INSIDE OUT

Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ, Το στυλ του Προέδρου της Βουλής, Τα πήρε η Μενδώνη

Μαρία Νταλιάνη
26-03-2025 | 07:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ - Το στυλ του Προέδρου της Βουλής - Τα πήρε η Μενδώνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Υπουργικό με αυξήσεις στον κατώτατο μισθό έχει σήμερα το πολιτικό μενού, μετά τον μπακαλιάρο. Η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα, καθώς το πρωί υπάρχει επίσκεψη στον υπουργό Βορίδη του Μεταναστευτικής. Η αύξηση στον κατώτατο δημιουργεί ελπίδα και για δημοσκοπική ανάταξη στην κυβέρνηση, η οποία θα έρθει -αν έρθει- πριν το Πάσχα, όταν θα βγει το επόμενο κύμα των δημοσκοπήσεων.

Η φετινή 25η Μαρτίου είχε ενδιαφέρον.

Καταρχήν τον σταυρό της με άψογο ορθόδοξο τρόπο έκανε η επόμενη πρέσβης στην Αθήνα Κίμπερλι Γκιλφόιλ, αποσπώντας τον θαυμασμό του Ντόναλντ Τραμπ. Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με ελληνική μεγαλοπρέπεια και αρκετό θρησκευτικό συναίσθημα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δώρισε βαρύτιμο σταυρό στο νέο πλανητάρχη που χαμογέλασε ικανοποιημένος. Δίνοντας τον σταυρό είπε τα εξής: «Μέσω της ηγεσίας σας, ενσωματώνετε τις αξίες της χριστιανικής μας πίστης και την αγάπη για το Ευαγγέλιο. Μου θυμίζετε τον μεγάλο Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο».

Παρών στη ζεστή γιορτή, ο γιός του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Georgetown, αλλά και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα είναι ο φετινός τελετάρχης στην καθιερωμένη παρέλαση της Ομογένειας την επόμενη Δευτέρα στην Πέμπτη Λεωφόρο της ΝΥ.

Ιδέα Τσούνη

Την ιδέα, είχε ο απερχόμενος πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, ενώ μεταξύ όσων θα παρελάσουν θα υπάρχει και ειδικό άγημα προς τιμήν των 57 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην με την έλευση Τραμπ στο Λευκό Οίκο και η ελληνική πλευρά ψάχνεται ακόμα να βρει τα πατήματά της ανάμεσα σε εταιρείες lobbying. Στην παρέλαση της ομογένειας θα είναι έκπληξη αν υπάρξει υψηλόβαθμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης – θα βρίσκονται ως συνήθως βουλευτές όλων των κομμάτων εκπροσωπώντας την Βουλή. Οπότε, η ευκαιρία είναι άριστη για να λάμψει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που γενικά περνάει καλύτερα στα ταξίδια, παρά σε συνεδριάσεις οργάνων του κόμματος.

Προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να μάθω αν ευχήθηκε χθες στην αγαπημένη Ευαγγελία Λιακούλη για την ονομαστική της γιορτή, μετά το πρόσφατο θερμό επεισόδιο μεταξύ τους.

Η Λίτσα, πάντως, δεν έσκασε. Πρώτη μούρη ήταν στην παρέλαση στην εξέδρα της Λάρισας με σκούρο κόκκινο ταγιέρ.

Σε έντονο κόκκινο παραδίπλα και η Πρόεδρος της Πλεύσης, η οποία έλαβε παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας

όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Κέλλα.

Ο Κυριάκος

Η 25η είχε ενδιαφέρον και για τον Πρωθυπουργό. Όλα ξεκίνησαν στην εκκλησία, όταν πρέπει να του γύρισε το μάτι ανάποδα

βλέποντας δίπλα του το νέο Πρόεδρο της Βουλής με snickers.

Από εκεί και μετά, ακολούθησε σειρά φωτογραφιών από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΘ, από τις οποίες είχε υποβαθμιστεί, για να το πω ευγενικά, ο ΠτΒ.

Η αλήθεια είναι ότι ανησύχησα λίγο. Μετά είδα την ίδια ιστορία από την πλευρά των φωτογραφιών που δημοσίευσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νικ Χαρντ ανάμεσα σε ΠτΒ και τον ακριβοθώρητο Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Απόστολο Τζιτζικώστα. Στην ακρούλα κι ο Κυριάκος.

