INSIDE OUT

Οι διακοπές του Μητσοτάκη και η ντιρεκτίβα στους υπουργούς – Ο Ζαχαριάδης «στηρίζει» Μπακογιάννη

08-08-2023 | 07:08
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι διακοπές του Μητσοτάκη και η ντιρεκτίβα στους υπουργούς – Ο Ζαχαριάδης «στηρίζει» Μπακογιάννη

Πάει κι έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διακοπές με δόσεις για τον πρωθυπουργό και οδηγίες στους υπουργούς για ολιγοήμερες αποδράσεις τον Αύγουστο και βάρδιες στα υπουργεία. Για τις ημέρες απουσίας ενημερώνεται ο «Λοχαγός υπηρεσίας» στο Μαξίμου.

Η επιστροφή μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα σημάνει την έναρξη της προετοιμασίας για τη ΔΕΘ. Μάλιστα, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άκης Σκέρτσος προετοιμάζουν τους φακέλους με τις προτεραιότητες των υπουργείων. «Ψήνονται» και προσλήψεις.

Η βόλτα Μητσοτάκη στα Χανιά

Βόλτα στην πόλη των Χανίων έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη καταγωγής του. Είναι η πρώτη στάση για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Εκτός από τα Χανιά, το πρόγραμμα έχει και Τήνο. «Παίζεται», πάντως, να πάει και στην Ήπειρο – γνωστή πλέον η σχέση του με τα βουνά.

Στα Χανιά, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο κέντρο της πόλης. Περπάτησε στην εμπορική οδό Σκαλίδη και έπιασε κουβέντα με τον κόσμο.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη έχει καθημερινές βουτιές στη θάλασσα και χαλαρές βόλτες στο λιμάνι το απόγευμα, παρέα με την οικογένεια.

Προειδοποιητικές από Σκρέκα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας έχει αναφερθεί με δηλώσεις του ότι παρακολουθεί στενά την ανιούσα στις τιμές στα τρόφιμα. Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ έβαλε στο τραπέζι σειρά μέτρων.

Το ζήτησε ευγενικά από τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Αναγνώρισε ότι η περίοδος είναι δύσκολη. Και έβαλε και θέμα για τις τιμές των σχολικών ειδών. Θα μπουν προϊόντα με μόνιμη μείωση, μεγαλύτερη από 5% στους επίσημους τιμοκαταλόγους; Αναμονή μέχρι τέλος του 2023 για να δούμε αν τελικά κρατούν «μικρό καλάθι».

Ιδού η Ρόδος, ο ΕΦΚΑ και ο Γεωργιάδης

Στον ΕΦΚΑ και το Εργατικό Κέντρο της κατακαμμένης Ρόδου βρέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Βρίσκεται εκεί για τις διακοπές του, αλλά Άδωνις είναι αυτός, δηλώσεις σε διακοπές και αναρτήσεις στο Twitter περιλαμβάνει το πρόγραμμά του.

Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται στον ΕΦΚΑ της Ρόδου. «Το ΙΚΑ Ρόδου είναι από τα καλύτερα της χώρας, "τρέχει" γρήγορα την έκδοση των συντάξεων, κάτι που με εντυπωσίασε».

Αχτσιόγλου κατά Γεωργιάδη

Η Έφη Αχτσιόγλου τα έβαλε με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη «δυνατότητα του εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες».

«Είναι πραγματικά αδιανόητο ότι βρισκόμαστε να μιλάμε για τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας αρκεί να γίνεται σε δύο ή περισσότερους εργοδότες», είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση θα είναι ένα ακόμα δώρο στην παραβατικότητα», σημείωσε. Ναι, αλλά θα πάψουν να είναι παραβατικοί όσοι το εφαρμόζουν όταν γίνει νόμος του κράτους. Για την ιστορία, μέχρι πρότινος κάποιοι εργαζόμενοι - σε υπηρεσία του δημοσίου παρακαλώ - είχαν βρει «πατέντα» να «δουλεύουν» 24ωρο σπάζοντας τα 8ωρα σε τρεις συνεχόμενες δόσεις: Το πρώτο κανονικά, το δεύτερο στο καπάκι ως υπερωριακή απασχόληση, το τρίτο «χρεωνόταν στην επόμενη ημέρα.

Και παρότι παραβίαζαν τη μισή εργατική νομοθεσία, πέρασαν πολλές κυβερνήσεις που έκαναν τα στραβά μάτια. Κι ας είχαν γίνει και καταγγελίες στο Μαξίμου. Με καμία κυβέρνηση δεν είχαν θέμα... Απλά συνταξιοδοτήθηκαν οι «εμπνευστές». Ότι δεν λύνουν οι κυβερνήσεις, τα λύνει η ζωή.

Κανόνες για τα delivery

«Θέτουμε κανόνες προστασίας που σώζουν ζωές των διανομέων delivery» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Αφορμή η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία περιγράφονται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον κλάδο των delivery.

