INSIDE OUT

Γαλάζια πάρτι και πράσινες συγκεντρώσεις στην Αθήνα - Πρόεδρος με κότσια - Αύριο τα σπουδαία

Μαρία Νταλιάνη
03-10-2024 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γαλάζια πάρτι και πράσινες συγκεντρώσεις στην Αθήνα - Πρόεδρος με κότσια - Αύριο τα σπουδαία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Της συγκεντρώσεως χθες το βράδυ στην Αθήνα, ενώ στους ίδιους ρυθμούς θα κινηθεί η πρωτεύουσα σήμερα και αύριο. Καταρχήν στο Ζάππειο έγινε εκδήλωση με κεντρικό πρόσωπο τον Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος επιστρέφει στο ΕΒΕΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος. Οι εκλογές στο ΕΒΕΑ θα γίνουν 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, δηλαδή θα συμπέσουν με τις εκλογές β’ γύρου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ζάππειο έδωσε το παρών σχεδόν όλη η κυβέρνηση, και πολλά στελέχη της ΝΔ καθώς ο κ. Μπρατάκος, ως πρώην γενικός διευθυντής είναι πολύ αγαπητό στέλεχος στο κόμμα. Επόμενη στάση για τη ΝΔ, το πάρτι στη Ρηγίλλης.

Πρέσινγκ

Η Νέα Δημοκρατία τίμησε ήδη μια φορά τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της κάνοντας το 15ο Συνέδριο της στο Ζάππειο τον περασμένο Απρίλιο. Στο Συνέδριο πήγαν και οι δύο πρώην Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί

αλλά δεν μίλησαν. Τα στοιχήματα για το εάν θα παρευρεθούν αύριο το βράδυ στο street της Ρηγίλλης πέφτουν βροχή στη γαλάζια πολυκατοικία. Αυτή την φορά, την πρόσκληση έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τηλεφωνικά, ενώ υποψιάζομαι πως την ιδέα, τόσο να γίνει το πάρτι, όσο και να κληθούν τηλεφωνικά οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς, την είχε ο ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος της ΝΔ

«Η παρουσία ή μη δύο πρώην πρωθυπουργών είναι ανακοίνωση των ιδίων και των συνεργατών τους» σημείωσε χθες (ΣΚΑΪ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εγώ ανήκω από μικρό παιδί σε αυτή την παράταξη. Την Παρασκευή πάμε εκεί όλες και όλοι, για κάθε Νεοδημοκράτισσα και κάθε Νεοδημοκράτη, είτε διαχρονικούς είτε καινούργιους φίλους, που ήρθαν και μεγάλωσαν την παράταξη σε δύσκολα χρόνια και γι’ αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν – το ξαναλέω – χωρίς ποτέ να ζήτησαν τίποτα ή να μη διεκδίκησαν κανένα αξίωμα» τόνισε συνεχίζοντας το συναισθηματικό πρέσινγκ.

Κάποιοι λένε ότι οι πιθανότητες να εμφανιστεί στο πάρτι, οκ. Καραμανλής, έξω στον δρόμο, -αφού τα γραφεία του κόμματος έχουν φύγει από το 2013- με μια πορτοκαλάδα ή ένα ποτήρι κρασί στο χέρι για να θυμηθεί τις εποχές που ήταν μέσα, είναι μηδαμινές. Άλλοι πάλι εκτιμούν ότι ο κ. Καραμανλής θα κάνει ένα πέρασμα, ενώ όλοι συμφωνούν πως δεν θα εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Κερδίζει τον Ανδρουλάκη

Την ώρα που στο Ζάππειο συγκεντρώνονταν η ΝΔ, η πλατεία της Παλιάς Βουλής έγινε πράσινη καθώς εκεί πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

Η συγκέντρωση ήταν γκράντε, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για κόμμα το οποίο σχεδόν «εξαφανίστηκε» από την κεντρική πολιτική σκηνή την τελευταία 12ετία. Ο Γερουλάνος, έκανε μια αναπάντεχα για το προφίλ του μπαλκονάτη συγκέντρωση, και μίλησε με αυτοπεποίθηση στο ακροατήριό του. Καταρχήν επανέλαβε ότι είναι ο μόνος που κερδίζει την Ανδρουλάκη, άρα αν περάσει στον β' γύρο, αλλάζει ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν θέλουμε πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη! Θέλουμε Πρόεδρο με κότσια! Να κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό σημαίνει ηγέτης», ανέφερε. «Ή θα νικήσω τον Μητσοτάκη, ή θα κάνω εκλογές για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο βράδυ. Χωρίς αστερίσκους. Τόσο σίγουρος είμαι ότι θα νικήσουμε!».

Ζηλιάρης

Στον ίδιο ακριβώς χώρο αποφάσισε να κάνει την δική του κεντρική συγκέντρωση αύριο το βράδυ ο νυν και υποψήφιος πρόεδρος Ανδρουλάκης, δείχνοντας κατά κάποιο τρόπο ποιόν «βλέπει» ως ευθέως ανταγωνιστή του. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει εξαπολύσει επίθεση κατά του μοναδικού βουλευτή του της Α’ Αθηνών, κατηγορώντας τον για τις επιδόσεις της περιφέρειας στις ευρωεκλογές. Από την πλευρά Γερουλάνου απαντούν με στοιχεία.

Δούκας στον Πανελλήνιο

Την ίδια ώρα που ο Κυριάκος ήταν στο Ζάππειο, κι ο Παύλος στην Παλιά Βουλή, ο Χάρης έκανε τη δική του μεγάλη συγκέντρωση στον Πανελλήνιο.

Το γήπεδο ήταν γεμάτο με φίλους και ψηφοφόρους του Δημάρχου, ενώ πολλές ντουντούκες και σημαιάκια έδωσαν πασοκικό τόνο. Στην πρώτη σειρά υποστηρικτές του δημάρχου: ο Θόδωρος Μαργαρίτης, η Τόνια Αντωνίου, Κατερίνα Μπατζελή, Μανώλης Χριστοδουλάκης και άλλοι έδωσαν το παρόν.

Καρφιά Νάντιας

Την ίδια ώρα των συγκεντρώσεων μια άλλη υποψήφια, η Νάντια Γιαννακοπούλου εξηγούσε (Open) τι ακριβώς έκανε η ηγεσία Ανδρουλάκη τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως είπε, μπλοκάρισαν εκδήλωση στην Ρόδο στην οποία θα πήγαινε η ίδια να μιλήσει. «Ότι είχε να δώσει η σημερινή ηγεσία, το έδωσε» είπε.

Η κ. Γιαννακοπούλου άσκησε δριμύτατη κριτική επίσης για την μονομερή ατζέντα Ανδρουλάκη. «Δεν γίνεται να κάνουμε αντιπολίτευση μόνο για τις υποκλοπές. Υπήρχαν και ζητήματα της κοινωνίας. Μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον αυτά τα ζητήματα και δεν μιλούσαμε για Υγεία, Παιδεία, ακρίβεια. Δεν λέω ότι το παράκανε. Πρώτη τον υποστήριξα σε αυτό το ζήτημα. Όμως δεν μπορεί να πηγαίνει το ΠΑΣΟΚ 100-0 ως αντιπολίτευση μόνο με τις υποκλοπές» τόνισε.

Αύριο τα σπουδαία

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην τελική ευθεία της κάλπης, στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν αύριο την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη. Μέχρι τότε, συνεχίζουν να κάνουν πολύ καλά, αυτό που ξέρουν χρόνια τώρα. Να σφάζονται. Βλέπω τα γεγονότα από την οπτική του Καρανίκα, ο οποίος έχει τον τρόπο του να τα κάνει ταληράκια.

Με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή Γιαννούλη επί τους θέματος να εκλεγεί άμεσα ή αργότερα η Κεντρική Επιτροπή, κατέθεσε την εξής σκέψη στα σόσιαλ:

«Μπερδεύτηκε ο σύντροφος, σας λέω. Θεωρεί ένα αντιπροσωπευτικό όργανο όπως αυτό της ΚΕ ότι είναι ανώτερο, σοφότερο και σημαντικότερο από το Συνέδριο προφανώς γιατι τον εμπεριέχει...

Θεωρεί μάλλον ότι τα 110 στελέχη αντιπρόσωποι είναι σημαντικότερα από τα 5000 εκλεγμένα στελέχη αντιπροσώπους.

Πανικός απελπισμένων.

Αγαπητά μου συντροφάκια, το συνέδριο είναι ανώτερο και κάνει αυτό που αποφασίζει το σώμα.

Αυτό φοβούνται αυτά τα στελέχη που δεν φοβήθηκαν όμως να κάνουν πολιτικό πραξικόπημα.

