INSIDE OUT

Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή

Μαρία Νταλιάνη
01-10-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή

Τα δημοσκοπικά νέα εξακολουθούν να δείχνουν ντέρμπι για 4 στο ΠΑΣΟΚ με τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου, να έχουν πολύ κοντινές δυναμικές. Ωστόσο την Κυριακή θα μιλήσει η κάλπη, κι αν η διαδικασία ακολουθήσει το καλό κλίμα της προεκλογικής περιόδου, χωρίς υπόνοιες για μακριά χέρια διαφόρων μηχανισμών, τότε το ζευγάρι του β’ γύρου θα είναι Ανδρουλάκης με έναν εκ των τριών. Στις πιθανές αναμετρήσεις μεταξύ τους, αυτός που κερδίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συσπειρώνει διαφορετικά κοινά από το νυν Πρόεδρο. Αύριο βραδάκι έχει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Παλιάς Βουλής στην οδό Σταδίου, ενώ την ίδια περίπου ώρα ο Χάρης Δούκας έχει συγκέντρωση στον Πανελλήνιο στην Κυψέλη.

Ιδιότυπο debate

Οι 6 πάντως, είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και σ’ ένα ιδιότυπο «debate». Αυτό του Mega στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, η οποία απηύθυνε περίπου τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους. Ο καθένας όμως ήταν μόνος του. Σ’ αυτό το concept ο Ανδρουλάκης εμφανίστηκε να μην κατανοεί για ποιο λόγο γίνεται εσωκομματική εκλογή, τόνισε όμως ότι θα χειριστεί διαφορετικά επικοινωνιακά τα πράγματα. Επίσης δεν μετάνιωσε που πρότεινε τον κ. Δούκα για Δήμαρχο Αθηναίων. Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις σε αρκετά ζητήματα, η Νάντια ήταν η πιο παθιασμένη υποψήφια Πρόεδρος, ενώ ο Δούκας απαντούσε χωρίς να απαντάει σε πολλά. Ο Κατρίνης ήταν ο εαυτός του.

Οι συμμαθήτριες

Ίσως το πιο ωραίο εύρημα από τον προεκλογικό αγώνα των «6» υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ήταν το τραπέζι της Άννας Διαμαντοπούλου με τους ηθοποιούς Σπύρο Παπαδόπουλο, Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Μπέζο και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η δημοφιλής Δήμητρα είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένα ακόμα, στο «Γηροκομείο» του ταλαντούχου (κι αθυρόστομου) Ηλία Ψινάκη. Και στα δύο μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήταν συμμαθήτρια με την Άννα, η οποία ήταν άριστη μαθήτρια, ενώ η ίδια αντέγραφε με επιμέλεια από την κολλητή της. Παρά τις αντιγραφές όμως η Δήμητρα πρέπει να ήταν παιδί-θαύμα καθώς γεννημένη το 1962, βρέθηκε να κάθεται στο ίδιο θρανίο (ή στο πίσω) με την Άννα που γεννήθηκε το 1959. Ίσως ετοιμάζουν κι άλλη τηλεοπτική συνάντηση, τις πρώτες μετά από τριάντα χρόνια που η κ. Διαμαντοπούλου είναι στην πολιτική σκηνή, κι έτσι αποκαλύψουν και ποιο είναι το σχολείο τους, το οποίο δεν βρίσκεται στην Κοζάνη, δίπλα στα ορυχεία, αλλά στη Θεσσαλονίκη.

Κι ο ΓΑΠ; Τί κάνει ο ΓΑΠ;

Η εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ φέρνει στο φως πρωταγωνιστές του χώρου. Ένας από αυτούς είναι ο ΓΑΠ. Καταρχήν να θυμηθούμε πως ο ΓΑΠ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι ΚΙΔΗΣΟ και αποτελεί συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής. Υπενθυμίζεται πως το ΚΙΔΗΣΟ ιδρύθηκε το 2015, και έχει έναν βουλευτή: Τον Γιώργο Παπανδρέου. Παλιά είχε και τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος όμως έμεινε εκτός Βουλής όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΓΑΠ λοιπόν, αφού πέρασε ονειρεμένα στη Νέα Υόρκη με τη Σοσιαλιστική Διεθνή επέστρεψε στην Αθήνα και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ομιλίες για την δημοκρατία.

Στον λόφο της Πνύκας, όπου έκλεισαν πανηγυρικά οι τριήμερες εργασίες της πρώτης «διαβουλευτικής συνέλευσης πολιτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Democratic Odyssey» βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος κρεμόταν από τα χείλη του πρώην Πρωθυπουργού.

Λύσεις σε κρίσεις

Όπως έκανε γνωστό, στόχος της πειραματικής αυτής συνέλευσης πολιτών της Ευρώπης είναι να μετατραπεί σε μόνιμη και διαρκή, καθώς και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κρίσεων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

«Ως Γενικός Εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δημοκρατία, έχω αναφερθεί στην πρόσφατη έκθεση μου για την ανάγκη προώθησης τέτοιου είδους καινοτόμων λύσεων και πρακτικών που εμβαθύνουν τη διαβουλευτική δημοκρατία, ως καταλύτη για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα», επισήμανε.

Πολάκης όπως Καραμανλής

Κι ενώ οι πράσινοι υποψήφιοι ετοιμάζονται για την τελική ευθεία, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνονται. Ο δικός τους προεκλογικός αγώνας υποψιάζομαι πως θα είναι απείρως πιο συναρπαστικός. Παρακολουθώντας ακροθιγώς π.χ. τον Π. Πολάκη, το τελευταίο που περίμενα είναι να πέσω πάνω στον εθνάρχη.

Ο βουλευτής Χανίων διαπιστώνει πως ο κύκλος του νεοφιλευθερισμού κλείνει και ο κόσμος αποζητά την πολιτική αλλαγή.

«Δεν μιλάμε για επανάσταση. Εξάλλου ορισμένα από αυτά που προτείνω, τα έκανε ο Καραμανλής μετά το 1974 κάτω από την πίεση της μεταπολίτευσης και αναγκάστηκαν δεξιές κυβερνήσεις να τα κάνουν. Και φαίνεται το πόσο πίσω έχουμε πάει από το γεγονός ότι το 2024 μιλάμε για τα ίδια πράγματα σαν αναγκαίο όρο επιβίωσης της κοινωνίας» σημείωσε (zarpa radio). «Δεν είναι ούτε σοσιαλιστικός μετασχηματισμός ούτε κοινωνική επανάσταση αυτά που λέω. Ναι, είναι επαναστατικά για αυτή την εποχή. Έχουμε φτάσει να θεωρούμε επαναστατικό ότι πρέπει να επανέλθει ο 13ος και ο 14ος μισθός!».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:28

Χρυσοχοΐδης: Νέο πλαίσιο για παράνομη οπλοκατοχή - Ενίσχυση ελέγχων για πάταξη του εμπορίου όπλων

12:23

Πιερρακάκης για Προϋπολογισμό 2026: Μια οικονομία που ξεπερνά τις ευρωπαϊκές - Βρισκόμαστε στο ισχυρότερο επενδυτικό κύμα της τελευταίας 10ετίας

12:16

Kaspersky - VDC Research: Πιθανές απώλειες άνω των 18 δισ. από επιθέσεις ransomware στη βιομηχανία το 2025

12:13

Tσιάρας: Εγκρίθηκε το Action Plan 2 και απελευθερώνονται οι πληρωμές των αγροτών

12:08

Black Friday: Πώς θα κάνετε «έξυπνες» αγορές

12:05

Πιερρακάκης: Eίναι ένας Προϋπολογισμός ρεαλιστικός, κοινωνικός, εφαρμόσιμος και αναπτυξιακός

11:59

Συνεργασία Τρ. Πειραιώς και Visa με τον ΟΑΣΑ

11:47

ΚΟΚ: «Stop» στην ανανέωση διπλωμάτων για ηλικιωμένους

11:46

Η Μαίρη Ψύλλα θα υποστηρίξει ως Senior Advisor την EY Ελλάδος

11:37

ΚΕΔΕ: Στον Πρόεδρο της Βουλής το ψήφισμα με τα αιτήματα των δήμων

11:32

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα εξασφάλισε ενεργειακή επάρκεια για το επόμενο διάστημα στην Ουκρανία

11:27

Κάλας: Οποιοδήποτε σχέδιο τερματισμού του πολέμου χρειάζεται την υποστήριξη Ουκρανών και Ευρωπαίων

11:27

Νέος Προϋπολογισμός: Yψηλότερα τα πλεονάσματα, ταχύτερη η μείωση του χρέους - Η Γνώμη του Δημοσιονομικού Συμβουλίου

11:25

Παπασταύρου: Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση της σύμβασης με Chevron και Helleniq Energy

11:24

Συρρικνώθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο παρά την κάμψη στον τουρισμό

11:15

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση: Λήγουν τα κίνητρα για την Α’ φάση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης

11:14

Υπογραφή σύμβασης ΟΛΘ - ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ για την επέκταση του Προβλήτα 6

11:09

ΧΑ: Εγχώρια αποτελέσματα και... Nvidia οδηγούν στις 2.050 μονάδες

10:57

Ευρωαγορές: Δυναμικές κινήσεις μετά τα ισχυρά αποτελέσματα της Nvidia

10:54

Έφοδος και συλλήψεις σε οργανωμένο κύκλωμα «πειρατείας» στις Κυκλάδες

10:53

Παπαθανάσης: Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα 2 δισ. δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης- Τριπλό αίτημα δόσεων τον Δεκέμβριο

10:52

Μητσοτάκης: Έχουμε αρχίσει να προσελκύουμε επενδύσεις και από τη Σιγκαπούρη

10:29

Πλουσιότερη από ποτέ η Κιμ Καρντάσιαν με 2 δισ. δολάρια - Καταλύτης η Skims

10:16

Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία - Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν

10:12

Πλαστικά Θράκης: Στα 13,74 εκατ. τα καθαρά κέρδη - Διανομή προσωρινού μερίσματος 0,07 ευρώ/μτχ

10:00

Τέσσερις γαλλικές τράπεζες κατηγορούνται από ΜΚΟ ότι χρηματοδοτούν την αποψίλωση του Αμαζονίου

09:58

Βουλή: Στην Ολομέλεια εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ

09:54

Χατζηδάκης: Η Κομισιόν ενέκρινε τις αγροτικές επιδοτήσεις - Στην τελική ευθεία για τις πληρωμές

09:49

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα στέλνει η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση Ξυλούρη

09:45

Η Elikonos Capital ανακοίνωσε την πρώτη της επένδυση στη Mytilos