Θαύμασα το ανυπέρβλητο στυλ σαν Frescobol Carioca του Νικήτα Κακλαμάνη, που έχανε όταν ήταν όρθιος. Εννοείται ανυπομονώ για περισσότερα outfit σε επόμενες επετείους, καθώς το πρωτόκολλο απαιτεί να είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα στον Πρωθυπουργό.

Κουράγιο.

Η Λίνα τα πήρε

Μακριά από παρελάσεις, αλλά πάντα στο καθήκον, ποιος είδε την υπουργό Πολιτισμού στο Ναύπλιο - Άργος και δεν την φοβήθηκε.

Η υπουργός επισκέφθηκε την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, και επίσης της γύρισε το μάτι όταν την είδε μέσα στα γκράφιτι και τις μουτζούρες. Ζήτησε τον λόγο από την Προϊσταμένη η οποία της είπε ότι δεν υπάρχουν οι 45.000 για να καθαριστεί το κτίριο. «Μα έχετε λάβει εκατομμύρια» της είπε η Μενδώνη. Της είπε κι άλλα, αλλά με διαβάζουν και ενημερωμένα ανήλικα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:40

Δυτική Όχθη: 4 Παλαιστίνιοι νεκροί μετά από συγκρούσεις με Ισραηλινούς εποίκους

19:26

Καλαφάτης: Ζωντανό εργαστήριο καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης η Χάλκη

19:12

ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις - Τροπολογία για 100% αποζημιώσεις

18:58

Κρήτη: Δίχρονο παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

18:44

Εκτός ελέγχου οι πύρινες γλώσσες σε Γαλλία και Ισπανία - Στη μάχη για πρώτη φορά το στρατιωτικό A400M

18:30

Πρόεδρος Καζακστάν στον Πούτιν: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει»

18:16

Πότε θα άρει την απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ η Μόσχα

18:02

Συρία: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε φονική σύγκρουση δύο λεωφορείων

17:48

Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ

17:34

Καρίμ Χαν: Αποπέμφθηκε ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

17:20

Στο στόχαστρο των Χούθι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco - Παρεμπόδιση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ από Ιράν

17:06

Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη Χαλκιδική - Φωτιά στο Ηράκλειο

16:52

Συμφωνίες 16 δισ. δολαρίων για Κουβέιτ με Blackstone, Brookfield και KKR

16:38

Νέα στοιχεία για τη «Μαφία της Κρήτης» - Στο μικροσκόπιο ιατροδικαστής και τοξικολόγος

16:24

Κικίλιας: «Το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να δώσει στα παιδιά μας μία καλύτερη ζωή»

16:10

AI deals 950 δισ. δολαρίων για Samsung και SK Group με Nvidia και Broadcom

15:56

Συνελήφθη άνδρας με χειροβομβίδα στο κέντρο της Αθήνας

15:42

Η Ελλάδα έστειλε 2 Canadair στη μάχη με τις φλόγες στην Ισπανία

15:28

Ρωσία: Οκτώ νεκροί σε επίθεση της Ουκρανίας σε κατασκηνώσεις στη Ζαπορίζια

15:14

Από αμέλεια το 88% των πυρκαγιών φέτος - Πρόστιμα 858.177 ευρώ και 221 συλλήψεις

15:00

Πληθαίνουν οι εμβληματικές επενδύσεις των funds στη βιομηχανία τροφίμων και την εστίαση

14:45

Κακοκαιρία: Καταιγίδες, 59.000 κεραυνοί, χαμηλές θερμοκρασίες - «Πνίγηκαν» Εύβοια και Θεσσαλία

14:30

Τιτανικός: Ανακαλύφθηκε επιστολή επιβάτη που περιέγραφε πώς ήταν το ταξίδι

14:16

Πυρκαγιές σε Κινέτα και Κέρκυρα

14:02

Τσάπαλος: Θα εξεταστούν ξανά μέτρα για τα καύσιμα εφόσον χρειαστεί

13:48

Φορολογικές Δηλώσεις 2026: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής

13:34

Παπαθανάσης: Τα μέτρα της ΔΕΘ θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας

13:20

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Πιο επίκαιρος από ποτέ ο συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου

13:06

Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία - Πάνω από 220.000 οι εκτοπισμένοι

12:52

Ζίγκμαν (ΕΚΤ): Θα χρειαστεί χρόνος για να φανούν οι επιπτώσεις από τη σύγκρουση στη Μ. Ανατολή