Τα μέτρα αφορούν τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας, τις προδιαγραφές του δίκυκλου, τον εξοπλισμό μεταφοράς, τον προσαρτώμενο αποθηκευτικό χώρο, τον έλεγχο κατάστασης και λειτουργίας του, αλλά και για την ικανότητα οδήγησης και την οδηγική συμπεριφορά

Καλό, σωστό και αναγκαίο κάθε τέτοιο μέτρο. Μόνο που θα πρέπει και να εφαρμόζεται. Γιατί εδώ και χρόνια απαγορεύεται η οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα, το πέρασμα από πεζοδρόμια, το κράνος είναι υποχρεωτικό και τόσα άλλα. Αλλά στην πράξη τι γίνεται; Ξέρουμε...

Το μεγάλο στοίχημα στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι γνωστό πόσο καλή δουλειά έκανε στα Τρίκαλα – δεν χρειάζονται συστάσεις. Ως υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξέρει ότι το παιχνίδι παίζεται πόσο γρήγορα θα ανέβει η χώρα στο τρένο της ψηφιακής εποχής, χωρίς να αφήσει απέξω κανέναν τομέα. Χθες, συναντήθηκε με στελέχη της Amazon Web Services με αντικείμενο την πρόοδο της επένδυσης του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα μας.

Συζητήθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση εφαρμογών αναδυόμενων τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει να κάνει εκτός από ένα ψηφιακό άλμα και ένα άλμα καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας, λέει ο Δ. Παπαστεργίου και το πιστεύει.

Κώστας προς Κώστα

«Αγαπητέ Κώστα», ξεκινά η ανάρτηση του υποψήφιου για τον Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, απευθυνόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη. Αφορμή η συνέντευξη του νυν δημάρχου.

«Θα ήταν ψέματα αν σου έλεγα πως συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα λες», σημειώνει.

Μερικές από τις αναφορές του:

- «Φαντάζομαι ότι συμφωνείς πως για να γίνει αυτό, πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και οπωσδήποτε να μειώσουμε τις ανισότητες και όχι να τους υποχρεώνουμε να δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα για να τα βγάλουν πέρα. Χρειάζεται να λειτουργήσουμε με σχέδιο γειτονιά-γειτονιά, όπως λες, αλλά και στο σύνολο της χώρας.

- Το πρόβλημα με την άκρα δεξιά και τον φασισμό είναι ότι τα λόγια της Κυβέρνησης είναι πιο μεγάλα από τις λύσεις που έχει φέρει για να τον αντιμετωπίσει.

- Τι πολιτικό σύστημα είναι αυτό που επιτρέπει στους καταδικασμένους ναζί να τίθενται στη λαϊκή ετυμηγορία σε κάποιες κάλπες και σε κάποιες άλλες όχι;

- Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, οριστικοποιήθηκε η απόφαση να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου για απαγόρευση καθόδου του Ηλία Κασιδιάρη σε δήμο ή περιφέρεια».

Τελικά, ο κ. Ζαχαριάδης κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος ή υποψήφιος πρωθυπουργός; Αλλά, ακόμη κι έτσι, δίνει πόντους στον Μπακογιάννη. Δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του Δήμου γιατί δεν το επιτρέπει η πολιτική της κυβέρνησης… Τέτοια στήριξη σε Μπακογιάννη με το καλημέρα;

Είπε και ελάλησε ο Χαρδαλιάς για την Περιφέρεια Αττικής

Mε fast track διαδικασία μπήκε στην κούρσα για την Περιφέρεια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τον τελευταίο χορό του Γιώργου Πατούλη.

«Η Αττική είναι ο τόπος μας- Αξίζει να πάει μπροστά», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πρώτο του μήνυμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. «Κάθε μέρα, ένα βήμα μπροστά», κατέληξε ο ίδιος.

Η αλλαγή σκυτάλης από τον Γιώργο Πατούλη στον Νίκο Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής έγινε αναίμακτα για τη ΝΔ. Ελάχιστες ώρες χρειάστηκαν για να αλλάξει στάση ο νυν περιφερειάρχης και να δηλώσει δημοσίως τη στήριξή του στη νέα επιλογή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Βεβαίως, είναι γνωστό ότι σχέσεις του περιφερειάρχη με το Μέγαρο Μαξίμου έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Όχι πως τον ήθελαν και την προηγούμενη φορά - «σύρθηκαν»...

Είχαν μαζευτεί αρκετές ενστάσεις για διάφορους χειρισμούς του περιφερειάρχη – καιρό τώρα. Αφορμή ήταν το ζεϊμπέκικο, στο οποίο τον «παρέσυραν» οι γυναίκες – και πώς να έλεγε όχι.

Για την ιστορία, ο Νίκος Χαρδαλιάς το 2014 ήθελε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Αλλά τότε, ο Αντώνης Σαμαράς προτίμησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Τώρα, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, ένας φίλος από τις νικηφόρες εκλογές στον δήμο Πειραιά το 1986, του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί από τώρα. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ήταν το πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκε αφότου έγινε γνωστό ότι κατεβαίνει υποψήφιος στην Περιφερειάρχης Αττικής.

