INSIDE OUT

Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

11-05-2022 | 07:40
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δεν ήταν σε κέφια. Σίγουρα, δεν ήταν σε διάθεση ανθρώπου που λίγες ώρες πριν είχε ανακοινώσει ότι υπό την ηγεσία του 179.005 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν ενόψει του Συνεδρίου σε δυο εβδομάδες. Γενικά είναι βαρύς, αλλά χθες δεν ήταν μόνο αυτό. Άκεφος και άκαμπτος, άφησε την μπάλα εξ’ ολοκλήρου στον Χριστοδουλάκη.

Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ

Αινιγματικό χαμόγελο, που όμως δεν κρύβει την αγωνία του για την Κυριακή έχει ο Αλέξης. Φανερά αδυνατισμένος, χθες το βράδυ στην διακαναλική συνέντευξη σε 8 Περιφερειακά κανάλια (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV) προσπάθησε να φτιάξει κλίμα. «Αυτό που βλέπω έχω να το δω απ’ το 2012» είπε , μιλώντας για την απήχηση που έχουν οι περιοδείες του ανά την Ελλάδα. «Όμως ο πήχης δεν είναι μόνο ένα νούμερο» συνέχισε. «Έχουν σημασία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Μετάφραση: η αγωνία για το πόσοι θα τον ψηφίσουν , ως τον μοναδικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη.

Τεχνικές οδηγίες προς ψηφοφόρους

Στο σημείο αυτό θέλω να δώσω μερικές οδηγίες για τα τεχνικά της Κυριακής επειδή έχουν σημασία.

Η ψηφοφορία είναι για Πρόεδρο, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και Καταστατικό. Ισχύουν τρεις ποσοστώσεις: φύλου 50-50 (γυναίκες-άντρες), Προοδευτικής Συμμαχίας (να προέρχεται από εκεί το 20%), και βουλευτών (οι βουλευτές υποψήφιοι μπαίνουν). Η λογική είναι ομοσπονδιακή: 150 μέλη από Αθήνα και 150 από την υπόλοιπη χώρα.

Πρόβλημα

Ένα από τα ζητήματα που θα ανακύψουν είναι η εκλογή Κουρουμπλή. Σάρωσε στις τοπικές, όμως έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Θα είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος, ένας ανεξάρτητος βουλευτής; Ανυπομονώ για την λύση.

Σκληρή δοκιμασία

Ειδικά για την Αθήνα, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων και ότι εκεί κρατάει δυνάμεις η ‘Ομπρέλα’, για να βγει κάποιος στην ΚΕ χρειάζεται πχ 4.000 σταυρούς. Εξίσου μεγάλη θα είναι κι η ανασφάλεια. Πάνε οι καλές εποχές με τις τάσεις, τα χαρτάκια, και την εκλογή από το Συνέδριο, που οι υποψήφιοι πήγαιναν για τσίπουρα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Τώρα καφές και άγχος.

Προσοχή στις κάλπες

Το πιο σημαντικό είναι το ποιοι, θα ψηφίσουν τι. Το νου σας. Δεν είναι απλό. Όσοι έχουν γίνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 31 Μαρτίου, περίπου 61.000, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και για ΚΕ, και Πρόεδρο και Καταστατικό. Η ελπίδα της Κουμουνδούρου για να δοθεί μια καλή εικόνα την Κυριακή, είναι η δυνατότητα να γραφτεί κανείς και πάνω στην κάλπη για να ψηφίσει τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο Αλέξη. Για να μην γίνει μπέρδεμα και υπάρχουν καθυστερήσεις , θα υπάρχουν πολλές κάλπες: σε μία θα ψηφίζουν οι 61.000 για Πρόεδρο. Σε μια άλλη οι 61.000 για ΚΕ. Σε μια τρίτη για Πρόεδρο μόνο όσοι γράφτηκαν από 1η Απριλίου και μετά. Τώρα αν θα υπάρξει και άλλη για όσους γίνονται αυθημερόν μέλη με στόχο να ψηφίσουν Πρόεδρο την ίδια μέρα, θα σας γελάσω. Λογικά θα έπρεπε, για να μην καθυστερεί η ουρά των άλλων. Ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο πάντως, προβλέπω ότι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι σίγουρα ο Αλέξης.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:45

ΗΠΑ: Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε στο Κογκρέσο για την υπόθεση Έπστιν

23:42

Γαλλία: Πρωτόγνωρο ρεκόρ ζέστης στη μισή και πλέον χώρα τον Μάιο

23:32

Για κίνδυνο έλλειψης καυσίμων το καλοκαίρι προειδοποιούν μεγάλοι οικονομικοί οργανισμοί

23:26

Η Wall Street πέτυχε νέα ρεκόρ με την τεχνολογία στο «τιμόνι»

22:45

«Βυθίστηκε» 20% η τιμή του πετρελαίου τον Μάιο

22:29

Χωρίς απόφαση για συμφωνία με το Ιράν η σύσκεψη του Τραμπ και των συνεργατών του

22:19

Κέρδη για τον χρυσό

21:38

Πέθανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς

21:24

Χατζηδάκης: Δεκάδες δισεκατομμύρια για τη χώρα για την περίοδο 2028 - 2034

21:11

Ο Τραμπ περιγελά την εξομολόγηση της Τζιλ Μπάιντεν για το ντιμπέιτ του 2024 για τις προεδρικές εκλογές

20:46

Πούτιν: «Η Ρωσία θα καταστρέψει όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί στο Καλίνινγκραντ»

20:36

ΜΜΜ: Πρόστιμο 100 ευρώ από αύριο σε όσους δεν κόβουν εισιτήριο

20:32

ΙΑΕΑ: Το Καζακστάν δηλώνει ανοιχτό να πάρει τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν

20:20

Απορρίφθηκε σε β' βαθμό η τουρκική προσφυγή για το εμπορικό σήμα Turkaegean

20:07

Κυρανάκης: «Η Κρήτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα»

20:01

Πούτιν: «Κανείς δεν μπορεί να πει αν το drone που συνετρίβη στη Ρουμανία ήταν ρωσικό»

19:58

Φθηνό, γρήγορο και... επικίνδυνο; Η ακτινογραφία της μεγάλης σύγκρουσης ΕΕ και Temu

19:53

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 1 έως 5 Iουνίου

19:39

Κομισιόν για σχέσεις ΕΕ-Κίνας: «Μείωση κινδύνων, όχι αποσύνδεση»

19:35

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

19:25

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνονται τα πρώτα 10 χλμ. του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο

19:16

Intracom Holdings: Υπερψηφίστηκε από τη ΓΣ η διανομή μερίσματος 0,18 ευρώ/μετοχή

19:09

ΕΚΤΕΡ: Μέρισμα 0,076 ευρώ/μετοχή - Από 12/06 η καταβολή

19:02

AVE: Συμμετοχή στην ΑΜΚ της Yalco με ποσό έως 5 εκατ. ευρώ

18:58

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές απώλειες έφθασαν τις 223.539 στρατιωτικούς

18:49

Allwyn: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά της καταστατικής έδρας στην Ελβετία

18:43

Λάρισα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στους Γόννους Τεμπών - Επιχειρούν εναέρια μέσα

18:39

Παπαθανάσης: «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης»

18:33

ΔΕΗ: Στο 33,4% η συμμετοχή του Δημοσίου μετά την ΑΜΚ

18:30

Έλαστρον: Πώληση βιομηχανικού ακινήτου στη Σίνδο έναντι 8,4 εκατ. ευρώ