INSIDE OUT

Ψήνεται Εξεταστική Πασόκ και Σύριζα για παρακολουθήσεις, - Αλλαγές στην εκλογή Μουφτή

01-08-2022 | 07:56
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ψήνεται Εξεταστική ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις - Αλλαγές στην εκλογή Μουφτή

Είμαι σχεδόν έτοιμη. Μία και σήμερα. Φυσικά πριν αναχωρήσω για τις μυστηριώδεις αλλά πάντα συναρπαστικές διακοπές μου στη Δήλο, δίνω οδηγίες: όχι τουρίστες στο Μαντείο, προσεκτικό άναμμα κεριών τη νύχτα (δεν είμαστε για σπατάλες στην ενέργεια απ’ όπου κι αν προέρχεται) και περιποίηση του χώρου. Η ζέστη έχει κάνει ακόμα και την κοιλάδα σχετικά ανυπόφορη. Ενώ στη Δήλο, το πενταράκι έως και οχταράκι τοπικά, δίνει άλλο αέρα πως να το κάνουμε. Άσε που τη νύχτα περνούν και κάτι θηριώδη κρουαζιερόπλοια με μπλε φώτα χάρμα οφθαλμών.

Ετοιμάζουν Εξεταστική;

Έκλεισαν και οι εργασίες της Βουλής, αλλά να δεις που όταν ανοίξει μπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις. Επισκέπτης μες τη νύχτα μου ψιθύρισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το σκέφτεται να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της απόπειρας παγίδευσης κινητού τηλεφώνου του Προέδρου Ανδρουλάκη, πριν σχεδόν ένα χρόνο. Εάν συμβεί αυτό θα ταραχθούν με πάταγο τα πολιτικά νερά καθώς η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει 22 βουλευτές - αριθμός που δεν αρκεί για να κατατεθεί το αίτημα καθώς απαιτείται το 1/5 των βουλευτών. Στην περίπτωση αυτή με τους σημερινούς συσχετισμούς, χείρα βοηθείας μπορεί να πάρει μόνο από ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα σας αφήνω να τα φανταστείτε.

Μέσω Καναδά

Θυμίζω ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε δώσει τη συσκευή του για έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία του ευρωκοινοβουλίου, καθώς είναι ευρωβουλευτής. Τη συσκευή τους είχαν δώσει κι άλλοι ευρωβουλευτές, κυρίως όσοι ταξιδεύουν εκτός ΕΕ, αλλά και από χώρες που παραδοσιακά προσέχουν. Όσοι ευρωβουλευτές βρέθηκαν τα νούμερά τους σε λίστες παρακολούθησης ενημερώθηκαν από το Citizens Lab of Canada. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε να παρακολουθούνται Ισπανοί, ένας Γάλλος, Ούγγροι, και πολλοί ακόμα. Πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν τυχερός, καθώς έγινε απόπειρα, και όχι παρακολούθηση που σημαίνει ότι δεν υπήρξε επίμονη στόχευση για παγίδευση του τηλεφώνου του πριν από έντεκα μήνες.

Στον Καναδά

Ο ίδιος πάντως, ετοιμάζει ολιγοήμερες διακοπές για Καναδά μέσα στον Αύγουστο και νομίζω καλά θα κάνει καθώς στην Ελλάδα ησυχία δεν θα βρει. Λογικά θα ανακοινωθεί από το δραστήριο γραφείο τύπου του που έχει αναβαθμίσει γενικώς την επικοινωνία. Ελπίζω. Και να μην το κάνουν όπως πχ στην Κουμουνδούρου που ακόμα και Πρωθυπουργός ο Αλέξης κρατούσε μυστικές τις διακοπές του.

Δώρο στον Φοίβο

Ο οποίος Αλέξης βρίσκεται στην Πορτογαλία για μια μικρή ανάσα με την οικογένειά του, ενώ επιστρέφοντας θα πηγαινοέρχεται στο Σούνιο. Μάλιστα το ταξίδι στην Πορτογαλία υποτίθεται ότι είναι δώρο στον γιο του Φοίβο, επειδή κατάφερε να εισαχθεί με δύσκολες εξετάσεις στο Πρότυπο της Πλάκας. Αλλά επειδή α) δεν μου το είπε ο ίδιος και β) επιβράβευση για εισαγωγή σε Πρότυπο (!), κρατάω και μια πισινή.

Αλλάζει η εκλογή Μουφτή

Αντιθέτως τα της αλλαγής Μουφτή στη Θράκη τα άκουσα με τ’ αυτιά μου από τον βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου την Παρασκευή. Η αρμοδιότητα φεύγει από την αποκεντρωμένη Διοίκηση και δημιουργείται ένα συμβουλευτικό σώμα από 33 επιφανείς εκπροσώπους της μειονότητας, που θα διορίζονται με δημόσια κλήρωση μεταξύ όλων των ιεροδιδασκάλων και ιμάμηδων της περιοχής. Το σώμα θα ελέγχει τα προσόντα των υποψηφίων και θα καταρτίζει τη λίστα υποψηφίων χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση από το Υπουργείο Παιδείας. Στο τέλος, ο εκάστοτε Υπουργός θα επιλέγει τον μουφτή, από τη λίστα των εγκεκριμένων υποψηφίων του ανεξάρτητου συμβουλευτικού σώματος.

