Tip of the Day

Φυσικό αέριο στο σπίτι: Συμβουλές εξοικονόμησης

18-03-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φυσικό αέριο στο σπίτι: Συμβουλές εξοικονόμησης

Oι καταναλωτές που έχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου με την προσδοκία να επιτύχουν την αποδεδειγμένα αισθητά μεγαλύτερη εξοικονόμησης ενέργειας σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα λαμβάνουν πρωτόγνωρα υψηλούς λογαριασμούς δεδομένης της παγκόσμιας έκρηξης των τιμών της ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορούν να συντελέσουν και στην εξοικονόμηση του φυσικού αερίου στο σπίτι ώστε να μειωθεί με τη σειρά του και ο λογαριασμός.

Ακόμη και εάν οι τιμές χονδρικής δεν ήταν υψηλές, πολλοί διαφορετικοί παράγοντες θα μπορούσαν να αυξήσουν το λογαριασμό υπό κανονικές συνθήκες.

Το χειμώνα, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, ο λογαριασμός φυσικού αερίου είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν περισσότερα καύσιμα για θέρμανση. Αν και κανείς δεν μπορεί να επέμβει στην αλλαγή των εποχών, αλλά η στεγανοποίηση του σπιτιού μπορεί να συγκρατήσουν μέχρι κάποιο βαθμό την αύξηση του λογαριασμού.

Εάν το σπίτι έχει ανεπαρκή μόνωση, ο ζεστός αέρας που παρέχει το σύστημα θέρμανσης φυσικού αερίου θα διαφύγει από ρωγμές, πόρτες, παράθυρα, ακόμη και από τη σοφίτα και το γκαράζ, εάν πρόκειται για μονοκατοικία. Επομένως, η βελτίωση της μόνωσης μπορεί να σας βοηθήσει να συντελέσει στη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ομοίως, ο γηρασμένος εξοπλισμός παραπέμπει σε έναν παλιό , αναποτελεσματικό λέβητα ή σύστημα θέρμανσης και αυτό μπορεί να σπαταλά μεγάλο μέρος της ενέργειας που παράγει. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την επιλογή εξαρχής αποδοτικού εξοπλισμού και με σωστή συντήρηση.

Η συστηματική συντήρηση του καυστήρα, του λέβητα και των υπόλοιπων συσκευών εξασφαλίζουν τη διατήρηση της υψηλής απόδοσής τους και την αντίστοιχης εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους. Για παράδειγμα μειωμένη απόδοση του λέβητα κατά 10% λόγω κακής συντήρησης οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης και του ύψους του λογαριασμού σας κατά 10%.

Η διάταξη των επίπλων και των συσκευών στο σπίτι μπορεί να εμποδίσει τους αεραγωγούς και να περιορίσει τη ροή του αέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο είναι πιθανό να λειτουργεί με … υπερωρίες, επειδή είναι πολύ πιο δύσκολο να θερμανθεί το σπίτι με μια πιο ήπια θερμοκρασία.

Οι οικιακές καθημερινές συνήθειες κατά τους χειμερινούς μήνες μπορούν να συμβάλλουν στον υψηλό λογαριασμό φυσικού αερίου, ακόμη και εάν δεν «τους φαίνεται». Όταν αφήνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά ή όταν τριγυρνάμε με κοντομάνικο στο σπίτι ακόμα και όταν ο καιρός είναι ψυχρός και αναγκαζόμαστε να ανεβάσουμε τον θερμοστάτη λίγο ψηλότερα, οδηγούμαστε σε άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Ακόμη και η τακτική χρήση του τζακιού μπορεί να καταπονήσει το σύστημα θέρμανσης επειδή το τζάκι είναι αναποτελεσματικό και το σύστημα θέρμανσης δυσκολεύεται να το αντισταθμίσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

23:47

Δικογραφία για τα επεισόδια στο μπλόκο των αγροτών κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

23:38

Σρι Λάνκα: Στους 607 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

23:29

ΗΠΑ: Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει τη συνταγματικότητα διατάγματος Τραμπ για μετανάστες

23:20

Μελόνι: Οι Αμερικανοί αποφασίζουν να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους - Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ευρώπη

23:17

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λιθουανία – «Εισβολή» αερόστατων από τη Λευκορωσία

23:13

Wall Street: Έκανε το 4Χ4 ο S&P 500 και περιμένει την Fed

22:52

Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεάν διάθεση 291.874 ιδίων μετοχών σε 39 δικαιούχους

22:40

Γκιλφόιλ: Ζωτικής σημασίας για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ η Βόρεια Ελλάδα

22:31

Πετρέλαιο: Δεύτερη εβδομάδα ανόδου για Brent και WTI

22:18

Βραζιλία: Υποψήφιος πρόεδρος ο γιος του Μπολσονάρο, Φλάβιο

22:05

Τσιάρας: Η πόρτα του υπουργείου είναι ανοικτή για συντεταγμένο διάλογο με τους αγρότες

21:58

Σύμβουλος Κρεμλίνου: Πούτιν και Γουίτκοφ καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο

21:46

Σύσκεψη συντονισμού το Σάββατο στο δημαρχείο Μεγαρέων για την καταγραφή ζημιών στη Δυτική Αττική

21:35

Μικρή πτώση για τον χρυσό - Νέο ρεκόρ για το ασήμι

21:26

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση του ν/σ για τη δέσμευση, χρήση, μεταφορά και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα

21:10

H Tράπεζα Πειραιώς απορροφά την Piraeus Financial Ηοlding

20:55

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο στηρίζει τον μεγαλύτερο γιο του για υποψήφιο πρόεδρο στις εκλογές του 2026

20:37

Ο Τραμπ θα συζητήσει εμπόριο και μεταναστευτικό με Κάρνεϊ και Σέινμπαουμ

20:27

ΗΠΑ: Καταργείται η σύσταση για τον εμβολιασμό όλων των νεογέννητων κατά της ηπατίτιδας Β

20:25

Σουηδία: Βάζει τέλος στη οικονομική της βοήθεια σε τέσσερις αφρικανικές χώρες υπέρ της Ουκρανίας

20:18

Τραμπ: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει «πολιτισμικό αφανισμό»

20:06

Ρούμπιο: Το πρόστιμο της ΕΕ στην πλατφόρμα Χ συνιστά «επίθεση στον αμερικανικό λαό»

20:03

Ιαπωνία: Η κεντρική τράπεζα απειλεί να αναστατώσει τις διεθνείς αγορές

20:01

Ο Γκουτέρες χαιρετίζει την υπογραφή των Συμφωνιών των ΗΠΑ μεταξύ ΛΔ Κονγκό και Ρουάντας

19:59

Ο Τραμπ παρέλαβε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

19:52

Τα εντάλματα κατά του Πούτιν και άλλων Ρώσων θα ισχύουν και μετά την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας

19:46

Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική

19:44

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικάνους στη Φλόριντα μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας

19:36

Ευρωαγορές: Μεικτή εικόνα και οριακά «κόκκινος» ο Stoxx 600