INSIDE OUT

Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 

05-09-2022 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Μπόρις που φεύγει - Το Ράλι του Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης για Γκορμπατσόφ 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η μέρα που ο Μπόρις παραδίδει άνευ απροόπτου στη Λιζ - φίλη - του Βέρτη - Τρας έφτασε. Είναι μια στενάχωρη μέρα για τον ατίθασο Τζόνσον που σημάδεψε με τα καλά του και τα κακά του την 10 Downing str. Τον αποχαιρετώ με τιμές και γιατί απ' όλους τους διάσημους, ισχυρούς, και πλούσιους που βρέθηκαν στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, ήταν ο μοναδικός που έβαλε την Κάρυστο στο χάρτη. Bye bye Boris, ελπίζουμε να συνεχίσεις τις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ της Νέας Μάκρης. Η Λιζ πάντως δεν δείχνει να τρομάζει μπροστά στον δυσκολότερο χειμώνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έρχεται, σύμφωνα με το Time. Υπόσχεται περισσότερα έσοδα με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές- το όνειρο κάθε υπουργού Οικονομικών ανά τον κόσμο.

Σταθερά το τιμόνι

Το όνειρο του δικού μας Χρήστου Σταϊκούρα είναι να πιλοτάρει φόρμουλα. Το πλησίασε κάπως στην Παύλιανη, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση που έκανε η Citroën για το ελληνικό πλήρωμα Χρυσόστομος Καρέλλης – Λεωνίδας Μαχαίρας επ’ ευκαιρία του ΕΚΟ Rally Acropolis. Ο Σταϊκού, κάθισε με άνεση στην θέση του συνοδηγού και υπογράμμισε την αξία του Ράλι Ακρόπολις τόσο για την ανάπτυξη και προβολή της Φθιώτιδας, όσο και της χώρας γενικότερα.

ΔΕΘ στην άκρη της εβδομάδας

Του ευχόμαστε να πιλοτάρει όντως φόρμουλα, εννοώντας τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και περιμένουμε με κομμένη την ανάσα το πακέτο – ΔΕΘ του Πρωθυπουργού αυτό το σαββατοκύριακο. Στην Ιταλία πάντως, η ηγέτιδα του μετα φασιστικού κόμματος και οι φίλοι της, (φίλοι Πούτιν οι κ.κ. Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι) , αφού «έφαγαν» τον Ντράγκι και την οδηγούν σε εκλογές, βγαίνει τώρα και υπόσχεται δημοσιονομική σταθερότητα. Νωρίς ξεκίνησε τις Μελονιές η κ. Μελόνι, αλλά για να δούμε, θα το χάψουν οι Ιταλοί;

Τσίπρας για Γκορμπατσόφ

Σαββατοκύριακο ΔΕΘ και για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα υπό την έννοια ότι θα πρέπει να, α) παρουσιάσει το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα το Σάββατο 17, και β) να το προσαρμόσει σε αυτά που θα πει ο Κυριάκος αυτό το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. Πέρα από τις οικονομικές εξαγγελίες όμως, σ’ αυτή την ΔΕΘ προβλέπω το επίκεντρο να είναι τα αμιγώς πολιτικά και για τους δύο. Για τον Πρωθυπουργό, η πίστη του στο κράτος Δικαίου, για τον Αλέξη η στάση του στην εισβολή Πούτιν σε Ρωσία.

Ο θάνατος του Γκορμπατσόφ

Ο Αλέξης εμμένει στην γραμμή ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να τηρήσει τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου στην ρωσική εισβολή και να μην ‘τα σπάσει’ εντελώς με τον Πούτιν ώστε να επωφεληθεί από το φυσικό αέριο, τις εξαγωγές ροδάκινου και τους Ρώσους τουρίστες στη Μύκονο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, όπως φαίνεται από το σχετικό άρθρο του με αφορμή τον θάνατο του Γκορμπατσώφ, πιστεύει ότι «με την οριστική υποστολή της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο, από το Κρεμλίνο, στα τέλη του Δεκέμβρη του 1991, δεν είδαμε έναν νέο, καλύτερο κόσμο να ανατέλλει. Πιο ελεύθερο, πιο δημοκρατικό, πιο ειρηνικό. Σε κάθε περίπτωση, το όραμα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για έναν κόσμο κοινό σπίτι όλων είναι αυτό που συντρίβεται καθημερινά από πολέμους, όπως αυτός που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, από φράχτες και από νέα τείχη. Και η ανθρωπότητα βρίσκεται και πάλι στο κατώφλι, αν δεν πέρασε ήδη την πόρτα, ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων».

Οι πρώην Σοβιετικές «Λαϊκές Δημοκρατίες» νομίζω θα διαφωνήσουν μαζί του (Αρμενία, Γεωργία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Ουκρανία, Εσθονία, Αϊζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, ακόμα και η Λευκορωσία).

Περαστικά στον Πρόεδρο

Η ρήξη χιαστού πονάει. Πρόεδρε, δεν ξέρω τι σε συμβουλεύουν οι φίλοι σου, αλλά όποιος σε άφησε να παίξεις μπάσκετ με αυτά τα παπούτσια, χωρίς ζέσταμα, σε άσφαλτο, δεν σε συμβούλεψε σωστά. Και σου τα ‘λεγα. Παίξε πινγκ πονγκ! Τέλοσπάντων περαστικά και γρήγορα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:42

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ξεκινούν σήμερα τα Ειδικά Μαθήματα

08:29

Σεισμός 6,7 βαθμών στην κεντρική Ινδονησία

08:28

Το «μονοπάτι του ασθενή» στην ψηφιακή εποχή

08:27

Τα στενά του Ορμούζ θα είναι «εντελώς ανοικτά» την Παρασκευή, διαβεβαιώνει ο Τραμπ

08:13

Τι σχεδιάζει στις Αχαρνές η κρητική αρτοποιία «Το Μάννα» – Ν. Τσατσαρωνάκης

08:08

Αποδυναμώθηκε κι άλλο η κινεζική οικονομία τον Μάιο

07:49

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών NBA, Νιου Γιορκ Νικς

07:47

Γιατί η Chevron «μαζεύει» ελληνικά οικόπεδα – Τι βλέπει ο αμερικανικός κολοσσός στην Ελλάδα

07:44

ΕΡΓΑΝΗ: 993.189 προσλήψεις στο τετράμηνο του 2026 - Έσπασε τα κοντέρ ο Απρίλιος με ρεκόρ σε καταλύματα και εστίαση

07:43

Κυκλοφοριακό: Τι «παίζει» με τον περίφημο Κόμβο Μεταμόρφωσης στην Αττική Οδό (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)

07:43

Εφορία: Ελεγκτικό «κόσκινο» φορολογικές δηλώσεις μισθωτών-συνταξιούχων - Τι ψάχνουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

07:39

Ιαπωνία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1995 τα επιτόκια

07:31

Συνεργασία ΔΕΗ – Dimand για το νέο «στρατηγείο» στη Μεσογείων – «Σφραγίδα» ΤΕΡΝΑ στο project των 180 εκατ.

07:28

Κ. Καλογεράκης (Cloud Office): Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί το επόμενο επενδυτικό κύμα των επιχειρήσεων

07:27

Συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν: Πότε θα φανεί η αποκλιμάκωση στις αντλίες - Οι πρώτες εκτιμήσεις για βενζίνη και diesel

07:22

«Φιλόξενη» χώρα για πυρηνική εγκατάσταση η Ελλάδα – Θράκη και Νότια Εύβοια «ψηλά» στη λίστα – Το «ρίσκο» της σεισμικότητας

07:17

Χρηματιστήριο: Επενδυτές αναδυόμενων αγορών θέλουν να μείνουν στο ΧΑ και μετά την αναβάθμιση

07:12

Το κλάδεμα των λεφτόδεντρων - Ένας Μητσοτάκης στην εκδήλωση Τσίπρα - Ο «ωραίος από κοντά» Ανδρουλάκης

07:05

Πάνω από 41% η Unicredit στην Commerzbank - Ο πληθωρισμός χτύπησε ταβάνι- Με οδηγό τις εκθέσεις το XA

23:57

ΗΠΑ: Βομβαρδιστικό B-52 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στην Καλιφόρνια

23:45

Ουγγαρία: Στα οκτώ έτη το όριο της θητείας των πρωθυπουργών, μπλόκο στον Όρμπαν

23:36

Safran και THEON προχωρούν στη δημιουργία κοινοπραξίας για ηλεκτρο-οπτικά συστήματα drones

23:22

ΕΕ: Άνοιξε η πρώτη ομάδα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία

23:13

Wall Street: Ρεκόρ για τον Dow Jones, ράλι 20% η SpaceX

22:54

Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι «εντιμότητα ή διαφθορά»

22:48

Κίνα: Σφοδρές βροχοπτώσεις στα νότια - Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

22:40

Απώλειες 5% για το πετρέλαιο με φόντο το άνοιγμα του Ορμούζ

22:33

Κροατία: Σύγκρουση καταμαράν με ιστιοφόρο στην Αδριατική, τέσσερις νεκροί

22:25

ΕΕ: Νέα δικαιώματα για τους επιβάτες αεροπορικών - Τι αλλάζει για αποζημιώσεις, αποσκευές, χρεώσεις

22:19

Νετανιάχου: Ο πόλεμος κατά του Ιράν έσωσε το Ισραήλ από την απειλή «πυρηνικού ολέθρου»