INSIDE OUT

Το καλάθι του νοικοκυριού έχει ελλείψεις - Τι τάζει ο Αλέξης στους αγρότες - Η ελπίδα του Λαλιώτη

24-11-2022 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το καλάθι του νοικοκυριού έχει ελλείψεις - Τι τάζει ο Αλέξης στους αγρότες - Η ελπίδα του Λαλιώτη

Σήμερα αποφάσισα να κάνω Thanksgiving dinner για λίγους στο Μαντείο. Γαλοπούλα δεν έχω, αλλά θα βάλω κοτόπουλο. Αποφάσισα να το φτιάξω με το καλάθι του νοικοκυριού. Είμαι ευγνώμων για όσα έχω. Υγεία και καλούς φίλους. Θα έρθει ο Τειρεσίας και τα παιδιά απ’ το Νεκρομαντείο. Ξεκινάω με την cranberry sauce. Μη μασάτε. Μιλάμε για κράνα, από κρανιές. Το καλάθι έχει ζάχαρη, βάζω αρωματικά από προσωπική συλλογή (κάτι πλούσιοι έμποροι με περίεργο ντύσιμο από μακρινές χώρες μου έφεραν ξυλάκι κανέλα, αρωματικό πιπέρι, μοσχοκάρυδο). Έτοιμη. Ετοιμάζω τη γέμιση με μπαγιάτικο ψωμί, συκωτάκια πουλιών και σταφίδες. Σβήνω με κρασί. Φυλάω τις γλυκοπατάτες όλο τον Οκτώβρη για το yams. Με αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και γάλα, φτιάχνω την βάση της pie και γέμιση από καρύδια Παρνασσού με μέλι και σύκα.

Ψάχνω για λαχανάκια Βρυξελλών. Τί;! Δεν έχει το καλάθι λαχανάκια Βρυξελλών;;;; Ένα έλεος, Άδωνι, κρίμα που είσαι και αρχαιολάτρης. Θα ρίξω τα μούτρα μου και θα βγάλω μόνο φρέσκα φασολάκια τσιγαρισμένα με ελαιόλαδο, σκόρδο κι αλάτι.

Θα πάω Αλέξη

Η σύγχυσή μου δεν περιγράφεται. Είμαι έτοιμη να το ρίξω Αλέξη. Πιστεύω πως στο δικό του καλάθι, τέτοια δεν θα υπάρχουν. Και δεν το λέω έτσι στον αέρα. Υπάρχουν στοιχεία. Δεν είναι μόνο που πήγε στον Γάλλο πρέσβη και ανακοίνωσε ότι η δική του κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί τα Rafale και Belh@ra. Χθες επανέλαβε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για τους αγρότες ρε γμτ!

Την υπόσχεση την έδωσε υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τζάκρη. Όπως είπε μάλιστα θα είναι «μια από τις πρώτες επιλογές μετά τις εκλογές μιας προοδευτικής κυβέρνησης». Ο λόγος που θα κάνει την επαναδιαπραγμάτευση, είναι για να ρίξει πόρους στη στήριξη των αγροτών. Λογικό. Οι αγρότες είναι διαχρονικά εκλογική δεξαμενή που δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεανώ τι λέει;

Στην περιοδεία του στην Πέλλα αναφέρθηκε ξανά στις «γαλάζιες ακρίδες», λέγοντας ότι είναι πολλά τα δισ. «Πολύ φοβάμαι ότι σε αυτή την μεγάλη ελπίδα, το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουν εφορμήσει οι μεγάλες γαλάζιες ακρίδες που εφόρμησαν στο δημόσιο πλούτο όλα αυτά τα τρία χρόνια σε δημόσιους οργανισμούς με τις απευθείας αναθέσεις, με τους κλειστούς διαγωνισμούς, με τις πελατειακές σχέσεις. Ζήτησα ειδική επιτροπή στη Βουλή για την κατανομή αυτών των κονδυλίων. Αρνήθηκαν. Γιατί θέλουν να προχωρήσουν στην απορρόφηση αυτών των χρημάτων σε κατευθύνσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ίσως σήμερα στο Διεθνές Συνέδριο «Circle The Med Forum 2022» που θα γίνει στο Ζάππειο βρει τρόπο να το εξηγήσει: ποιες είναι ακρίδες, ποια είναι τα συμφέροντα, που πάνε τα λεφτά κλπ κλπ.

