Tip of the Day

Tip of the Day: Πώς πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις κατά την μετά COVID-19 εποχή

05-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία προσπαθεί να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, οι επιχειρήσεις δίνουν τη δική τους μάχη για να επαναφέρουν τα στελέχη τους στην εργασιακή ρουτίνα και να προσαρμοστούν σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, το οποίο όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Οι συνθήκες του κορονοϊού επέβαλαν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα νέους κανόνες εργασίας και ακόμη και αν οι διοικήσεις είναι έτοιμες για μια επιστροφή στην κανονικότητα, οι εργαζόμενοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη.

Πλέον, οι χώροι εργασίας θα πρέπει να σχεδιάζονται για να διευκολύνουν τη συνεργασία αλλά και να είναι αισθητά καλύτεροι από την εργασία στο σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς του Real Estate.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες επανεξετάζουν τους χώρους των γραφείων τους και προχωρούν σε αναθεώρηση της χωροταξίας και του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, πριν από την πανδημία, οι εργαζόμενοι συχνά χρησιμοποιούσαν έναν παραδοσιακό επιτραπέζιο υπολογιστή αλλά πλέον σχεδόν όλοι έχουν στραφεί στους φορητούς υπολογιστές που διευκολύνουν την τηλεργασία.

Οι χώροι στα επαγγελματικά κτίρια ίσως είναι πιο χρήσιμο να ακολουθούν τη λογική του open space ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατόητα να κάτσει σε όποια θέση τον εξυπηρετεί συνδέοντας απλώς τον φορητό υπολογιστή του.

Η αναβάθμιση του τμήματος IT αποτελεί μία ανάγκη για τις λιγότερο εξελιγμένες τεχνολογικά επιχειρήσεις καθώς όπως αποδείχθηκε και στην πράξη οι βιντεοσυσκέψεις και τα online events αποτελούν αποτελεσματικές εναλλακτικές όταν τα στελέχη μιας επιχείρησης δουλεύουν απομακρυσμένα, από διαφορετικά γραφεία ή ακόμη και από διαφορετικές χώρες.

Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική είναι η τοποθεσία - αυτή που απαιτεί τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις από την πλευρά των εργαζομένων. Τα γραφεία πρέπει επίσης να παρέχουν πρόσβαση σε ανέσεις μέσα και έξω, όπως καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία....

Η Spacemize, μια εφαρμογή που ιδρύθηκε από τους Zain Dhareeja και Saeed Al Ghurair και προσφέρει ευέλικτο χώρο εργασίας σε ξενοδοχεία είναι πολύ δημοφιλής και έχει επεκταθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ. "Η αγορά -στόχος μας είναι οι εταιρικοί υπάλληλοι και οι επιχειρηματίες που αναζητούν έναν τρίτο χώρο εκτός από εκείνον της εργασίας και το σπιτιού, έναν χώρο ο οποίος θα τους επιτρέψει να μην αισθάνονται απομονωμένοι και αποσπασμένοι και το γραφείο αλλά θα συνδράμει να γίνουν πιο παραγωγικοί.

Ο Steve Tonks, ανώτερος αντιπρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Workforce Software, των οποίων τα προϊόντα περιλαμβάνουν εργαλεία επικοινωνίας, λέει ότι η χρήση τρίτων χώρων θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τα ποσοστά φθοράς των εργαζομένων επειδή προσφέρουν πρόσθετη ευελιξία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:08

Κικίλιας: «Σημαντικά βήματα από Ελλάδα και Κύπρο στη ναυτιλία και τις υποδομές»

16:00

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Η σιωπή δεν σημαίνει συναίνεση» - Θέσπιση ενός κοινού ορισμού του βιασμού στην ΕΕ

15:59

Γερμανία: Σημαντικό προβάδισμα της AfD σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

15:59

Στο 2,9% επιταχύνθηκε ο γερμανικός πληθωρισμός τον Απρίλιο - Διψήφιο ράλι στην ενέργεια

15:53

Γαλλία: Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις φοβούμενες ελλείψεις κηροζίνης

15:46

ΥΠΑΑΤ: Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας για διακίνηση ώριμων τυριών στη Λέσβο

15:34

Το clawback στη συνάντηση Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη

15:28

Fuel Pass: Τελευταία ευκαιρία για την επιδότηση καυσίμων - Λήγουν αύριο οι αιτήσεις

15:18

Μέτσολα: «Πράσινο φως» στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία για εγκυμονούσες και νέες μητέρες ευρωβουλευτές

15:14

Η Ρωσία κατέλαβε άλλα δύο ουκρανικά χωριά - Ζελένσκι: «Θα επεκτείνουμε τα πλήγματα»

15:10

Σταθόπουλος (Nova): «Χρονιά ρεκόρ» το 2025 - Έμφαση στην τεχνολογία με κοινωνικό αποτύπωμα

15:09

Mega deal σχεδόν 30 δισ. ευρώ στους ανελκυστήρες: Δημιουργείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως

15:03

Σε τεντωμένο σκοινί ο Λίβανος: «Μάχες χαρακωμάτων» μεταξύ Χεζμπολάχ και προέδρου Αούν

14:57

Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν λιγότερο τα ΙΧ λόγω των τιμών καυσίμων

14:52

Σπίτι μου ΙΙ: Προειδοποίηση από Ένωση Τραπεζών - Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι

14:47

«Βουτιά» για το ιρανικό ριάλ - Νέο ιστορικό χαμηλό στα 1,8 εκατ. ανά δολάριο

14:44

Ελλάδα - Κατάρ: Συγκρότηση κοινής επιτροπής συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας

14:43

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται την Πέμπτη τα επιδόματα Απριλίου

14:39

Η εξωτική και απομονωμένη παραλία του Ιονίου που βγήκε 2η καλύτερη στον κόσμο

14:36

ΕΕ: «Πράσινο φως» για κρατικές ενισχύσεις σε γεωργία, μεταφορές, βιομηχανία - Αποζημίωση έως 70%

14:29

ΕΤΑΔ: Ξεκινούν οι μελέτες αποκατάστασης και λειτουργίας στο Παλατάκι

14:29

Παπασταύρου: «Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην ενεργειακή ασφάλεια ΝΑ Ευρώπης και Δ. Βαλκανίων»

14:24

Ρωσία: Χωρίς τεθωρακισμένα ή πυραύλους η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

14:21

Ξέχνα τις Άλπεις: Αυτός είναι ο φθηνότερος προορισμός του 2026 με τα απίστευτα τοπία

14:21

Ιράν: 21 εκτελέσεις και 4.000 συλλήψεις από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14:07

Η Ρωσία σχεδιάζει να μείνει στον OPEC+

14:00

Τουρισμός: Τα σενάρια, οι καλοί οιωνοί και οι πρώτες ενδείξεις

14:00

Φόρο στα αναψυκτικά με ζάχαρη θα επιβάλει η Γερμανία από το 2028

13:48

Μουντιάλ 2026: Αύξηση στις διαδικτυακές απάτες με πλαστά εισιτήρια και email-παγίδες

13:44

Μειώθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Μάρτιο, αύξηση 2,5 δισ. στις επιχειρήσεις