INSIDE OUT

Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή

Μαρία Νταλιάνη
01-10-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή

Τα δημοσκοπικά νέα εξακολουθούν να δείχνουν ντέρμπι για 4 στο ΠΑΣΟΚ με τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου, να έχουν πολύ κοντινές δυναμικές. Ωστόσο την Κυριακή θα μιλήσει η κάλπη, κι αν η διαδικασία ακολουθήσει το καλό κλίμα της προεκλογικής περιόδου, χωρίς υπόνοιες για μακριά χέρια διαφόρων μηχανισμών, τότε το ζευγάρι του β’ γύρου θα είναι Ανδρουλάκης με έναν εκ των τριών. Στις πιθανές αναμετρήσεις μεταξύ τους, αυτός που κερδίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συσπειρώνει διαφορετικά κοινά από το νυν Πρόεδρο. Αύριο βραδάκι έχει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Παλιάς Βουλής στην οδό Σταδίου, ενώ την ίδια περίπου ώρα ο Χάρης Δούκας έχει συγκέντρωση στον Πανελλήνιο στην Κυψέλη.

Ιδιότυπο debate

Οι 6 πάντως, είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και σ’ ένα ιδιότυπο «debate». Αυτό του Mega στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, η οποία απηύθυνε περίπου τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους. Ο καθένας όμως ήταν μόνος του. Σ’ αυτό το concept ο Ανδρουλάκης εμφανίστηκε να μην κατανοεί για ποιο λόγο γίνεται εσωκομματική εκλογή, τόνισε όμως ότι θα χειριστεί διαφορετικά επικοινωνιακά τα πράγματα. Επίσης δεν μετάνιωσε που πρότεινε τον κ. Δούκα για Δήμαρχο Αθηναίων. Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις σε αρκετά ζητήματα, η Νάντια ήταν η πιο παθιασμένη υποψήφια Πρόεδρος, ενώ ο Δούκας απαντούσε χωρίς να απαντάει σε πολλά. Ο Κατρίνης ήταν ο εαυτός του.

Οι συμμαθήτριες

Ίσως το πιο ωραίο εύρημα από τον προεκλογικό αγώνα των «6» υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ήταν το τραπέζι της Άννας Διαμαντοπούλου με τους ηθοποιούς Σπύρο Παπαδόπουλο, Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Μπέζο και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η δημοφιλής Δήμητρα είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένα ακόμα, στο «Γηροκομείο» του ταλαντούχου (κι αθυρόστομου) Ηλία Ψινάκη. Και στα δύο μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήταν συμμαθήτρια με την Άννα, η οποία ήταν άριστη μαθήτρια, ενώ η ίδια αντέγραφε με επιμέλεια από την κολλητή της. Παρά τις αντιγραφές όμως η Δήμητρα πρέπει να ήταν παιδί-θαύμα καθώς γεννημένη το 1962, βρέθηκε να κάθεται στο ίδιο θρανίο (ή στο πίσω) με την Άννα που γεννήθηκε το 1959. Ίσως ετοιμάζουν κι άλλη τηλεοπτική συνάντηση, τις πρώτες μετά από τριάντα χρόνια που η κ. Διαμαντοπούλου είναι στην πολιτική σκηνή, κι έτσι αποκαλύψουν και ποιο είναι το σχολείο τους, το οποίο δεν βρίσκεται στην Κοζάνη, δίπλα στα ορυχεία, αλλά στη Θεσσαλονίκη.

Κι ο ΓΑΠ; Τί κάνει ο ΓΑΠ;

Η εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ φέρνει στο φως πρωταγωνιστές του χώρου. Ένας από αυτούς είναι ο ΓΑΠ. Καταρχήν να θυμηθούμε πως ο ΓΑΠ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι ΚΙΔΗΣΟ και αποτελεί συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής. Υπενθυμίζεται πως το ΚΙΔΗΣΟ ιδρύθηκε το 2015, και έχει έναν βουλευτή: Τον Γιώργο Παπανδρέου. Παλιά είχε και τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος όμως έμεινε εκτός Βουλής όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΓΑΠ λοιπόν, αφού πέρασε ονειρεμένα στη Νέα Υόρκη με τη Σοσιαλιστική Διεθνή επέστρεψε στην Αθήνα και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ομιλίες για την δημοκρατία.

Στον λόφο της Πνύκας, όπου έκλεισαν πανηγυρικά οι τριήμερες εργασίες της πρώτης «διαβουλευτικής συνέλευσης πολιτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Democratic Odyssey» βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος κρεμόταν από τα χείλη του πρώην Πρωθυπουργού.

Λύσεις σε κρίσεις

Όπως έκανε γνωστό, στόχος της πειραματικής αυτής συνέλευσης πολιτών της Ευρώπης είναι να μετατραπεί σε μόνιμη και διαρκή, καθώς και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κρίσεων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

«Ως Γενικός Εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δημοκρατία, έχω αναφερθεί στην πρόσφατη έκθεση μου για την ανάγκη προώθησης τέτοιου είδους καινοτόμων λύσεων και πρακτικών που εμβαθύνουν τη διαβουλευτική δημοκρατία, ως καταλύτη για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα», επισήμανε.