Η ελπίδα του Σκουρλέτη

Εκτός από επαναδιαπραγμάτευση για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα Rafale, προεκλογική σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι και η παραμονή της Εθνικής Τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο. Το επανέλαβε με τον τρόπο του κι ο Σκουρλέτης, παρά το φιάσκο της διακυβέρνησης ‘15-‘19 με τις τράπεζες. Εάν δεν μιλήσει ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης πάντως, δεν πιστεύω τίποτα.

Η ελπίδα του Κώστα

Κι ενώ οι δημοσκοπήσεις η μία μετά την άλλη, δείχνουν ελάχιστη πτώση της ΝΔ, ελάχιστο κέρδος για ΣΥΡΙΖΑ και σταθερή κοντά στο διψήφιο, θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπάρχει ένας άνθρωπος που θα τα έδινε όλα για να τα βρουν οι κεντροαριστερές δυνάμεις: ο Κώστας Λαλιώτης. Στο ερώτημα τι κάνει ο Λαλιώτης στο ΠΑΣΟΚ, η απάντηση είναι: ασχολείται για να τους πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Την τελική απόφαση πάντως θα την πάρει ο κεντρώος ψηφοφόρος, όπως έδειξε και χθες το βράδυ η Pulse (Skai).

Σας φιλώ- να είστε ευγνώμονες

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:23

Νέος Γενικός Οικονομικός Διευθυντής στον ΟΛΘ ο Νάρκισσος Γεωργιάδης

12:17

DECA: Απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρία Σχολές Δέλτα Βορείου Ελλάδος

12:14

Η Βρετανία θα διπλασιάσει τον αριθμό των στρατιωτικών της που σταθμεύουν στη Νορβηγία

12:01

Κομισιόν: Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των απειλών από drones - Τι περιλαμβάνει

11:53

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας σε επιζώντες καρκίνου

11:49

Καιρός: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ ενισχυμένους ανέμους

11:41

Τσιόδρας: Η νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

11:31

ZeniΘ: Συμμετοχή σε τρία ερευνητικά έργα της ΕΕ - Πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή μετάβαση

11:29

Dassault Systemes: Απογοήτευσε το 4ο τρίμηνο - Η χειρότερη ημέρα στα χρονικά για τη μετοχή με -21%

11:22

Σάντσεθ: Το σιδηροδρομικό δίκτυο «δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ασφαλές»

11:21

ΧΑ: Επιμένουν οι πωλητές στις τράπεζες, στο «κόκκινο» το μεγαλύτερο μέρος του FTSE Large Cap

11:17

Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος, ιδρυτής της αλυσίδας Πλαίσιο - Η επιχειρηματική διαδρομή του

11:12

Τσαγγάρη: Στοχευμένες παρεμβάσεις στις τιμές από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς

11:10

Ford: «Βουτιά» τετραετίας στα κέρδη δ' τριμήνου - Αισιοδοξία για το 2026

11:08

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα - Άλμα 6% για Siemens

11:07

EY: Ανακοινώθηκαν οι νικητές των κατηγοριών του διαγωνισμού «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2025

11:02

ΕΒΕΠ: Ανταγωνιστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημαίνει και ανταγωνιστική Ευρώπη

10:54

Η παχυσαρκία συσχετίζεται με το 10,8% των θανάτων εξαιτίας λοιμώξεων, σύμφωνα με νέα έρευνα

10:46

Metlen: Υποστηρίζει την ένταξη της Acciaieria Arvedi στο ιταλικό Energy Release 2.0

10:40

Κίνα: Άνοδο 0,2% κατέγραψε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο

10:38

Υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη α' τριμήνου της Siemens Energy

10:35

Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα - 16 τραυματίες αστυνομικοί

10:25

Ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας για τη Commerzbank στο 2025 - Αύξηση 18% στα 4,5 δισ. ευρώ

10:20

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ στις γυψοσανίδες στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Άμφισσας

10:16

Στρατηγική συμφωνία του Ομίλου AKTOR με την Suez International

10:13

Ουκρανία: Στο χαμηλότερο σημείο η ξένη στρατιωτική βοήθεια - Μόλις 36 δισ. ευρώ το 2025

10:12

TotalEnergies: Πτώση 13% στα καθαρά κέρδη το δ' τρίμηνο - «Ψαλιδίζει» το buyback

10:03

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει να αναιρέσει τα θεμέλια του κανονιστικού πλαισίου προστασίας του περιβάλλοντος

10:03

Έρχεται διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κενά οικιστικά ακίνητα που ανήκουν σε τράπεζες - servicers

09:54

ΠΟΥ: 47 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με τύφλωση εξαιτίας καταρράκτη διεθνώς δεν έχουν πρόσβαση σε χειρουργική επέμβαση