INSIDE OUT

Ο Χρυσοχοΐδης ζητάει υπευθυνότητα και δεν αστειεύεται - Η Ματίνα Παγώνη ζητάει διπλάσιους μισθούς για τους γιατρούς

30-11-2023 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Χρυσοχοΐδης ζητάει υπευθυνότητα και δεν αστειεύεται - Η Ματίνα Παγώνη ζητάει διπλάσιους μισθούς για τους γιατρούς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μιλάει λίγο, πράττει περισσότερο. Χθες με συνοπτικές διαδικασίες απάλλαξε άλλη μια διοίκηση νοσοκομείου από τα καθήκοντά της. Στατιστικά μιλώντας, -και αφαιρώντας τον Αύγουστο-, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αλλάζει διοίκηση σε ένα νοσοκομείο τον μήνα. Για νέο στον χώρο της Υγείας δεν είναι κακό. Η μελαγχολική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σέρνεται χρόνια, και δεν είναι πρόβλημα μιας μόνο κυβέρνησης. Η 10ετής μνημονιακή περίοδος απλά κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών στο πάτωμα. Με χρεοκοπημένη χώρα, λεφτά να μην υπάρχουν, και χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές να έχουν φύγει απ’ την χώρα, και πάλι καλά να λες που υπάρχουν νοσοκομεία. Ο Χρυσοχοΐδης με τις τέσσερις (4) καρατομήσεις διοικήσεων έως τώρα, ανεβάζει τον πήχη, και διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι εδώ υπάρχει ευθύνη. Ατομική και βαριά ευθύνη για όποιον επιθυμεί την καρέκλα. Μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη του rotation.

Τέσσερις αλλαγές

Η πρώτη αλλαγή Διοίκησης ήταν στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο Αγία Όλγα, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών στην ψυχιατρική κλινική. Έφυγαν Διοικητής και αναπληρωτής.

Η δεύτερη στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» μετά την ακύρωση ακτινοθεραπείας καρκινοπαθούς. Το ίδιο είχε γίνει και δύο μέρες πριν με άλλο ασθενή.

Η τρίτη στο Βενιζέλειο της Κρήτης. Εκεί υπήρχαν τυπικά καμμιά δεκαριά αναισθησιολόγοι, αλλά στην πράξη δεν μπορούσαν να γίνουν χειρουργεία. Όταν κατέβηκε ο ίδιος ο υπουργός κάτω, ο Διοικητής βγήκε από την αίθουσα λέγοντας « τι μας φέρατε εδώ, δεν μας είπατε και τίποτα». Πάει κι ο Διοικητής κι ο αναπληρωτής του.

Και η τέταρτη χθες με τη Διοικήτρια του «Έλενα». Από τις 17 Νοεμβρίου είχε χαλάσει ο λέβητας θέρμανσης του κεντρικού κτιρίου, ασθενείς, ετοιμόγεννες, λεχώνες, νεογνά, εργαζόμενοι, ξεπάγιαζαν. Νοσηλευτές πήγαιναν στο αυτοκίνητο να ζεσταθούν λίγο και κάποιοι κουβαλούσαν αερόθερμα στους θαλάμους. Οι διακοπές ρεύματος ήταν συνεχείς λόγω υπερφόρτωσης. Η θερμοκρασία ήταν ντροπιαστική. Πάει κι αυτή η Διοίκηση.

Μαζί τους

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός αρμόδιος για τα νοσοκομεία Μάριος Θεμιστοκλέους, έχουν να στήσουν από την αρχή τα δημόσια νοσοκομεία, και παράλληλα να αντιμετωπίσουν τις πιεστικές ανάγκες της καθημερινότητας, το κεφάλαιο δημόσια υγεία το ανοίγει και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης. Όπως αποκάλυψε (realfm) η Ματίνα Παγώνη της ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί).

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων είπε «ναι» σε όλα τα αιτήματα των γιατρών. Αυτό που της έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το «ναι» και στο αίτημα για διπλασιασμό του μισθού. «Ποτέ μέχρι τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ένα ξεκάθαρο ναι, στον διπλασιασμό» είπε η έμπειρη Παγώνη. «Βέβαια όταν είναι αντιπολίτευση όλοι ναι λένε, το θέμα είναι τι κάνουν ως κυβέρνηση» πέταξε και το καρφί, επισημαίνοντας ότι στην Ρουμανία ο επιμελητής Β’ παίρνει 3.000 ευρώ. Και οι ειδικευόμενοί της πάνε στην Κύπρο με 5.000, και καλά κάνουν.

Τα ‘κουσε κι ο Πολάκης

Στη σύσκεψη εκτός από τον Κασσελάκη ήταν και ο αναπλ. Υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημερινός συντονιστής ΕΠΕΚΕ του κόμματος, Παύλος Πολάκης, ο τομεάρχης Υγείας, Α. Παναγιωτόπουλος, η τομεάρχης Παιδείας και καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η συντονίστρια του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ελένη Κεϊμάλη, η εκπρόσωπος Τύπου και πρώην αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη, και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης.

