Tip of the Day

Tip of the Day: Πώς πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις κατά την μετά COVID-19 εποχή

05-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία προσπαθεί να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, οι επιχειρήσεις δίνουν τη δική τους μάχη για να επαναφέρουν τα στελέχη τους στην εργασιακή ρουτίνα και να προσαρμοστούν σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, το οποίο όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Οι συνθήκες του κορονοϊού επέβαλαν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα νέους κανόνες εργασίας και ακόμη και αν οι διοικήσεις είναι έτοιμες για μια επιστροφή στην κανονικότητα, οι εργαζόμενοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη.

Πλέον, οι χώροι εργασίας θα πρέπει να σχεδιάζονται για να διευκολύνουν τη συνεργασία αλλά και να είναι αισθητά καλύτεροι από την εργασία στο σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς του Real Estate.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες επανεξετάζουν τους χώρους των γραφείων τους και προχωρούν σε αναθεώρηση της χωροταξίας και του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, πριν από την πανδημία, οι εργαζόμενοι συχνά χρησιμοποιούσαν έναν παραδοσιακό επιτραπέζιο υπολογιστή αλλά πλέον σχεδόν όλοι έχουν στραφεί στους φορητούς υπολογιστές που διευκολύνουν την τηλεργασία.

Οι χώροι στα επαγγελματικά κτίρια ίσως είναι πιο χρήσιμο να ακολουθούν τη λογική του open space ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατόητα να κάτσει σε όποια θέση τον εξυπηρετεί συνδέοντας απλώς τον φορητό υπολογιστή του.

Η αναβάθμιση του τμήματος IT αποτελεί μία ανάγκη για τις λιγότερο εξελιγμένες τεχνολογικά επιχειρήσεις καθώς όπως αποδείχθηκε και στην πράξη οι βιντεοσυσκέψεις και τα online events αποτελούν αποτελεσματικές εναλλακτικές όταν τα στελέχη μιας επιχείρησης δουλεύουν απομακρυσμένα, από διαφορετικά γραφεία ή ακόμη και από διαφορετικές χώρες.

Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική είναι η τοποθεσία - αυτή που απαιτεί τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις από την πλευρά των εργαζομένων. Τα γραφεία πρέπει επίσης να παρέχουν πρόσβαση σε ανέσεις μέσα και έξω, όπως καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία....

Η Spacemize, μια εφαρμογή που ιδρύθηκε από τους Zain Dhareeja και Saeed Al Ghurair και προσφέρει ευέλικτο χώρο εργασίας σε ξενοδοχεία είναι πολύ δημοφιλής και έχει επεκταθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ. "Η αγορά -στόχος μας είναι οι εταιρικοί υπάλληλοι και οι επιχειρηματίες που αναζητούν έναν τρίτο χώρο εκτός από εκείνον της εργασίας και το σπιτιού, έναν χώρο ο οποίος θα τους επιτρέψει να μην αισθάνονται απομονωμένοι και αποσπασμένοι και το γραφείο αλλά θα συνδράμει να γίνουν πιο παραγωγικοί.

Ο Steve Tonks, ανώτερος αντιπρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Workforce Software, των οποίων τα προϊόντα περιλαμβάνουν εργαλεία επικοινωνίας, λέει ότι η χρήση τρίτων χώρων θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τα ποσοστά φθοράς των εργαζομένων επειδή προσφέρουν πρόσθετη ευελιξία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΔΟΜ: 53 νεκροί και αγνοούμενοι μετά την ανατροπή λέμβου με μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

23:46

Βρετανία: Ο ηγέτων των Εργατικών της Σκωτίας ζητά την παραίτηση του Στάρμερ

23:33

Στη Γροιλανδία αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών για να «αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη»

23:24

ΗΠΑ: Το Discord εισάγει την αναγνώριση προσώπου για να επαληθεύει την ηλικία

23:19

Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο τις εντάσεις Ιράν - ΗΠΑ

23:11

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Down Jones με τεχνολογικό boost

22:58

Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία του ΝΑΤΟ

22:47

Mega deal στην αγορά άντλησης πετρελαίου: Η Transocean εξαγοράζει την Valaris για 5,8 δισ.

22:40

ΗΠΑ: Τερματίζεται μετά από ένα μήνα η απεργία χιλιάδων νοσηλευτών στη Νέα Υόρκη

22:28

Hellenic Train: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων στη γραμμή Κιάτο - Πειραιάς

22:20

Gazzetta Awards 2025: Η βραδιά που μας θύμισε γιατί αγαπάμε τον αθλητισμό

22:10

ΑΑΔΕ: Ανοιχτό για διορθώσεις το σύστημα υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024 και 2025

21:57

Ισχυρά κέρδη για χρυσό και ασήμι με φόντο την πτώση του δολαρίου

21:44

Η Eli Lilly προχωρά στην εξαγορά της Orna Therapeutics έναντι 2,4 δισ. δολαρίων

21:32

Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύει τη δική της παραγωγική βάση, ιδίως σε στρατηγικούς τομείς

21:19

Ισπανία: Αναστέλλεται η απεργία των σιδηροδρομικών - Κατέληξαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση

21:06

Μητσοτάκης: Εθνική προτεραιότητα η στήριξη της ελληνικής γλώσσας

20:54

Αρμενία και ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

20:43

Υπόθεση Παναγόπουλου: Η Αρχή για το Ξέπλυμα ερευνά και συγγενικά πρόσωπα εμπλεκομένων

20:36

Δένδιας: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα οι σχέσεις με την Ινδία

20:11

Ουκρανία και Γαλλία θέλουν να αναπτύξουν την κοινή τους παραγωγή όπλων

19:55

Σε διαδικασία πιστοποίησης τα νέα Coradia Stream της Hellenic Train

19:46

Σκάνδαλο Έπστιν: Εντείνονται οι τριγμοί στη Βρετανία - Το σύστημα εξουσίας της ελίτ

19:37

Στο «πράσινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άλμα 6,3% για την UniCredit

19:22

Κώτσηρας: 3.250 δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας ως τον Μάρτιο

19:09

Ευ. Βενιζέλος: «Η κοινωνία αξιώνει, και ορθά, να αλλάξει ριζικά το άρθρο 86»

18:56

Η Κούβα προειδοποιεί τις αεροπορικές ότι για 1 μήνα δεν θα διαθέτει καύσιμα για αεροσκάφη

18:52

Ουγγαρία: «Πράσινο φως» στη λειτουργία εργοστασίου της Samsung παρά τα περιστατικά δηλητηριάσεων

18:40

Κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ η νεανική ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο - Στο 13%

18:36

Η ΕΕ θα απαγορεύσει σε εταιρείες την καταστροφή απούλητων ρούχων και υποδημάτων