Με τον τρόπο αυτό «στέλνουμε μήνυμα σεβασμού στον ισλαμικό κόσμο» λέει ο Χατζηβασιλείου. «Και ταυτόχρονα στεκόμαστε απέναντι σε εκείνους που μέσω των ψευδομουφτήδων στη Θράκη φαντασιώνονται την ανάδειξη «εθνοθρησκευτικών ταγών», ελεγχόμενων από τρίτες χώρες. Άλλωστε, οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας δεν επιθυμούν την εξάρτηση από διάφορα παράκεντρα. Όσοι στοχεύουν στο αντίθετο, υποτιμούν την ίδια τη μειονότητα και παραβλέπουν την υποδειγματική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη».

Εγώ σας τα λέω. Οι Μονοεθεϊστικές Θρησκείες είναι μεγάλος μπελάς. Ενώ στην εποχή μου, τί ωραία περνάγαμε με τους δώδεκα! Ήταν όλοι καλυμμένοι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Βέλγιο: Η κυβέρνηση προτείνει να καταβάλουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης οι διακινητές ναρκωτικών

23:35

Ρωσία: Κάθειρξη 12 ετών σε ηγέτη αίρεσης που υποστήριζε ότι είναι μετενσάρκωση του Χριστού

23:18

Axios: «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Ισραήλ και Συρίας - Προς άρση των κυρώσεων σε βάρος της Δαμασκού

23:10

Νέα ρεκόρ στην Wall Street στη λήξη του α' εξαμήνου

22:57

Κέρδη άνω του 5% για πετρέλαιο τον Ιούνιο - Δεύτερος μήνας ανόδου

22:55

Λ. Οίκος: Ο Καναδάς «υποχώρησε» για τον φόρο στους τεχνολογικούς κολοσσούς

22:35

Κέλλας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Όποιος πήρε παράνομα χρήματα θα τα επιστρέψει

22:22

DW: Με καθυστερήσεις 1 στα 3 τρένα στη Γερμανία

22:11

Bloomberg: H ΕΕ ετοιμάζεται να αποδεχθεί «καθολικό δασμό» 10% στις εξαγωγές προς ΗΠΑ με αντάλλαγμα εξαιρέσεις - «κλειδιά»

22:11

Ρεκόρ όλων των εποχών για τη μετοχή της Meta με «γκάζι» από AI

22:00

Δεύτερο κερδοφόρο τρίμηνο για χρυσό με άνοδο 5,5%

21:54

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιμένει στην επιλογή Γκίλφοϊλ για πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα

21:48

Φωτιά τώρα σε εργοστάσιο στα Μέγαρα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

21:35

Πυροσβεστική: 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα

21:26

Η Hellenic Energy επιβραβεύει για 17η χρονιά αριστούχους αποφοίτους Λυκείων

21:22

Ισραήλ: Ο στρατός παραδέχεται ότι σκότωσε αμάχους κοντά σε κέντρα διανομής βοήθειας στη Γάζα

21:15

Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1% - Χειρόγραφες σημειώσεις σε Πάουελ

21:07

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν υπάρχει δυστυχώς αποτύχαμε αλλά δυστυχώς μας έπιασαν»

21:05

Παράταση έως και 31 Δεκεμβρίου για «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»

21:00

Μακρόν: Οι δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας

20:53

Ουκρανία: Σχεδόν χίλιοι άμαχοι σκοτώθηκαν από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο λόγω πολέμου

20:42

Πτώση 10,4% για το δολάριο στο 2025 - Το χειρότερο εξάμηνο εδώ και 52 χρόνια

20:35

Υπ. Εργασίας: Τέσσερα fake news και τέσσερις αλήθειες για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

20:27

Συνάντηση Πιερρακάκη - Μοσκοβισί: «Διαχρονικός φίλος της Ελλάδας»

20:26

Αζερμπαϊτζάν: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι καθώς οι εντάσεις με τη Μόσχα αυξάνονται

20:16

Ιράν: Δεκάδες εκτελέσεις και μπαράζ συλλήψεων μετά τον πόλεμο με Ισραήλ

20:07

Σε κόκκινο συναγερμό για καύσωνα Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία

19:58

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

19:56

Seajets: Νέα δρομολόγια με το «Superstar II» στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 2 Ιουλίου

19:50

Αυξημένη διασπορά στη γειτονιά μας καταγράφει η νόσος mpox - Κανένα περιθώριο για εφησυχασμό