Απάντηση Κουρουμπλή

Παραδόξως, στη Ματίνα Παγώνη, η οποία εκτός από το θέμα των μισθών, έθεσε και το ζήτημα δημιουργίας υγειονομικού χάρτη της χώρας, ώστε να υπάρχει καταγραφή και γνώση που λείπουν και που περισσεύουν γιατροί, δεν απάντησε ο Πολάκης, αλλά ο Π. Κουρουμπλής ο οποίος διετέλεσε υπουργός Υγείας το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε την «φίλη του την Ματίνα» να πει τι ακριβώς γίνεται με τον υγειονομικό χάρτη, αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο και άλλων παραγόντων στην κατάσταση με τις ελλείψεις γιατρών στην επαρχία. Η Ματίνα μάλλον άλλαξε κανάλι, αλλά, επειδή την ξέρω καλά, σίγουρα θα απαντήσει με την πρώτη ευκαιρία.

Μιλάει ο Φαναράς

Το σημαντικό της ημέρας φυσικά είναι η δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της Metron Analysis από τον Στράτο Φαναρά. Όλοι κρατούν την ανάσα τους. Συνεχίζει ν’ ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ; Συνεχίζει να κατεβαίνει ο Κασσελάκης; Ανιχνεύεται το νέο κόμμα των Χαρίτση-Αχτσιόγλου-Ευκλείδη; Αν τολμήσω να προβλέψω κάτι θα είναι η ακλόνητη ισχυρή θέση της ΝΔ του Κυριάκου. Για τα άλλα δεν παίρνω κι όρκο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα

23:48

Η ΕΕ θα καλέσει τον πρέσβη της Ρωσίας σε σχέση με την επίθεση στην ουκρανική πόλη Σλαβιάνσκ

23:33

Τυνησία: 900 εστίες φωτιάς σε διάστημα 3 ημέρων κατέγραψε η χώρα

23:17

Τραμπ: Μιλάμε με το Ιράν αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμη για μια συμφωνία

23:14

Wall Street: Τρίτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow - Τα chip «πλήγωσαν» ξανά τον Nasdaq

23:10

ΔΠΔ: Οι χώρες μέλη ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του γενικού εισαγγελέα Καρίμ Χαν - Αποσύρεται η Βενεζουελα

22:52

Ιράν: Πλοίο μεταφοράς LPG δέχτηκε επίθεση στο Ορμούζ - Για αμερικανικό πλήγμα μιλά η Τεχεράνη

22:49

Γαλλία: Έκτακτη συνεδρίαση για τις πυρκαγιές - «Θα κάνουμε τα πάντα για σώσουμε το Μπορντό»

22:28

Πετρέλαιο: Κέρδη 10% για το Brent σε εβδομαδιαία βάση, 8% το WTI

22:19

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» και εξελέγη πρόεδρος

21:56

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Εκτεταμένες ζημιές και στην επαρχία

21:48

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση με υλικά ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο

21:45

Χρυσός: Κέρδη σχεδόν 1,5% στην εβδομάδα

21:29

Τεχεράνη: Για κάθε νεκρό Ιρανό θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό στρατιώτη

21:16

Επτά νέες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

21:00

Τραμπ κατά ΕΕ για το πρόστιμο στη Google: «Δεν είμαστε ο κουμπαράς της Ευρώπης»

20:54

Τα μηνύματα της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

20:41

Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία προς Αεροδρόμιο - Παραμένουν καθυστερήσεις σε άλλα τμήματα

20:38

ΣΤΑΣΥ: Διακοπή κυκλοφορίας του τραμ στην περιοχή Πειραιά

20:27

Πακιστάν: Αναζητά δίοδο για νέες συνομιλίες HΠΑ-Ιράν με κινεζική πρωτοβουλία

20:14

Πυροσβεστική: Συνολικά 216 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω των ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων

20:05

Εκλογές στο Ισραήλ: Μπορεί ο Νετανιάχου να διατηρήσει την εξουσία;

20:03

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στον Πειραιά

20:01

Ένας εθελοντής έλαβε το πρώτο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Μπουντιμπούγκιο του Έμπολα

19:48

Aνάρτηση Μητσοτάκη για τον Ε65: «Η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά - Το είπαμε, το κάναμε»

19:38

AKTOR: Η Winex Investments απέκτησε 2,8 εκατ. μετοχές αξίας 31,5 εκατ. ευρώ

19:33

Ρωσία: Έπληξε εγκατάσταση drone κοντά στο Κίεβο

19:25

Οι Χούθι λένε ότι δεν θα κλείσουν το Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, την «είσοδο» της Ερυθράς Θάλασσας

19:15

Ευρωαγορές: Ανέκαμψαν οι δείκτες στο κλείσιμο της εβδομάδας

19:05

Επιδείνωση του καιρού: Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική - Πάνω από 100.000 κεραυνοί σε στεριά και θάλασσα