INSIDE OUT

Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

11-05-2022 | 07:40
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

Δεν ήταν σε κέφια. Σίγουρα, δεν ήταν σε διάθεση ανθρώπου που λίγες ώρες πριν είχε ανακοινώσει ότι υπό την ηγεσία του 179.005 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν ενόψει του Συνεδρίου σε δυο εβδομάδες. Γενικά είναι βαρύς, αλλά χθες δεν ήταν μόνο αυτό. Άκεφος και άκαμπτος, άφησε την μπάλα εξ’ ολοκλήρου στον Χριστοδουλάκη.

Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ

Αινιγματικό χαμόγελο, που όμως δεν κρύβει την αγωνία του για την Κυριακή έχει ο Αλέξης. Φανερά αδυνατισμένος, χθες το βράδυ στην διακαναλική συνέντευξη σε 8 Περιφερειακά κανάλια (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV) προσπάθησε να φτιάξει κλίμα. «Αυτό που βλέπω έχω να το δω απ’ το 2012» είπε , μιλώντας για την απήχηση που έχουν οι περιοδείες του ανά την Ελλάδα. «Όμως ο πήχης δεν είναι μόνο ένα νούμερο» συνέχισε. «Έχουν σημασία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Μετάφραση: η αγωνία για το πόσοι θα τον ψηφίσουν , ως τον μοναδικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη.

Τεχνικές οδηγίες προς ψηφοφόρους

Στο σημείο αυτό θέλω να δώσω μερικές οδηγίες για τα τεχνικά της Κυριακής επειδή έχουν σημασία.

Η ψηφοφορία είναι για Πρόεδρο, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και Καταστατικό. Ισχύουν τρεις ποσοστώσεις: φύλου 50-50 (γυναίκες-άντρες), Προοδευτικής Συμμαχίας (να προέρχεται από εκεί το 20%), και βουλευτών (οι βουλευτές υποψήφιοι μπαίνουν). Η λογική είναι ομοσπονδιακή: 150 μέλη από Αθήνα και 150 από την υπόλοιπη χώρα.

Πρόβλημα

Ένα από τα ζητήματα που θα ανακύψουν είναι η εκλογή Κουρουμπλή. Σάρωσε στις τοπικές, όμως έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Θα είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος, ένας ανεξάρτητος βουλευτής; Ανυπομονώ για την λύση.

Σκληρή δοκιμασία

Ειδικά για την Αθήνα, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων και ότι εκεί κρατάει δυνάμεις η ‘Ομπρέλα’, για να βγει κάποιος στην ΚΕ χρειάζεται πχ 4.000 σταυρούς. Εξίσου μεγάλη θα είναι κι η ανασφάλεια. Πάνε οι καλές εποχές με τις τάσεις, τα χαρτάκια, και την εκλογή από το Συνέδριο, που οι υποψήφιοι πήγαιναν για τσίπουρα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Τώρα καφές και άγχος.

Προσοχή στις κάλπες

Το πιο σημαντικό είναι το ποιοι, θα ψηφίσουν τι. Το νου σας. Δεν είναι απλό. Όσοι έχουν γίνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 31 Μαρτίου, περίπου 61.000, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και για ΚΕ, και Πρόεδρο και Καταστατικό. Η ελπίδα της Κουμουνδούρου για να δοθεί μια καλή εικόνα την Κυριακή, είναι η δυνατότητα να γραφτεί κανείς και πάνω στην κάλπη για να ψηφίσει τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο Αλέξη. Για να μην γίνει μπέρδεμα και υπάρχουν καθυστερήσεις , θα υπάρχουν πολλές κάλπες: σε μία θα ψηφίζουν οι 61.000 για Πρόεδρο. Σε μια άλλη οι 61.000 για ΚΕ. Σε μια τρίτη για Πρόεδρο μόνο όσοι γράφτηκαν από 1η Απριλίου και μετά. Τώρα αν θα υπάρξει και άλλη για όσους γίνονται αυθημερόν μέλη με στόχο να ψηφίσουν Πρόεδρο την ίδια μέρα, θα σας γελάσω. Λογικά θα έπρεπε, για να μην καθυστερεί η ουρά των άλλων. Ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο πάντως, προβλέπω ότι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι σίγουρα ο Αλέξης.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:59

Wall Street: Νέα ρεκόρ κυνηγούν οι δείκτες

16:57

Γερμανία: Σχεδόν 3 εκατ. οι άνεργοι το 2025 - Τα υψηλότερα επίπεδα από το 2014

16:36

Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Τραμπ

16:22

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

16:10

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να λύσει τα προβλήματα

15:53

ΗΠΑ: 41.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Δεκέμβριο

15:38

Kaspersky: Πενταπλάσια αύξηση στις επιθέσεις phishing μέσω κωδικών QR το β' εξάμηνο του 2025

15:31

Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας του ΕΒΕΠ με το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο

15:28

Βενεζουέλα: Απόπειρα σύλληψης τάνκερ από τις αμερικανικές δυνάμεις έπειτα από εβδομάδες καταδίωξης

15:23

Πρώτη αντίδραση αγροτών στις εξαγγελίες της κυβέρνησης: «Σκέτη απογοήτευση»

15:22

Το ΔΣ της Warner Bros απορρίπτει την προσφορά της Paramount - «Πράσινο φως» για την Netflix

15:16

Στάρμερ: Τυχόν ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή

15:01

Δένδιας: Πιο σημαντικό από την πολιτική επιβίωση το συμφέρον της χώρας

15:00

Συρία: Ο στρατός άρχισε να βομβαρδίζει τις κουρδικές συνοικίες του Χαλεπίου

14:52

Παπαστεργίου: Kάθε ελληνικό προϊόν θα έχει barcode που θα το συνοδεύει από το χωράφι ως την απόδειξη

14:51

«Πράσινο φως» για συνένωση ΟΠΑΠ - Allwyn από την έκτακτη ΓΣ

14:49

Τσιάρας: Πενταπλό σχέδιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα

14:43

Πετραλιάς: Με διευρυμένα όρια η επιστροφή ΕΦΚ μέχρι τον Οκτώβριο

14:29

Η τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψε δύο ξεχωριστούς τύπους πολλαπλής σκλήρυνσης

14:14

Άρειος Πάγος για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα

14:12

Εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φαραντούρης - Δεν παραδίδει την έδρα

14:08

Με νομοθετική πρωτοβουλία η ενίσχυση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών - Τι προβλέπει

13:57

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,70% η απόδοση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων

13:48

Η Κομισιόν χορηγεί πάνω από 40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες DiscoverEU σε νέους

13:39

Το 2025 η πιο ζεστή χρονιά που έχει ποτέ καταγραφεί στη Νορβηγία

13:36

Φερεντσβάρος - Παναθηναϊκός: Πόσο κοστίζει το ταξίδι στη Βουδαπέστη

13:34

Θεμιστοκλέους: «Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη - Το ΕΣΥ είναι προετοιμασμένο»

13:33

Γροιλανδία: Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να απαντήσουν σε κάθε είδους εκφοβισμό των ΗΠΑ

13:28

ΤτΕ: Αμετάβλητο το επιτόκιο νέων καταθέσεων το Νοέμβριο - Αυξήθηκε στο 4,65% για νέα δάνεια

13:27

ΕΥ: CFOs και επικεφαλής φορολογικών διευθύνσεων αξιοποιούν την AI για τις νέες προκλήσεις