INSIDE OUT

Ψήνεται Εξεταστική Πασόκ και Σύριζα για παρακολουθήσεις, - Αλλαγές στην εκλογή Μουφτή

01-08-2022 | 07:56
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ψήνεται Εξεταστική ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις - Αλλαγές στην εκλογή Μουφτή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Είμαι σχεδόν έτοιμη. Μία και σήμερα. Φυσικά πριν αναχωρήσω για τις μυστηριώδεις αλλά πάντα συναρπαστικές διακοπές μου στη Δήλο, δίνω οδηγίες: όχι τουρίστες στο Μαντείο, προσεκτικό άναμμα κεριών τη νύχτα (δεν είμαστε για σπατάλες στην ενέργεια απ’ όπου κι αν προέρχεται) και περιποίηση του χώρου. Η ζέστη έχει κάνει ακόμα και την κοιλάδα σχετικά ανυπόφορη. Ενώ στη Δήλο, το πενταράκι έως και οχταράκι τοπικά, δίνει άλλο αέρα πως να το κάνουμε. Άσε που τη νύχτα περνούν και κάτι θηριώδη κρουαζιερόπλοια με μπλε φώτα χάρμα οφθαλμών.

Ετοιμάζουν Εξεταστική;

Έκλεισαν και οι εργασίες της Βουλής, αλλά να δεις που όταν ανοίξει μπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις. Επισκέπτης μες τη νύχτα μου ψιθύρισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το σκέφτεται να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της απόπειρας παγίδευσης κινητού τηλεφώνου του Προέδρου Ανδρουλάκη, πριν σχεδόν ένα χρόνο. Εάν συμβεί αυτό θα ταραχθούν με πάταγο τα πολιτικά νερά καθώς η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει 22 βουλευτές - αριθμός που δεν αρκεί για να κατατεθεί το αίτημα καθώς απαιτείται το 1/5 των βουλευτών. Στην περίπτωση αυτή με τους σημερινούς συσχετισμούς, χείρα βοηθείας μπορεί να πάρει μόνο από ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα σας αφήνω να τα φανταστείτε.

Μέσω Καναδά

Θυμίζω ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε δώσει τη συσκευή του για έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία του ευρωκοινοβουλίου, καθώς είναι ευρωβουλευτής. Τη συσκευή τους είχαν δώσει κι άλλοι ευρωβουλευτές, κυρίως όσοι ταξιδεύουν εκτός ΕΕ, αλλά και από χώρες που παραδοσιακά προσέχουν. Όσοι ευρωβουλευτές βρέθηκαν τα νούμερά τους σε λίστες παρακολούθησης ενημερώθηκαν από το Citizens Lab of Canada. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε να παρακολουθούνται Ισπανοί, ένας Γάλλος, Ούγγροι, και πολλοί ακόμα. Πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν τυχερός, καθώς έγινε απόπειρα, και όχι παρακολούθηση που σημαίνει ότι δεν υπήρξε επίμονη στόχευση για παγίδευση του τηλεφώνου του πριν από έντεκα μήνες.

Στον Καναδά

Ο ίδιος πάντως, ετοιμάζει ολιγοήμερες διακοπές για Καναδά μέσα στον Αύγουστο και νομίζω καλά θα κάνει καθώς στην Ελλάδα ησυχία δεν θα βρει. Λογικά θα ανακοινωθεί από το δραστήριο γραφείο τύπου του που έχει αναβαθμίσει γενικώς την επικοινωνία. Ελπίζω. Και να μην το κάνουν όπως πχ στην Κουμουνδούρου που ακόμα και Πρωθυπουργός ο Αλέξης κρατούσε μυστικές τις διακοπές του.

Δώρο στον Φοίβο

Ο οποίος Αλέξης βρίσκεται στην Πορτογαλία για μια μικρή ανάσα με την οικογένειά του, ενώ επιστρέφοντας θα πηγαινοέρχεται στο Σούνιο. Μάλιστα το ταξίδι στην Πορτογαλία υποτίθεται ότι είναι δώρο στον γιο του Φοίβο, επειδή κατάφερε να εισαχθεί με δύσκολες εξετάσεις στο Πρότυπο της Πλάκας. Αλλά επειδή α) δεν μου το είπε ο ίδιος και β) επιβράβευση για εισαγωγή σε Πρότυπο (!), κρατάω και μια πισινή.

Αλλάζει η εκλογή Μουφτή

Αντιθέτως τα της αλλαγής Μουφτή στη Θράκη τα άκουσα με τ’ αυτιά μου από τον βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου την Παρασκευή. Η αρμοδιότητα φεύγει από την αποκεντρωμένη Διοίκηση και δημιουργείται ένα συμβουλευτικό σώμα από 33 επιφανείς εκπροσώπους της μειονότητας, που θα διορίζονται με δημόσια κλήρωση μεταξύ όλων των ιεροδιδασκάλων και ιμάμηδων της περιοχής. Το σώμα θα ελέγχει τα προσόντα των υποψηφίων και θα καταρτίζει τη λίστα υποψηφίων χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση από το Υπουργείο Παιδείας. Στο τέλος, ο εκάστοτε Υπουργός θα επιλέγει τον μουφτή, από τη λίστα των εγκεκριμένων υποψηφίων του ανεξάρτητου συμβουλευτικού σώματος.

Με τον τρόπο αυτό «στέλνουμε μήνυμα σεβασμού στον ισλαμικό κόσμο» λέει ο Χατζηβασιλείου. «Και ταυτόχρονα στεκόμαστε απέναντι σε εκείνους που μέσω των ψευδομουφτήδων στη Θράκη φαντασιώνονται την ανάδειξη «εθνοθρησκευτικών ταγών», ελεγχόμενων από τρίτες χώρες. Άλλωστε, οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας δεν επιθυμούν την εξάρτηση από διάφορα παράκεντρα. Όσοι στοχεύουν στο αντίθετο, υποτιμούν την ίδια τη μειονότητα και παραβλέπουν την υποδειγματική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη».

Εγώ σας τα λέω. Οι Μονοεθεϊστικές Θρησκείες είναι μεγάλος μπελάς. Ενώ στην εποχή μου, τί ωραία περνάγαμε με τους δώδεκα! Ήταν όλοι καλυμμένοι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:41

Δύο λέμβοι με περισσότερα από 90 άτομα εντοπίστηκαν στα νότια της Κρήτης

16:22

Ιράν: Απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ – Άγνωστο το τι

16:12

Κικίλιας: Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα

15:59

Η Βρετανία μετά τις κάλπες της 7ης Μαΐου - Σοβαρό ρήγμα στο βρετανικό κομματικό σύστημα

15:41

Θριαμβευτής του ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 ο Τσέχος Βάτσλαβ Γέζεκ

15:35

Αlphabet: Ράλι 160% για την μετοχή της σε ένα έτος

15:20

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο με επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής αγοράς

15:04

Επαναπατρίζεται ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius, που ξέσπασε ο χανταϊός

14:47

Ανδρουλάκης: Στις επόμενες εθνικές εκλογές η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία

14:35

Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης έδωσε εντολές στον αρχηγό του στρατού για αποφασιστική αντιπαράθεση με τους αντιπάλους

14:21

Γερμανία: Απορρίπτει την πρόταση Πούτιν για διαμεσολάβηση Σρέντερ σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

14:11

Γάζα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι από αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών

14:04

Armani: Πιθανή πώληση ποσοστού 15% μεταξύ L’Oreal, LVMH και EssilorLuxottica

13:50

Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία ότι παραβιάζει την εκεχειρία με drones και πυρά πυροβολικού

13:39

Τσουκαλάς: Ο κ. Μητσοτάκης αποδεδειγμένα ζει στην εικονική πραγματικότητα των excel του «επιτελικού κράτους»

13:31

Γιορτή της Μητέρας: Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

13:21

Πυροβολισμοί στην Κυψέλη έπειτα από καβγά οδηγών μηχανής – Τραυματίστηκε ένας 34χρονος

13:18

ΙΝΚΑ: Επανεξέταση υποθέσεων ρευματοκλοπής από τον ΔΕΔΔΗΕ και ακυρώσεις προστίμων

13:05

Πυροβόλησαν με ούζι γυναίκα έξω από κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα

13:00

Στεγαστικά απαγορευτική γίνεται η Αθήνα για τη μεσαία τάξη

12:50

Ανδρουλάκης: Προτάσεις για την ενίσχυση των γυναικών στην εργασία με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας

12:42

Ιράν: Χώρες που συμμορφώνονται με τις αμερικανικές κυρώσεις θα έχουν δυσκολίες στη διέλευση του Στενού του Ορμούζ

12:34

DW: «Eλλάς-Γερμανία συμμαχία» αλλά υπό όρους

12:18

Σχολικά γεύματα: Δεν είναι μόνο σίτιση, είναι φροντίδα, ίσες ευκαιρίες και στήριξη της οικογένειας

12:08

Ιράν: Κρατάει τις ΗΠΑ στο... περίμενε

11:58

Κίνα: Δυναμική ανάπτυξη κατέγραψε ο ναυπηγικός τομέας στο πρώτο τρίμηνο του 2026

11:49

Αλήθειες και μύθοι για τις κυτταρικές θεραπείες: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς

11:43

Swiss: Δεν βλέπει άμεσο κίνδυνο ελλείψεων στα αεροπορικά καύσιμα

11:32

ΕΥΔΑΠ: Ανακούφιση στη λειψυδρία από τις βροχοπτώσεις

11:21

Σαντορίνη: Πλαφόν στην κρουαζιέρα, αναβάθμιση υποδομών και στοίχημα η βιωσιμότητα