INSIDE OUT

Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ, Το στυλ του Προέδρου της Βουλής, Τα πήρε η Μενδώνη

Μαρία Νταλιάνη
26-03-2025 | 07:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ - Το στυλ του Προέδρου της Βουλής - Τα πήρε η Μενδώνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Υπουργικό με αυξήσεις στον κατώτατο μισθό έχει σήμερα το πολιτικό μενού, μετά τον μπακαλιάρο. Η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα, καθώς το πρωί υπάρχει επίσκεψη στον υπουργό Βορίδη του Μεταναστευτικής. Η αύξηση στον κατώτατο δημιουργεί ελπίδα και για δημοσκοπική ανάταξη στην κυβέρνηση, η οποία θα έρθει -αν έρθει- πριν το Πάσχα, όταν θα βγει το επόμενο κύμα των δημοσκοπήσεων.

Η φετινή 25η Μαρτίου είχε ενδιαφέρον.

Καταρχήν τον σταυρό της με άψογο ορθόδοξο τρόπο έκανε η επόμενη πρέσβης στην Αθήνα Κίμπερλι Γκιλφόιλ, αποσπώντας τον θαυμασμό του Ντόναλντ Τραμπ. Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με ελληνική μεγαλοπρέπεια και αρκετό θρησκευτικό συναίσθημα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δώρισε βαρύτιμο σταυρό στο νέο πλανητάρχη που χαμογέλασε ικανοποιημένος. Δίνοντας τον σταυρό είπε τα εξής: «Μέσω της ηγεσίας σας, ενσωματώνετε τις αξίες της χριστιανικής μας πίστης και την αγάπη για το Ευαγγέλιο. Μου θυμίζετε τον μεγάλο Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο».

Παρών στη ζεστή γιορτή, ο γιός του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Georgetown, αλλά και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα είναι ο φετινός τελετάρχης στην καθιερωμένη παρέλαση της Ομογένειας την επόμενη Δευτέρα στην Πέμπτη Λεωφόρο της ΝΥ.

Ιδέα Τσούνη

Την ιδέα, είχε ο απερχόμενος πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, ενώ μεταξύ όσων θα παρελάσουν θα υπάρχει και ειδικό άγημα προς τιμήν των 57 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην με την έλευση Τραμπ στο Λευκό Οίκο και η ελληνική πλευρά ψάχνεται ακόμα να βρει τα πατήματά της ανάμεσα σε εταιρείες lobbying. Στην παρέλαση της ομογένειας θα είναι έκπληξη αν υπάρξει υψηλόβαθμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης – θα βρίσκονται ως συνήθως βουλευτές όλων των κομμάτων εκπροσωπώντας την Βουλή. Οπότε, η ευκαιρία είναι άριστη για να λάμψει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που γενικά περνάει καλύτερα στα ταξίδια, παρά σε συνεδριάσεις οργάνων του κόμματος.

Προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να μάθω αν ευχήθηκε χθες στην αγαπημένη Ευαγγελία Λιακούλη για την ονομαστική της γιορτή, μετά το πρόσφατο θερμό επεισόδιο μεταξύ τους.

Η Λίτσα, πάντως, δεν έσκασε. Πρώτη μούρη ήταν στην παρέλαση στην εξέδρα της Λάρισας με σκούρο κόκκινο ταγιέρ.

Σε έντονο κόκκινο παραδίπλα και η Πρόεδρος της Πλεύσης, η οποία έλαβε παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας

όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Κέλλα.

Ο Κυριάκος

Η 25η είχε ενδιαφέρον και για τον Πρωθυπουργό. Όλα ξεκίνησαν στην εκκλησία, όταν πρέπει να του γύρισε το μάτι ανάποδα

βλέποντας δίπλα του το νέο Πρόεδρο της Βουλής με snickers.

Από εκεί και μετά, ακολούθησε σειρά φωτογραφιών από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΘ, από τις οποίες είχε υποβαθμιστεί, για να το πω ευγενικά, ο ΠτΒ.

Η αλήθεια είναι ότι ανησύχησα λίγο. Μετά είδα την ίδια ιστορία από την πλευρά των φωτογραφιών που δημοσίευσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νικ Χαρντ ανάμεσα σε ΠτΒ και τον ακριβοθώρητο Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Απόστολο Τζιτζικώστα. Στην ακρούλα κι ο Κυριάκος.

Θαύμασα το ανυπέρβλητο στυλ σαν Frescobol Carioca του Νικήτα Κακλαμάνη, που έχανε όταν ήταν όρθιος. Εννοείται ανυπομονώ για περισσότερα outfit σε επόμενες επετείους, καθώς το πρωτόκολλο απαιτεί να είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα στον Πρωθυπουργό.

Κουράγιο.

Η Λίνα τα πήρε

Μακριά από παρελάσεις, αλλά πάντα στο καθήκον, ποιος είδε την υπουργό Πολιτισμού στο Ναύπλιο - Άργος και δεν την φοβήθηκε.

Η υπουργός επισκέφθηκε την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, και επίσης της γύρισε το μάτι όταν την είδε μέσα στα γκράφιτι και τις μουτζούρες. Ζήτησε τον λόγο από την Προϊσταμένη η οποία της είπε ότι δεν υπάρχουν οι 45.000 για να καθαριστεί το κτίριο. «Μα έχετε λάβει εκατομμύρια» της είπε η Μενδώνη. Της είπε κι άλλα, αλλά με διαβάζουν και ενημερωμένα ανήλικα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:54

Ενώνουν δυνάμεις YouTube και Amazon - «Μπουστάρισμα» στις online αγορές

14:47

Αντίθετοι στην απόφαση του Τραμπ να μετονομάσει τη Λίμνη Οντάριο οι περισσότεροι Αμερικανοί

14:42

Μεγάλο ενδιαφέρον στον διαγωνισμό για το έργο ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ

14:42

Υποκλοπές - Predator: Μηνυτήρια αναφορά για κατασκοπεία κατέθεσε εν ενεργεία ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ

14:33

Ελληνικό νησί στα 10 πιο ήσυχα του κόσμου

14:18

Η ΕΥΑΘ παρουσιάζει στην 90ή ΔΕΘ την υδατική νοημοσύνη

13:59

United Group: Στα 1,45 δισ. ευρώ τα έσοδα στο εξάμηνο - Ξεχωρίζει η Nova με αύξηση 23%

13:57

Πνίνατ Γιανάι: «Ιστορική» η αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Ισραήλ

13:47

Μιχαηλίδου: Πολύτεκνοι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

13:47

EET: Στα 200 εκατ. ευρώ η δωρεά στο πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου» με 670 ανακαινισμένα σχολεία

13:35

H ΠΟΣ-ΜΣΤ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ

13:35

Τι ποσοστό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης επένδυσε η Ελλάδα στην εκπαίδευση

13:30

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των 22 κατηγορουμένων από την Κρήτη ζήτησε ο εισαγγελέας

13:28

Αγαπηδάκη: Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που αλλάζουν την υγεία

13:24

Χρυσοχοΐδης: Ο ΚΟΜΒΟΣ θα δίνει λύσεις σε πραγματικό χρόνο για το κυκλοφοριακό - «Επιδημία» οι τηλεφωνικές απάτες

13:11

Νορβηγία: Ορκίζεται σήμερα ο βασιλιάς Χάακον Η' - Υπέρ της μοναρχίας το 72% των πολιτών

13:09

Ευρωζώνη: Σε υψηλό άνω των τεσσάρων ετών η μεταποίηση τον Αύγουστο

13:01

Ferryhopper: Ποια νησιά προτίμησαν Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες το καλοκαίρι του 2026

12:55

Νέες λειτουργίες στην Αναζήτηση της Google - Δωρεάν προσφορά του Gemini για φοιτητές

12:53

Μητσοτάκης στο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: «Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι»

12:49

Η Emirates διοργανώνει Open Days στην Ελλάδα για πρόσληψη νέων μελών πληρώματος καμπίνας

12:44

BYD: Αύξηση 17,8% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο - «Γκάζι» από τις εξαγωγές

12:44

Χατζηδάκης: Από 1η Ιανουαρίου η εφαρμογή των περισσότερων μέτρων που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

12:41

Καύσωνας: Περισσότεροι από 5.000 θάνατοι στην Ισπανία - Αντιμέτωπη με νέο κύμα η Γαλλία

12:34

Βερολίνο: «Βλέπει» ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από τα drones στη Λειψία

12:10

Δένδιας: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η πρώτη ευρωπαϊκή προσπάθεια αντιμετώπισης απειλών

12:09

Πιο συχνά δρομολόγια στο Τραμ από 7 Σεπτεμβρίου

12:02

«Πάτησε γκάζι» ο πληθωρισμός με άνοδο 3,7% τον Αύγουστο - Πιέσεις από υπηρεσίες και ενέργεια - Αναλυτικός πίνακας

11:59

Στην Epiris για 1,4 δισ. δολάρια η Gamma Communications

11:59

Πάνω από 1,7 δισ. ευρώ οι προσφορές για το «πράσινο» ομόλογο της Eurobank