INSIDE OUT

Το «φρένο» από Μητσοτάκη - Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη και τα fake news

14-08-2024 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «φρένο» από Μητσοτάκη - Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη και τα fake news

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες», είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη διυπουργική σύσκεψη για τις φωτιές στην Αττική. Ψύχραιμα, σοβαρά και αφού μελέτησε τι ακριβώς έγινε.

Και οι προσπάθειες φαίνονται, και τα αποτελέσματα. Γιατί πότε μια φωτιά με μέτωπο 40 χιλιομέτρων στην Ελλάδα ελέγχθηκε μέσα στο πρώτο 48ωρο; Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για την αντιπολίτευση, που ζητά αποπομπές και καταφεύγει στο μέτρημα των πυροσβεστικών αεροσκαφών για να κάνει κριτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε άμεσα από τα Χανιά στην Αθήνα και αφού ενημερώθηκε για όλα τα δεδομένα προχώρησε σε μια ψύχραιμη αποτίμηση. Με τις πληροφορίες να τον φέρουν να είναι ικανοποιημένος για τη μεγάλη προσπάθεια στο πεδίο και να διαπιστώνει ότι ο συντονισμός των φορέων βελτιώθηκε. Γιατί αυτό που έγινε στη βορειοανατολική Αττική ήταν ένα μεγάλο crash test στο πεδίο.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία» φέρεται να είπε στη διυπουργική, βάζοντας «φρένο» στην προσπάθεια απαξίωσης από την αντιπολίτευση.

Κικίλιας: Ας το κάνει μόνος του ο Κασσελάκης

Μετά τη διυπουργική, ο Βασίλης Κικίλιας βγήκε δημόσια και τα είπε. «Οι ζημιές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί η φωτιά. Μετά έφυγε. Μετά έγιναν ζώνες για να σταματήσει η φωτιά. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια. Σε λιγότερο απο 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη».

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να λέει τα δικά του. «Οι κρίσεις δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση», απάντησε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη».

Και θύμισε ότι «επιχειρησιακά, το πυροσβεστικό σώμα διέψευσε τον κ. Κασσελάκη που είπε ότι είδε μόνο τρία να πετάνε. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής έφτιαξε το νέο δόγμα. Εκείνος αποφασίζει πότε πετούν τα εναέρια μέσα. Αν θέλει να συνεχίσει έτσι ο κ. Κασσελάκης, ή οποιοσδήποτε άλλος, ας το κάνει μόνος του».

Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη

«Το να διασχίζει μία φωτιά 40 χιλιόμετρα στην ήδη μισοκαμένη Αττική και να μπαίνει κυριολεκτικά στην Αθήνα, είναι κάτι που ταιριάζει στην Καμπούλ και όχι σε ευρωπαϊκή χώρα. Οχι σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όχι στην Αθήνα», διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κατάλαβε.

Απείλησε δε, ότι θα το συνεχίσει το θέμα τις επόμενες ημέρες: «Για όλα τα υπόλοιπα, τη λογοδοσία που πρέπει να υπάρξει απ’ όλη την κυβέρνηση και πρωτίστως από τον πρωθυπουργό, θα αναφερθώ τις επόμενες ημέρες».

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε μέχρι και με την Πυροσβεστική για την απάντηση που δόθηκε για τα εναέρια μέρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Κατηγόρησε τον Στ. Κασσελάκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων «προκαλώντας φόβο στην κοινή γνώμη και ξεπερνώντας κάθε όριο».

Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η κατάσβεση, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση. Αλλά η λεπτομέρεια είναι αλλού, όταν η Κουμουνδούρου αναφέρεται στην κινητοποίηση των δυνάμεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που πριν δύο εβδομάδες καταψήφιζε στην Βουλή τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών...

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:58

Βιομηχανικός εμφύλιος στην ΕΕ: Το Made in Europe διχάζει την πράσινη μετάβαση

07:48

Ωριμάζει η συνεργασία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Ukrhydroenergo για μεγάλα ενεργειακά έργα στην Ουκρανία

07:40

Ακίνητα: Το Τop 10 αναζητήσεων για ενοικιάσεις καταστημάτων και αποθηκών στην Αττική

07:34

Κάθετος Διάδρομος: Σφραγίζει συμμαχίες στη Σύνοδο στις ΗΠΑ - Νέα deals

07:31

Το παρασκήνιο και το στοίχημα της ΑΜΚ της Credia

07:20

Στο μικροσκόπιο τα πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις

07:14

Κομβικός ο ρόλος της Κρήτης στον σχεδιασμό των ΗΠΑ για το Ιράν - Η προϋπόθεση Βελόπουλου για συνεργασίες

07:11

Εβδομάδα τραπεζών - Ράλι και καθυστερήσεις - Ο γόρδιος δεσμός των δασμών

23:56

Ελ Μέντσο: 60 νεκροί στο Μεξικό από τα επεισόδια - 10.000 στρατιώτες στο Χαλίσκο

23:40

Συνελήφθη ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας

23:24

Wall Street: AI και θρίλερ δασμών έφεραν τη χειρότερη ημέρα του Dow Jones εδώ και 1 μήνα

23:08

Το νέο AI εργαλείο της Anthropic «βύθισε» τη μετοχή της IBM σε χαμηλό 26ετίας

22:52

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ να είναι ευέλικτη κατά τον καθορισμό των επιτοκίων

22:36

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη

22:36

Πώς οι AI agents μπορούν να εξελιχθούν σε μακροοικονομική «βόμβα»

22:20

Φαραντούρης: Το Ευρωκοινοβούλιο ανοίγει έρευνα για το ελβετικό φράγκο στην Ελλάδα

22:04

Η Amazon ρίχνει 12 δισ. δολάρια για AI data centers στη Λουιζιάνα

21:48

Υψηλό επταμήνου για το πετρέλαιο

21:32

Τσιάρας: Θετική η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό μηχανισμό αντασφάλισης για φυσικές καταστροφές

21:16

Νετανιάχου για ΗΠΑ - Ιράν: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για κάθε σενάριο

21:00

Σε υψηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός με ράλι σχεδόν 2%

20:44

Ερντογάν: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήσαμε για Αιγαίο και Μεσόγειο

20:28

Τι σημαίνει η νέα δασμολογική πολιτική Τραμπ - Σε δοκιμασία οι εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ

20:12

Νέα προειδοποίηση Ιράν: Αν δεχθούμε επίθεση, η φωτιά θα εξαπλωθεί παντού

19:56

Σφοδρή χιονοθύελλα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ: Έκλεισαν αεροδρόμια - Χωρίς ρεύμα 660.000 νοικοκυριά

19:40

Συρία: Τέσσερις νεκροί από επίθεση του ISIS - Οι ΗΠΑ αποχωρούν πλήρως σε 1 μήνα

19:24

Σκάνδαλο Έπστιν: Συνελήφθη ο Πίτερ Μάντελσον

19:08

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά το κομφούζιο με τους δασμούς Τραμπ

18:52

Bloomberg: Μνηστήρες για την εξαγορά της PayPal

18:36

Η Σλοβακία διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία