INSIDE OUT

Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 

05-09-2022 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 

Η μέρα που ο Μπόρις παραδίδει άνευ απροόπτου στη Λιζ - φίλη - του Βέρτη - Τρας έφτασε. Είναι μια στενάχωρη μέρα για τον ατίθασο Τζόνσον που σημάδεψε με τα καλά του και τα κακά του την 10 Downing str. Τον αποχαιρετώ με τιμές και γιατί απ' όλους τους διάσημους, ισχυρούς, και πλούσιους που βρέθηκαν στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, ήταν ο μοναδικός που έβαλε την Κάρυστο στο χάρτη. Bye bye Boris, ελπίζουμε να συνεχίσεις τις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ της Νέας Μάκρης. Η Λιζ πάντως δεν δείχνει να τρομάζει μπροστά στον δυσκολότερο χειμώνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έρχεται, σύμφωνα με το Time. Υπόσχεται περισσότερα έσοδα με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές- το όνειρο κάθε υπουργού Οικονομικών ανά τον κόσμο.

Σταθερά το τιμόνι

Το όνειρο του δικού μας Χρήστου Σταϊκούρα είναι να πιλοτάρει φόρμουλα. Το πλησίασε κάπως στην Παύλιανη, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση που έκανε η Citroën για το ελληνικό πλήρωμα Χρυσόστομος Καρέλλης – Λεωνίδας Μαχαίρας επ’ ευκαιρία του ΕΚΟ Rally Acropolis. Ο Σταϊκού, κάθισε με άνεση στην θέση του συνοδηγού και υπογράμμισε την αξία του Ράλι Ακρόπολις τόσο για την ανάπτυξη και προβολή της Φθιώτιδας, όσο και της χώρας γενικότερα.

ΔΕΘ στην άκρη της εβδομάδας

Του ευχόμαστε να πιλοτάρει όντως φόρμουλα, εννοώντας τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και περιμένουμε με κομμένη την ανάσα το πακέτο – ΔΕΘ του Πρωθυπουργού αυτό το σαββατοκύριακο. Στην Ιταλία πάντως, η ηγέτιδα του μετα φασιστικού κόμματος και οι φίλοι της, (φίλοι Πούτιν οι κ.κ. Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι) , αφού «έφαγαν» τον Ντράγκι και την οδηγούν σε εκλογές, βγαίνει τώρα και υπόσχεται δημοσιονομική σταθερότητα. Νωρίς ξεκίνησε τις Μελονιές η κ. Μελόνι, αλλά για να δούμε, θα το χάψουν οι Ιταλοί;

Τσίπρας για Γκορμπατσόφ

Σαββατοκύριακο ΔΕΘ και για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα υπό την έννοια ότι θα πρέπει να, α) παρουσιάσει το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα το Σάββατο 17, και β) να το προσαρμόσει σε αυτά που θα πει ο Κυριάκος αυτό το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. Πέρα από τις οικονομικές εξαγγελίες όμως, σ’ αυτή την ΔΕΘ προβλέπω το επίκεντρο να είναι τα αμιγώς πολιτικά και για τους δύο. Για τον Πρωθυπουργό, η πίστη του στο κράτος Δικαίου, για τον Αλέξη η στάση του στην εισβολή Πούτιν σε Ρωσία.

Ο θάνατος του Γκορμπατσόφ

Ο Αλέξης εμμένει στην γραμμή ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να τηρήσει τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου στην ρωσική εισβολή και να μην ‘τα σπάσει’ εντελώς με τον Πούτιν ώστε να επωφεληθεί από το φυσικό αέριο, τις εξαγωγές ροδάκινου και τους Ρώσους τουρίστες στη Μύκονο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, όπως φαίνεται από το σχετικό άρθρο του με αφορμή τον θάνατο του Γκορμπατσώφ, πιστεύει ότι «με την οριστική υποστολή της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο, από το Κρεμλίνο, στα τέλη του Δεκέμβρη του 1991, δεν είδαμε έναν νέο, καλύτερο κόσμο να ανατέλλει. Πιο ελεύθερο, πιο δημοκρατικό, πιο ειρηνικό. Σε κάθε περίπτωση, το όραμα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για έναν κόσμο κοινό σπίτι όλων είναι αυτό που συντρίβεται καθημερινά από πολέμους, όπως αυτός που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, από φράχτες και από νέα τείχη. Και η ανθρωπότητα βρίσκεται και πάλι στο κατώφλι, αν δεν πέρασε ήδη την πόρτα, ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων».

Οι πρώην Σοβιετικές «Λαϊκές Δημοκρατίες» νομίζω θα διαφωνήσουν μαζί του (Αρμενία, Γεωργία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Ουκρανία, Εσθονία, Αϊζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, ακόμα και η Λευκορωσία).

Περαστικά στον Πρόεδρο

Η ρήξη χιαστού πονάει. Πρόεδρε, δεν ξέρω τι σε συμβουλεύουν οι φίλοι σου, αλλά όποιος σε άφησε να παίξεις μπάσκετ με αυτά τα παπούτσια, χωρίς ζέσταμα, σε άσφαλτο, δεν σε συμβούλεψε σωστά. Και σου τα ‘λεγα. Παίξε πινγκ πονγκ! Τέλοσπάντων περαστικά και γρήγορα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:57

Έρευνα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις φωτιές σε Πάτρα και Αχαΐα

22:44

Επαλήθευση ηλικίας μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet - Πώς λειτουργεί

22:19

Ασημένιος ο Εμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο της Πολωνίας

22:00

Οι χώρες της G7 ζητούν από το Ιράν να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

21:42

ΗΠΑ: Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου στις δυτικές πολιτείες

21:20

Νέο ψηφιακό εργαλείο για αξιολόγηση και διαφάνεια στο ΕΣΥ: Τι είναι το πρόγραμμα Health-IQ

20:59

Πέθανε ο πρώην διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ

20:43

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στις ισραηλινές πόλεις Ντιμόνα και Αράντ

20:23

Αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου - 74 «κόκκινα» σπίτια

20:03

Πεζεσκιάν σε Μόντι: «Άμεση διακοπή της επίθεσης ΗΠΑ - Ισραήλ για να τελειώσει ο πόλεμος»

19:43

Για πρώτη φορά η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπερνάει την αμόλυβδη

19:29

Πόσο απροετοίμαστος ήταν ο Τραμπ στον πόλεμο κατά του Ιράν - Ο αιφνιδιασμός και ο ρόλος του Ισραήλ

19:17

Ιρανική επίθεση κατά αεροπορικών βάσεων σε ΗΑΕ και Κουβέιτ

19:02

Βρετανία: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες

18:47

Ο Τραμπ απειλεί να στείλει πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια

18:29

Κεφαλογιάννης: «Προχωράμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair»

18:18

ΗΠΑ: «Έχουμε μειώσει την ιρανική απειλή στα Στενά του Ορμούζ»

18:03

Ιταλία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα στο Άνω Αδίγη

17:55

Οι Metallica «σώζουν ζωές» - 40.000 μονάδες αίματος σε έναν χρόνο

17:32

Αποζημιώσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον αφθώδη πυρετό - Τι θα αφορούν

17:16

Η OpenAI διπλασιάζει σχεδόν το προσωπικό της

16:59

Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

16:38

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων - 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

16:27

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν ξεφεύγει από τον έλεγχο του Τραμπ - Όρια εξουσίας και λάθος υπολογισμοί

16:11

ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

15:54

220.000 εργαζόμενοι εντάσσονται στην Ψηφιακή κάρτα από 1η Απριλίου - Οι νέοι ΚΑΔ και οι κλάδοι

15:35

Grocery Tourism: Η τάση που έχει μετατρέψει το σούπερ μάρκετ σε γαστρονομικό προορισμό

15:18

Η Γερμανία προωθεί νομοσχέδιο για την ψηφιακή βία και τα deepfakes

15:00

Επίτροπος Ενέργειας ΕΕ σε κράτη-μέλη: «Γεμίστε έγκαιρα τις αποθήκες φυσικού αερίου»

14:51

Πούτιν: «Η Μόσχα παραμένει φίλη και αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης»