INSIDE OUT

Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ, Το στυλ του Προέδρου της Βουλής, Τα πήρε η Μενδώνη

Μαρία Νταλιάνη
26-03-2025 | 07:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ - Το στυλ του Προέδρου της Βουλής - Τα πήρε η Μενδώνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Υπουργικό με αυξήσεις στον κατώτατο μισθό έχει σήμερα το πολιτικό μενού, μετά τον μπακαλιάρο. Η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα, καθώς το πρωί υπάρχει επίσκεψη στον υπουργό Βορίδη του Μεταναστευτικής. Η αύξηση στον κατώτατο δημιουργεί ελπίδα και για δημοσκοπική ανάταξη στην κυβέρνηση, η οποία θα έρθει -αν έρθει- πριν το Πάσχα, όταν θα βγει το επόμενο κύμα των δημοσκοπήσεων.

Η φετινή 25η Μαρτίου είχε ενδιαφέρον.

Καταρχήν τον σταυρό της με άψογο ορθόδοξο τρόπο έκανε η επόμενη πρέσβης στην Αθήνα Κίμπερλι Γκιλφόιλ, αποσπώντας τον θαυμασμό του Ντόναλντ Τραμπ. Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με ελληνική μεγαλοπρέπεια και αρκετό θρησκευτικό συναίσθημα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δώρισε βαρύτιμο σταυρό στο νέο πλανητάρχη που χαμογέλασε ικανοποιημένος. Δίνοντας τον σταυρό είπε τα εξής: «Μέσω της ηγεσίας σας, ενσωματώνετε τις αξίες της χριστιανικής μας πίστης και την αγάπη για το Ευαγγέλιο. Μου θυμίζετε τον μεγάλο Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο».

Παρών στη ζεστή γιορτή, ο γιός του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Georgetown, αλλά και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα είναι ο φετινός τελετάρχης στην καθιερωμένη παρέλαση της Ομογένειας την επόμενη Δευτέρα στην Πέμπτη Λεωφόρο της ΝΥ.

Ιδέα Τσούνη

Την ιδέα, είχε ο απερχόμενος πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, ενώ μεταξύ όσων θα παρελάσουν θα υπάρχει και ειδικό άγημα προς τιμήν των 57 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην με την έλευση Τραμπ στο Λευκό Οίκο και η ελληνική πλευρά ψάχνεται ακόμα να βρει τα πατήματά της ανάμεσα σε εταιρείες lobbying. Στην παρέλαση της ομογένειας θα είναι έκπληξη αν υπάρξει υψηλόβαθμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης – θα βρίσκονται ως συνήθως βουλευτές όλων των κομμάτων εκπροσωπώντας την Βουλή. Οπότε, η ευκαιρία είναι άριστη για να λάμψει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που γενικά περνάει καλύτερα στα ταξίδια, παρά σε συνεδριάσεις οργάνων του κόμματος.

Προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να μάθω αν ευχήθηκε χθες στην αγαπημένη Ευαγγελία Λιακούλη για την ονομαστική της γιορτή, μετά το πρόσφατο θερμό επεισόδιο μεταξύ τους.

Η Λίτσα, πάντως, δεν έσκασε. Πρώτη μούρη ήταν στην παρέλαση στην εξέδρα της Λάρισας με σκούρο κόκκινο ταγιέρ.

Σε έντονο κόκκινο παραδίπλα και η Πρόεδρος της Πλεύσης, η οποία έλαβε παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας

όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Κέλλα.

Ο Κυριάκος

Η 25η είχε ενδιαφέρον και για τον Πρωθυπουργό. Όλα ξεκίνησαν στην εκκλησία, όταν πρέπει να του γύρισε το μάτι ανάποδα

βλέποντας δίπλα του το νέο Πρόεδρο της Βουλής με snickers.

Από εκεί και μετά, ακολούθησε σειρά φωτογραφιών από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΘ, από τις οποίες είχε υποβαθμιστεί, για να το πω ευγενικά, ο ΠτΒ.

Η αλήθεια είναι ότι ανησύχησα λίγο. Μετά είδα την ίδια ιστορία από την πλευρά των φωτογραφιών που δημοσίευσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νικ Χαρντ ανάμεσα σε ΠτΒ και τον ακριβοθώρητο Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Απόστολο Τζιτζικώστα. Στην ακρούλα κι ο Κυριάκος.

