Tip of the Day

Πώς να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από Android σε iPhone

14-03-2022 | 09:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Χρήσιμα tips για να περάσετε από Android συσκευή σε iOs.

Ο πιο ανασταλτικός παράγοντας για την αλλαγή smartphone με διαφορετικό λειτουργικό (Android - iOs) είναι ίσως η σκέψη της μεταφοράς των αρχείων μας από το ένα στο άλλο. Ωστόσο οι εταιρείες έχουν προβλέψει για την διευκόλυνση της προαναφερθείσας διαδικασίας, η οποία μπορεί να γίνει είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα.

Από Android σε iOs

Αν μέχρι χθες είχατε κάποιο Android phone και θέλετε πλέον να περάσετε σε iPhone, θα πρέπει αρχικά να κατεβάσετε στο android smartphone σας την εφαρμογή «Μετάβαση σε iOS».

Στη συνέχεια και προτού ξεκινήσετε την διαδικασία μεταφοράς :

  • Βεβαιωθείτε ότι το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο στη συσκευή Android
  • Συνδέστε τη νέα συσκευή iOS και τη συσκευή Android στο ρεύμα και
  • Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που θα μεταφέρετε, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου της εξωτερικής κάρτας Micro SD, θα χωρέσει στη νέα συσκευή iOS
  • Επιπλέον, αν θέλετε να μεταφέρετε τους σελιδοδείκτες σας από το Chrome, ενημερώστε το Chrome στην πιο πρόσφατη έκδοση στη συσκευή Android.

Διαδικασία μεταφοράς κατά την ενεργοποίηση της συσκευής

Ενώ διαμορφώνετε τη νέα συσκευή iOS, αναζητήστε την οθόνη «Εφαρμογές και δεδομένα». Στη συνέχεια, πατήστε «Μετακίνηση δεδομένων από Android».

Αμέσως μετά ανοίξτε στη συσκευή Android, την εφαρμογή «Μετάβαση σε iOS» και πατήστε «Συνέχεια» διαβάζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που εμφανίζονται και έπειτα «Αποδοχή».

Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστεί στην οθόνη του iPhone το μήνυμα «Μετακίνηση από Android». Πατήστε «Συνέχεια». Τότε θα εμφανιστεί ένας δεκαψήφιος ή εξαψήφιος κωδικός τον οποίο και θα πρέπει να καταχωρήσετε στην συσκευή Android. Αν στη συσκευή Android εμφανιστεί μια ειδοποίηση ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι αδύναμη, αγνοήστε τη και εισάγετε τον κωδικό που εμφανίζεται στην συσκευή iOs στην συσκευή Android.

Η συσκευή σας iOS θα δημιουργήσει ένα προσωρινό δίκτυο Wi-Fi. Όταν σας ζητηθεί, πατήστε «Σύνδεση» για να συνδεθείτε σε αυτό το δίκτυο από τη συσκευή Android. Στη συνέχεια, περιμένετε να εμφανιστεί η οθόνη «Μεταφορά δεδομένων».

Στη συσκευή Android, επιλέξτε το περιεχόμενο που θέλετε να μεταφέρετε και πατήστε «Συνέχεια». Για όσο διαρκεί η μεταφορά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται τις δύο συσκευές. Ακόμα μάλιστα κι αν η συσκευή Android δείχνει ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, μην χρησιμοποιήσετε καμία από τις δύο συσκευές μέχρι να συμπληρωθεί η γραμμή φόρτωσης που εμφανίζεται στη συσκευή iOS. Για όσο διαρκεί η διαδικασία κρατήστε τις συσκευές σας τη μία κοντά στην άλλη και συνδεδεμένες στην πρίζα. Σημειωτέον ότι ολόκληρη η μεταφορά μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, ανάλογα με τον όγκο του περιεχομένου που μεταφέρετε.

Αφού συμπληρωθεί η γραμμή φόρτωσης στη συσκευή iOS, πατήστε «Τέλος» στη συσκευή Android. Έπειτα, πατήστε «Συνέχεια» στη συσκευή iOS και ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη, για να ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση της συσκευής iOS.

Να σημειώσουμε ότι μπορούν να μεταφερθούν τα ακόλουθα στοιχεία: επαφές, ιστορικό μηνυμάτων, φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα, άλμπουμ φωτογραφιών, αρχεία και φάκελοι, ρυθμίσεις προσβασιμότητας, ρυθμίσεις οθόνης, σελιδοδείκτες διαδικτύου, λογαριασμοί Mail και ημερολόγια. Θα μεταφερθούν, επίσης, και ορισμένες από τις δωρεάν εφαρμογές σας, εάν είναι διαθέσιμες τόσο στο Google Play όσο και στο App Store. Αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη των δωρεάν εφαρμογών που αντιστοιχίστηκαν από το App Store.

Tips

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε τις δύο συσκευές μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Για παράδειγμα, στη συσκευή Android, η εφαρμογή «Μετάβαση σε iOS» θα πρέπει να παραμένει ορατή στην οθόνη σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αν χρησιμοποιήσετε μια άλλη εφαρμογή ή απαντήσετε σε μια τηλεφωνική κλήση στη συσκευή Android πριν ολοκληρωθεί η μεταφορά, το περιεχόμενό σας δεν θα μεταφερθεί. Θα πρέπει να ξεκινήσετε την διαδικασία από την αρχή.

Στη συσκευή Android, απενεργοποιήστε τις εφαρμογές ή τις ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη σύνδεση Wi-Fi, όπως είναι οι Sprint Connections Optimizer (Βελτιστοποίηση συνδέσεων Sprint) και Smart Network Switch (Διακόπτης έξυπνου δικτύου). Για να είστε σίγουροι βρείτε την επιλογή «Wi-Fi» στις Ρυθμίσει, αγγίξτε παρατεταμένα κάθε γνωστό δίκτυο και επιλέξτε την αγνόηση δικτύου πριν την μεταφορά.

Εάν η διαδικασία διακοπεί, επανεκκινήστε και τις δύο συσκευές και δοκιμάστε ξανά.

Τέλος, στη συσκευή Android, απενεργοποιήστε τη σύνδεση δεδομένων κινητού δικτύου πριν από την μεταφορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:40

Χωροταξικό για Τουρισμό: «Δεν γίνεται να μιλάμε για νέες κλίνες όταν τα νησιά δεν έχουν νερό»

08:34

Ρεύμα: Ο Μάιος έφερε «ανάσα» στα πράσινα τιμολόγια - Τι έρχεται τον Ιούνιο

08:32

Η γαλάζια ατζέντα με κοινωνικό πρόσημο, ο Τσίπρας «ντύνεται»… Μέσι, η διαφωνία στο ΠΑΣΟΚ με το «παρών» στον Στουρνάρα

08:29

Νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στο Ιράν - Ρούμπιο: «Εφικτή μία συμφωνία εντός ημερών»

08:19

Σαρωτικοί έλεγχοι, πρόστιμα και νέα ψηφιακά εργαλεία στη μάχη κατά της ακρίβειας - Τι θα γίνει με το πλαφόν

08:12

Σήμερα παρουσιάζει τον νέο πολιτικό φορέα ο Αλέξης Τσίπρας

08:08

Στα 51,7 δισ. ευρώ τα χρέη προς το ΚΕΑΟ το α' τρίμηνο - Αυξάνονται τα ανείσπρακτα

07:53

Ακίνητα: Πόσο κοστίζουν εξοχικά και νεόδμητες βίλες «πάνω στο κύμα» στην Ελλάδα

07:45

Οι τουρίστες που στήριξαν την επιμήκυνση της σεζόν

07:38

Τι τρέχει με το «Σπίτι μου 3»: Το «κλείνει »ο Παπαθανάσης, το αφήνει ανοιχτό ο Μητσοτάκης

07:30

Ψηφιακά «καρφώματα» για οικονομικά εγκλήματα, φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο

07:20

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ποια είναι η νέα σύμβαση με ΔΕΔΔΗΕ - ΑΔΜΗΕ

07:18

«Αιμοδότης» του ακριβού πλάνου ανάπτυξης της Credia η Μάλτα

07:14

ΤΑΑ: Διπλό αίτημα 2,6 δισ. τώρα, τελικός γύρος 4,8 δισ. τον Σεπτέμβριο

07:07

Τα μηνύματα του Yπουργικού - Οι εγγυητικές του ΤΜΕΔΕ - Η απογείωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

23:56

Φινλανδία: Οι αρχές συνεδριάζουν για την αυξανόμενη απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

23:44

e-ΕΦΚΑ: Τροποποιητική εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών έτους 2025

23:33

Ζελένσκι: «Μικρή πρόοδος» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα

23:22

Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια

23:12

Ισπανία: Περισσότερα από 9 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης

22:58

Handelsblatt: Η Κομισιόν ετοιμάζει να επιβάλει πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Google

22:37

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Ρούμπιο για τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο

22:23

Θεμιστοκλέους: «Διασφαλίζουμε τη συνέχιση λειτουργίας του ΑΧΕΠΑ»

22:10

Ρεκόρ ζέστης στη Βρετανία - Στους 33,5 βαθμούς το θερμόμετρο στο Λονδίνο

21:56

Νετανιάχου: «Ζήτησα να επιταχύνουμε τα πλήγματα εναντίον της Χεζμπολάχ»

21:47

Πιτσιλής: «Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε» - Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει τις αγροτικές επιδοτήσεις

21:39

Ισπανία: Θετικός στον χανταϊό επιβάτης του MV Hondius που βρισκόταν σε καραντίνα

21:28

Αποκαθίσταται η πρόσβαση στο διαδίκτυο στο Ιράν με εντολή Πεζεσκιάν

21:05

Nikkei: Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν για όλα τα πλοία 30 ημέρες μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

21:02

Κώτσηρας: «Προτεραιότητά μας οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας»