Tip of the Day

Tip of the Day: Πώς πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις κατά την μετά COVID-19 εποχή

05-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία προσπαθεί να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, οι επιχειρήσεις δίνουν τη δική τους μάχη για να επαναφέρουν τα στελέχη τους στην εργασιακή ρουτίνα και να προσαρμοστούν σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, το οποίο όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Οι συνθήκες του κορονοϊού επέβαλαν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα νέους κανόνες εργασίας και ακόμη και αν οι διοικήσεις είναι έτοιμες για μια επιστροφή στην κανονικότητα, οι εργαζόμενοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη.

Πλέον, οι χώροι εργασίας θα πρέπει να σχεδιάζονται για να διευκολύνουν τη συνεργασία αλλά και να είναι αισθητά καλύτεροι από την εργασία στο σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς του Real Estate.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες επανεξετάζουν τους χώρους των γραφείων τους και προχωρούν σε αναθεώρηση της χωροταξίας και του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, πριν από την πανδημία, οι εργαζόμενοι συχνά χρησιμοποιούσαν έναν παραδοσιακό επιτραπέζιο υπολογιστή αλλά πλέον σχεδόν όλοι έχουν στραφεί στους φορητούς υπολογιστές που διευκολύνουν την τηλεργασία.

Οι χώροι στα επαγγελματικά κτίρια ίσως είναι πιο χρήσιμο να ακολουθούν τη λογική του open space ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατόητα να κάτσει σε όποια θέση τον εξυπηρετεί συνδέοντας απλώς τον φορητό υπολογιστή του.

Η αναβάθμιση του τμήματος IT αποτελεί μία ανάγκη για τις λιγότερο εξελιγμένες τεχνολογικά επιχειρήσεις καθώς όπως αποδείχθηκε και στην πράξη οι βιντεοσυσκέψεις και τα online events αποτελούν αποτελεσματικές εναλλακτικές όταν τα στελέχη μιας επιχείρησης δουλεύουν απομακρυσμένα, από διαφορετικά γραφεία ή ακόμη και από διαφορετικές χώρες.

Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική είναι η τοποθεσία - αυτή που απαιτεί τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις από την πλευρά των εργαζομένων. Τα γραφεία πρέπει επίσης να παρέχουν πρόσβαση σε ανέσεις μέσα και έξω, όπως καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία....

Η Spacemize, μια εφαρμογή που ιδρύθηκε από τους Zain Dhareeja και Saeed Al Ghurair και προσφέρει ευέλικτο χώρο εργασίας σε ξενοδοχεία είναι πολύ δημοφιλής και έχει επεκταθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ. "Η αγορά -στόχος μας είναι οι εταιρικοί υπάλληλοι και οι επιχειρηματίες που αναζητούν έναν τρίτο χώρο εκτός από εκείνον της εργασίας και το σπιτιού, έναν χώρο ο οποίος θα τους επιτρέψει να μην αισθάνονται απομονωμένοι και αποσπασμένοι και το γραφείο αλλά θα συνδράμει να γίνουν πιο παραγωγικοί.

Ο Steve Tonks, ανώτερος αντιπρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Workforce Software, των οποίων τα προϊόντα περιλαμβάνουν εργαλεία επικοινωνίας, λέει ότι η χρήση τρίτων χώρων θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τα ποσοστά φθοράς των εργαζομένων επειδή προσφέρουν πρόσθετη ευελιξία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:43

Εορταστικό ωράριο Πάσχα - Πότε ξεκινάει

07:38

Ακίνητα - Danos: Πόσα «έριξαν» οι επενδυτές στα γραφεία - Έρχονται 350.000 τ.μ., που φτάνουν τα ενοίκια

07:31

Οι χρυσοφόρες οικονομίες του Κόλπου απειλούνται - Μπορεί ο πόλεμος να «σβήσει» τα πετροδολάρια;

07:21

«Ολυμπία Οδός»: «Ψήνεται» επιστροφή κεφαλαίου σε ΑΒΑΞ, AKTOR, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Vinci;

07:14

Οι τράπεζες στην ουρά για στήριξη - Τα χαμένα κέρδη - Οι αντοχές της Aegean

07:12

Patriot υπάρχουν - Αντ' αυτού Μιλένα - Ο φόβος Ανδρουλάκη και το Καταστατικό

07:06

Σήμερα «κληρώνει» για τον νέο κατώτατο μισθό - Πως θα οδηγηθεί πάνω από τα 1.000€ το 2027

23:48

Αυστραλία: Οι δημοσιογράφοι του ABC απεργούν, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια

23:34

SpaceX: Σχεδιάζει IPO με στόχο την άντληση έως 75 δισ. δολαρίων ίσως εντός της εβδομάδας

23:18

Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε Meta και Youtube για εθισμό στα social media

23:00

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ καλεί τα κράτη να τερματίσουν την εξαιρετικά επικίνδυνη σύγκρουση στο Ιράν

22:49

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι οι συνομιλίες με το Ιράν συνεχίζονται - Διαψεύδει ο Αραγτσί

22:37

Πτώση 2% για το πετρέλαιο εν μέσω σεναρίων για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

22:26

Ανησυχίες της BlackRock για «παγκόσμια ύφεση»

22:14

Wall Street: Κλείσιμο με κέρδη προσβλέποντας σε τερματισμό του πολέμου

22:06

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

21:55

O Κόστα ευχήθηκε στην ελληνική γλώσσα «Χρόνια Πολλά Ελλάδα»

21:44

Γερμανία: Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες μίλησε ο Μερτς

21:34

Κέρδη σχεδόν 2% για τον χρυσό

21:21

Τι είναι το «Boy Kibble»; Η viral τάση που υπόσχεται πρωτεΐνη

21:09

«Ο Τραμπ θα εξαπολύσει την κόλαση αν το Ιράν δεν αποδεχτεί την ήττα του», λέει ο Λ. Οίκος

20:59

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο»

20:48

Στις 14-15 Μαΐου η επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα

20:41

Ιταλία: Παραιτήθηκε η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ

20:27

Δανία: Στην Φρεντέρικσεν η εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον βασιλιά

20:09

Εντοπίστηκε οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε οικόπεδο στην Πεύκη

19:59

Το Ιράν θα μπορούσε να αναλάβει δράση στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αν δεχτεί πρόκληση

19:44

Οι CEO των Meta, Nvidia, Google στο νέο Συμβούλιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τραμπ

19:23

Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές με φόντο τα σενάρια αποκλιμάκωσης στο Ιράν

19:13

Γιατί ο Τραμπ «καίγεται» για τα Στενά του Ορμούζ