Θαύμασα το ανυπέρβλητο στυλ σαν Frescobol Carioca του Νικήτα Κακλαμάνη, που έχανε όταν ήταν όρθιος. Εννοείται ανυπομονώ για περισσότερα outfit σε επόμενες επετείους, καθώς το πρωτόκολλο απαιτεί να είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα στον Πρωθυπουργό.

Κουράγιο.

Η Λίνα τα πήρε

Μακριά από παρελάσεις, αλλά πάντα στο καθήκον, ποιος είδε την υπουργό Πολιτισμού στο Ναύπλιο - Άργος και δεν την φοβήθηκε.

Η υπουργός επισκέφθηκε την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, και επίσης της γύρισε το μάτι όταν την είδε μέσα στα γκράφιτι και τις μουτζούρες. Ζήτησε τον λόγο από την Προϊσταμένη η οποία της είπε ότι δεν υπάρχουν οι 45.000 για να καθαριστεί το κτίριο. «Μα έχετε λάβει εκατομμύρια» της είπε η Μενδώνη. Της είπε κι άλλα, αλλά με διαβάζουν και ενημερωμένα ανήλικα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα: «Λυπούμαστε για το περιστατικό»

23:41

Συνάντηση για τη Γάζα στην Αίγυπτο το Σάββατο

23:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο από τους 14 συλληφθέντες από τη Δυτική Μακεδονία

23:26

Γερμανία: H Μέρκελ παραδέχεται λάθη της και στηρίζει την κυβέρνηση Μερτς

23:18

Wall Street: To AI «γκρέμισε» -4% τον Nasdaq, η απασχόληση βάζει στο επίκεντρο Fed και επιτόκια

22:53

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας «εταιρικής σχέσης» του κράτους με τους κολοσσούς της ΤΝ

22:31

Πετρέλαιο: Η ελπίδα για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έριξε τις τιμές

22:11

ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν από δικαστήριο οι περιορισμοί στη νόμιμη μετανάστευση που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ

21:54

Χρυσός: Πτώση άνω του 4% σε επίπεδα εβδομάδας

21:47

Λίβανος: Η πολιτική ηγεσία καλεί το Ιράν να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας

21:31

Μητσοτάκης για Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία ολόκληρης της χώρας

21:19

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές για την περίοδο 8 έως 12 Ιουνίου

21:08

Lamda Development: Επιτυχής η έκδοση ομολόγου 350 εκατ. - Υπερκάλυψη 1,7 φορές με προσφορές 593,5 εκατ.

20:57

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει να απολύσει «μεγάλο αριθμό εργαζομένων» στις μυστικές υπηρεσίες

20:47

O Πούτιν υποβαθμίζει τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας του στο «ρωσικό Νταβός»

20:32

H ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να παρατείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα

20:11

Ιρλανδία: Τι κρύβεται πίσω από την τεράστια βουτιά του ΑΕΠ

19:43

Bitcoin: Έχασε, για λίγο, και το ψυχολογικό όριο των 60.000 δολαρίων

19:29

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς

19:21

Microsoft: Αποχωρεί από το δ.σ. μετά από 10 χρόνια ο ιδρυτής του LinkedIn

19:20

Το παγκόσμιο tech sell off εξαπλώθηκε και στις ευρωαγορές

19:01

Έριξε άκυρο στον Ζελένσκι ο Πούτιν - «Δεν βλέπω λόγο να συναντηθούμε»

18:59

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργήματα αποδίδουν οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς στους 14 εμπλεκόμενους σε Κοζάνη και Αγρίνιο

18:43

Εμβόλιο σχεδιάστηκε από τεχνητή νοημοσύνη

18:42

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

18:30

Prodea: Ξεπέρασαν τον στόχο των 50.000 οι ομολογίες που προσφέρθηκαν στη δημόσια πρόταση - Υπερκάλυψη 112%

18:24

Νέα νομοθετική ρύθμιση για τη στήριξη των παραγωγών ΑΠΕ

18:11

ΕΕ: Γαλλία και Γερμανία προτείνουν σταδιακή ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

18:04

Έληξε ο συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Το πλήρωμα επιστρέφει στις κανονικές του δραστηριότητες

18:02

Μνημόνιο συνεργασίας ΡΑΕK και ΡΑΑΕΥ