INSIDE OUT

Το «φρένο» από Μητσοτάκη - Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη και τα fake news

14-08-2024 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «φρένο» από Μητσοτάκη - Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη και τα fake news
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες», είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη διυπουργική σύσκεψη για τις φωτιές στην Αττική. Ψύχραιμα, σοβαρά και αφού μελέτησε τι ακριβώς έγινε.

Και οι προσπάθειες φαίνονται, και τα αποτελέσματα. Γιατί πότε μια φωτιά με μέτωπο 40 χιλιομέτρων στην Ελλάδα ελέγχθηκε μέσα στο πρώτο 48ωρο; Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για την αντιπολίτευση, που ζητά αποπομπές και καταφεύγει στο μέτρημα των πυροσβεστικών αεροσκαφών για να κάνει κριτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε άμεσα από τα Χανιά στην Αθήνα και αφού ενημερώθηκε για όλα τα δεδομένα προχώρησε σε μια ψύχραιμη αποτίμηση. Με τις πληροφορίες να τον φέρουν να είναι ικανοποιημένος για τη μεγάλη προσπάθεια στο πεδίο και να διαπιστώνει ότι ο συντονισμός των φορέων βελτιώθηκε. Γιατί αυτό που έγινε στη βορειοανατολική Αττική ήταν ένα μεγάλο crash test στο πεδίο.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία» φέρεται να είπε στη διυπουργική, βάζοντας «φρένο» στην προσπάθεια απαξίωσης από την αντιπολίτευση.

Κικίλιας: Ας το κάνει μόνος του ο Κασσελάκης

Μετά τη διυπουργική, ο Βασίλης Κικίλιας βγήκε δημόσια και τα είπε. «Οι ζημιές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί η φωτιά. Μετά έφυγε. Μετά έγιναν ζώνες για να σταματήσει η φωτιά. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια. Σε λιγότερο απο 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη».

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να λέει τα δικά του. «Οι κρίσεις δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση», απάντησε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη».

Και θύμισε ότι «επιχειρησιακά, το πυροσβεστικό σώμα διέψευσε τον κ. Κασσελάκη που είπε ότι είδε μόνο τρία να πετάνε. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής έφτιαξε το νέο δόγμα. Εκείνος αποφασίζει πότε πετούν τα εναέρια μέσα. Αν θέλει να συνεχίσει έτσι ο κ. Κασσελάκης, ή οποιοσδήποτε άλλος, ας το κάνει μόνος του».

Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη

«Το να διασχίζει μία φωτιά 40 χιλιόμετρα στην ήδη μισοκαμένη Αττική και να μπαίνει κυριολεκτικά στην Αθήνα, είναι κάτι που ταιριάζει στην Καμπούλ και όχι σε ευρωπαϊκή χώρα. Οχι σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όχι στην Αθήνα», διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κατάλαβε.

Απείλησε δε, ότι θα το συνεχίσει το θέμα τις επόμενες ημέρες: «Για όλα τα υπόλοιπα, τη λογοδοσία που πρέπει να υπάρξει απ’ όλη την κυβέρνηση και πρωτίστως από τον πρωθυπουργό, θα αναφερθώ τις επόμενες ημέρες».

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε μέχρι και με την Πυροσβεστική για την απάντηση που δόθηκε για τα εναέρια μέρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Κατηγόρησε τον Στ. Κασσελάκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων «προκαλώντας φόβο στην κοινή γνώμη και ξεπερνώντας κάθε όριο».

Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η κατάσβεση, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση. Αλλά η λεπτομέρεια είναι αλλού, όταν η Κουμουνδούρου αναφέρεται στην κινητοποίηση των δυνάμεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που πριν δύο εβδομάδες καταψήφιζε στην Βουλή τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών...

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

23:35

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 30χρονη σε τροχαίο στον Ευόσμο

23:15

Τσουκαλάς: Ζητούμε εντολή διακυβέρνησης από τους πολίτες

22:52

Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για το σημαντικό έργο που συντελείται

22:46

Ισραήλ: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέφτηκε παλαιστινιακή πόλη στη Δυτική Όχθη που έχει δεχθεί επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους

22:23

Μαρινάκης για μέτρα ΔΕΘ: «Ένα μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα»

22:17

Μιχαηλίδου: Επισκέφθηκε δύο διαμερίσματα όπου μένουν γυναίκες-ωφελούμενες προγράμματος κοινωνικής κατοικίας

22:11

Χατζηδάκης: Ελπίδα ή περιπέτειες - Αυτό πρέπει να κρατήσουμε απ' την ομιλία Μητσοτάκη

22:09

Καφούνης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

21:54

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τις εξαγγελίες της ΝΔ

21:47

Κίνα: Kινεζικός ρομποτικός βραχίονας εκσυγχρόνισε την παραγωγή καουτσούκ της Seng Fong Holdings Berhad στη Μαλαισία

21:44

Με νέα κλιμάκωση απειλεί την Ουάσιγκτον η Τεχεράνη

21:30

Τανάγρα: Τα συλλυπητήρια της αντιπολίτευσης - «Μαύρη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία»

21:18

Νάξος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 67χρονο μετά από ανατροπή ηλεκτρικού ποδηλάτου

21:07

Ιράν: Δέκα νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου μετά από τροχαίο

20:56

Τσεντεμεΐδης (ΔΕΘ-Helexpo): Νέα εποχή ανάπτυξης με επίκεντρο το μητροπολιτικό πάρκο

20:45

Πούτιν σε Γουίτκοφ - Κούσνερ: Οι επαφές είναι επωφελείς

20:34

Ανδρουλάκης: Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα από την τραγική απώλεια των δύο πιλότων του Phantom

20:23

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μείωση τεκμηρίων, προκαταβολής φόρου - Επίδομα και στο Δημόσιο, μηδέν φόρος για τρίτεκνους και αγρότες έως 20.000 ευρώ

20:11

Times: «Μαχαίρι» σε 4.000 θέσεις εργασίας από Jaguar Land Rover

20:00

Η ομιλία Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ - Βίντεο

19:57

Τασούλας: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια των δυο αξιωματικών που επέβαιναν στο Phantom

19:50

Η ξεχωριστή ανάρτηση της Γιώτας Παναγιωτοπούλου για τον Νίκο Χαρδαλιά και το ΑΕΝΑΟΝ

19:41

Συλλυπητήρια Ν. Κακλαμάνη για την απώλεια των δύο πιλότων της ΠΑ

19:31

Κοντογεώργης: Ο συντονισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων στον πυρήνα της Εθνικής Στρατηγικής «Περιφέρεια 2030»

19:25

Δένδιας: Τριήμερο πένθος στις ΕΔ για την απώλεια ζωής των δυο μελών του πληρώματος του μαχητικού αεροσκάφους F-4

19:20

Η υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη εγκαινίασε το περίπτερο του ΟΔΑΠ στην 90ή ΔΕΘ

19:09

Metlen: Υπογραφή σύμβασης δωρεάς για την ανακαίνιση του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης

19:00

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

18:52

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει ισχυρότατη αμυντική διάταξη την οποία μπορεί να προβάλει σε ολόκληρο τον κόσμο