INSIDE OUT

Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 

05-09-2022 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η μέρα που ο Μπόρις παραδίδει άνευ απροόπτου στη Λιζ - φίλη - του Βέρτη - Τρας έφτασε. Είναι μια στενάχωρη μέρα για τον ατίθασο Τζόνσον που σημάδεψε με τα καλά του και τα κακά του την 10 Downing str. Τον αποχαιρετώ με τιμές και γιατί απ' όλους τους διάσημους, ισχυρούς, και πλούσιους που βρέθηκαν στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, ήταν ο μοναδικός που έβαλε την Κάρυστο στο χάρτη. Bye bye Boris, ελπίζουμε να συνεχίσεις τις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ της Νέας Μάκρης. Η Λιζ πάντως δεν δείχνει να τρομάζει μπροστά στον δυσκολότερο χειμώνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έρχεται, σύμφωνα με το Time. Υπόσχεται περισσότερα έσοδα με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές- το όνειρο κάθε υπουργού Οικονομικών ανά τον κόσμο.

Σταθερά το τιμόνι

Το όνειρο του δικού μας Χρήστου Σταϊκούρα είναι να πιλοτάρει φόρμουλα. Το πλησίασε κάπως στην Παύλιανη, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση που έκανε η Citroën για το ελληνικό πλήρωμα Χρυσόστομος Καρέλλης – Λεωνίδας Μαχαίρας επ’ ευκαιρία του ΕΚΟ Rally Acropolis. Ο Σταϊκού, κάθισε με άνεση στην θέση του συνοδηγού και υπογράμμισε την αξία του Ράλι Ακρόπολις τόσο για την ανάπτυξη και προβολή της Φθιώτιδας, όσο και της χώρας γενικότερα.

ΔΕΘ στην άκρη της εβδομάδας

Του ευχόμαστε να πιλοτάρει όντως φόρμουλα, εννοώντας τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και περιμένουμε με κομμένη την ανάσα το πακέτο – ΔΕΘ του Πρωθυπουργού αυτό το σαββατοκύριακο. Στην Ιταλία πάντως, η ηγέτιδα του μετα φασιστικού κόμματος και οι φίλοι της, (φίλοι Πούτιν οι κ.κ. Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι) , αφού «έφαγαν» τον Ντράγκι και την οδηγούν σε εκλογές, βγαίνει τώρα και υπόσχεται δημοσιονομική σταθερότητα. Νωρίς ξεκίνησε τις Μελονιές η κ. Μελόνι, αλλά για να δούμε, θα το χάψουν οι Ιταλοί;

Τσίπρας για Γκορμπατσόφ

Σαββατοκύριακο ΔΕΘ και για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα υπό την έννοια ότι θα πρέπει να, α) παρουσιάσει το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα το Σάββατο 17, και β) να το προσαρμόσει σε αυτά που θα πει ο Κυριάκος αυτό το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. Πέρα από τις οικονομικές εξαγγελίες όμως, σ’ αυτή την ΔΕΘ προβλέπω το επίκεντρο να είναι τα αμιγώς πολιτικά και για τους δύο. Για τον Πρωθυπουργό, η πίστη του στο κράτος Δικαίου, για τον Αλέξη η στάση του στην εισβολή Πούτιν σε Ρωσία.

Ο θάνατος του Γκορμπατσόφ

Ο Αλέξης εμμένει στην γραμμή ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να τηρήσει τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου στην ρωσική εισβολή και να μην ‘τα σπάσει’ εντελώς με τον Πούτιν ώστε να επωφεληθεί από το φυσικό αέριο, τις εξαγωγές ροδάκινου και τους Ρώσους τουρίστες στη Μύκονο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, όπως φαίνεται από το σχετικό άρθρο του με αφορμή τον θάνατο του Γκορμπατσώφ, πιστεύει ότι «με την οριστική υποστολή της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο, από το Κρεμλίνο, στα τέλη του Δεκέμβρη του 1991, δεν είδαμε έναν νέο, καλύτερο κόσμο να ανατέλλει. Πιο ελεύθερο, πιο δημοκρατικό, πιο ειρηνικό. Σε κάθε περίπτωση, το όραμα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για έναν κόσμο κοινό σπίτι όλων είναι αυτό που συντρίβεται καθημερινά από πολέμους, όπως αυτός που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, από φράχτες και από νέα τείχη. Και η ανθρωπότητα βρίσκεται και πάλι στο κατώφλι, αν δεν πέρασε ήδη την πόρτα, ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων».

Οι πρώην Σοβιετικές «Λαϊκές Δημοκρατίες» νομίζω θα διαφωνήσουν μαζί του (Αρμενία, Γεωργία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Ουκρανία, Εσθονία, Αϊζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, ακόμα και η Λευκορωσία).

Περαστικά στον Πρόεδρο

Η ρήξη χιαστού πονάει. Πρόεδρε, δεν ξέρω τι σε συμβουλεύουν οι φίλοι σου, αλλά όποιος σε άφησε να παίξεις μπάσκετ με αυτά τα παπούτσια, χωρίς ζέσταμα, σε άσφαλτο, δεν σε συμβούλεψε σωστά. Και σου τα ‘λεγα. Παίξε πινγκ πονγκ! Τέλοσπάντων περαστικά και γρήγορα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:06

Η OpenAI εξετάζει επιβράδυνση στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

09:52

Αμετανόητος ο Τραμπ για Ιράν: «Εάν έπρεπε, θα έκανα ακριβώς το ίδιο»

09:40

Επίδομα Παιδιού: Kλείνει προσωρινά στις 18:00 η πλατφόρμα

09:28

Επιμένει το sell off στα ομόλογα: Στο 5% το 10ετές των ΗΠΑ - Υψηλό σχεδόν 20ετίας

09:23

Βρετανία: Στο 1,6% η ανάπτυξη τον Ιούλιο κόντρα στις προβλέψεις

09:06

Axios: Η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τους Χούθι - «Όχι» από Τραμπ

08:57

Οι διατροφικές διαταραχές πλήττουν πρωτίστως παιδιά από οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα

08:50

ΗΠΑ: «Ναι» στην πιθανή πώληση στρατιωτικών ελικοπτέρων στην Αργεντινή

08:42

Ο επικεφαλής της NASA συγχαίρει την Ελλάδα για την αποστολή του πρώτου Έλληνα αστροναύτη

08:33

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία - Τι ισχύει με τη γονική άδεια

08:26

Ορμούζ: Μονοψήφιος ο αριθμός των διελεύσεων πλοίων - Πιθανές διαρροές υδρογονανθράκων

08:25

Πωλείται σπίτι για ένα ευρώ - Ποια είναι η «παγίδα»

08:23

Γαλάζια… αυτοδυναμία στην αξιολόγηση των μέτρων - Ο Σαμαράς που «κουράζει» - Ο «χολωμένος» Πολάκης

08:20

Τζέι Ντι Βανς: «Κόμμα του μίσους» οι Δημοκρατικοί

08:17

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Πού βρίσκεται σήμερα η Αλ Κάιντα

08:12

Right to Stay: Τα νησιά δεν κλείνουν τον Σεπτέμβριο

08:07

Πώς προχωρούν οι δικαστικές εκκρεμότητες της Elbisco

07:57

ΧΥΤΑ: Πού υπάρχουν ανάγκες για επεκτάσεις - Η Αττική, η Θεσσαλονίκη και τα νησιά στο «κάδρο»

07:53

Ποιες επενδύσεις δρομολογεί η χαρτοβιομηχανία ΜΑΞΙ

07:48

ΕΦΚΑ: Στα 1.220 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης τον Φεβρουάριο - Αυξημένος κατά 3,8% μέσα σε ένα έτος

07:44

ΣΕΦ - ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η «εκκρεμότητα» για την ενεργειακή αναβάθμιση της «κόκκινης» μπασκετικής αρένας

07:40

Εβδομάδα με πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 4 μήνες

07:35

Μένει εκτός ο ΑΔΜΗΕ από το SPV της ΕΔΕΥΕΠ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

07:29

Κτηματολόγιο: Τι θα μπορεί να «δει» το κράτος μέσα από τα ακίνητά μας

07:24

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ενισχύει παρουσία στη Ρουμανία, υπέγραψε ενεργειακό project 145 εκατ.

07:16

ΔΑΑ: Πάνω από τα 40 εκατ. επιβάτες κοιτάζει το «Ελ. Βενιζέλος» - Οι εκτιμήσεις για τη χρονιά

07:11

Ενοίκια: Στον «πάγο» οι πληρωμές μέσω τραπεζών - Έρχεται νέα παράταση

07:04

Αρχίζουν τα δύσκολα για την ΕΚΤ - Η νέα μάχη των τραπεζών για τα private markets - Η τεχνολογία πληρώνει μέρος του λογαριασμού της ναυτιλίας

23:55

Νέα επένδυση 1 δισ. δολαρίων από την Ford

23:48

Eurostat: Πτώση 5,8% στις τιμές αγροτικής παραγωγής – «Άλμα» 22% στο κόστος ενέργειας