Πολάκης όπως Καραμανλής

Κι ενώ οι πράσινοι υποψήφιοι ετοιμάζονται για την τελική ευθεία, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνονται. Ο δικός τους προεκλογικός αγώνας υποψιάζομαι πως θα είναι απείρως πιο συναρπαστικός. Παρακολουθώντας ακροθιγώς π.χ. τον Π. Πολάκη, το τελευταίο που περίμενα είναι να πέσω πάνω στον εθνάρχη.

Ο βουλευτής Χανίων διαπιστώνει πως ο κύκλος του νεοφιλευθερισμού κλείνει και ο κόσμος αποζητά την πολιτική αλλαγή.

«Δεν μιλάμε για επανάσταση. Εξάλλου ορισμένα από αυτά που προτείνω, τα έκανε ο Καραμανλής μετά το 1974 κάτω από την πίεση της μεταπολίτευσης και αναγκάστηκαν δεξιές κυβερνήσεις να τα κάνουν. Και φαίνεται το πόσο πίσω έχουμε πάει από το γεγονός ότι το 2024 μιλάμε για τα ίδια πράγματα σαν αναγκαίο όρο επιβίωσης της κοινωνίας» σημείωσε (zarpa radio). «Δεν είναι ούτε σοσιαλιστικός μετασχηματισμός ούτε κοινωνική επανάσταση αυτά που λέω. Ναι, είναι επαναστατικά για αυτή την εποχή. Έχουμε φτάσει να θεωρούμε επαναστατικό ότι πρέπει να επανέλθει ο 13ος και ο 14ος μισθός!».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:57

Αναδιάταξη της καταναλωτικής συμπεριφοράς: Το αποτύπωμα του 2025 και οι προσδοκίες για το 2026

15:42

Ταϊβάν: Εντείνονται οι φόβοι για κινεζική εισβολή

15:23

Καιρική ανασκόπηση 2025: 9 στους 12 μήνες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό

15:10

Γερμανία: Νεκροί δυο 18χρονοι εξαιτίας δυστυχημάτων κατά τη διάρκεια ρίψεων πυροτεχνημάτων

14:49

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»

14:32

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες καταδικάζει νόμο του Ισραήλ που κόβει το ρεύμα και το νερό στις εγκαταστάσεις της UNRWA

14:16

Βρετανία: Το 2025 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μεταναστών που έφτασαν στη χώρα μέσω Μάγχης

14:00

Παπαθανάσης: Μεταρρυθμιστικό πλεόνασμα δημιουργεί η επιτυχής υλοποίηση του ΑΠΔΕ το 2025

13:46

Πρωτοχρονιάτικος καφές στο Κολωνάκι για Τασούλα, Μητσοτάκη, Κακλαμάνη και Γεωργιάδη

13:31

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

13:21

Λαγκάρντ: Η ένταξη της Βουλγαρίας στο ευρώ είναι ένας ισχυρός συμβολισμός για την Ευρώπη

13:11

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ εξαίρει τους στρατιωτικούς του που πολεμούν «σε ξένη γη»

12:58

Οι τράπεζες αλλάζουν «κοστούμι» και αναδιαμορφώνουν το μοντέλο εργασιών τους

12:39

ΥΠΕΞ: Συγχαρητήρια και θερμές ευχές στην Κύπρο για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

12:23

Σαουδική Αραβία: Νέο ρεκόρ με 356 εκτελέσεις το 2025

12:10

Ισραήλ: Οι αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ

11:56

Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας

11:44

ΔΟΔ: Σε 128 ανήλθαν οι θάνατοι δημοσιογράφων παγκοσμίως το 2025

11:40

Η ΕΕ προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις στην Υεμένη θέτουν σε κίνδυνο τη «σταθερότητα» του Κόλπου

11:28

ΗΠΑ: Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης

11:17

Τα επτά ορόσημα της αγοράς ενέργειας για το 2026

11:01

4 ελληνικές πόλεις που είναι πιο όμορφες τον χειμώνα

10:47

Ο Τραμπ αποσύρει την Εθνοφρουρά από Σικάγο, Λος Άντζελες και Πόρτλαντ - Προειδοποιεί ότι θα επιστρέψει αν αυξηθεί το έγκλημα

10:35

Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας

10:22

Nature: Σημαντικά επιστημονικά γεγονότα που αναμένουμε το 2026

10:09

Βουλγαρία: Η χώρα υιοθέτησε το ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ

10:04

«Χρύσωσε» και το 2025 τους εργαζόμενους η Καρέλιας - Οι γενναίες παροχές

09:57

Οκτώ νεκροί σε νέα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοων ενεχόμενων σε «διακίνηση ναρκωτικών»

09:43

Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης για την Ουκρανία είναι έτοιμη κατά 90%, μένει το 10%

09:37

Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα