INSIDE OUT

Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή

Μαρία Νταλιάνη
01-10-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τα δημοσκοπικά νέα εξακολουθούν να δείχνουν ντέρμπι για 4 στο ΠΑΣΟΚ με τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου, να έχουν πολύ κοντινές δυναμικές. Ωστόσο την Κυριακή θα μιλήσει η κάλπη, κι αν η διαδικασία ακολουθήσει το καλό κλίμα της προεκλογικής περιόδου, χωρίς υπόνοιες για μακριά χέρια διαφόρων μηχανισμών, τότε το ζευγάρι του β’ γύρου θα είναι Ανδρουλάκης με έναν εκ των τριών. Στις πιθανές αναμετρήσεις μεταξύ τους, αυτός που κερδίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συσπειρώνει διαφορετικά κοινά από το νυν Πρόεδρο. Αύριο βραδάκι έχει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Παλιάς Βουλής στην οδό Σταδίου, ενώ την ίδια περίπου ώρα ο Χάρης Δούκας έχει συγκέντρωση στον Πανελλήνιο στην Κυψέλη.

Ιδιότυπο debate

Οι 6 πάντως, είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και σ’ ένα ιδιότυπο «debate». Αυτό του Mega στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, η οποία απηύθυνε περίπου τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους. Ο καθένας όμως ήταν μόνος του. Σ’ αυτό το concept ο Ανδρουλάκης εμφανίστηκε να μην κατανοεί για ποιο λόγο γίνεται εσωκομματική εκλογή, τόνισε όμως ότι θα χειριστεί διαφορετικά επικοινωνιακά τα πράγματα. Επίσης δεν μετάνιωσε που πρότεινε τον κ. Δούκα για Δήμαρχο Αθηναίων. Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις σε αρκετά ζητήματα, η Νάντια ήταν η πιο παθιασμένη υποψήφια Πρόεδρος, ενώ ο Δούκας απαντούσε χωρίς να απαντάει σε πολλά. Ο Κατρίνης ήταν ο εαυτός του.

Οι συμμαθήτριες

Ίσως το πιο ωραίο εύρημα από τον προεκλογικό αγώνα των «6» υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ήταν το τραπέζι της Άννας Διαμαντοπούλου με τους ηθοποιούς Σπύρο Παπαδόπουλο, Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Μπέζο και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η δημοφιλής Δήμητρα είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένα ακόμα, στο «Γηροκομείο» του ταλαντούχου (κι αθυρόστομου) Ηλία Ψινάκη. Και στα δύο μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήταν συμμαθήτρια με την Άννα, η οποία ήταν άριστη μαθήτρια, ενώ η ίδια αντέγραφε με επιμέλεια από την κολλητή της. Παρά τις αντιγραφές όμως η Δήμητρα πρέπει να ήταν παιδί-θαύμα καθώς γεννημένη το 1962, βρέθηκε να κάθεται στο ίδιο θρανίο (ή στο πίσω) με την Άννα που γεννήθηκε το 1959. Ίσως ετοιμάζουν κι άλλη τηλεοπτική συνάντηση, τις πρώτες μετά από τριάντα χρόνια που η κ. Διαμαντοπούλου είναι στην πολιτική σκηνή, κι έτσι αποκαλύψουν και ποιο είναι το σχολείο τους, το οποίο δεν βρίσκεται στην Κοζάνη, δίπλα στα ορυχεία, αλλά στη Θεσσαλονίκη.

Κι ο ΓΑΠ; Τί κάνει ο ΓΑΠ;

Η εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ φέρνει στο φως πρωταγωνιστές του χώρου. Ένας από αυτούς είναι ο ΓΑΠ. Καταρχήν να θυμηθούμε πως ο ΓΑΠ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι ΚΙΔΗΣΟ και αποτελεί συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής. Υπενθυμίζεται πως το ΚΙΔΗΣΟ ιδρύθηκε το 2015, και έχει έναν βουλευτή: Τον Γιώργο Παπανδρέου. Παλιά είχε και τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος όμως έμεινε εκτός Βουλής όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΓΑΠ λοιπόν, αφού πέρασε ονειρεμένα στη Νέα Υόρκη με τη Σοσιαλιστική Διεθνή επέστρεψε στην Αθήνα και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ομιλίες για την δημοκρατία.

Στον λόφο της Πνύκας, όπου έκλεισαν πανηγυρικά οι τριήμερες εργασίες της πρώτης «διαβουλευτικής συνέλευσης πολιτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Democratic Odyssey» βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος κρεμόταν από τα χείλη του πρώην Πρωθυπουργού.

Λύσεις σε κρίσεις

Όπως έκανε γνωστό, στόχος της πειραματικής αυτής συνέλευσης πολιτών της Ευρώπης είναι να μετατραπεί σε μόνιμη και διαρκή, καθώς και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κρίσεων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

«Ως Γενικός Εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δημοκρατία, έχω αναφερθεί στην πρόσφατη έκθεση μου για την ανάγκη προώθησης τέτοιου είδους καινοτόμων λύσεων και πρακτικών που εμβαθύνουν τη διαβουλευτική δημοκρατία, ως καταλύτη για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα», επισήμανε.

Πολάκης όπως Καραμανλής

Κι ενώ οι πράσινοι υποψήφιοι ετοιμάζονται για την τελική ευθεία, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνονται. Ο δικός τους προεκλογικός αγώνας υποψιάζομαι πως θα είναι απείρως πιο συναρπαστικός. Παρακολουθώντας ακροθιγώς π.χ. τον Π. Πολάκη, το τελευταίο που περίμενα είναι να πέσω πάνω στον εθνάρχη.

Ο βουλευτής Χανίων διαπιστώνει πως ο κύκλος του νεοφιλευθερισμού κλείνει και ο κόσμος αποζητά την πολιτική αλλαγή.

«Δεν μιλάμε για επανάσταση. Εξάλλου ορισμένα από αυτά που προτείνω, τα έκανε ο Καραμανλής μετά το 1974 κάτω από την πίεση της μεταπολίτευσης και αναγκάστηκαν δεξιές κυβερνήσεις να τα κάνουν. Και φαίνεται το πόσο πίσω έχουμε πάει από το γεγονός ότι το 2024 μιλάμε για τα ίδια πράγματα σαν αναγκαίο όρο επιβίωσης της κοινωνίας» σημείωσε (zarpa radio). «Δεν είναι ούτε σοσιαλιστικός μετασχηματισμός ούτε κοινωνική επανάσταση αυτά που λέω. Ναι, είναι επαναστατικά για αυτή την εποχή. Έχουμε φτάσει να θεωρούμε επαναστατικό ότι πρέπει να επανέλθει ο 13ος και ο 14ος μισθός!».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:29

Κτηματολόγιο: Τι θα μπορεί να «δει» το κράτος μέσα από τα ακίνητά μας

07:24

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ενισχύει παρουσία στη Ρουμανία, υπέγραψε ενεργειακό project 145 εκατ.

07:16

ΔΑΑ: Πάνω από τα 40 εκατ. επιβάτες κοιτάζει το «Ελ. Βενιζέλος» - Οι εκτιμήσεις για την χρονιά

07:11

Ενοίκια: Στον «πάγο» οι πληρωμές μέσω τραπεζών - Έρχεται νέα παράταση

07:04

Αρχίζουν τα δύσκολα για την ΕΚΤ - Η νέα μάχη των τραπεζών για τα private markets - Η τεχνολογία πληρώνει μέρος του λογαριασμού της ναυτιλίας

23:55

Νέα επένδυση 1 δισ. δολαρίων από την Ford

23:48

Eurostat: Πτώση 5,8% στις τιμές αγροτικής παραγωγής – «Άλμα» 22% στο κόστος ενέργειας

23:40

ΗΠΑ: Σε δημοπρασία το «revenge dress» που φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα

23:39

Ισραήλ: Ο στρατός κατέστρεψε υπόγειες υποδομές της Χεζμπολάχ - Καταγράφηκε σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών

23:37

Oracle: Η AI εκτόξευσε το cloud και μαζί τα καθαρά κέρδη - Άλμα 7% στη Wall Street

23:29

«Κόκκινη» η Wall Street - Το ράλι του πετρελαίου αυξάνει την πίεση στη Fed

23:10

Τραμπ: Επιστροφές 500 δολαρίων σε 1 εκατ. ασφαλισμένους του Obamacare

22:53

Μαρόκο: Κανένα «γεγονός» δεν αποδεικνύει την εμπλοκή του στη Θέουτα - Αρνείται να είναι «αποδιοπομπαίος τράγος»

22:52

The Chios Festival: Συνάντηση των κορυφαίων της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας

22:47

Ελβετία: Δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο κοντά στο Τσερνέτς

22:42

Πετρέλαιο: Εκτοξεύτηκε πάνω από τα 107 δολάρια το Brent - Στο «κόκκινο» οι ανησυχίες για τον πόλεμο

22:25

Οι Χούθι λένε ότι η ναυσιπλοΐα είναι ελεύθερη και ασφαλής στην Ερυθρά

22:23

WSJ: Το Ιράν παράγει νέους πυραύλους σε περιορισμένες ποσότητες από υφιστάμενα εξαρτήματα

22:02

Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα ταυτότητα με ορίζοντα την ανάπτυξη της

21:54

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέστρεψαν ένα αμερικανικό θαλάσσιο drone στο Ορμούζ

21:45

Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

21:39

Χρυσός: Πτώση άνω του 1% με φόντο τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

21:10

Από τον κουμπαρά στο χρηματιστήριο: Αλλάζει ο τρόπος που χτίζονται περιουσίες

21:09

Λάιεν: «Να καθορίσουμε σαφείς κανόνες» για την πρόσβαση των ανηλίκων στα social media

21:07

Anthropic: Μπλόκαρε πιθανές προσπάθειες ανάπτυξης βιολογικών όπλων με ΑΙ

20:43

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν 40 δισ. ευρώ στη Γερμανία για data centers

20:37

Αφγανιστάν: Είναι «υποκρισία» να ζητούν δικαιώματα για τις γυναίκες ενώ μειώνουν τη βοήθεια προς αυτές

20:28

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην 90η ΔΕΘ

20:21

Πυροσβεστική: Συνολικά 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:11

DBRS: Σε «θετικό» από «σταθερό» το trend της Eurobank - Τι θα οδηγήσει σε αναβάθμιση