INSIDE OUT

Το «φρένο» από Μητσοτάκη - Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη και τα fake news

14-08-2024 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «φρένο» από Μητσοτάκη - Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη και τα fake news
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες», είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη διυπουργική σύσκεψη για τις φωτιές στην Αττική. Ψύχραιμα, σοβαρά και αφού μελέτησε τι ακριβώς έγινε.

Και οι προσπάθειες φαίνονται, και τα αποτελέσματα. Γιατί πότε μια φωτιά με μέτωπο 40 χιλιομέτρων στην Ελλάδα ελέγχθηκε μέσα στο πρώτο 48ωρο; Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για την αντιπολίτευση, που ζητά αποπομπές και καταφεύγει στο μέτρημα των πυροσβεστικών αεροσκαφών για να κάνει κριτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε άμεσα από τα Χανιά στην Αθήνα και αφού ενημερώθηκε για όλα τα δεδομένα προχώρησε σε μια ψύχραιμη αποτίμηση. Με τις πληροφορίες να τον φέρουν να είναι ικανοποιημένος για τη μεγάλη προσπάθεια στο πεδίο και να διαπιστώνει ότι ο συντονισμός των φορέων βελτιώθηκε. Γιατί αυτό που έγινε στη βορειοανατολική Αττική ήταν ένα μεγάλο crash test στο πεδίο.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία» φέρεται να είπε στη διυπουργική, βάζοντας «φρένο» στην προσπάθεια απαξίωσης από την αντιπολίτευση.

Κικίλιας: Ας το κάνει μόνος του ο Κασσελάκης

Μετά τη διυπουργική, ο Βασίλης Κικίλιας βγήκε δημόσια και τα είπε. «Οι ζημιές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί η φωτιά. Μετά έφυγε. Μετά έγιναν ζώνες για να σταματήσει η φωτιά. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια. Σε λιγότερο απο 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη».

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να λέει τα δικά του. «Οι κρίσεις δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση», απάντησε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη».

Και θύμισε ότι «επιχειρησιακά, το πυροσβεστικό σώμα διέψευσε τον κ. Κασσελάκη που είπε ότι είδε μόνο τρία να πετάνε. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής έφτιαξε το νέο δόγμα. Εκείνος αποφασίζει πότε πετούν τα εναέρια μέσα. Αν θέλει να συνεχίσει έτσι ο κ. Κασσελάκης, ή οποιοσδήποτε άλλος, ας το κάνει μόνος του».

Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη

«Το να διασχίζει μία φωτιά 40 χιλιόμετρα στην ήδη μισοκαμένη Αττική και να μπαίνει κυριολεκτικά στην Αθήνα, είναι κάτι που ταιριάζει στην Καμπούλ και όχι σε ευρωπαϊκή χώρα. Οχι σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όχι στην Αθήνα», διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κατάλαβε.

Απείλησε δε, ότι θα το συνεχίσει το θέμα τις επόμενες ημέρες: «Για όλα τα υπόλοιπα, τη λογοδοσία που πρέπει να υπάρξει απ’ όλη την κυβέρνηση και πρωτίστως από τον πρωθυπουργό, θα αναφερθώ τις επόμενες ημέρες».

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε μέχρι και με την Πυροσβεστική για την απάντηση που δόθηκε για τα εναέρια μέρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Κατηγόρησε τον Στ. Κασσελάκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων «προκαλώντας φόβο στην κοινή γνώμη και ξεπερνώντας κάθε όριο».

Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η κατάσβεση, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση. Αλλά η λεπτομέρεια είναι αλλού, όταν η Κουμουνδούρου αναφέρεται στην κινητοποίηση των δυνάμεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που πριν δύο εβδομάδες καταψήφιζε στην Βουλή τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών...

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:56

Την πρώτη θέση κέρδισαν οι Ελληνίδες μαθήτριες στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα

15:52

Μυτιληναίος: Η ακριβή ενέργεια «τρώει» τα σωθικά της κοινωνίας

15:45

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): «Μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας με τα έργα διασύνδεσης»

15:43

ΕΚΠΟΙΖΩ: Συνεχίζει η Εθνική Τράπεζα να παραπληροφορεί τους καταναλωτές - Δεν τηρεί τη δικαστική απόφαση

15:36

Κουτσόπουλος (Deloitte): Προσπαθούμε να έχουμε ένα AI Factory στην Ελλάδα

15:26

Κικίλιας: «Οι πολιτικές πρέπει να γίνονται για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες»

15:16

Νησιά Αργοσαρωνικού: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες τους

15:14

Ισπανία: Έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Θαπατέρο για αθέμιτη άσκηση επιρροής

14:57

Οσμή αερίου στην Αττική: Μπαράζ ερευνών και ελέγχων - Τι έχει γίνει γνωστό έως τώρα

14:53

Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα ανοίξει νέα μέτωπα αν οι ΗΠΑ επαναλάβουν τις επιθέσεις τους

14:48

Οι πολιτικοί κίνδυνοι και η βία στην 7η θέση του Allianz Risk Barometer 2026

14:44

Wood: Θετική για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας - Τι συζήτησε στην Αθήνα και ποιες μετοχές κέντρισαν το ενδιαφέρον

14:41

Σκέρτσος: «Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη»

14:38

Μετά τον Τραμπ ο Πούτιν - Στο Πεκίνο ο Ρώσος πρόεδρος, θα συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ

14:34

ΣΕΒ: Άνοδος ελληνικού ΑΕΠ 6-8% την επόμενη δεκαετία από την υιοθέτηση της ΑΙ

14:30

Νεφρική απονεύρωση: Η παγκόσμια ελληνική πρωτοπορία για την ανθεκτική υπέρταση

14:27

Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ έγινε ξανά ελκυστικό για τους νέους ιατρούς

14:27

Παρουσιάστηκε το έργο «Εξωστρεφής Γεωργία» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφής

14:20

Kaspersky: Μόλις 1 στις 3 οικογένειες φροντίζει για την ψηφιακή ασφάλεια των συσκευών

14:10

Bank of America: Πιο επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας οι επενδυτές

14:06

Μητσοτάκης: Μαζί με τον ιδιωτικό τομέα οικοδομούμε την Ελλάδα που παράγει και εξάγει

14:04

Πρ. Ομ. Βενζινοπωλών: Πιθανές νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα - Το Fuel Pass εξανεμίστηκε

14:01

Μιχαηλίδου: «Κανείς δικαιούχος δεν θα απενταχθεί από το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ»

13:57

Συναγερμός στην Αττική για οσμή αερίου

13:48

Σαμαράς: «Ας ξυπνήσουμε επιτέλους» - Κριτική στην κυβέρνηση για απόσυρση οπλικών συστημάτων

13:37

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Παραπομπή σε δίκη για τους 4 αστυνομικούς ζητά η Εισαγγελέας

13:35

Coca-Cola HBC: Επένδυση 31 εκατ. ευρώ για νέο logistic center στην Αθήνα - Στα 180 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις στην πενταετία

13:34

Μόσχα: Αυξάνονται οι κίνδυνοι μιας απευθείας σύγκρουσης Ρωσίας - ΝΑΤΟ

13:30

ΕΚΠΑ: Ρεκόρ ανόδου στη διεθνή λίστα αξιολόγησης πανεπιστημίων QS - Στο top 100 παγκοσμίως σε 4 πεδία

13:28

Τσιόδρας για Γενοκτονία των Ποντίων: Επιβεβλημένη πράξη ευθύνης και δικαίωσης η ιστορική μνήμη