INSIDE OUT

Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ, Το στυλ του Προέδρου της Βουλής, Τα πήρε η Μενδώνη

Μαρία Νταλιάνη
26-03-2025 | 07:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ - Το στυλ του Προέδρου της Βουλής - Τα πήρε η Μενδώνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Υπουργικό με αυξήσεις στον κατώτατο μισθό έχει σήμερα το πολιτικό μενού, μετά τον μπακαλιάρο. Η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα, καθώς το πρωί υπάρχει επίσκεψη στον υπουργό Βορίδη του Μεταναστευτικής. Η αύξηση στον κατώτατο δημιουργεί ελπίδα και για δημοσκοπική ανάταξη στην κυβέρνηση, η οποία θα έρθει -αν έρθει- πριν το Πάσχα, όταν θα βγει το επόμενο κύμα των δημοσκοπήσεων.

Η φετινή 25η Μαρτίου είχε ενδιαφέρον.

Καταρχήν τον σταυρό της με άψογο ορθόδοξο τρόπο έκανε η επόμενη πρέσβης στην Αθήνα Κίμπερλι Γκιλφόιλ, αποσπώντας τον θαυμασμό του Ντόναλντ Τραμπ. Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με ελληνική μεγαλοπρέπεια και αρκετό θρησκευτικό συναίσθημα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δώρισε βαρύτιμο σταυρό στο νέο πλανητάρχη που χαμογέλασε ικανοποιημένος. Δίνοντας τον σταυρό είπε τα εξής: «Μέσω της ηγεσίας σας, ενσωματώνετε τις αξίες της χριστιανικής μας πίστης και την αγάπη για το Ευαγγέλιο. Μου θυμίζετε τον μεγάλο Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο».

Παρών στη ζεστή γιορτή, ο γιός του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Georgetown, αλλά και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα είναι ο φετινός τελετάρχης στην καθιερωμένη παρέλαση της Ομογένειας την επόμενη Δευτέρα στην Πέμπτη Λεωφόρο της ΝΥ.

Ιδέα Τσούνη

Την ιδέα, είχε ο απερχόμενος πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, ενώ μεταξύ όσων θα παρελάσουν θα υπάρχει και ειδικό άγημα προς τιμήν των 57 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην με την έλευση Τραμπ στο Λευκό Οίκο και η ελληνική πλευρά ψάχνεται ακόμα να βρει τα πατήματά της ανάμεσα σε εταιρείες lobbying. Στην παρέλαση της ομογένειας θα είναι έκπληξη αν υπάρξει υψηλόβαθμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης – θα βρίσκονται ως συνήθως βουλευτές όλων των κομμάτων εκπροσωπώντας την Βουλή. Οπότε, η ευκαιρία είναι άριστη για να λάμψει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που γενικά περνάει καλύτερα στα ταξίδια, παρά σε συνεδριάσεις οργάνων του κόμματος.

Προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να μάθω αν ευχήθηκε χθες στην αγαπημένη Ευαγγελία Λιακούλη για την ονομαστική της γιορτή, μετά το πρόσφατο θερμό επεισόδιο μεταξύ τους.

Η Λίτσα, πάντως, δεν έσκασε. Πρώτη μούρη ήταν στην παρέλαση στην εξέδρα της Λάρισας με σκούρο κόκκινο ταγιέρ.

Σε έντονο κόκκινο παραδίπλα και η Πρόεδρος της Πλεύσης, η οποία έλαβε παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας

όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Κέλλα.

Ο Κυριάκος

Η 25η είχε ενδιαφέρον και για τον Πρωθυπουργό. Όλα ξεκίνησαν στην εκκλησία, όταν πρέπει να του γύρισε το μάτι ανάποδα

βλέποντας δίπλα του το νέο Πρόεδρο της Βουλής με snickers.

Από εκεί και μετά, ακολούθησε σειρά φωτογραφιών από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΘ, από τις οποίες είχε υποβαθμιστεί, για να το πω ευγενικά, ο ΠτΒ.

Η αλήθεια είναι ότι ανησύχησα λίγο. Μετά είδα την ίδια ιστορία από την πλευρά των φωτογραφιών που δημοσίευσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νικ Χαρντ ανάμεσα σε ΠτΒ και τον ακριβοθώρητο Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Απόστολο Τζιτζικώστα. Στην ακρούλα κι ο Κυριάκος.

