INSIDE OUT

Με κακούς οιωνούς ξεκινάει το εγχείρημα Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη - Η ευχή της επιτυχίας του Ρεχάγκελ στον Κυριάκο

Μαρία Νταλιάνη
13-02-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με κακούς οιωνούς ξεκινάει το εγχείρημα Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη - Η ευχή της επιτυχίας του Ρεχάγκελ στον Κυριάκο

Λίγες ώρες έμειναν για τη μεγάλη μέρα της αγάπης που φέρνει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα στην Ολομέλεια της Βουλής. Πριν από του Αγίου Βαλεντίνου πάντως, υπάρχει η σημερινή. Μια μέρα πυκνή σε γεγονότα.

Είναι η μέρα που ο Κυριάκος θα δει τους αγρότες στο Μαξίμου και η αγία τριάδα των Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη, έχει την πολυσυζητημένη εκδήλωση η οποία προκάλεσε αντιδράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ίσως αν είχαν χιούμορ και ήταν προληπτικοί, να προγραμμάτιζαν κι αυτοί την ημέρα της αγάπης, κι όχι Τρίτη και 13. Από την άλλη βέβαια, πόση αγάπη εμπεριέχει μια εκδήλωση με θέμα: «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;».

Απαγορευτικό

Το γεγονός ότι οι κ.κ. Τεμπονέρας και Χριστοδουλάκης απέκρυψαν από τα κόμματά τους την εκδήλωση (ο δεύτερος και βουλευτής), την οποία οι ηγεσίες έμαθαν από τα ΜΜΕ, δημιούργησε προβλήματα. Φυσικά οι ηγεσίες διεμήνυσαν πως δεν θα ήταν ευχάριστο να παραβρεθούν στην επίμαχη εκδήλωση και άλλα κομματικά στελέχη, δείχνοντας απαγορευτικό σε όσους καλοβλέπουν την έναρξη διαλόγου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέας Αριστεράς. Φυσικά στελέχη που δεν είναι πλέον μέλη, θα πάνε.

Μεταξύ αυτών που θα παραβρεθούν, είναι και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η ευχή του Ρεχάγκελ

Μακριά από τις ανησυχίες των πολιτικών του αντιπάλων που ψάχνουν ποιος μπορεί να τον κερδίσει, ο Κυριάκος, αφού απόλαυσε και με το παραπάνω την φιλοξενία του Σέρβου Προέδρου Αλεξάντερ Βούσιτς, χαλάρωσε λιγάκι στη μεγάλη βραδιά των Gazzetta Awards μαζί με τη Μαρέβα.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να παραδώσει βραβείο στον Ότο Ρεχάγκελ, προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

ο οποίος χάρισε στην Ελλάδα υπέροχες στιγμές με την κατάκτηση του Euro το 2004.

«Έδωσα ευχή στον πρωθυπουργό να παίρνει έξυπνες αποφάσεις, όπως εμείς στην Πορτογαλία το 2004», αποκάλυψε ο τεράστιος Ρεχάγκελ. «Όταν είσαι κάπου υπεύθυνος, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που να είναι όλοι ικανοποιημένοι».

Το τελευταίο λογικά συνοδεύει ως σκέψη τον Κυριάκο ενόψει της σημερινής συνάντησης με τους αγρότες.

Κατά; Υπέρ;

Την ώρα που ο Κυριάκος απολάμβανε τις στιγμές στα Gazzetta Awards, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης έψαχνε πως θα τετραγωνίσει τον κύκλο: Να καταψηφίσει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για το άνοιγμα μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, χωρίς να φανεί οπισθοδρομικός. Μιλώντας σε εκδήλωση του InSocial ενώ είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα σταθεί εμπόδιο, επισήμανε ότι προκρίνει μόνο το σκανδιναβικό μοντέλο για τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση προωθεί το Κυπριακό. Έτσι που στο τέλος κανείς δεν κατάλαβε τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

«Εμείς, λοιπόν, σήμερα προτείνουμε το σκανδιναβικό παράδειγμα στην παιδεία, το οποίο ανέλυσε προηγουμένως ο Στέφανος Παραστατίδης και το οποίο λειτουργεί έχοντας διαχωρίσει και απομονώσει το κέρδος με ισχυρές ρυθμίσεις», είπε. «Είναι υποχρεωτικός ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας των μη κρατικών ιδρυμάτων στις Σκανδιναβικές χώρες και μάλιστα υπάρχει κοινό σύστημα εισαγωγής, ενίσχυση της αποκέντρωσης και αποφυγή κορεσμού σε αντικείμενα σπουδών».

Είναι προφανές πως το ΠΑΣΟΚ ακόμα ζει στον αστερισμό της Ελλάδας, Δανία του Νότου.

Υποστηρικτές

Στην ίδια εκδήλωση έγινε σαφές και ποιοι θα σηκώσουν συνταγματικά τη μάχη ότι το νομοσχέδιο Πιερρακάκη είναι αντισυνταγματικό και για να λειτουργήσουν μη κρατικά χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Πρόκειται για τους συνταγματολόγους Κώστα Μποτόπουλο και Ξενοφώντα Κοντιάδη. Υπενθυμίζεται πως όλοι οι υπόλοιποι (και ο Βενιζέλος), δεν βρίσκουν πρόβλημα. Στην ίδια εκδήλωση μάλιστα ο Νίκος Αλιβιζάτος, ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να σταθεί μπροστά, και υπέρ «χωρίς κόμπλεξ».

Habemus κόμμα

Την ερωτική 14 Φεβρουαρίου διάλεξε και ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ανεξάρτητος), να ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος το οποίο θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Ο Πέτρος, ο οποίος έγινε ήδη δεκτός στην πολιτική οικογένεια των Πρασίνων του ευρωκοινοβουλίου, θα έχει δίπλα του μια παλιά γνώριμη του χώρου την πρώην αντιδήμαρχο της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου. Αλλά και τον πρώην αντιδήμαρχο της Αθήνας και γιο του αείμνηστου τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη.

Του βάζω άριστα δέκα για τη σκηνοθεσία!

Η συνέντευξη Τύπου για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θα γίνει στον Πολυχώρο «ΡΟΜΑΝΤΣΟ»!

Μόνο γι’ αυτό έχει την ευχή μου

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:58

Γάζα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος

22:34

Πετρέλαιο: Νέα πτώση καθώς ο Τραμπ περιμένει εξαγωγές από την Βενεζουέλα

22:11

Αντικαγκελάριος Αυστρίας για Γροιλανδία: Η ΕΕ πρέπει να ετοιμάσει κυρώσεις για να αποτρέψει τον Τραμπ

22:05

Τραμπ: Τέλος σε μερίσματα και επαναγορά μετοχών για τις αμυντικές εταιρείες

21:50

Χρυσός: Απώλειες 1% καθώς οι επενδυτές «κλειδώνουν» τα κέρδη - «Βουτιά» για το ασήμι

21:37

Φον ντερ Λάιεν: Απόλυτη προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου

21:34

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ Σιμπίχα χαιρετίζει τη σύλληψη ρωσικού τάνκερ στον Βόρειο Ατλαντικό

21:17

Ήπειρος: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

21:09

Tο Ταμείο ΗΠΑ-Ουκρανίας εγκαινιάζει διαδικτυακή πύλη για πιθανά επενδυτικά έργα

20:51

Theon: Ολοκληρώνει την εξαγορά ποσοστού 9,8% της Exosens έναντι 268,7 εκατ.

20:47

Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής ΕΕ

20:44

Κόστα: Η Γροιλανδία ανήκει στον λαό της και έχει την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

20:40

Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. οι πωλήσεις οχημάτων της Gelly το 2025

20:33

Ο Τραμπ εξετάζει επισταμένως την αγορά της Γροιλανδίας - Συνάντηση Ρούμπιο με Δανούς αξιωματούχους

20:21

Σέινμπαουμ: Το Μεξικό εξελίσσεται σε σημαντικό προμηθευτή πετρελαίου για την Κούβα

20:15

Κλιμακώνουν οι αγρότες σε Νίκαια, Μάλγαρα και Μπράλο - Ποια μπλόκα ζητούν συνάντηση με Μητσοτάκη

20:07

Κατάληψη τάνκερ από ΗΠΑ: Τι επιδιώκουν οι Αμερικανοί, οι δρόμοι του πετρελαίου

19:56

Ιράν: Η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα

19:42

Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών - Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή

19:26

Μαρινάκης στους αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να κοπεί η χώρα στα δύο

19:18

CrediaBank: Στο 50,172% το ποσοστό της Thrivest

19:12

Απώλειες στις ευρωαγορές πλην DΑΧ - Τέταρτη ημέρα κερδών στις μετοχές άμυνας λόγω Γροιλανδίας

19:01

Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε σε δύο λιμάνια κοντά στην Οδησσό

18:44

Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν ρωσικό τάνκερ στον Ατλαντικό - «Πράξη πειρατείας» λέει η Μόσχα

18:29

Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων: «Κανείς δεν μιλά για χρήση στρατού στη Γροιλανδία»

18:15

ΗΠΑ: Ισχυρότερη από τις εκτιμήσεις η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών τον Δεκέμβριο

18:04

Νέα υψηλά 16ετίας στο ΧΑ με στήριξη από ισχυρά «χέρια»

17:55

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες «ξαναζεσταμένη σούπα»

17:49

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα «είναι πάντα δίπλα» στo ΝΑΤΟ ακόμα και αν εκείνο δεν θα είναι εκεί για εμάς

17:35

Βενεζουέλα: Η αμερικανική Ακτοφυλακή συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον Ατλαντικό