Τώρα ο νέος τους φόβος είναι ότι η πλειοψηφία του κόμματος θα αποφασίσει στο συνέδριο ότι η απόφαση της ΚΕ είναι άκυρη.

Επίσης φοβούνται ότι αν εκλέξουμε ΚΕ την ίδια μέρα με την εκλογή προέδρου οι μνήμες θα είναι νωπές και θα τους κρίνουν ανάλογα και προφανώς θα τους βγάλουν εκτός κάδρου της κομματικής ηγεσίας που την μετέτρεψαν σε φέουδα και ολιγαρχίες».

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που μπορεί ακυρωθεί από το Συνέδριο, είναι η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:45

Κύθνος: Tο νησί της απλότητας με τις αμέτρητες παραλίες

08:38

Έφτασε στην Ελλάδα η Lululemon – Πού άνοιξε το πρώτο κατάστημα

08:29

Η χώρα που «τρέλανε» τους δημογραφικούς δείκτες - Εμφανίζει baby boom όταν όλες οι άλλες καταγράφουν απώλειες

08:18

Η Ελλάδα στην κορυφή των εποχικών ανατιμήσεων στα Airbnb

08:11

Ο κρίσιμος Ιούνιος των 510 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του ΟΣΔΕ 2026

08:07

Καύσιμα: Οι χώρες όπου η βενζίνη παραμένει σχεδόν… δωρεάν παρά τον πόλεμο στον Περσικό

08:00

Σημάδια σταθερότητας στα «πράσινα» τιμολόγια για τον Ιούνιο

23:58

Έδεσσα: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

23:37

Γερμανία: Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ εκφράζει ανησυχία για την παγκόσμια εξάπλωση απολυταρχικών τάσεων

23:15

Attica Green Expo 2026: Ανεπαρκή στελέχωση υπηρεσιών πολιτικής προστασίας διαπίστωσαν εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης

22:46

Χαρακόπουλος: Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι δεν διδάχτηκε τίποτα

22:18

Ebola: Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Ιτούρι, επίκεντρο της επιδημίας

22:09

Η MHP επενδύει στη Νιτσιάκος, στηρίζοντας την επόμενη φάση ανάπτυξης της εταιρείας

21:47

Ρωσία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Αρμενία για «διαβουλεύσεις» σχετικά με τους δεσμούς του Γερεβάν με την ΕΕ

21:18

Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη και ανήλικη για κλοπή από πολυκατάστημα

21:04

Συνάντηση της Κ. Γκιλφόιλ με εκπροσώπους των ONEX και Hanwha Ocean

20:58

Λίβανος: Ο πρωθυπουργός καταδικάζει την επικίνδυνη και άνευ προηγουμένου κλιμάκωση του πολέμου εκ μέρους του Ισραήλ

20:48

Συνελήφθη 62χρονη για πυρκαγιά στην Αίγινα

20:42

Άννα Καραμανλή: Η βιωσιμότητα είναι ο δρόμος για τον τουρισμό του μέλλοντος

20:34

Βραζιλία: Ύποπτο κρούσμα ΄Έμπολα στο Σάο Πάολο

20:22

ΕΛΑΣ: 2.453 ψηφιακές κλήσεις έχουν ήδη εκδοθεί μέσω καμερών και «έξυπνων» συστημάτων

20:13

Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» 33χρονος που καταζητούνταν για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

20:00

Τα «αόρατα» εμπόδια στο Ορμούζ: Από τις νάρκες μέχρι τα… οστρακοειδή

19:48

Τραμπ: Εξετάζει να ακυρώσει τις επετειακές συναυλίες στην Ουάσιγκτον μετά την απροθυμία πολλών καλλιτεχνών να συμμετάσχουν

19:22

Welt: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιταχύνουν την αποχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων τους απ' την Ευρώπη

18:57

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια σύμφωνα με τη Rosatom

18:18

Γερμανία: Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι εξελέγη αρχηγός του FDP

17:51

Λίβανος: Νέες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στα νότια της χώρας

17:16

Χέγκσεθ: Επίθεση στους Ευρωπαίους - «Να σταματήσουν τα κηρύγματα»

16:38

Ανδριανός: Ανάγκη για μια ενιαία στρατηγική που θα συνδέει οργανικά τον τουρισμό με την αγροδιατροφή και τον πολιτισμό