INSIDE OUT

Καρανίκας κατά Έλενας, Έλενα κατά Μαρέβας, άρα Καρανίκας υπέρ Μαρέβας; Rendezvous στα δικαστήρια

Μαρία Νταλιάνη
02-04-2024 | 07:16
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καρανίκας κατά Έλενας, Έλενα κατά Μαρέβας, άρα Καρανίκας υπέρ Μαρέβας; Rendezvous στα δικαστήρια

Προσπαθώ να βγάλω άκρη με τα κριτήρια ESG του Μαντείου, την υποψηφιότητα της Μαρίας Καρακλιούμη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, το άγχος του Πίνατ από την εγκατάσταση Βορίδη στου Μαξίμου, και ξαφνικά σκάει θέμα με Μαρέβα και την πασιονάρια του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα. Το θέμα παίρνει διαστάσεις και εμπλέκονται Κυριάκος ΚΑΙ Καρανίκας. Κάτι είπε κι ο Κασσελάκης αλλά δεν. Αναγκάζομαι για άλλη μια φορά ν’ αφήσω τα του μαντείου και να ασχοληθώ.

Ξεκινώ απ’ την αναπάντεχη στάση Καρανίκα στην πρώτη κυρία.

«Μπλέξαμε με το απολίτικο που θέλει να κάνει πολιτικό θόρυβο», έγραψε ο αγαπημένος μου Νίκος, μπήγοντας βαθιά το μαχαίρι στα πλευρά της πασιονάριας.

Ο Καρανίκας, κριτικά Κασσελακικός και βαθιά πολιτικός ανεβάζει αιχμηρό σχόλιο-φωτογραφίζοντας τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα.

«Ο Μισογυνισμός μιας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από τον σωβινισμό του άντρα φαλοκράτη που εκφράζει τον μισογυνισμό του και δεν σβήνει με καμία και από καμία έδρα, είτε ακαδημαϊκή είτε κοινοβουλευτική.

Καμιά επικράτεια, καμία συλλογικότητα και ιδιότητα δεν έδωσε δικαίωμα στον μισογυνισμό όπως και στον ρατσισμό. Μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφλουενσερισμού.

Άλλο πράγμα η βουλευτική και ακαδημαϊκή ιδιότητα και άλλο πράγμα ο πολίτης. Παρόλα αυτά ο Μισογυνισμός δεν είναι πολιτική και άλλο τόσο δεν ανήκει στην αριστερά. Αλληλεγγύη.

Μπλέξαμε με το απολίτικο και όχι με το μεταπολιτικό. Το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται αλλά εύκολα διασύρεται».

Ο αθώος Τάιλερ

Πώς έφτασε όμως ο Καρανίκας σ’ αυτή την κατάσταση;

Όλα ξεκίνησαν από μια περίεργη φράση της Ακρίτα στα σόσιαλ.

«Το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δεν γεννήθηκε Μαρέβα», έγραψε.

Η εισαγωγή ήταν πολλά υποσχόμενη και ομολογώ ότι κόλλησα.

Καταρχήν έκανα εικόνα τον σύζυγο του Κασσελάκη. Πώς έμπλεξε έτσι; Τί είναι η Μαρέβα;

Η Ακρίτα συνέχισε να του εξηγεί.

«Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.

Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.

Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.

Δεν αναλαμβάνει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική.

Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.

Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες.

Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Έσχες, δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο.

Έχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.

Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.

Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του.

Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

A Bientôt, madame

Η ανάρτηση της κ. Ακρίτα εκτός από την αποδοκιμασία Καρανίκα, προκάλεσε και την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας γνωστό ότι α) η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της και, β) η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα για την άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, την οποία περιμένει να στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πασιονάρια απάντησε στα γαλλικά: A bientot madame.

Τουλάχιστον υπάρχει ένα επίπεδο.

Ούτε «και»

Εντάξει, είπε και κάτι παραπάνω.

«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε "και". Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν. Ίσα ίσα».

Μάρτυρας

Η μετωπική Έλενας-Μαρέβας έλαβε απρόσμενες διαστάσεις όταν έκανε προσωπική ανάρτηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Σε αυτή ξεκαθάρισε ότι θα παραστεί ως μάρτυρας υπέρ της συζύγου του.

«Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.

Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Αποδείξεις

Με τον Φλωρίδη αποφασισμένο να επιταχύνει όσο μπορεί τις δίκες, και την Έλενα να ζητάει η ίδια άρση της ασυλίας της, θέλω να πιστεύω ότι αυτές τις στιγμές στις δικαστικές αίθουσες θα τις δούμε πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές (σε τρία χρόνια). Η κ. Ακρίτα πάντως, αποφάσισε ήδη μόνη της ότι «εγώ στη μήνυση δεν θα κληθώ ν’ αποδείξω τίποτα», εννοώντας όσα καταλογίζει στη σύζυγο του ΠΘ. «Θα έπρεπε όντως να αποδείξω τους ισχυρισμούς μου αν έγραφα ότι τα 40 ακίνητα έχουν την τάδε ή την δείνα προέλευση. Τότε ναι». Και κλείνει επικά λέγοντας «ρωτήστε και κανέναν δικηγόρο πριν γίνετε ρομπίτσες».

Έχοντας μείνει άφωνη, ξαναγυρίζω στο ESG. Χθες ήταν μια ήσυχη μέρα. Σήμερα, ποιος ξέρει;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

23:43

Ισχυρό forecast δ' τριμήνου για Snap - Deal 400 εκατ. δολαρίων με Perplexity και δυνατό buyback

23:33

Πιερρακάκης: Η οικονομία έχει βελτιωθεί σε όλες τις πτυχές - Υπέρ της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ

23:23

Αδύναμο γ΄ τρίμηνο για Pinterest: Κατρακύλα 21% για τη μετοχή - Η 2η μεγαλύτερη στα χρονικά

23:12

Wall Street: «Ξεφούσκωσαν» οι ανησυχίες για AI με αιχμή του δόρατος την απασχόληση

23:00

Ισραήλ: Ο στρατός παρέλαβε τη σορό ενός ομήρου από τη Γάζα

22:46

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο με απώλειες πάνω από 1%

22:33

Τραμπ: Ίσως βοηθήσουμε τον Μαμντάνι - Μήνυμα σε Ρωσία και Κίνα

22:20

Apple και Google προς deal με λίφτινγκ του Siri για 1 δισ. δολάρια ετησίως

22:07

Ρεπουμπλικάνοι για Πεντάγωνο: Δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας

21:54

Τραμπ: Η Νότια Αφρική δεν πρέπει να είναι μέλος της G20

21:41

Tesla: Κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων στη Γερμανία

21:28

Τσεχία: Ο ακροδεξιός Τόμιο Οκαμούρα εξελέγη πρόεδρος της Βουλής

21:14

Ποια βιβλία δανείζονται οι Έλληνες - Η λίστα με τα κορυφαία 50

21:02

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη για τις επόμενες φάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα

20:50

Deja Vu: 15 χρόνια τα ίδια εμπόδια για τις αμερικανικές -και όχι μόνο- επενδύσεις στην Ελλάδα

20:42

Κέρδη άνω του 1% για τον χρυσό

20:34

Μητσοτάκης σε υπ. Ενέργειας – Εσωτερικών των ΗΠΑ: «Η Ελλάδα πύλη του αμερικανικού LNG»

20:25

Πηγές ΝΔ: Aπαντήσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη – Στο κενό η στοχοποίηση από την αντιπολίτευση

20:17

Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Η ΕΕ κινείται στη σωστή κατεύθυνση απλοποιώντας τις διαδικασίες που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα

20:07

Κικίλιας: Μεγάλη εθνική προσπάθεια για έργα στήριξης της ναυτιλίας και της νέας γενιάς

20:00

Εφραίμογλου: Όσο πιο ανοιχτές οι επιχειρήσεις στη γνώση και στις συμπράξεις, τόσο πιο ισχυρές απέναντι στις κρίσεις

19:51

Μίραν (Fed): Λογική κίνηση μία νέα μείωση επιτοκίων τον Δεκέμβριο

19:43

Κώτσηρας: Συντονισμένη και μεθοδική μείωση φόρων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας

19:34

ΕΕ: «Ειδικός δίαυλος επικοινωνίας» με Κίνα για την ομαλή ροή των σπάνιων γαιών

19:29

Η Audi επενδύει στην τεχνολογία του ψηφιακού φωτισμού

19:26

Skoda: Συνέχισε ανοδικά και το πρώτο εννεάμηνο του 2025

19:25

Χρυσάφης: Η ΜΕΤΚΑ έχει μια μακρά και δυναμική ιστορία, που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα

19:16

Ευρωαγορές: Η ανάκαμψη στην Wall Street γύρισε θετικά τα πρόσημα

19:07

Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο - Αύξηση τζίρου 5,2%