INSIDE OUT

Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή

Μαρία Νταλιάνη
01-10-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τα δημοσκοπικά νέα εξακολουθούν να δείχνουν ντέρμπι για 4 στο ΠΑΣΟΚ με τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου, να έχουν πολύ κοντινές δυναμικές. Ωστόσο την Κυριακή θα μιλήσει η κάλπη, κι αν η διαδικασία ακολουθήσει το καλό κλίμα της προεκλογικής περιόδου, χωρίς υπόνοιες για μακριά χέρια διαφόρων μηχανισμών, τότε το ζευγάρι του β’ γύρου θα είναι Ανδρουλάκης με έναν εκ των τριών. Στις πιθανές αναμετρήσεις μεταξύ τους, αυτός που κερδίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συσπειρώνει διαφορετικά κοινά από το νυν Πρόεδρο. Αύριο βραδάκι έχει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Παλιάς Βουλής στην οδό Σταδίου, ενώ την ίδια περίπου ώρα ο Χάρης Δούκας έχει συγκέντρωση στον Πανελλήνιο στην Κυψέλη.

Ιδιότυπο debate

Οι 6 πάντως, είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και σ’ ένα ιδιότυπο «debate». Αυτό του Mega στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, η οποία απηύθυνε περίπου τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους. Ο καθένας όμως ήταν μόνος του. Σ’ αυτό το concept ο Ανδρουλάκης εμφανίστηκε να μην κατανοεί για ποιο λόγο γίνεται εσωκομματική εκλογή, τόνισε όμως ότι θα χειριστεί διαφορετικά επικοινωνιακά τα πράγματα. Επίσης δεν μετάνιωσε που πρότεινε τον κ. Δούκα για Δήμαρχο Αθηναίων. Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις σε αρκετά ζητήματα, η Νάντια ήταν η πιο παθιασμένη υποψήφια Πρόεδρος, ενώ ο Δούκας απαντούσε χωρίς να απαντάει σε πολλά. Ο Κατρίνης ήταν ο εαυτός του.

Οι συμμαθήτριες

Ίσως το πιο ωραίο εύρημα από τον προεκλογικό αγώνα των «6» υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ήταν το τραπέζι της Άννας Διαμαντοπούλου με τους ηθοποιούς Σπύρο Παπαδόπουλο, Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Μπέζο και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η δημοφιλής Δήμητρα είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένα ακόμα, στο «Γηροκομείο» του ταλαντούχου (κι αθυρόστομου) Ηλία Ψινάκη. Και στα δύο μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήταν συμμαθήτρια με την Άννα, η οποία ήταν άριστη μαθήτρια, ενώ η ίδια αντέγραφε με επιμέλεια από την κολλητή της. Παρά τις αντιγραφές όμως η Δήμητρα πρέπει να ήταν παιδί-θαύμα καθώς γεννημένη το 1962, βρέθηκε να κάθεται στο ίδιο θρανίο (ή στο πίσω) με την Άννα που γεννήθηκε το 1959. Ίσως ετοιμάζουν κι άλλη τηλεοπτική συνάντηση, τις πρώτες μετά από τριάντα χρόνια που η κ. Διαμαντοπούλου είναι στην πολιτική σκηνή, κι έτσι αποκαλύψουν και ποιο είναι το σχολείο τους, το οποίο δεν βρίσκεται στην Κοζάνη, δίπλα στα ορυχεία, αλλά στη Θεσσαλονίκη.

Κι ο ΓΑΠ; Τί κάνει ο ΓΑΠ;

Η εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ φέρνει στο φως πρωταγωνιστές του χώρου. Ένας από αυτούς είναι ο ΓΑΠ. Καταρχήν να θυμηθούμε πως ο ΓΑΠ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι ΚΙΔΗΣΟ και αποτελεί συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής. Υπενθυμίζεται πως το ΚΙΔΗΣΟ ιδρύθηκε το 2015, και έχει έναν βουλευτή: Τον Γιώργο Παπανδρέου. Παλιά είχε και τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος όμως έμεινε εκτός Βουλής όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΓΑΠ λοιπόν, αφού πέρασε ονειρεμένα στη Νέα Υόρκη με τη Σοσιαλιστική Διεθνή επέστρεψε στην Αθήνα και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ομιλίες για την δημοκρατία.

Στον λόφο της Πνύκας, όπου έκλεισαν πανηγυρικά οι τριήμερες εργασίες της πρώτης «διαβουλευτικής συνέλευσης πολιτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Democratic Odyssey» βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος κρεμόταν από τα χείλη του πρώην Πρωθυπουργού.

Λύσεις σε κρίσεις

Όπως έκανε γνωστό, στόχος της πειραματικής αυτής συνέλευσης πολιτών της Ευρώπης είναι να μετατραπεί σε μόνιμη και διαρκή, καθώς και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κρίσεων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

«Ως Γενικός Εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δημοκρατία, έχω αναφερθεί στην πρόσφατη έκθεση μου για την ανάγκη προώθησης τέτοιου είδους καινοτόμων λύσεων και πρακτικών που εμβαθύνουν τη διαβουλευτική δημοκρατία, ως καταλύτη για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα», επισήμανε.

Πολάκης όπως Καραμανλής

Κι ενώ οι πράσινοι υποψήφιοι ετοιμάζονται για την τελική ευθεία, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνονται. Ο δικός τους προεκλογικός αγώνας υποψιάζομαι πως θα είναι απείρως πιο συναρπαστικός. Παρακολουθώντας ακροθιγώς π.χ. τον Π. Πολάκη, το τελευταίο που περίμενα είναι να πέσω πάνω στον εθνάρχη.

Ο βουλευτής Χανίων διαπιστώνει πως ο κύκλος του νεοφιλευθερισμού κλείνει και ο κόσμος αποζητά την πολιτική αλλαγή.

«Δεν μιλάμε για επανάσταση. Εξάλλου ορισμένα από αυτά που προτείνω, τα έκανε ο Καραμανλής μετά το 1974 κάτω από την πίεση της μεταπολίτευσης και αναγκάστηκαν δεξιές κυβερνήσεις να τα κάνουν. Και φαίνεται το πόσο πίσω έχουμε πάει από το γεγονός ότι το 2024 μιλάμε για τα ίδια πράγματα σαν αναγκαίο όρο επιβίωσης της κοινωνίας» σημείωσε (zarpa radio). «Δεν είναι ούτε σοσιαλιστικός μετασχηματισμός ούτε κοινωνική επανάσταση αυτά που λέω. Ναι, είναι επαναστατικά για αυτή την εποχή. Έχουμε φτάσει να θεωρούμε επαναστατικό ότι πρέπει να επανέλθει ο 13ος και ο 14ος μισθός!».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΟΗΕ: Προειδοποιεί για τoν κίνδυνο για την υγεία από το ανακυκλωμένο πλαστικό των συσκευασιών τροφίμων

23:45

Κροατία: Ο πρώην διευθυντής του σημαντικότερου δρυμού της χώρας κατηγορείται για λαθροθηρία

23:27

Αίτημα του ΠΑΣΟΚ για ακρόαση στη Βουλή του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και του διοικητή της ΕΥΠ

23:22

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 - Nasdaq καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να ιντριγκάρει

23:00

Ζελένσκι: Η Ρωσία έπληξε 23 φορές σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

22:46

ΗΠΑ: Ο Βανς διαπιστώνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν

22:38

Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

22:20

Πιέσεις για το πετρέλαιο με βλέμμα σε επιτόκια και Τραμπ - Σι

22:08

Τέλος εποχής για τον Πάουελ - Νέος πρόεδρος της Fed ο Κέβιν Γουόρς

21:59

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο

21:56

Επίσκεψη στο Πεκίνο: Ο Τραμπ φέρνει CEOs, αλλά ο Σι κρατά τον πραγματικό μοχλό ισχύος

21:37

Ο Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

21:20

Πολύωρη μυστική συνάντηση Νετανιάχου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

21:10

Noval Property: Μέρισμα 0,07 ευρώ για το 2025 - Καταβολή στις 26 Ιουνίου

20:56

Η Γερουσία απέρριψε και πάλι την πρόταση αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράν

20:49

Κώτσηρας: Ενίσχυση της διαφάνειας και αποτελεσματικότητας του φορολογικού πλαισίου

20:44

Στάρμερ: Θα δώσω τη μάχη εάν κινηθεί η διαδικασία αμφισβήτησης της ηγεσίας μου

20:33

L’ Oreal Hellas: 89 χρόνια ιστορίας, 13.200 κωδικοί προϊόντων ομορφιάς και ένα μεγάλο αποτύπωμα

20:23

Βρετανία: Έρευνα στον Νάιτζελ Φαράζ για μη δηλωμένο δώρο αξίας 5 εκατ. λιρών

20:13

Δένδιας: «Η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα είναι αναπόσταστο κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας»

20:03

Νικολά Σαρκοζί: Εισαγγελική πρόταση για επταετή φυλάκιση και πρόστιμο 300.000 ευρώ

19:53

Ταχιάος για «Έξυπνες Γέφυρες Περιφερειών»: Ολοκλήρωση στα χρονικά όρια του Ταμείου Ανάκαμψης

19:44

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ η Ιωάννα Γκελεστάθη

19:34

ΟΟΣΑ: «Χρυσή» η Ελλάδα στην αύξηση του εισοδήματος νοικοκυριών στο δ' τετράμηνο του 2025

19:30

Orilina Properties: Έναρξη προγράμματος αγοράς έως 700.000 ιδίων μετοχών

19:20

Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις αναταράξεις στην Βρετανία

19:08

TUI: Ελλάδα και Ισπανία ευνοημένες από τις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής»

18:53

Ζελένκσι: Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 800 drones την ημέρα επίσκεψης Τραμπ στην Κίνα

18:50

ΕΕ: Νέα δικαιώματα για τους επιβάτες και ενιαίο εισιτήριο για σιδηροδρομικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη

18:42

Η Σλοβακία κλείνει τα σύνορά της με την Ουκρανία