Αμάρ: Το προσφυγόπουλο του πολέμου στη Συρία

Σήμερα ο Αμάρ Αμπού Ασάφ είναι 18 ετών. Ήρθε στην Ελλάδα το 2017 ως πρόσφυγας από τη Συρία, τότε ως ασυνόδευτος ανήλικος. Πλέον είναι απόφοιτος Λυκείου και πήρε τετραετή υποτροφία για να συνεχίσει τη φοίτησή του με αντικείμενο τις θεατρικές σπουδές και τις πολιτικές επιστήμες.

Μέσα σε τρία χρόνια, έμαθε να διαβάζει και να γράφει τα ελληνικά, αλλά και μελέτησε την ελληνική Ιστορία, τη Φιλοσοφία και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Αγαπημένη του ενασχόληση είναι η μελέτη της Ιστορίας του Θεάτρου και των έργων Ελλήνων ποιητών,

Ο Αμάρ παρακολούθησε το διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για εφήβους Co-OPERATive και πρωταγωνίστησε στο έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Go to come back» και σε σειρά παραγωγής του Amazon Prime.

Ο Αμάρ συναντήθηκε με τη Σοφία Βούλτεψη, την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την Ένταξη και τα Ασυνόδευτα Ανήλικα. Και εξέφρασε την επιθυμία του να ανταποδώσει στη χώρα μας όσα του πρόσφερε. Συγκινημένος δήλωσε έτοιμος να τεθεί στην υπηρεσία της Ελλάδας που έγινε η δεύτερη πατρίδα του.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:50

Επιστροφή πάνω από τα 67.000 δολάρια για το Bitcoin

15:35

Ουκρανία: Σχεδόν 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο Χάρκοβο

15:20

Για τι θέλει να τον θυμούνται όταν «φύγει» ο συνιδρυτής της Apple

15:05

Σλοβακία: Σταθερή αλλά σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Φίτσο

14:50

Κασσελάκης: «Ήρθα για να μείνω» – Καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο

14:40

Βορίδης: Πολύ θετικός ο ρόλος του Ευ. Βενιζέλου σε κρίσιμες στιγμές - Θα του αναγνωριστεί ιστορικά

14:25

Μητσοτάκης από Βριλήσσια: Εμείς θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των Ευρωεκλογών

14:10

Παναθηναϊκός: Νέα ΑΜΚ 19,1 εκατ. ευρώ

13:55

Πώς και πού κάνουμε καταγγελία όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά μας

13:40

Μικρή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: 35.386 νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης

13:30

Αλεξοπούλου: Σημαντική η απόφαση που υπεγράφη για την οικονομική ενίσχυση των ΚΤΕΛ

13:15

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Φτάνει πια με το λαϊκισμό στα εθνικά θέματα

13:00

Στο «συρτάρι» και στις δικαστικές αίθουσες παραμένουν (προς το παρόν) τα οδικά έργα στην Αττική

12:50

Ρωσικό δικαστήριο «πάγωσε» assets των Deutsche Bank και UniCredit

12:40

Πρόεδρος ΕΔΟΕ: Αυξημένη η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου – Υποχωρεί σταδιακά η τιμή

12:25

«Μακάβριες» επενδυτικές ευκαιρίες από τη γήρανση του πληθυσμού

12:10

Ηράκλειο: Επιχείρηση του Λιμενικού για διάσωση μεταναστών σε σκάφος

11:55

Τουλάχιστον 50 νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στο Αφγανιστάν

11:40

Περιοδεία Κασσελάκη στην Κεντρική Μακεδονία

11:25

Σε υψηλά 15 και πλέον ετών τα Αμοιβαία Κεφάλαια: Μία ανάσα από τα 19 δισ. ευρώ το ενεργητικό τους

11:10

Κικίλιας: Όλοι μαζί στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τους πυροσβέστες μας

10:55

Σήμερα οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία

10:40

Πιερρακάκης: Το Ψηφιακό Σχολείο στηρίζει την σχέση δασκάλου - μαθητή, δεν την υποκαθιστά

10:25

Τσακλόγλου: Μέχρι το 2027 δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης

10:15

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 24 Μαΐου

10:00

Wall Street: Tι οδήγησε τον Dow Jones σε ρεκόρ όλων των εποχών - Γιατί θα συνεχιστεί το ράλι

09:45

Μητσοτάκης: Πολλές πολυεθνικές παίζουν «παιχνιδάκια» - Απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση

09:35

Ακρίβεια: Οι αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών που μπαίνουν στο στόχαστρο – Τι ζητά από την ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση

09:20

Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν - Ανάμεσά τους 3 Iσπανοί τουρίστες

09:05

Καιρός: Λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες