Tip of the Day

Tip of the Day: Πώς πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις κατά την μετά COVID-19 εποχή

05-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία προσπαθεί να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, οι επιχειρήσεις δίνουν τη δική τους μάχη για να επαναφέρουν τα στελέχη τους στην εργασιακή ρουτίνα και να προσαρμοστούν σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, το οποίο όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Οι συνθήκες του κορονοϊού επέβαλαν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα νέους κανόνες εργασίας και ακόμη και αν οι διοικήσεις είναι έτοιμες για μια επιστροφή στην κανονικότητα, οι εργαζόμενοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη.

Πλέον, οι χώροι εργασίας θα πρέπει να σχεδιάζονται για να διευκολύνουν τη συνεργασία αλλά και να είναι αισθητά καλύτεροι από την εργασία στο σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς του Real Estate.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες επανεξετάζουν τους χώρους των γραφείων τους και προχωρούν σε αναθεώρηση της χωροταξίας και του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, πριν από την πανδημία, οι εργαζόμενοι συχνά χρησιμοποιούσαν έναν παραδοσιακό επιτραπέζιο υπολογιστή αλλά πλέον σχεδόν όλοι έχουν στραφεί στους φορητούς υπολογιστές που διευκολύνουν την τηλεργασία.

Οι χώροι στα επαγγελματικά κτίρια ίσως είναι πιο χρήσιμο να ακολουθούν τη λογική του open space ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατόητα να κάτσει σε όποια θέση τον εξυπηρετεί συνδέοντας απλώς τον φορητό υπολογιστή του.

Η αναβάθμιση του τμήματος IT αποτελεί μία ανάγκη για τις λιγότερο εξελιγμένες τεχνολογικά επιχειρήσεις καθώς όπως αποδείχθηκε και στην πράξη οι βιντεοσυσκέψεις και τα online events αποτελούν αποτελεσματικές εναλλακτικές όταν τα στελέχη μιας επιχείρησης δουλεύουν απομακρυσμένα, από διαφορετικά γραφεία ή ακόμη και από διαφορετικές χώρες.

Τα γραφεία πρέπει να προσφέρουν ένα περιβάλλον το οποίο να συνδυάζει ευεξία, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική είναι η τοποθεσία - αυτή που απαιτεί τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις από την πλευρά των εργαζομένων. Τα γραφεία πρέπει επίσης να παρέχουν πρόσβαση σε ανέσεις μέσα και έξω, όπως καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία....

Η Spacemize, μια εφαρμογή που ιδρύθηκε από τους Zain Dhareeja και Saeed Al Ghurair και προσφέρει ευέλικτο χώρο εργασίας σε ξενοδοχεία είναι πολύ δημοφιλής και έχει επεκταθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ. "Η αγορά -στόχος μας είναι οι εταιρικοί υπάλληλοι και οι επιχειρηματίες που αναζητούν έναν τρίτο χώρο εκτός από εκείνον της εργασίας και το σπιτιού, έναν χώρο ο οποίος θα τους επιτρέψει να μην αισθάνονται απομονωμένοι και αποσπασμένοι και το γραφείο αλλά θα συνδράμει να γίνουν πιο παραγωγικοί.

Ο Steve Tonks, ανώτερος αντιπρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Workforce Software, των οποίων τα προϊόντα περιλαμβάνουν εργαλεία επικοινωνίας, λέει ότι η χρήση τρίτων χώρων θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τα ποσοστά φθοράς των εργαζομένων επειδή προσφέρουν πρόσθετη ευελιξία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:24

Ελατοχώρι Πιερίας: Για σκι με φόντο τον Όλυμπο

14:15

Επίσκεψη Κόστα στην Ινδία για την ολοκλήρωση συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών

14:00

Στάθμευση: 3+1 λύσεις απέναντι στην καθημερινή «κρίση» στην Αθήνα

13:50

Ιαπωνία: Μέτρα κατά των «κερδοσκοπικών κινήσεων» υπόσχεται η Τακαΐτσι - Σε αυξημένη επιφυλακή οι αγορές

13:32

Γερμανία: Οι μισοί ψηφοφόροι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη υποστηρίζουν την αποδοχή συνεργασίας με το AfD

13:15

Λέκκας για τις πλημμύρες: Αγνοήσαμε τα ρέματα και τη μορφολογική ιστορία κάθε περιοχής

13:00

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ – Στόχος η διατήρηση και ενίσχυση των πόρων

12:42

ΠΑΣΟΚ προς Μητσοτάκη: Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι σημαία ευκαιρίας

12:38

Οικογενειακή τραγωδία στη Γλυφάδα: Γιος σκότωσε τον 80χρονο πατέρα του

12:25

Ισραήλ: Το συμβούλιο ασφαλείας θα συζητήσει σήμερα το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα

12:13

Δορυφόροι και Κτηματολόγιο στην υπηρεσία του αγρότη: Πώς θωρακίζονται οι πραγματικές καλλιέργειες

12:01

Πάνω από ένα εκατομμύριο κανάλια στο YouTube χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ καθημερινά

11:48

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

11:39

Επιστρέφουν στην κυριότητα του ΥΠΕΘΑ δύο ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ

11:31

Ανοιχτά τα καταστήματα με προτεινόμενο ωράριο 11:00 -18:00 – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

11:22

Τοξική ατμόσφαιρα: Γιατί ο αέρας των ελληνικών πόλεων γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος

11:09

Θεοδωρικάκος: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού προτύπου

10:55

ΥΠΕΝ: Νέο «πακέτο» δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

10:48

Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ από την σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ

10:43

Η Βρετανία ιδρύει το δικό της FBI - Ανακοινώθηκε η νέα Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία

10:35

Ουκρανία: Περίπου 1.700 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα

10:22

Μητσοτάκης: Η Ενωμένη Ευρώπη να διατηρήσει διαύλους με τις ΗΠΑ, ακόμη και σε περιόδους έντασης

09:58

Ζαχαράκη: Το καλοκαίρι ξεκινά η κατασκευή φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

09:50

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πρωτεύουσα της Γροιλανδίας

09:39

Ενεργειακό κόστος και ανταγωνιστικότητα: Το CO₂ ως πιθανή διέξοδος

09:29

ΗΠΑ: Νέες διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο δεύτερου Αμερικανού στη Μινεάπολη από πράκτορες της ICE

09:21

Morgan Stanley, Bank of America: Το ράλι στη Wall Street έχει μέλλον

09:11

Τι σημαίνει «ψηφιακή» τράπεζα στην πράξη για τον πολίτη

09:05

Ενέργεια: Πρεμιέρα της αποθήκευσης τον Μάρτιο – Στην πρίζα οι πρώτες αυτόνομες μπαταρίες

09:00

Κατώτατος μισθός: Η «έκπληξη» στο ποσοστό αύξησής του - Εντός της εβδομάδας τα υπομνήματα των κοινωνικών εταίρων