INSIDE OUT

Το «φρένο» από Μητσοτάκη - Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη και τα fake news

14-08-2024 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «φρένο» από Μητσοτάκη - Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη και τα fake news

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες», είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη διυπουργική σύσκεψη για τις φωτιές στην Αττική. Ψύχραιμα, σοβαρά και αφού μελέτησε τι ακριβώς έγινε.

Και οι προσπάθειες φαίνονται, και τα αποτελέσματα. Γιατί πότε μια φωτιά με μέτωπο 40 χιλιομέτρων στην Ελλάδα ελέγχθηκε μέσα στο πρώτο 48ωρο; Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για την αντιπολίτευση, που ζητά αποπομπές και καταφεύγει στο μέτρημα των πυροσβεστικών αεροσκαφών για να κάνει κριτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε άμεσα από τα Χανιά στην Αθήνα και αφού ενημερώθηκε για όλα τα δεδομένα προχώρησε σε μια ψύχραιμη αποτίμηση. Με τις πληροφορίες να τον φέρουν να είναι ικανοποιημένος για τη μεγάλη προσπάθεια στο πεδίο και να διαπιστώνει ότι ο συντονισμός των φορέων βελτιώθηκε. Γιατί αυτό που έγινε στη βορειοανατολική Αττική ήταν ένα μεγάλο crash test στο πεδίο.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία» φέρεται να είπε στη διυπουργική, βάζοντας «φρένο» στην προσπάθεια απαξίωσης από την αντιπολίτευση.

Κικίλιας: Ας το κάνει μόνος του ο Κασσελάκης

Μετά τη διυπουργική, ο Βασίλης Κικίλιας βγήκε δημόσια και τα είπε. «Οι ζημιές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί η φωτιά. Μετά έφυγε. Μετά έγιναν ζώνες για να σταματήσει η φωτιά. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια. Σε λιγότερο απο 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη».

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να λέει τα δικά του. «Οι κρίσεις δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση», απάντησε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη».

Και θύμισε ότι «επιχειρησιακά, το πυροσβεστικό σώμα διέψευσε τον κ. Κασσελάκη που είπε ότι είδε μόνο τρία να πετάνε. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής έφτιαξε το νέο δόγμα. Εκείνος αποφασίζει πότε πετούν τα εναέρια μέσα. Αν θέλει να συνεχίσει έτσι ο κ. Κασσελάκης, ή οποιοσδήποτε άλλος, ας το κάνει μόνος του».

Η «Καμπούλ» του Κασσελάκη

«Το να διασχίζει μία φωτιά 40 χιλιόμετρα στην ήδη μισοκαμένη Αττική και να μπαίνει κυριολεκτικά στην Αθήνα, είναι κάτι που ταιριάζει στην Καμπούλ και όχι σε ευρωπαϊκή χώρα. Οχι σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όχι στην Αθήνα», διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κατάλαβε.

Απείλησε δε, ότι θα το συνεχίσει το θέμα τις επόμενες ημέρες: «Για όλα τα υπόλοιπα, τη λογοδοσία που πρέπει να υπάρξει απ’ όλη την κυβέρνηση και πρωτίστως από τον πρωθυπουργό, θα αναφερθώ τις επόμενες ημέρες».

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε μέχρι και με την Πυροσβεστική για την απάντηση που δόθηκε για τα εναέρια μέρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Κατηγόρησε τον Στ. Κασσελάκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων «προκαλώντας φόβο στην κοινή γνώμη και ξεπερνώντας κάθε όριο».

Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η κατάσβεση, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση. Αλλά η λεπτομέρεια είναι αλλού, όταν η Κουμουνδούρου αναφέρεται στην κινητοποίηση των δυνάμεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που πριν δύο εβδομάδες καταψήφιζε στην Βουλή τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών...

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:22

Ρωσία: Μία γυναίκα σκοτώθηκε σε ουκρανική επίθεση με drones εναντίον της Βορονέζ

13:14

Credit Agricole: Κοντά στην έγκριση της ΕΚΤ για αύξηση του ποσοστού της στην Banco BPM

13:06

ΕΜΥ: Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με χιόνια, ψύχος και ισχυρούς βόρειους ανέμους

13:00

Λιανεμπόριο: Ξεκινά η μάχη των εκπτώσεων – Πού ποντάρει ο εμπορικός κόσμος

12:49

Παπασταύρου: Στη Σαουδική Αραβία ο ΥΠΕΝ - Σημαντικές επαφές με ενεργειακούς παράγοντες

12:44

Ιορδανία: Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας συμμετείχαν στα χθεσινά πλήγματα των ΗΠΑ κατά του ΙΚ στη Συρία

12:38

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ελλάδα: Ρέματα υπό πίεση και η ανάγκη για πρόγνωση και ανθεκτικότητα

12:33

Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το ν/σ με τίτλο «Ενεργή Μάχη

12:29

Αυστραλία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στο ΒΑ τμήμα - Μαίνονται οι πυρκαγιές στα ΝΑ

12:25

Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους

12:22

Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν

12:17

Ιαπωνία: Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φέρεται να εξετάζει η πρωθυπουργός Τακαΐτσι

12:12

Συρία: Εγκαταλείπουν το Χαλέπι οι τελευταίοι κούρδοι μαχητές

12:10

Γαλλία: Τρεις σκιέρ βρήκαν τον θάνατο όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

12:04

Αγρότες: Δηλώνουν ότι στο Μαξίμου θα διεκδικήσουν την επιβίωσή τους - Συνάντηση με δύο επιτροπές

11:48

Βενεζουέλα: Οι πετρελαϊκές ετοιμάζονται αλλά τα προβλήματα υποδομών είναι μεγάλα

11:32

ΗΠΑ: Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11:28

ΗΠΑ: Ένας 24χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία έξι ανθρώπων

11:17

Μητσοτάκης: Το 2026 συνεχίζουμε να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

11:01

Μήνυμα Μαδούρο απ' το κελί: Είμαστε μαχητές

10:50

New York Times: Ένας ελληνικός προορισμός στους 52 κορυφαίους του κόσμου για το 2026

10:48

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις κατά της ICE μετά τον φονικό τραυματισμό της Ρενέ Γκουντ

10:30

Ηλεκτρική ενέργεια: Εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια

10:19

Χρηματιστήριο Αθήνας: Χρυσή 5ετία με κέρδη 162,14%

10:02

Στόχος τζίρου άνω των 6 δισ. ευρώ στις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα

09:57

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ

09:45

Ιράν: Χάος στους δρόμους, φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς - Έτοιμος να βοηθήσει δηλώνει ο Τραμπ

09:10

ΗΠΑ: «Ερωτηματικό» η αγορά εργασίας - Η απάντηση σύντομα

09:05

MERCOSUR: Γιατί δεν... έχουμε να φοβόμαστε τη συμφωνία

08:32

Τιμολόγια ρεύματος: Αμετάβλητα τον Δεκέμβριο – Εικόνα σταθερότητας στην ΕΕ