INSIDE OUT

Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ, Το στυλ του Προέδρου της Βουλής, Τα πήρε η Μενδώνη

Μαρία Νταλιάνη
26-03-2025 | 07:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο σταυρός της Κίμπερλι και του Τραμπ - Το στυλ του Προέδρου της Βουλής - Τα πήρε η Μενδώνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Υπουργικό με αυξήσεις στον κατώτατο μισθό έχει σήμερα το πολιτικό μενού, μετά τον μπακαλιάρο. Η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα, καθώς το πρωί υπάρχει επίσκεψη στον υπουργό Βορίδη του Μεταναστευτικής. Η αύξηση στον κατώτατο δημιουργεί ελπίδα και για δημοσκοπική ανάταξη στην κυβέρνηση, η οποία θα έρθει -αν έρθει- πριν το Πάσχα, όταν θα βγει το επόμενο κύμα των δημοσκοπήσεων.

Η φετινή 25η Μαρτίου είχε ενδιαφέρον.

Καταρχήν τον σταυρό της με άψογο ορθόδοξο τρόπο έκανε η επόμενη πρέσβης στην Αθήνα Κίμπερλι Γκιλφόιλ, αποσπώντας τον θαυμασμό του Ντόναλντ Τραμπ. Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με ελληνική μεγαλοπρέπεια και αρκετό θρησκευτικό συναίσθημα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δώρισε βαρύτιμο σταυρό στο νέο πλανητάρχη που χαμογέλασε ικανοποιημένος. Δίνοντας τον σταυρό είπε τα εξής: «Μέσω της ηγεσίας σας, ενσωματώνετε τις αξίες της χριστιανικής μας πίστης και την αγάπη για το Ευαγγέλιο. Μου θυμίζετε τον μεγάλο Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο».

Παρών στη ζεστή γιορτή, ο γιός του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Georgetown, αλλά και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα είναι ο φετινός τελετάρχης στην καθιερωμένη παρέλαση της Ομογένειας την επόμενη Δευτέρα στην Πέμπτη Λεωφόρο της ΝΥ.

Ιδέα Τσούνη

Την ιδέα, είχε ο απερχόμενος πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, ενώ μεταξύ όσων θα παρελάσουν θα υπάρχει και ειδικό άγημα προς τιμήν των 57 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην με την έλευση Τραμπ στο Λευκό Οίκο και η ελληνική πλευρά ψάχνεται ακόμα να βρει τα πατήματά της ανάμεσα σε εταιρείες lobbying. Στην παρέλαση της ομογένειας θα είναι έκπληξη αν υπάρξει υψηλόβαθμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης – θα βρίσκονται ως συνήθως βουλευτές όλων των κομμάτων εκπροσωπώντας την Βουλή. Οπότε, η ευκαιρία είναι άριστη για να λάμψει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που γενικά περνάει καλύτερα στα ταξίδια, παρά σε συνεδριάσεις οργάνων του κόμματος.

Προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να μάθω αν ευχήθηκε χθες στην αγαπημένη Ευαγγελία Λιακούλη για την ονομαστική της γιορτή, μετά το πρόσφατο θερμό επεισόδιο μεταξύ τους.

Η Λίτσα, πάντως, δεν έσκασε. Πρώτη μούρη ήταν στην παρέλαση στην εξέδρα της Λάρισας με σκούρο κόκκινο ταγιέρ.

Σε έντονο κόκκινο παραδίπλα και η Πρόεδρος της Πλεύσης, η οποία έλαβε παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας

όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Κέλλα.

Ο Κυριάκος

Η 25η είχε ενδιαφέρον και για τον Πρωθυπουργό. Όλα ξεκίνησαν στην εκκλησία, όταν πρέπει να του γύρισε το μάτι ανάποδα

βλέποντας δίπλα του το νέο Πρόεδρο της Βουλής με snickers.

Από εκεί και μετά, ακολούθησε σειρά φωτογραφιών από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΘ, από τις οποίες είχε υποβαθμιστεί, για να το πω ευγενικά, ο ΠτΒ.

Η αλήθεια είναι ότι ανησύχησα λίγο. Μετά είδα την ίδια ιστορία από την πλευρά των φωτογραφιών που δημοσίευσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νικ Χαρντ ανάμεσα σε ΠτΒ και τον ακριβοθώρητο Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Απόστολο Τζιτζικώστα. Στην ακρούλα κι ο Κυριάκος.

Θαύμασα το ανυπέρβλητο στυλ σαν Frescobol Carioca του Νικήτα Κακλαμάνη, που έχανε όταν ήταν όρθιος. Εννοείται ανυπομονώ για περισσότερα outfit σε επόμενες επετείους, καθώς το πρωτόκολλο απαιτεί να είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα στον Πρωθυπουργό.

Κουράγιο.

Η Λίνα τα πήρε

Μακριά από παρελάσεις, αλλά πάντα στο καθήκον, ποιος είδε την υπουργό Πολιτισμού στο Ναύπλιο - Άργος και δεν την φοβήθηκε.

Η υπουργός επισκέφθηκε την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, και επίσης της γύρισε το μάτι όταν την είδε μέσα στα γκράφιτι και τις μουτζούρες. Ζήτησε τον λόγο από την Προϊσταμένη η οποία της είπε ότι δεν υπάρχουν οι 45.000 για να καθαριστεί το κτίριο. «Μα έχετε λάβει εκατομμύρια» της είπε η Μενδώνη. Της είπε κι άλλα, αλλά με διαβάζουν και ενημερωμένα ανήλικα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:12

Ο ηγέτης των Πρασίνων οριστικά υποψήφιος για την κοινοβουλευτική έδρα που άφησε ο Στάρμερ

16:02

Ελλάδα, η «χώρα της εστίασης»

15:48

ΗΠΑ: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο - Ο δομικός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

15:44

Μαρινάκης: «Προσωπική θέση» το δίμηνο επίδομα ανεργίας - Αντιδρoύν ΕΛΑΣ, ΠΑΣΟΚ

15:42

Δομική Κρήτης: Νέα σύμβαση 6,44 εκατ. ευρώ για πολυτελείς κατοικίες στην Ελούντα

15:36

Βέλγιο: Ένα ταξίδι 4 ημερών με τρένο στις πιο όμορφες πόλεις της χώρας

15:29

Νεπάλ: Στα 4,78 δισ. δολάρια εκτιμάται το κόστος ανοικοδόμησης μετά τη φονική πλημμύρα

15:29

Διπλό χτύπημα της ΑΑΔΕ στο «Ελ. Βενιζέλος» - Κατάσχεση 477.000 λαθραίων τσιγάρων

15:23

ΕΒΕΠ: Ανάλυση της νομοθεσίας που διέπει την αναγραφή τιμών πώλησης

15:19

Κεραμέως: Ρεκόρ απασχόλησης 72,2% στην Ελλάδα και ανεργία σε χαμηλό 18ετίας

15:12

Ντράγκι: Η Ευρώπη πρέπει να φτιάξει περισσότερα AI data centers

15:01

ΔΟΕ: Τουλάχιστον 46.000 εκτοπισμένοι από τις συγκρούσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της Υεμένης

14:57

Θα επιβιώσει ο Πέδρο Σάντσεθ από την κρίση της Θέουτα;

14:53

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2027

14:42

ΟΔΔΗΧ: Δεν θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία ομολόγων της 16ης Σεπτεμβρίου

14:36

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Νικουσόρ Νταν

14:33

O ΑΙ agent Muse της Meta ανέβηκε στη δεύτερη θέση του αμερικανικού App Store

14:25

Όμιλος Softweb: Chief AI Architect του Noetic AI Lab o Δημήτρης Γεωργίου

14:23

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε βάρος των δύο γιατρών

14:13

Στο «κόκκινο» η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - 7,1 εκατ. επιβάτες τον Αύγουστο

14:08

ΔΥΠΑ: Νέα παραρτήματα ΕΠΑΣ Μαθητείας σε Κρυονέρι, Στρατώνι, Σίνδο και Καρπενήσι

14:00

Eurobank: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία το β’ τρίμηνο - To 2034 το ΑΕΠ στα προ κρίσης επίπεδα

13:47

Πούτιν και Πεζεσκιάν στο Νέο Δελχί για τη σύνοδο κορυφής των BRICS

13:42

11η Σεπτεμβρίου: Ανακαλύψεις - σοκ για τον αέρα στη Νέα Υόρκη και τις επιπτώσεις στην Υγεία

13:33

Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Γόνιμο έδαφος για περαιτέρω συνεργασία Αθήνας - Τελ Αβίβ

13:28

Wood για Ελλάδα: Ανθεκτική η ανάπτυξη, πρόβλημα ο πληθωρισμός στον δρόμο προς τις κάλπες

13:23

Scan & Pay: Η NBG Pay φέρνει τις ψηφιακές πληρωμές και στην αντικαταβολή

13:18

Επικεφαλής MI5: «Η επόμενη 11η Σεπτεμβρίου 2001 μπορεί ήδη να προετοιμάζεται εκεί που δεν κοιτάμε»

13:13

Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση σε πρατήρια καυσίμων στο Κίεβο

13:10

Τσιόδρας: «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκό πλαίσιο για προστασία των γεωργικών εδαφών και αποφυγή της ερημοποίησης»