INSIDE OUT

Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

11-05-2022 | 07:40
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

Δεν ήταν σε κέφια. Σίγουρα, δεν ήταν σε διάθεση ανθρώπου που λίγες ώρες πριν είχε ανακοινώσει ότι υπό την ηγεσία του 179.005 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν ενόψει του Συνεδρίου σε δυο εβδομάδες. Γενικά είναι βαρύς, αλλά χθες δεν ήταν μόνο αυτό. Άκεφος και άκαμπτος, άφησε την μπάλα εξ’ ολοκλήρου στον Χριστοδουλάκη.

Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ

Αινιγματικό χαμόγελο, που όμως δεν κρύβει την αγωνία του για την Κυριακή έχει ο Αλέξης. Φανερά αδυνατισμένος, χθες το βράδυ στην διακαναλική συνέντευξη σε 8 Περιφερειακά κανάλια (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV) προσπάθησε να φτιάξει κλίμα. «Αυτό που βλέπω έχω να το δω απ’ το 2012» είπε , μιλώντας για την απήχηση που έχουν οι περιοδείες του ανά την Ελλάδα. «Όμως ο πήχης δεν είναι μόνο ένα νούμερο» συνέχισε. «Έχουν σημασία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Μετάφραση: η αγωνία για το πόσοι θα τον ψηφίσουν , ως τον μοναδικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη.

Τεχνικές οδηγίες προς ψηφοφόρους

Στο σημείο αυτό θέλω να δώσω μερικές οδηγίες για τα τεχνικά της Κυριακής επειδή έχουν σημασία.

Η ψηφοφορία είναι για Πρόεδρο, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και Καταστατικό. Ισχύουν τρεις ποσοστώσεις: φύλου 50-50 (γυναίκες-άντρες), Προοδευτικής Συμμαχίας (να προέρχεται από εκεί το 20%), και βουλευτών (οι βουλευτές υποψήφιοι μπαίνουν). Η λογική είναι ομοσπονδιακή: 150 μέλη από Αθήνα και 150 από την υπόλοιπη χώρα.

Πρόβλημα

Ένα από τα ζητήματα που θα ανακύψουν είναι η εκλογή Κουρουμπλή. Σάρωσε στις τοπικές, όμως έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Θα είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος, ένας ανεξάρτητος βουλευτής; Ανυπομονώ για την λύση.

Σκληρή δοκιμασία

Ειδικά για την Αθήνα, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων και ότι εκεί κρατάει δυνάμεις η ‘Ομπρέλα’, για να βγει κάποιος στην ΚΕ χρειάζεται πχ 4.000 σταυρούς. Εξίσου μεγάλη θα είναι κι η ανασφάλεια. Πάνε οι καλές εποχές με τις τάσεις, τα χαρτάκια, και την εκλογή από το Συνέδριο, που οι υποψήφιοι πήγαιναν για τσίπουρα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Τώρα καφές και άγχος.

Προσοχή στις κάλπες

Το πιο σημαντικό είναι το ποιοι, θα ψηφίσουν τι. Το νου σας. Δεν είναι απλό. Όσοι έχουν γίνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 31 Μαρτίου, περίπου 61.000, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και για ΚΕ, και Πρόεδρο και Καταστατικό. Η ελπίδα της Κουμουνδούρου για να δοθεί μια καλή εικόνα την Κυριακή, είναι η δυνατότητα να γραφτεί κανείς και πάνω στην κάλπη για να ψηφίσει τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο Αλέξη. Για να μην γίνει μπέρδεμα και υπάρχουν καθυστερήσεις , θα υπάρχουν πολλές κάλπες: σε μία θα ψηφίζουν οι 61.000 για Πρόεδρο. Σε μια άλλη οι 61.000 για ΚΕ. Σε μια τρίτη για Πρόεδρο μόνο όσοι γράφτηκαν από 1η Απριλίου και μετά. Τώρα αν θα υπάρξει και άλλη για όσους γίνονται αυθημερόν μέλη με στόχο να ψηφίσουν Πρόεδρο την ίδια μέρα, θα σας γελάσω. Λογικά θα έπρεπε, για να μην καθυστερεί η ουρά των άλλων. Ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο πάντως, προβλέπω ότι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι σίγουρα ο Αλέξης.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:45

Κουβέιτ: Έξι τραυματίες από ιρανικά πλήγματα - Επιθέσεις σε αμερικανικές δυνάμεις στη νήσο Μπουμπιγιάν

11:41

«Βλέπει» τα 70.000 δολάρια το Bitcoin με κέρδη 2,5%

11:39

Κρι Κρι: 3 εκατ. ευρώ σε bonus και αυξήσεις μισθών για το 2026

11:35

Παπασταύρου: Υδρογονάνθρακες και Κάθετος Διάδρομος στην προμετωπίδα - Δεν προκύπτει ζήτημα επάρκειας ενέργειας

11:25

Στα χέρια Ιράν-ΗΠΑ σχέδιο για τερματισμό των εχθροπραξιών - Τι προβλέπει

11:16

Στουρνάρας: Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ανθεκτικότητας

11:10

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των φωτοβολταϊκών ισχύος 2,13 GW στη Δυτική Μακεδονία

11:05

Μητσοτάκης: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή για μετά τις εκλογές του 2027

11:01

Μπουκώρος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν χρειάζομαι καμία κάλυψη βουλευτικής ασυλίας

11:00

Παπασταύρου: Eπάρκεια ενέργειας για την ώρα - «Πατέντα» οι ρευματοκλοπές

10:53

Συνάντηση στις 14:00 για τα μέτρα για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας

10:51

Μιχαηλίδου: Μετά το Πάσχα το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς»

10:47

FT: Νέο κάλεσμα Κομισιόν για στοχευμένα μέτρα στήριξης στην ενέργεια - Η προειδοποίηση

10:47

Επένδυση 3,87 εκατ. ευρώ της ΕΛΙΤΑ στη Νάουσα

10:42

Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν αν δεν καταβληθούν αποζημιώσεις

10:42

ΔΑΑ: Αύξηση κατά 3,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάρτιο

10:35

Ζαχαράκη: Εντός του Απριλίου 120 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων

10:25

CNN: Η οικονομία των ΗΠΑ εξαρτάται από τα Στενά του Ορμούζ πολύ περισσότερο απ' όσο έχει παραδεχτεί ο Τραμπ

10:24

ΚPMG Global M&A Outlook 2026: Οι 5 βασικές δυνάμεις στη στρατηγική συναλλαγών

09:39

Άρση της ασυλίας του ζητεί ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Λάκης Βασιλειάδης

09:35

Η Snappi συμμετέχει στο Fuel Pass με πολλαπλά οφέλη για τους δικαιούχους

09:31

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές - Δεν έγινε τίποτα παράνομο»

09:22

Axios: Προσπάθειες της ύστατης στιγμής για κατάπαυση πυρός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν για 45 ημέρες

09:16

Συνεχίζεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων στη δίκη των Τεμπών

09:15

Νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ με παραδείγματα

09:00

Ταξίδι στο διάστημα με εισιτήριο 750.000 δολαρίων!

08:57

Brent: Με το βλέμμα πάνω από τα 100 δολάρια - Εντείνονται οι πιέσεις στις τιμές καυσίμων

08:46

Για «παραλήρημα» του προέδρου Τραμπ που «απειλεί να διαπράξει εγκλήματα πολέμου», μιλούν οι Δημοκρατικοί

08:38

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πότε γίνονται οι καθαρισμοί και πώς δηλώνονται

08:34

SKAG: Η είσοδος σε νέο κλάδο και η επενδυτική στρατηγική ως το 2030