INSIDE OUT

Μίνι black out στα νησιά στην κορύφωση της σεζόν - Με επιστολική ψήφο η ΝΔ στη μυστική ψηφοφορία για ΟΠΕΚΕΠΕ

Μαρία Νταλιάνη
31-07-2025 | 08:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μίνι black out στα νησιά στην κορύφωση της σεζόν - Με επιστολική ψήφο η ΝΔ στη μυστική ψηφοφορία για ΟΠΕΚΕΠΕ

Πάμε κι όπου βγει κι αυτό το καλοκαίρι σε ό, τι αφορά τις διακοπές ρεύματος στα νησιά. Λίγο πριν εκπνεύσει κι αυτή η σεζόν, το τελευταίο πράγμα που περιμένουν εργαζόμενοι και επαγγελματίες, είναι οι απανωτές διακοπές ρεύματος σε τουριστικούς προορισμούς- ένα πρόβλημα με το οποίο ελάχιστοι ασχολούνται.

Ενας από αυτούς, ο βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, Νίκο Τσάφο. Μαζί του κι ένας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Δήμαρχος Τήνου Π. Κροντηράς.

Ιδού πώς περιγράφει το πρόβλημα ο γαλάζιος βουλευτής:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Τσάφο, παρουσία του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά, για να θέσουμε επιτακτικά το ζήτημα των συνεχών διακοπών ρεύματος στην Τήνο, που πλήττουν σοβαρά κατοίκους, επαγγελματίες και τουρίστες, εν μέσω τουριστικής περιόδου και υψηλών θερμοκρασιών.

Μετέφερα τη δύσκολη εικόνα που επικρατεί στο νησί, με εκτεταμένες διακοπές και πτώσεις τάσης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίες προκαλούν ζημιές σε εξοπλισμό και οδηγούν ακόμη και σε πρόωρες αποχωρήσεις επισκεπτών. Επεσήμανα πως το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην Τήνο καθώς παρόμοια φαινόμενα καταγράφονται και στη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Μήλο και σε άλλα νησιά, κάτι που δείχνει τη γενικευμένη διάσταση του θέματος.

Μαζί με τον Δήμαρχο καταθέσαμε συγκεκριμένες, άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις και ζητήσαμε την επείγουσα υλοποίησή τους από το Υπουργείο».

Λογικά κάτι θα πρέπει να πει και ο κ. Τσάφος.

Ζημιές

Ζημιές άλλου τύπου σημειώνονται και στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία μπορεί να έχει απρόσκοπτη ροή ενέργειας, όμως δεν γλιτώνει τα απανωτά βραχυκυκλώματα.

Όλη μέρα συνεδρίαζαν με επίδικο εάν η ΝΔ θα είναι παρούσα ή όχι στη μυστική κάλπη για την Προανακριτική που ζήτησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ. Μετά τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι τελικά η ΝΔ αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαδικασία «με το αναγκαίο αριθμό της απαρτίας για να διασφαλιστεί η ψήφος».

Την ίδια ώρα, αποχωρούσαν από το Κοινοβούλιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις.

«Έχουν μείνει πέντε βουλευτές μέσα και υπάρχουν κούτες με επιστολική ψήφο» κατήγγειλε αποχωρώντας ο Σωκράτης Φάμελλος.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, και η Ζωή κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι φοβάται την ψήφο των βουλευτών της, η οποία στην μυστική κάλπη θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύσταση της Προανακριτικής για τους κ.κ. Βορίδη και Αυγενάκη.

Ενώ επισήμαναν, ότι η επιλογή της επιστολικής ψήφου έγινε για να ελεγχθεί η ψήφος των βουλευτών.

Επιθέσεις

Η συζήτηση των δύο προτάσεων για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ+ΝΕΑΡ, οι οποίες απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια, εξελίχθηκε σε φουλ επίθεση προς την κυβέρνηση, την οποία εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, ενώ το βάρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης σήκωσε ο Νότης Μηταράκης.

Από την πλευρά της ΝΔ εξαπολύθηκε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ δια του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ενέπλεξε στελέχη του στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στο κάδρο μπήκε ο βουλευτής Ρεθύμνου Χνάρης, ο πρώην Διοικητής του Οργανισμού Σημανδράκος, αλλά και ο γιος του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου, ο οποίος είναι μελισσοκόμος στην Κρήτη. Ο πρώτος κι ο τρίτος για τις δηλώσεις τους στον Οργανισμό, ενώ ο δεύτερος φωτογραφήθηκε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Αθλιότητα

Απάντηση στις κατηγορίες έδωσε σε υψηλούς τόνους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης, έκανε λόγο για «συκοφαντίες», τις οποίες πρόβαλλε «καταθέτοντας νόμιμες δηλώσεις ΟΣΔΕ, σαν αυτές που καταθέτουν κατά χιλιάδες οι αγρότες της χώρας, που δεν μοιάζουν με αυτές που κάλυπτε, για να μπορέσει να πλήξει έναν νέο άνθρωπο, μελισσουργό, που τυγχάνει να είναι γιος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Αυτό είναι αθλιότητα».

