Tip of the Day

Φυσικό αέριο στο σπίτι: Συμβουλές εξοικονόμησης

18-03-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φυσικό αέριο στο σπίτι: Συμβουλές εξοικονόμησης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Oι καταναλωτές που έχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου με την προσδοκία να επιτύχουν την αποδεδειγμένα αισθητά μεγαλύτερη εξοικονόμησης ενέργειας σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα λαμβάνουν πρωτόγνωρα υψηλούς λογαριασμούς δεδομένης της παγκόσμιας έκρηξης των τιμών της ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορούν να συντελέσουν και στην εξοικονόμηση του φυσικού αερίου στο σπίτι ώστε να μειωθεί με τη σειρά του και ο λογαριασμός.

Ακόμη και εάν οι τιμές χονδρικής δεν ήταν υψηλές, πολλοί διαφορετικοί παράγοντες θα μπορούσαν να αυξήσουν το λογαριασμό υπό κανονικές συνθήκες.

Το χειμώνα, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, ο λογαριασμός φυσικού αερίου είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν περισσότερα καύσιμα για θέρμανση. Αν και κανείς δεν μπορεί να επέμβει στην αλλαγή των εποχών, αλλά η στεγανοποίηση του σπιτιού μπορεί να συγκρατήσουν μέχρι κάποιο βαθμό την αύξηση του λογαριασμού.

Εάν το σπίτι έχει ανεπαρκή μόνωση, ο ζεστός αέρας που παρέχει το σύστημα θέρμανσης φυσικού αερίου θα διαφύγει από ρωγμές, πόρτες, παράθυρα, ακόμη και από τη σοφίτα και το γκαράζ, εάν πρόκειται για μονοκατοικία. Επομένως, η βελτίωση της μόνωσης μπορεί να σας βοηθήσει να συντελέσει στη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ομοίως, ο γηρασμένος εξοπλισμός παραπέμπει σε έναν παλιό , αναποτελεσματικό λέβητα ή σύστημα θέρμανσης και αυτό μπορεί να σπαταλά μεγάλο μέρος της ενέργειας που παράγει. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την επιλογή εξαρχής αποδοτικού εξοπλισμού και με σωστή συντήρηση.

Η συστηματική συντήρηση του καυστήρα, του λέβητα και των υπόλοιπων συσκευών εξασφαλίζουν τη διατήρηση της υψηλής απόδοσής τους και την αντίστοιχης εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους. Για παράδειγμα μειωμένη απόδοση του λέβητα κατά 10% λόγω κακής συντήρησης οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης και του ύψους του λογαριασμού σας κατά 10%.

Η διάταξη των επίπλων και των συσκευών στο σπίτι μπορεί να εμποδίσει τους αεραγωγούς και να περιορίσει τη ροή του αέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο είναι πιθανό να λειτουργεί με … υπερωρίες, επειδή είναι πολύ πιο δύσκολο να θερμανθεί το σπίτι με μια πιο ήπια θερμοκρασία.

Οι οικιακές καθημερινές συνήθειες κατά τους χειμερινούς μήνες μπορούν να συμβάλλουν στον υψηλό λογαριασμό φυσικού αερίου, ακόμη και εάν δεν «τους φαίνεται». Όταν αφήνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά ή όταν τριγυρνάμε με κοντομάνικο στο σπίτι ακόμα και όταν ο καιρός είναι ψυχρός και αναγκαζόμαστε να ανεβάσουμε τον θερμοστάτη λίγο ψηλότερα, οδηγούμαστε σε άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Ακόμη και η τακτική χρήση του τζακιού μπορεί να καταπονήσει το σύστημα θέρμανσης επειδή το τζάκι είναι αναποτελεσματικό και το σύστημα θέρμανσης δυσκολεύεται να το αντισταθμίσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Διακοπή εξωτερικής ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια για 23η φορά από την έναρξη του πολέμου

23:35

ΕΛΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία καταζητούμενου για τη δολοφονία Ζαμπούνη πριν από δύο χρόνια στον Νέο Κόσμο

23:15

Χαρακόπουλος: Η ΝΔ επιδιώκει την αυτοδυναμία

22:48

Ρέθυμνο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ 24χρονη κατηγορούμενη για κλοπή

22:17

Ημαθία: Εξαπάτησαν ηλικιωμένες με τη μέθοδο του «λογιστή» και απέσπασαν κοσμήματα αξίας 57.800 ευρώ

21:47

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές για υπόθεση κλοπής μετασχηματιστών ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη

21:24

Φωκίδα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

21:18

Τασούλας: Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειες των πυροσβεστών που έφυγαν

21:17

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Πόρτο Γερμενό

20:42

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου – Αρνήθηκε τις κατηγορίες

20:35

Θεσσαλονίκη: Κλείνει το βράδυ η Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδός λόγω των εργασιών για το Flyover

20:28

Πυροσβεστική: 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:21

Λεχαινά: Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή, Κουνουπέλι

20:10

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε αρκετά μέλη της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

19:50

ΗΠΑ: Μπλόκο του Κογκρέσου σε πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία αν δεν υπάρξει προοδος στα ανθρώπινα δικαιώματα

19:30

Wall Street: Το χρηματιστήριο που δεν επιτρέπεται να πέσει

19:24

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως την Τρίτη με θέμα τις εξελίξεις στην Θέουτα

19:09

Δίχως τέλος η μάχη με τις φλόγες σε Βοιωτία και Αττική - 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

18:47

AtmoHub: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τον καπνό των πυρκαγιών

18:36

ΑΑΔΕ: Πρώτος επιτόπιος έλεγχος για αγροτικές επιδοτήσεις - Έλεγχος σε 195 κτηνοτρόφους στην Κρήτη

18:22

Γαλλία: Αυξημένες κατά 9% οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων

17:59

Κοντογεώργης: Τιτάνιο το έργο του πυροσβεστικού σώματος, υπάρχει συντονισμός με την αυτοδιοίκηση

17:54

Στον ανακριτή ο υπεύθυνος λειτουργίας του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου

17:45

BYD: Αύξηση παγκόσμιων πωλήσεων EV για τρίτο διαδοχικό μήνα

17:36

ΓΓΠΠ: Σε Red Code την Κυριακή για Αττική, Βοιωτία, και Εύβοια

17:30

Πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην Καμηλόβρυση Φθιώτιδας - Μήνυμα του 112

17:00

Νέες πηγές εσόδων αναζητούν τα σούπερ μάρκετ – Οι επενδύσεις της επόμενης μέρας

16:52

SpaceX: Τι ρώτησαν οι επενδυτές τον Έλον Μασκ ενόψει των πρώτων οικονομικών αποτελεσμάτων

16:41

Ανοιχτός ο Λόφος Λυκαβηττού από σήμερα τα μεσάνυχτα

16:37

Πτολεμαϊδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπορίας 57 ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή και οικονομική τους εκμετάλλευση