INSIDE OUT

Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

11-05-2022 | 07:40
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

Δεν ήταν σε κέφια. Σίγουρα, δεν ήταν σε διάθεση ανθρώπου που λίγες ώρες πριν είχε ανακοινώσει ότι υπό την ηγεσία του 179.005 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν ενόψει του Συνεδρίου σε δυο εβδομάδες. Γενικά είναι βαρύς, αλλά χθες δεν ήταν μόνο αυτό. Άκεφος και άκαμπτος, άφησε την μπάλα εξ’ ολοκλήρου στον Χριστοδουλάκη.

Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ

Αινιγματικό χαμόγελο, που όμως δεν κρύβει την αγωνία του για την Κυριακή έχει ο Αλέξης. Φανερά αδυνατισμένος, χθες το βράδυ στην διακαναλική συνέντευξη σε 8 Περιφερειακά κανάλια (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV) προσπάθησε να φτιάξει κλίμα. «Αυτό που βλέπω έχω να το δω απ’ το 2012» είπε , μιλώντας για την απήχηση που έχουν οι περιοδείες του ανά την Ελλάδα. «Όμως ο πήχης δεν είναι μόνο ένα νούμερο» συνέχισε. «Έχουν σημασία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Μετάφραση: η αγωνία για το πόσοι θα τον ψηφίσουν , ως τον μοναδικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη.

Τεχνικές οδηγίες προς ψηφοφόρους

Στο σημείο αυτό θέλω να δώσω μερικές οδηγίες για τα τεχνικά της Κυριακής επειδή έχουν σημασία.

Η ψηφοφορία είναι για Πρόεδρο, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και Καταστατικό. Ισχύουν τρεις ποσοστώσεις: φύλου 50-50 (γυναίκες-άντρες), Προοδευτικής Συμμαχίας (να προέρχεται από εκεί το 20%), και βουλευτών (οι βουλευτές υποψήφιοι μπαίνουν). Η λογική είναι ομοσπονδιακή: 150 μέλη από Αθήνα και 150 από την υπόλοιπη χώρα.

Πρόβλημα

Ένα από τα ζητήματα που θα ανακύψουν είναι η εκλογή Κουρουμπλή. Σάρωσε στις τοπικές, όμως έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Θα είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος, ένας ανεξάρτητος βουλευτής; Ανυπομονώ για την λύση.

Σκληρή δοκιμασία

Ειδικά για την Αθήνα, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων και ότι εκεί κρατάει δυνάμεις η ‘Ομπρέλα’, για να βγει κάποιος στην ΚΕ χρειάζεται πχ 4.000 σταυρούς. Εξίσου μεγάλη θα είναι κι η ανασφάλεια. Πάνε οι καλές εποχές με τις τάσεις, τα χαρτάκια, και την εκλογή από το Συνέδριο, που οι υποψήφιοι πήγαιναν για τσίπουρα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Τώρα καφές και άγχος.

Προσοχή στις κάλπες

Το πιο σημαντικό είναι το ποιοι, θα ψηφίσουν τι. Το νου σας. Δεν είναι απλό. Όσοι έχουν γίνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 31 Μαρτίου, περίπου 61.000, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και για ΚΕ, και Πρόεδρο και Καταστατικό. Η ελπίδα της Κουμουνδούρου για να δοθεί μια καλή εικόνα την Κυριακή, είναι η δυνατότητα να γραφτεί κανείς και πάνω στην κάλπη για να ψηφίσει τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο Αλέξη. Για να μην γίνει μπέρδεμα και υπάρχουν καθυστερήσεις , θα υπάρχουν πολλές κάλπες: σε μία θα ψηφίζουν οι 61.000 για Πρόεδρο. Σε μια άλλη οι 61.000 για ΚΕ. Σε μια τρίτη για Πρόεδρο μόνο όσοι γράφτηκαν από 1η Απριλίου και μετά. Τώρα αν θα υπάρξει και άλλη για όσους γίνονται αυθημερόν μέλη με στόχο να ψηφίσουν Πρόεδρο την ίδια μέρα, θα σας γελάσω. Λογικά θα έπρεπε, για να μην καθυστερεί η ουρά των άλλων. Ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο πάντως, προβλέπω ότι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι σίγουρα ο Αλέξης.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:09

Jumbo: Μεταξύ 310-320 εκατ. ευρώ η εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη το 2026

17:55

Νέα άνοδος στο ΧΑ με σταθερά αυξημένο τζίρο

17:48

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην κουρδική πόλη Καμισλί

17:36

Πούτιν και Μπιν Σαλμάν συζήτησαν για την κοινή τους συνεργασία εντός OPEC+

17:36

Η Walmart ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

17:29

Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε σε δημοπρασία ο πίνακας «Coffee Shop in Madina Road»

17:20

Όμιλος Σαράντη: Αποκλειστική διανομή των προϊόντων Jordan στο ελληνικό φαρμακείο

17:13

Η bwin και οι διαμένοντες της Στέγης «Φωτεινή» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα!

17:10

Αμβούργο: Απόπειρα δολιοφθοράς σε πολεμικό πλοίο - Συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος

17:09

METRO AEBE (My market & METRO Cash & Carry): Top Employer και για το 2026

17:08

Η Αθήνα κλείνει το 2025 με άνοδο στα ξενοδοχεία, αλλά οι τιμές μένουν πίσω

17:00

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Άλμα 5% για Palantir

16:55

PayPal: Απογοήτευσαν αποτελέσματα δ' τριμήνου και προβλέψεις για το 2026 - «Βουτιά» 18% για τη μετοχή

16:53

Οι καταναλωτές προτιμούν τις περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις HORECA

16:50

Κέρκυρα: Λιμάνι πρώτης γραμμής στη Μεσόγειο με ισχυρές προοπτικές κρουαζιέρας για το 2026

16:48

Παπαστεργίου: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ελληνική επιχειρηματικότητα

16:36

Εθνικό Απολυτήριο: Προς εφαρμογή από το επόμενο σχολικό έτος - Τι αλλάζει

16:33

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση

16:23

Ζελένσκι: Η Ρωσία αγνόησε τις ειρηνευτικές προσπάθειες των ΗΠΑ με τις χθεσινές επιθέσεις

16:23

Ρωσία: Προβλέπεται ανάπτυξη 1%-1,3% του ΑΕΠ το 2026

16:10

Κομισιόν: Εις βάθος έρευνα για πιθανή στρέβλωση ανταγωνισμού από την κινεζική Goldwind

15:46

O Josh D' Amaro το νέο αφεντικό της Disney

15:42

Reuters: «Πολύ κοντά» η Ελλάδα στην απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών

15:30

Η Ρωσία καταδικάστηκε από το ΕΔΔΑ για απάνθρωπη μεταχείριση του Αλεξέι Ναβάλνι

15:21

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Δεν επαρκεί το μηνιαίο εισόδημα για 6 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά

15:20

Πώς η μαύρη σοκολάτα μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του εγκεφάλου

15:18

ΕΑΕΕ: Αύξηση 4,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου–Νοεμβρίου 2025

15:15

«Σφίγγουν» τον δανεισμό οι τράπεζες της ευρωζώνης

15:03

Λίμνη Κερκίνη: Ένας παράδεισος για εναλλακτικές διακοπές

15:03

ΠΟΥ: Ζητά χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων για να ανταποκριθεί σε 36 καταστάσεις έκτακτης ανάγκης διεθνώς