Και συνέχισε: «Αντίστοιχα, ο κ. Αυγενάκης επέλεξε να μας παρουσιάσει τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Σημανδράκο ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που ήταν αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ στην Κοζάνη με τον Κασαπίδη, που ήταν αντίπαλος υποψήφιος δήμαρχος του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη, τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, με μια φωτογραφία από το καρναβάλι».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου ασχολείται εδώ και χρόνια με τον βελονισμό με μέλισσες στο νησί της Κρήτης.

Αναβολή

Η ένταση στη Βουλή κορυφώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, όταν το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα αναβολής της μυστικής ψηφοφορίας με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει στην Ολομέλεια ο αναγκαίος αριθμός βουλευτών της ΝΔ που συνιστούν πλειοψηφία-άρα υπάρχει θέμα δεδηλωμένης.

Η ψηφοφορία

Με το τελικό αποτέλεσμα πάντως, και τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο σε μια κάλπη μπροστά από άδεια έδρανα,

η Βουλή απέρριψε την Προανακριτική και οδεύει προς την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για το διάστημα από το έτος ίδρυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ (1998), και τρίμηνη διάρκεια εργασιών.

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για Τα Νεα

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:04

ΗΠΑ: Δικαστήριο έδωσε διορία ημερών στον Τραμπ για την καταβολή του επιδόματος αγοράς τροφίμων

11:51

ΟΠΕΚ+: Έτοιμος να συμφωνήσει σε ακόμη μια μικρή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

11:42

Συνάντηση Δένδια με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ

11:37

Μεξικό: Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε σούπερ μάρκετ

11:27

Νέο μισθολόγιο ενστόλων - Αυξήσεις και αναδρομικά έως 3 μήνες

11:17

Μαρινάκης: Κανένας μόνιμος υπάλληλος των ΕΛΤΑ δεν θα χάσει τη δουλειά του

11:03

Ντάγκι: Ένα Restart για την Ευρώπη

10:47

Ολυμπία οδός: Στην τελική ευθεία για την παράδοση ολόκληρου του έργου

10:36

Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη αλλά στρατηγικού χαρακτήρα

10:27

Μήνας ρεκόρ για τα πολύτιμα μέταλλα ο Οκτώβριος

10:04

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η επόμενη ημέρα μετά τη διόρθωση του Οκτωβρίου

09:55

Ενεργειακός κόμβος στο φυσικό αέριο η Ελλάδα

09:39

Ενισχύσεις 600 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο σε 2,4 εκατ. πολίτες

09:30

Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ηλεκτροδότηση στη Ζαπορίζια λόγω ρωσικών επιθέσεων

09:21

Λίβανος: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

09:13

Τραμπ: Έδωσε διαταγή για πιθανή στρατιωτική δράση κατά της Νιγηρίας

09:01

Τρεις νεκροί από αμερικανικό πλήγμα σε σκάφος που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στην Καραϊβική

08:52

Νεκρός βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γιάννης Λάλας που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία Καραϊβάζ

08:43

Τι εξετάζει η αστυνομία για τις συνθήκες του μακελειού στα Βορίζια

08:35

Η υποτιμημένη ιταλική πόλη με το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

08:23

Career tips: Οι 5 κινήσεις που μπορούν να απογειώσουν την επαγγελματική σου πορεία

08:18

Ανακύκλωση σπάνιων γαιών: Η στρατηγική λύση για την άμυνα και την πράσινη μετάβαση

08:11

Νέους ή γκριζομάλληδες προτιμούν να προσλάβουν οι εργοδότες - Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της «Εργάνης»

08:06

Ηλεκτρισμός: Ρεκόρ εξαγωγών και παραγωγής από αέριο – Ιστορικό υψηλό και για τις περικοπές ΑΠΕ

08:00

Πράσινα τιμολόγια: Από 13,9 έως 26,4 λεπτά ανά kWh τον Νοέμβριο – Ανοδικά σχεδόν όλοι οι πάροχοι

07:16

Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι σε τραίνο κοντά στο Κέιμπριτζ - 10 τραυματίες

23:58

Στο Μέτσοβο την Κυριακή ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας

23:27

Ρωσία: Παραδίδονται οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόβσκ

23:18

Η διεθνής δύναμη στη Γάζα θα πρέπει να έχει εντολή από τον ΟΗΕ, εκτιμούν Ιορδανία και Γερμανία

23:16

ΔΕΗ: Στα 13,9 λεπτά ανά kWh το πράσινο τιμολόγιο τον Νοέμβριο – Έκπτωση 26%