Θαύμασα το ανυπέρβλητο στυλ σαν Frescobol Carioca του Νικήτα Κακλαμάνη, που έχανε όταν ήταν όρθιος. Εννοείται ανυπομονώ για περισσότερα outfit σε επόμενες επετείους, καθώς το πρωτόκολλο απαιτεί να είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα στον Πρωθυπουργό.

Κουράγιο.

Η Λίνα τα πήρε

Μακριά από παρελάσεις, αλλά πάντα στο καθήκον, ποιος είδε την υπουργό Πολιτισμού στο Ναύπλιο - Άργος και δεν την φοβήθηκε.

Η υπουργός επισκέφθηκε την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, και επίσης της γύρισε το μάτι όταν την είδε μέσα στα γκράφιτι και τις μουτζούρες. Ζήτησε τον λόγο από την Προϊσταμένη η οποία της είπε ότι δεν υπάρχουν οι 45.000 για να καθαριστεί το κτίριο. «Μα έχετε λάβει εκατομμύρια» της είπε η Μενδώνη. Της είπε κι άλλα, αλλά με διαβάζουν και ενημερωμένα ανήλικα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:49

Μαρινάκης: Χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει μια πολιτική για το παρόν και το μέλλον

20:44

Νετανιάχου: Ορισμένα χριστιανικά χωριά του νοτίου Λιβάνου ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ

20:33

Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ στο στόχαστρο νέων κατηγοριών για αδήλωτες παροχές που έλαβε

20:05

Νότια Ευρώπη: Μάχη με τις φλόγες σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία

20:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Οινόη - Αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες

19:53

ΙΣΑ: Καταδικάζει το περιστατικό της σύλληψης αγροτικού ιατρού στο Καστελόριζο

19:30

Τι φέρνει το β΄ εξάμηνο στις αγορές – Καταλύτης η νέα φάση της τεχνητής νοημοσύνης

19:25

ΜΕΤΕΟ: Η πυρκαγιά δημιουργεί τον δικό της καιρό

19:10

CR Index Awards 2026: Οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στα ESG Ratings φέτος

19:05

Τέσσερις συλλήψεις για θερμές εργασίες σε υπαίθριους χώρους στην Αττική

18:46

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατ' ιδίαν συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

18:40

Ρόδος: Πλήρως ελεγχόμενη η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κοσκινού

18:29

Alpha Bank: Από τη στρατηγική ανάπτυξης έως την κοινωνική προσφορά

18:14

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση Μαγιάρ φέρνει συνταγματική αναθεώρηση για να «ξηλώσει» τον «ορμπανικό» πρόεδρο Σούλιοκ

18:02

ΠΑΣΟΚ: Τρίτο 24ωρο διασυρμού της χώρας από την ανεξήγητη ασπίδα προστασίας του Μαξίμου στον κ. Ντόκο

17:45

Δεξαμενόπλοια διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ απ' την πλευράς του Ομάν, έπειτα από τις αιφνίδιες αναστροφές

17:25

Ωρωπός: Συνελήφθη 64χρονος Αυστριακός καταζητούμενος στη Γερμανία για απάτη ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ

17:00

ΑΠΕ: Αχρείαστο το 14% της «πράσινης» παραγωγής τον Μάιο – Σημαντικές απώλειες για τους παραγωγούς

16:51

Ιράν: Τρεις γιοι του εκλιπόντος ηγέτη Χαμενεΐ στην κηδεία του- Καμία εμφάνιση του διαδόχου του Μοτζτάμπα

16:44

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί τη Συρία

16:22

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στην Οινόη - Διακοπή κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Θήβας

16:12

Ωραιόκαστρο: Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς - Εχει περιοριστεί στο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών

15:52

Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε κυβέρνηση και Τσίπρα για Οικονομία και εθνικά θέματα

15:34

JetZero: Η αεροναυπηγική εταιρεία που ελπίζει να μπει σφήνα σε Airbus και Boeing

15:00

Ανθεκτικά τα ελληνικά ομόλογα παρά τις αναταραχές και την αβεβαιότητα

14:52

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο

14:40

Οι κυβερνήσεις ανταγωνίζονται για τις επενδύσεις στην AI - Μακρόν και Μόντι ηγούνται της προσπάθειας

14:31

Σε εξέλιξη φωτιές σε Ρόδο και Δροσιά Χαλκίδας

14:22

Ινδία: Ζητά απ' τη Meta να αφαιρέσει απ' τις πλατφόρμες της περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων

14:08

Bloomberg: Η Ελλάδα επικήρυξε τους λαγοκέφαλους