INSIDE OUT

Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 

05-09-2022 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η μέρα που ο Μπόρις παραδίδει άνευ απροόπτου στη Λιζ - φίλη - του Βέρτη - Τρας έφτασε. Είναι μια στενάχωρη μέρα για τον ατίθασο Τζόνσον που σημάδεψε με τα καλά του και τα κακά του την 10 Downing str. Τον αποχαιρετώ με τιμές και γιατί απ' όλους τους διάσημους, ισχυρούς, και πλούσιους που βρέθηκαν στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, ήταν ο μοναδικός που έβαλε την Κάρυστο στο χάρτη. Bye bye Boris, ελπίζουμε να συνεχίσεις τις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ της Νέας Μάκρης. Η Λιζ πάντως δεν δείχνει να τρομάζει μπροστά στον δυσκολότερο χειμώνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έρχεται, σύμφωνα με το Time. Υπόσχεται περισσότερα έσοδα με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές- το όνειρο κάθε υπουργού Οικονομικών ανά τον κόσμο.

Σταθερά το τιμόνι

Το όνειρο του δικού μας Χρήστου Σταϊκούρα είναι να πιλοτάρει φόρμουλα. Το πλησίασε κάπως στην Παύλιανη, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση που έκανε η Citroën για το ελληνικό πλήρωμα Χρυσόστομος Καρέλλης – Λεωνίδας Μαχαίρας επ’ ευκαιρία του ΕΚΟ Rally Acropolis. Ο Σταϊκού, κάθισε με άνεση στην θέση του συνοδηγού και υπογράμμισε την αξία του Ράλι Ακρόπολις τόσο για την ανάπτυξη και προβολή της Φθιώτιδας, όσο και της χώρας γενικότερα.

ΔΕΘ στην άκρη της εβδομάδας

Του ευχόμαστε να πιλοτάρει όντως φόρμουλα, εννοώντας τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και περιμένουμε με κομμένη την ανάσα το πακέτο – ΔΕΘ του Πρωθυπουργού αυτό το σαββατοκύριακο. Στην Ιταλία πάντως, η ηγέτιδα του μετα φασιστικού κόμματος και οι φίλοι της, (φίλοι Πούτιν οι κ.κ. Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι) , αφού «έφαγαν» τον Ντράγκι και την οδηγούν σε εκλογές, βγαίνει τώρα και υπόσχεται δημοσιονομική σταθερότητα. Νωρίς ξεκίνησε τις Μελονιές η κ. Μελόνι, αλλά για να δούμε, θα το χάψουν οι Ιταλοί;

Τσίπρας για Γκορμπατσόφ

Σαββατοκύριακο ΔΕΘ και για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα υπό την έννοια ότι θα πρέπει να, α) παρουσιάσει το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα το Σάββατο 17, και β) να το προσαρμόσει σε αυτά που θα πει ο Κυριάκος αυτό το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. Πέρα από τις οικονομικές εξαγγελίες όμως, σ’ αυτή την ΔΕΘ προβλέπω το επίκεντρο να είναι τα αμιγώς πολιτικά και για τους δύο. Για τον Πρωθυπουργό, η πίστη του στο κράτος Δικαίου, για τον Αλέξη η στάση του στην εισβολή Πούτιν σε Ρωσία.

Ο θάνατος του Γκορμπατσόφ

Ο Αλέξης εμμένει στην γραμμή ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να τηρήσει τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου στην ρωσική εισβολή και να μην ‘τα σπάσει’ εντελώς με τον Πούτιν ώστε να επωφεληθεί από το φυσικό αέριο, τις εξαγωγές ροδάκινου και τους Ρώσους τουρίστες στη Μύκονο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, όπως φαίνεται από το σχετικό άρθρο του με αφορμή τον θάνατο του Γκορμπατσώφ, πιστεύει ότι «με την οριστική υποστολή της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο, από το Κρεμλίνο, στα τέλη του Δεκέμβρη του 1991, δεν είδαμε έναν νέο, καλύτερο κόσμο να ανατέλλει. Πιο ελεύθερο, πιο δημοκρατικό, πιο ειρηνικό. Σε κάθε περίπτωση, το όραμα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για έναν κόσμο κοινό σπίτι όλων είναι αυτό που συντρίβεται καθημερινά από πολέμους, όπως αυτός που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, από φράχτες και από νέα τείχη. Και η ανθρωπότητα βρίσκεται και πάλι στο κατώφλι, αν δεν πέρασε ήδη την πόρτα, ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων».

Οι πρώην Σοβιετικές «Λαϊκές Δημοκρατίες» νομίζω θα διαφωνήσουν μαζί του (Αρμενία, Γεωργία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Ουκρανία, Εσθονία, Αϊζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, ακόμα και η Λευκορωσία).

Περαστικά στον Πρόεδρο

Η ρήξη χιαστού πονάει. Πρόεδρε, δεν ξέρω τι σε συμβουλεύουν οι φίλοι σου, αλλά όποιος σε άφησε να παίξεις μπάσκετ με αυτά τα παπούτσια, χωρίς ζέσταμα, σε άσφαλτο, δεν σε συμβούλεψε σωστά. Και σου τα ‘λεγα. Παίξε πινγκ πονγκ! Τέλοσπάντων περαστικά και γρήγορα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ειδική συζήτηση για τον λαγοκέφαλο στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου

23:42

Στο αμερικανικό Κογκρέσο νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες

23:28

Ειδική διοίκηση για πλήγματα βαθιά στο εσωτερικό της Ρωσίας συγκροτεί ο Ζελένσκι

23:16

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης - Ήχησε το 112

23:10

Wall Street: Εβδομαδιαία κέρδη για S&P 500 και Nasdaq - Ξεχώρισαν Meta και SK Hynix

23:00

Χρυσοχοΐδης: «Η Δημοκρατία δεν ανέχεται πρακτικές που οδηγούν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών»

22:47

Πυροσβεστική: 26 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

22:33

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο ΥΠΕΝ για επέκταση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ: 13 ερωταπαντήσεις

22:18

Φρένο στο πτωτικό σερί 1 μήνα για πετρέλαιο - Κέρδη στην εβδομάδα

22:04

Οι συριακές αρχές κατηγορούν το Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις στη Δαμασκό

21:50

Στο Ομάν ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνομιλίες: Επί τάπητος τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν θα παραδοθούμε ποτέ»

21:36

Εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό

21:25

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 32 εκατ. ευρώ

21:12

Τρ. Πειραιώς: Ξεκίνησε η συγχώνευση 6 θυγατρικών της

21:00

Τσίπρας: Η εξέλιξη με τα F-35 αποτελεί εθνική ήττα που την χρεώνεται ο κ. Μητσοτάκης

20:48

Βρετανία: Δολοφονήθηκε η πρώην υπουργός, Αν Γουίτικαμ - 1 σύλληψη

20:36

Φιντάν: «Ελπίζω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα για τα F-35»

20:24

Υποτροφίες σε 365 αριστούχους φοιτητές από Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

20:12

Πόσα ευρώ επιστρέφουν σε θέσεις εργασίας, οικονομία και κοινωνία οι επενδύσεις στη φαρμακευτική καινοτομία

20:00

Το Ντονμπάς, οι πιέσεις προς το Κίεβο και το επικίνδυνο στοίχημα της Μόσχας

19:47

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Δόθηκε παράταση - Έως πότε η προθεσμία

19:41

Ρωσικά πλήγματα στο Κραματόρσκ, ουκρανικά χτυπήματα στην Αζοφική - Κλείνει ο δίαυλος Ντον-Αζόφ

19:29

Ευρωαγορές: Μεικτή εικόνα στα ταμπλό με πιέσεις από τεχνολογία

19:26

Θεσμική συμμαχία ΥΠΕΞ - Εξαγωγέων για ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας

19:15

SK Hynix: Δυναμικό ντεμπούτο με άλμα 13,08% στον Nasdaq - Στα 170 δολάρια η μετοχή

19:04

Συνθήκες καύσωνα συνεχίζουν να πλήττουν δυτικές περιοχές της Γαλλίας

18:53

Ο Μακρόν υποδέχεται τη Δευτέρα στο Παρίσι 25 ηγέτες για τη στήριξη της Ουκρανίας

18:42

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο για τη θέσπιση ενός γραφείου κατά της διαφθοράς

18:30

Λίμνη Ζηρού: Ένα μαγευτικό τοπίο στην Πρέβεζα

18:18

Τραμπ: Πρόθυμος για συνομιλίες με το Ιράν - «Οι ΗΠΑ όμως τους ξεκαθάρισαν ότι η εκεχειρία τελείωσε»