Tip of the Day

Tip of the Day: Πώς πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις κατά την μετά COVID-19 εποχή

05-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία προσπαθεί να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, οι επιχειρήσεις δίνουν τη δική τους μάχη για να επαναφέρουν τα στελέχη τους στην εργασιακή ρουτίνα και να προσαρμοστούν σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, το οποίο όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Οι συνθήκες του κορονοϊού επέβαλαν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα νέους κανόνες εργασίας και ακόμη και αν οι διοικήσεις είναι έτοιμες για μια επιστροφή στην κανονικότητα, οι εργαζόμενοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη.

Πλέον, οι χώροι εργασίας θα πρέπει να σχεδιάζονται για να διευκολύνουν τη συνεργασία αλλά και να είναι αισθητά καλύτεροι από την εργασία στο σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς του Real Estate.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες επανεξετάζουν τους χώρους των γραφείων τους και προχωρούν σε αναθεώρηση της χωροταξίας και του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, πριν από την πανδημία, οι εργαζόμενοι συχνά χρησιμοποιούσαν έναν παραδοσιακό επιτραπέζιο υπολογιστή αλλά πλέον σχεδόν όλοι έχουν στραφεί στους φορητούς υπολογιστές που διευκολύνουν την τηλεργασία.

Οι χώροι στα επαγγελματικά κτίρια ίσως είναι πιο χρήσιμο να ακολουθούν τη λογική του open space ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατόητα να κάτσει σε όποια θέση τον εξυπηρετεί συνδέοντας απλώς τον φορητό υπολογιστή του.

Η αναβάθμιση του τμήματος IT αποτελεί μία ανάγκη για τις λιγότερο εξελιγμένες τεχνολογικά επιχειρήσεις καθώς όπως αποδείχθηκε και στην πράξη οι βιντεοσυσκέψεις και τα online events αποτελούν αποτελεσματικές εναλλακτικές όταν τα στελέχη μιας επιχείρησης δουλεύουν απομακρυσμένα, από διαφορετικά γραφεία ή ακόμη και από διαφορετικές χώρες.

Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική είναι η τοποθεσία - αυτή που απαιτεί τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις από την πλευρά των εργαζομένων. Τα γραφεία πρέπει επίσης να παρέχουν πρόσβαση σε ανέσεις μέσα και έξω, όπως καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία....

Η Spacemize, μια εφαρμογή που ιδρύθηκε από τους Zain Dhareeja και Saeed Al Ghurair και προσφέρει ευέλικτο χώρο εργασίας σε ξενοδοχεία είναι πολύ δημοφιλής και έχει επεκταθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ. "Η αγορά -στόχος μας είναι οι εταιρικοί υπάλληλοι και οι επιχειρηματίες που αναζητούν έναν τρίτο χώρο εκτός από εκείνον της εργασίας και το σπιτιού, έναν χώρο ο οποίος θα τους επιτρέψει να μην αισθάνονται απομονωμένοι και αποσπασμένοι και το γραφείο αλλά θα συνδράμει να γίνουν πιο παραγωγικοί.

Ο Steve Tonks, ανώτερος αντιπρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Workforce Software, των οποίων τα προϊόντα περιλαμβάνουν εργαλεία επικοινωνίας, λέει ότι η χρήση τρίτων χώρων θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τα ποσοστά φθοράς των εργαζομένων επειδή προσφέρουν πρόσθετη ευελιξία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:27

Η Grid Telecom μεταμορφώνει την Κρήτη σε διεθνή ψηφιακό κόμβο

10:26

Λιθουανός ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν δεν είναι ευπρόσδεκτος σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα

10:19

Με νέο ΔΣ η Τράπεζα Χανίων - Τα ονόματα

10:14

Τράπεζα Πειραιώς: Αγορά 765.490 ιδίων μετοχών έναντι 5,66 εκατ. ευρώ

10:13

Ουκρανία: Ζημιές σε λιμενικές και σιδηροδρομικές υποδομές από ρωσική επίθεση

10:09

Χονγκ Κονγκ: Boeing 747 βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης - 2 νεκροί

10:03

Κλιμακώνεται η κόντρα ΗΠΑ με Κολομβία – Νέες δηλώσεις από Τραμπ και Χέγκσεθ

10:00

Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα

09:47

Τουφάν Ερχιουρμάν: Ποιος είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων

09:44

Τουρισμός: Αυξάνει η off season ζήτηση και στα Airbnb

09:36

Παπαθανάσης: Στο ΑΠΔΕ ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού

09:34

Eurobank: Αγορά 2,11 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,51 εκατ. ευρώ

09:31

Deal 4 δισ. ευρώ για Kering και L’Oreal

09:27

Κλείνει το Ηρώδειο για τρία χρόνια

09:23

Black Friday και Cyber Monday: Πότε έρχονται - Συμβουλές για να βγείτε κερδισμένοι

09:22

Μακρόν για διάρρηξη στο Λούβρο: Θα ξαναβρούμε τα έργα και οι αυτουργοί θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

09:10

Απειλεί να αναπτύξει την Εθνοφρουρά στο Σαν Φρανσίσκο ο Τραμπ

08:57

Επέστεψε ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας - Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα

08:55

Η Γαλλία απαγόρευσε εξαγωγή μοσχαριών, ενώ στην Ελλάδα η ζήτηση για εκτροφή αναθερμαίνεται!

08:46

Ιαπωνία: Συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού εντός ημέρας – Ανοίγει ο δρόμος για την Τακαΐτσι

08:40

Πρόεδρος της Βολιβίας ο Ροδρίγο Πας - Ποιος είναι ο 58χρονος κεντροδεξιός γερουσιαστής

08:31

Κίνα: Σε χαμηλό έτους η ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο - Στο 4,8%

08:22

Ιχθυοκαλλιέργειες: Η μεγάλη ευκαιρία του 2025 και οι χρόνιες παθογένειες

08:15

Διαβεβαιώνει ο Τραμπ: Η κατάπαυση του πυρός Ισραήλ - Χαμάς παραμένει σε ισχύ

08:08

Ο Ολυμπιακός έχει τον Βαγγέλη Μαρινάκη - Η Μπαρτσελόνα, ποιον;

08:00

Στη Σλοβενία ο Μητσοτάκης για τη MED9 - Η ατζέντα και η πρωτοβουλία 5Χ5 της Αθήνας

07:52

Μέσος μισθός: Στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης οι ελληνικές περιφέρειες - Μας πέρασαν και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

07:44

FT - Τραμπ σε Ζελένσκι: «Αποδέξου τους όρους της Ρωσίας πριν καταστραφείς»

07:35

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

07:26

ΕΝΦΙΑ 2026: Oι αλλαγές, οι εκπτώσεις, οι δόσεις - Πότε θα έρθει ο νέος λογαριασμός σε 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων