Tip of the Day

Πυρόπληκτοι: Ξεκινούν οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για τον δήμο Αλεξανδρούπολης

28-08-2023 | 08:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πυρόπληκτοι: Ξεκινούν οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για τον δήμο Αλεξανδρούπολης

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 28/08 η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων του δήμου Αλεξανδρούπολης που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού επί της οδού Καρτάλη 2, Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2551350168, 2551350255 και 2551350239.

Καταγραφή και επιχορήγηση επιχειρήσεων-αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στον Έβρο

Διευκρινίσεις επί της διαδικασίας της δήλωσης - καταγραφής και επιχορήγησης των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση ισχύουν τα εξής:

Οι επιχειρήσεις και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, επιχορηγούνται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφέρεια είναι αρμόδια να συγκροτήσει επιτροπές καταγραφής ζημιών που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις δηλαδή γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, (με την εξαίρεση ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή), που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων.

Μετά την οριοθέτηση της περιοχής ως πυρόπληκτη η Περιφέρεια αποστέλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά των επιχειρήσεων στο αναφερόμενο υπουργείο, το οποίο προχωράει στον έλεγχο τους και καταβάλει στους δικαιούχους την επιχορήγηση.

Τι καλύπτει η επιχορήγηση των πληγέντων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Η επιχορήγηση καλύπτει υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα.

Δεν επιχορηγούνται κτιριακές ζημιές από την Κρατική Αρωγή. Για κτιριακές ζημιές σε επιχειρήσεις οι πληττόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται με αίτησή τους στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας, Ναυαρίνου 28, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Τηλέφωνο επικοινωνίας Γραμματεία: 2310417586 κ. Τζουβάρα και κ. Τζίκας, η οποία είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής.

Η επιτροπή καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις επιχειρήσεις (εμπορικές) του Δήμου Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που επλήγησαν από την πυρκαγιά, δέχεται αιτήσεις στο κτήριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα ‘Έβρου, στην Καραολή και Δημητρίου 40, στον 1ο όροφο στο γραφείο 3, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25513 50513 και 50510, από σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αυτοψίες.

Οι επιτροπές καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις αγροτικές επιχειρήσεις των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου δέχονται αιτήσεις από σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους κατά τόπους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, όπως επίσης στην Κοινότητα Μάκρης, στη Δημοτική Ενότητα Φερών και στη Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:09

Μητσοτάκης: Στόχος μας δεν είναι οι αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα αγροτικών ενισχύσεων

10:51

Μαγνήτης επενδυτικών κεφαλαίων τα Αμοιβαία Κεφάλαια - Οι πρωταγωνιστές της αγοράς

10:33

Ινδονησία: Οι αρχές εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

10:17

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις στην αγροτική ανάπτυξη

10:11

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο θέτει σε ετοιμότητα περίπου 1.500 στρατιώτες για πιθανή ανάπτυξη στη Μινεσότα

10:02

Αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά η παραχώρηση του ΒΟΑΚ για το τμήμα Χανιά - Ηράκλειο

09:54

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Καζάνια στο Πέραμα

09:46

Ανοικτά τα εμπορικά πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου

09:41

Ανήλικη παραβατικότητα: ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο πίσω από τη δημόσια ανησυχία

09:33

ΕKT: Γιατί επιμένει ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ευρώπη

09:18

Τουρισμός: Με ούριο άνεμο μπαίνει το 2026 παρά το «μπλόκο» των εορτών

09:10

7 ιδέες για ρομαντικές χειμερινές αποδράσεις στην Ελλάδα

08:56

Στεγαστικό: 29 παρεμβάσεις διετίας 2025-2026 συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ

08:46

Γροιλανδία: Ικανοποίηση απ' την ευρωπαϊκή αντίδραση στις απειλές Τραμπ

08:32

Γυναίκες: Τι ποσό δικαιούνται για να ανοίξουν επιχείρηση ή να αναλάβουν μισθωτή εργασία - Τα προγράμματα που «τρέχουν»

08:23

UBS: Οι 35 κυκλικές μετοχές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία που ξεχωρίζουν λόγω CFROI

08:16

Ενέργεια: Στην εκκίνηση νέες «πράσινες» επενδύσεις – Ρεύμα για βιομηχανίες

08:06

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σταθερές οι τιμές στην Ελλάδα αλλά οι διαφορές ανά περιοχή φθάνουν και τα 200 ευρώ

08:00

Η Γροιλανδία επαναφέρει στο προσκήνιο τον διατλαντικό εμπορικό πόλεμο στην απόλυτη μορφή του

23:58

Συνελήφθησαν δύο άντρες στην Παιανία για απόπειρα εκβίασης και κλοπή

23:37

Δένδιας: Η Λατινική Αμερική είναι πολύ πιο κοντά στην Ελλάδα από ό,τι πιστεύουμε

23:15

Κακλαμάνης: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη «νέα Αφρική»

23:10

Συμφωνία ΕΕ–Mercosur: Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία

22:48

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις για ναρκωτικά

22:29

VDA: Το κόστος των νέων δασμών Τραμπ θα ήταν τεράστιο για τη γερμανική και την ευρωπαϊκή βιομηχανία

22:16

Χαρακόπουλος: Να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην εξωστρέφεια

21:54

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕE θα παραμείνει προσηλωμένη στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της

21:47

Κίνα: Ετήσια αύξηση 5% κατέγραψε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας το 2025

21:18

Συλλήψεις φυγόποινων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

20:59

ΗΠΑ: Καλεί την κυβέρνηση της Συρίας να σταματήσει κάθε επιθετική δράση μεταξύ Χαλεπίου και Ράκα