Tip of the Day

Φυσικό αέριο στο σπίτι: Συμβουλές εξοικονόμησης

18-03-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φυσικό αέριο στο σπίτι: Συμβουλές εξοικονόμησης

Oι καταναλωτές που έχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου με την προσδοκία να επιτύχουν την αποδεδειγμένα αισθητά μεγαλύτερη εξοικονόμησης ενέργειας σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα λαμβάνουν πρωτόγνωρα υψηλούς λογαριασμούς δεδομένης της παγκόσμιας έκρηξης των τιμών της ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορούν να συντελέσουν και στην εξοικονόμηση του φυσικού αερίου στο σπίτι ώστε να μειωθεί με τη σειρά του και ο λογαριασμός.

Ακόμη και εάν οι τιμές χονδρικής δεν ήταν υψηλές, πολλοί διαφορετικοί παράγοντες θα μπορούσαν να αυξήσουν το λογαριασμό υπό κανονικές συνθήκες.

Το χειμώνα, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, ο λογαριασμός φυσικού αερίου είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν περισσότερα καύσιμα για θέρμανση. Αν και κανείς δεν μπορεί να επέμβει στην αλλαγή των εποχών, αλλά η στεγανοποίηση του σπιτιού μπορεί να συγκρατήσουν μέχρι κάποιο βαθμό την αύξηση του λογαριασμού.

Εάν το σπίτι έχει ανεπαρκή μόνωση, ο ζεστός αέρας που παρέχει το σύστημα θέρμανσης φυσικού αερίου θα διαφύγει από ρωγμές, πόρτες, παράθυρα, ακόμη και από τη σοφίτα και το γκαράζ, εάν πρόκειται για μονοκατοικία. Επομένως, η βελτίωση της μόνωσης μπορεί να σας βοηθήσει να συντελέσει στη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ομοίως, ο γηρασμένος εξοπλισμός παραπέμπει σε έναν παλιό , αναποτελεσματικό λέβητα ή σύστημα θέρμανσης και αυτό μπορεί να σπαταλά μεγάλο μέρος της ενέργειας που παράγει. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την επιλογή εξαρχής αποδοτικού εξοπλισμού και με σωστή συντήρηση.

Η συστηματική συντήρηση του καυστήρα, του λέβητα και των υπόλοιπων συσκευών εξασφαλίζουν τη διατήρηση της υψηλής απόδοσής τους και την αντίστοιχης εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους. Για παράδειγμα μειωμένη απόδοση του λέβητα κατά 10% λόγω κακής συντήρησης οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης και του ύψους του λογαριασμού σας κατά 10%.

Η διάταξη των επίπλων και των συσκευών στο σπίτι μπορεί να εμποδίσει τους αεραγωγούς και να περιορίσει τη ροή του αέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο είναι πιθανό να λειτουργεί με … υπερωρίες, επειδή είναι πολύ πιο δύσκολο να θερμανθεί το σπίτι με μια πιο ήπια θερμοκρασία.

Οι οικιακές καθημερινές συνήθειες κατά τους χειμερινούς μήνες μπορούν να συμβάλλουν στον υψηλό λογαριασμό φυσικού αερίου, ακόμη και εάν δεν «τους φαίνεται». Όταν αφήνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά ή όταν τριγυρνάμε με κοντομάνικο στο σπίτι ακόμα και όταν ο καιρός είναι ψυχρός και αναγκαζόμαστε να ανεβάσουμε τον θερμοστάτη λίγο ψηλότερα, οδηγούμαστε σε άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Ακόμη και η τακτική χρήση του τζακιού μπορεί να καταπονήσει το σύστημα θέρμανσης επειδή το τζάκι είναι αναποτελεσματικό και το σύστημα θέρμανσης δυσκολεύεται να το αντισταθμίσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:26

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρα

21:03

Γεωργιάδης: Θα ξαναπάω στη Νίκαια και όποιος με εμποδίσει θα υποστεί τον νόμο

20:52

Συνέδριο CDU: Στην πρώτη γραμμή η ενίσχυση των διαύλων με την ΝΔ και η στήριξη του Ελληνισμού της Διασποράς

20:39

Γερμανία: Παράταση της αβεβαιότητας προβλέπουν πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες μετά τους δασμούς Τραμπ

20:26

Κομοτηνή: Υποχώρησε το δάπεδο ταβέρνας - Τραυματίστηκαν πελάτες, συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες

20:15

Ιράν: Νέες φοιτητικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην Τεχεράνη

19:48

Επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων στο Ζαγόρι

19:39

Στέλεχος της Χεζμπολάχ καλεί σε «αντίσταση» μετά τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις

19:18

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Μεγάλα ύψη βροχής σε Ήπειρο και Θράκη

18:59

Δύο συλλήψεις οδηγών και 642 τροχαίες παραβάσεις μέσα σε μία ημέρα σε οδικούς άξονες της Αττικής

18:44

Συνάντηση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με Αμερικανούς Γερουσιαστές

18:21

Τραμπ: Αυξάνει στο 15% τους δασμούς σε όλες τις εισαγωγές παγκοσμίως

18:07

Θεμιστοκλέους: Θλιβερή η τακτική των οργανωμένων μειοψηφιών να μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε πεδίο ωμής βίας

17:58

Έμιλι Μπροντέ: Το αίνιγμα πίσω από τα Ανεμοδαρμένα Ύψη

17:51

Ουκρανικό πλήγμα σε ρωσικό εργοστάσιο κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων

17:35

Βιολάντα: Προσωρινή διακοπή στο εργοστάσιο στην Αγία Κυριακή, με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

17:27

Λαγκάρντ: Η ομιλία του Λάτνικ στο Νταβός ήταν «too much»

17:15

Τουλάχιστον 8 μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον ανατολικό Λίβανο

17:02

O Τραμπ δεν θα μεταβεί αύριο στο Μιλάνο για τον τελικό του χόκεϊ επί πάγου ανδρών

16:55

Αέριο: Ξεκινά έργο «κλειδί» για τον Κάθετο Διάδρομο – Επένδυση 321 εκατ.

16:47

Τσίπρας: Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αντισταθούμε - Να φέρουμε ελπίδα ενάντια στον φόβο

16:35

Πάτρα: Σύγκρουση τρένου του προαστιακού με ΙΧ – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

16:21

Γάλλος υπουργός Εμπορίου: Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει τα εργαλεία για να απαντήσει στις ΗΠΑ

15:59

Νιγηρία: Τουλάχιστον 38 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε χωριό της βορειοδυτικής χώρας

15:43

Τασούλας για τα 113 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων: Με σύμπνοια, ομοφροσύνη και ενότητα όλοι οι αντίπαλοι νικιώνται

15:30

OpenAI: Προβλέπει ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 280 δισ. δολ. το 2030

15:11

Έρευνα: Για κάθε ένα ασθενή με γλαύκωμα, υπάρχει άλλος ένας που δεν έχει διαγνωστεί

14:51

Πανέτα (ΕΚΤ): Οι δασμοί έχουν βλάψει τις ΗΠΑ περισσότερο από άλλους

14:35

AI Impact Summit: Κοινή έκκληση για μία «ασφαλή, αξιόπιστη και ακμαία» τεχνητή νοημοσύνη

14:22

Καιρός: Πού θα επιμείνουν για λίγες ακόμα ώρες τα έντονα φαινόμενα – Με λιακάδα το πέταγμα του χαρταετού