INSIDE OUT

Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 

05-09-2022 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η μέρα που ο Μπόρις παραδίδει άνευ απροόπτου στη Λιζ - φίλη - του Βέρτη - Τρας έφτασε. Είναι μια στενάχωρη μέρα για τον ατίθασο Τζόνσον που σημάδεψε με τα καλά του και τα κακά του την 10 Downing str. Τον αποχαιρετώ με τιμές και γιατί απ' όλους τους διάσημους, ισχυρούς, και πλούσιους που βρέθηκαν στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, ήταν ο μοναδικός που έβαλε την Κάρυστο στο χάρτη. Bye bye Boris, ελπίζουμε να συνεχίσεις τις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ της Νέας Μάκρης. Η Λιζ πάντως δεν δείχνει να τρομάζει μπροστά στον δυσκολότερο χειμώνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έρχεται, σύμφωνα με το Time. Υπόσχεται περισσότερα έσοδα με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές- το όνειρο κάθε υπουργού Οικονομικών ανά τον κόσμο.

Σταθερά το τιμόνι

Το όνειρο του δικού μας Χρήστου Σταϊκούρα είναι να πιλοτάρει φόρμουλα. Το πλησίασε κάπως στην Παύλιανη, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση που έκανε η Citroën για το ελληνικό πλήρωμα Χρυσόστομος Καρέλλης – Λεωνίδας Μαχαίρας επ’ ευκαιρία του ΕΚΟ Rally Acropolis. Ο Σταϊκού, κάθισε με άνεση στην θέση του συνοδηγού και υπογράμμισε την αξία του Ράλι Ακρόπολις τόσο για την ανάπτυξη και προβολή της Φθιώτιδας, όσο και της χώρας γενικότερα.

ΔΕΘ στην άκρη της εβδομάδας

Του ευχόμαστε να πιλοτάρει όντως φόρμουλα, εννοώντας τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και περιμένουμε με κομμένη την ανάσα το πακέτο – ΔΕΘ του Πρωθυπουργού αυτό το σαββατοκύριακο. Στην Ιταλία πάντως, η ηγέτιδα του μετα φασιστικού κόμματος και οι φίλοι της, (φίλοι Πούτιν οι κ.κ. Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι) , αφού «έφαγαν» τον Ντράγκι και την οδηγούν σε εκλογές, βγαίνει τώρα και υπόσχεται δημοσιονομική σταθερότητα. Νωρίς ξεκίνησε τις Μελονιές η κ. Μελόνι, αλλά για να δούμε, θα το χάψουν οι Ιταλοί;

Τσίπρας για Γκορμπατσόφ

Σαββατοκύριακο ΔΕΘ και για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα υπό την έννοια ότι θα πρέπει να, α) παρουσιάσει το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα το Σάββατο 17, και β) να το προσαρμόσει σε αυτά που θα πει ο Κυριάκος αυτό το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. Πέρα από τις οικονομικές εξαγγελίες όμως, σ’ αυτή την ΔΕΘ προβλέπω το επίκεντρο να είναι τα αμιγώς πολιτικά και για τους δύο. Για τον Πρωθυπουργό, η πίστη του στο κράτος Δικαίου, για τον Αλέξη η στάση του στην εισβολή Πούτιν σε Ρωσία.

Ο θάνατος του Γκορμπατσόφ

Ο Αλέξης εμμένει στην γραμμή ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να τηρήσει τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου στην ρωσική εισβολή και να μην ‘τα σπάσει’ εντελώς με τον Πούτιν ώστε να επωφεληθεί από το φυσικό αέριο, τις εξαγωγές ροδάκινου και τους Ρώσους τουρίστες στη Μύκονο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, όπως φαίνεται από το σχετικό άρθρο του με αφορμή τον θάνατο του Γκορμπατσώφ, πιστεύει ότι «με την οριστική υποστολή της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο, από το Κρεμλίνο, στα τέλη του Δεκέμβρη του 1991, δεν είδαμε έναν νέο, καλύτερο κόσμο να ανατέλλει. Πιο ελεύθερο, πιο δημοκρατικό, πιο ειρηνικό. Σε κάθε περίπτωση, το όραμα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για έναν κόσμο κοινό σπίτι όλων είναι αυτό που συντρίβεται καθημερινά από πολέμους, όπως αυτός που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, από φράχτες και από νέα τείχη. Και η ανθρωπότητα βρίσκεται και πάλι στο κατώφλι, αν δεν πέρασε ήδη την πόρτα, ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων».

Οι πρώην Σοβιετικές «Λαϊκές Δημοκρατίες» νομίζω θα διαφωνήσουν μαζί του (Αρμενία, Γεωργία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Ουκρανία, Εσθονία, Αϊζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, ακόμα και η Λευκορωσία).

Περαστικά στον Πρόεδρο

Η ρήξη χιαστού πονάει. Πρόεδρε, δεν ξέρω τι σε συμβουλεύουν οι φίλοι σου, αλλά όποιος σε άφησε να παίξεις μπάσκετ με αυτά τα παπούτσια, χωρίς ζέσταμα, σε άσφαλτο, δεν σε συμβούλεψε σωστά. Και σου τα ‘λεγα. Παίξε πινγκ πονγκ! Τέλοσπάντων περαστικά και γρήγορα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:54

Κίνα: Στους 90 οι νεκροί από την έκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο

09:49

Ρωσία: Πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ ύστερα από επίθεση ουκρανικών drones

09:41

Τουρκία: Νέα επιχείρηση κατά του CHP - Συνελήφθησαν 13 ύποπτοι για παρατυπίες

09:31

Ζαχαράκη για Πανελλαδικές: Αδιάβλητες αλλά έχουν φτάσει στα όριά τους - Να μην κρίνεται το μέλλον σε μία τρίωρη εξέταση

09:24

Βουλευτικές εκλογές την Κυριακή στην Κύπρο

09:15

Ενισχύονται οι απευθείας πτήσεις Αθήνα - ΗΠΑ - Το «στοίχημα» της αμερικανικής αγοράς και η σημασία του

09:11

Προ των πυλών το «PosoKanei»: Real time τιμές, ψηφιακοί έλεγχοι και ΑΙ στην μάχη κατά της ακρίβειας

09:01

Κόμμα Αλέξη Τσίπρα: Ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα

08:42

Σενάρια για νέα πλήγματα στο Ιράν τις επόμενες ώρες - Ο Τραμπ τροποποιεί το πρόγραμμά του

08:30

Μπισκότα Παπαδοπούλου: Εμβληματική επένδυση 60 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Βόλου

08:22

Επανεμφάνιση Alpha Bank στην Ιονική Ξενοδοχειακή με φόντο το «The Ilisian»

08:20

Νοσοκομείο Θεαγένειο: Τι συμβαίνει με τον διαγωνισμό για το ιατρικό ΣΔΙΤ των 435 εκατ.

08:10

Σιδηρόδρομος - Θεσσαλονίκη: «Προσκλητήριο» σε ΤΕΡΝΑ, AKTOR-ΜΕΤΚΑ, ΑΒΑΞ για σύνδεση ΟΛΘ και δυτικό προαστιακό

08:00

Ακίνητα: Το ΤΑΠ φεύγει, το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης έρχεται - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

23:49

Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς

23:36

Καλαφάτης: Χτίζουμε τη Θεσσαλονίκη του 2030 ως Ψηφιακό Λιμένα της ΝΑ Ευρώπης

23:23

Με μέριμνα του ΥΠΕΞ επέστρεψαν στην Αθήνα οι 19 Έλληνες του «Global Sumud Flotilla»

23:10

Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones - Σε εβδομαδιαίο «πράσινο» σερί 2,5 ετών ο S&P 500

22:57

H Ιταλία παρατείνει την μείωση των φόρων στα καύσιμα έως 8 Ιουνίου

22:44

Η Ελβετία ευθυγραμμίζεται με ΕΕ - Διευρύνει τις κυρώσεις κατά Ρωσίας και Λευκορωσίας

22:31

Στολίσκος για τη Γάζα: Ακτιβιστές καταγγέλουν κακοποίηση από Ισραηλινούς

22:18

Ο Τραμπ δεν θα παραστεί στον γάμο του γιου του λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων

22:05

Δανία: Παρατείνεται το πολιτικό αδιέξοδο - Ναυάγιο στον κεντροδεξιό κυβερνητικό σχηματισμό

21:52

Κύπρος: Άλμα 250% στη βιολογική γεωργία - Στα 350 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές χαλουμιού

21:39

«Κόκκινη» η εβδομάδα για το πετρέλαιο

21:26

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό

21:13

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 120 εκατ. ευρώ

21:00

Κίνα: Ο πόλεμος στο Ιράν εκτοξεύει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπαταρίες και φωτοβολταϊκά

20:51

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών Τούλσι Γκάμπαρντ

20:50

Final Four: Στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός με 79-61 τη Φενέρ