιχορήγηση επιχειρήσεων-αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στον Έβρο

Διευκρινίσεις επί της διαδικασίας της δήλωσης - καταγραφής και επιχορήγησης των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση ισχύουν τα εξής:

Οι επιχειρήσεις και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, επιχορηγούνται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφέρεια είναι αρμόδια να συγκροτήσει επιτροπές καταγραφής ζημιών που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις δηλαδή γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, (με την εξαίρεση ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή), που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων.

Μετά την οριοθέτηση της περιοχής ως πυρόπληκτη η Περιφέρεια αποστέλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά των επιχειρήσεων στο αναφερόμενο υπουργείο, το οποίο προχωράει στον έλεγχο τους και καταβάλει στους δικαιούχους την επιχορήγηση.

Τι καλύπτει η επιχορήγηση των πληγέντων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Η επιχορήγηση καλύπτει υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα.

Δεν επιχορηγούνται κτιριακές ζημιές από την Κρατική Αρωγή. Για κτιριακές ζημιές σε επιχειρήσεις οι πληττόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται με αίτησή τους στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας, Ναυαρίνου 28, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Τηλέφωνο επικοινωνίας Γραμματεία: 2310417586 κ. Τζουβάρα και κ. Τζίκας, η οποία είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής.

Η επιτροπή καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις επιχειρήσεις (εμπορικές) του Δήμου Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που επλήγησαν από την πυρκαγιά, δέχεται αιτήσεις στο κτήριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα ‘Έβρου, στην Καραολή και Δημητρίου 40, στον 1ο όροφο στο γραφείο 3, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25513 50513 και 50510, από σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αυτοψίες.

Οι επιτροπές καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις αγροτικές επιχειρήσεις των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου δέχονται αιτήσεις από σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους κατά τόπους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, όπως επίσης στην Κοινότητα Μάκρης, στη Δημοτική Ενότητα Φερών και στη Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Το Λονδίνο χαιρετίζει τις δηλώσεις του ΓΓ ΟΗΕ Γκουτέρες για το Κυπριακό

23:43

Apple: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα, αύξηση 22% στις πωλήσεις iPhone - Γιατί πέφτει η μετοχή

23:25

Amazon: Πέμπτο σερί τρίμηνο αύξησης πωλήσεων στο cloud (+37%) - «Άλμα» 9% της μετοχής

23:14

Wall Street: H Microsoft (+15%) «έσβησε» το sell off της Fed - Ράλι 2,8% o Nasdaq

22:58

Iταλία: Eξετάζει αναστολή των ελεύθερων μετακινήσεων από την Ισπανία μετά την απόβαση μεταναστών στη Θέουτα

22:50

Κύπρος: Πιο κοντά η επικύρωση της υποψηφιότητας του Τζον Μπρέσλοου για τη θέση του νέου πρέσβη ΗΠΑ

22:42

Πιερρακάκης: Τα νησιά δεν είναι η άκρη της Ελλάδας, είναι η καρδιά της - Σε εξέλιξη 504 έργα ύψους 5,2 δισ. στο Νότιο Αιγαίο

22:33

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 1% μετά την πρόταση ναυτικής συμμαχίας για την Ερυθρά Θάλασσα

22:24

ΕΟΔΥ: Έντονη κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική

22:10

Νομοσχέδιο ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ: Προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ενσωμάτωσε ο Στ. Παπασταύρου

21:50

Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% με φόντο αδύναμο δολάριο και ήπιο πληθωρισμό

21:45

Iσπανία: Εννέα νεκροί στη μαζική άφιξη μεταναστών από το Μαρόκο - Αναπτύσσεται ο στρατός στη Θέουτα

21:37

Η Πορτογαλία προωθεί νομοσχέδιο για φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

21:30

Κέβιν Γουόρς: Οι αγορές δεν πείστηκαν από τα λόγια του

21:28

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικό πρόσημο καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός - 10,7 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο εξάμηνο

21:18

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ρέθυμνο, Πάρο, Άνδρο, Κάλυμνο - Στάχτη 45.000 στρέμματα στην Κρήτη

21:05

Σαουδική Αραβία: Σχέδια συγκρότησης διεθνούς συμμαχίας για την Ερυθρά - Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών

20:52

Ταχιάος για επέκταση Μετρό προς Καλαμαριά: «Απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες»

20:40

Στη Βουλή δύο επείγουσες ρυθμίσεις για τον πρωτογενή τομέα

20:30

Πώς δημιουργήθηκε το SOS;

20:21

Παπαθανάσης: Μηδενιστικές και έωλες οι αιτιάσεις ΠΑΣΟΚ για την πορεία του Ταμείου Ανάκαμψης - Η Ελλάδα δεν θα χάσει ευρώ

20:12

Μυλωνάς (Εθνική): Αναβαθμίζει στόχους, κρατά «πυρομαχικά» για εξαγορές και ποντάρει σε Allianz - Dromeus

20:05

Κυρανάκης: Θα θυμόμαστε για πάντα τους Μ. Στρατιδάκη και Π. Διαμαντάκη για την ανδρεία τους

19:56

Ευρωαγορές: Κέρδη στο ταμπλό με φόντο αποτελέσματα και παύση BoE

19:42

Λάιεν για την απώλεια των 3 Ελλήνων πυροσβεστών: «Η γενναιότητά τους θα μείνει στην ιστορία»

19:32

Βρετανία: Ο Μπέρναμ δεν αποκλείει να δοθούν νέες άδειες για γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα

19:23

Iράν: Υποστηρίζει ότι κατέστρεψε τρία αμερικανικά F-35 στην Ιορδανία - Διαψεύδει η CENTCOM

19:23

Σε πύρινο κλοιό Ρέθυμνο και Πάρος: Μηδενική ορατότητα - Άνεμοι άνω των 100 χλμ

19:12

Euronext: Αύξηση 100% στα καθαρά κέρδη και 92,8% στα EBITDA το εξάμηνο

19:00

«Στοπ» στις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης έως τέλη Ιανουαρίου 2027 από Ρωσία