INSIDE OUT

Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

11-05-2022 | 07:40
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

Δεν ήταν σε κέφια. Σίγουρα, δεν ήταν σε διάθεση ανθρώπου που λίγες ώρες πριν είχε ανακοινώσει ότι υπό την ηγεσία του 179.005 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν ενόψει του Συνεδρίου σε δυο εβδομάδες. Γενικά είναι βαρύς, αλλά χθες δεν ήταν μόνο αυτό. Άκεφος και άκαμπτος, άφησε την μπάλα εξ’ ολοκλήρου στον Χριστοδουλάκη.

Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ

Αινιγματικό χαμόγελο, που όμως δεν κρύβει την αγωνία του για την Κυριακή έχει ο Αλέξης. Φανερά αδυνατισμένος, χθες το βράδυ στην διακαναλική συνέντευξη σε 8 Περιφερειακά κανάλια (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV) προσπάθησε να φτιάξει κλίμα. «Αυτό που βλέπω έχω να το δω απ’ το 2012» είπε , μιλώντας για την απήχηση που έχουν οι περιοδείες του ανά την Ελλάδα. «Όμως ο πήχης δεν είναι μόνο ένα νούμερο» συνέχισε. «Έχουν σημασία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Μετάφραση: η αγωνία για το πόσοι θα τον ψηφίσουν , ως τον μοναδικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη.

Τεχνικές οδηγίες προς ψηφοφόρους

Στο σημείο αυτό θέλω να δώσω μερικές οδηγίες για τα τεχνικά της Κυριακής επειδή έχουν σημασία.

Η ψηφοφορία είναι για Πρόεδρο, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και Καταστατικό. Ισχύουν τρεις ποσοστώσεις: φύλου 50-50 (γυναίκες-άντρες), Προοδευτικής Συμμαχίας (να προέρχεται από εκεί το 20%), και βουλευτών (οι βουλευτές υποψήφιοι μπαίνουν). Η λογική είναι ομοσπονδιακή: 150 μέλη από Αθήνα και 150 από την υπόλοιπη χώρα.

Πρόβλημα

Ένα από τα ζητήματα που θα ανακύψουν είναι η εκλογή Κουρουμπλή. Σάρωσε στις τοπικές, όμως έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Θα είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος, ένας ανεξάρτητος βουλευτής; Ανυπομονώ για την λύση.

Σκληρή δοκιμασία

Ειδικά για την Αθήνα, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων και ότι εκεί κρατάει δυνάμεις η ‘Ομπρέλα’, για να βγει κάποιος στην ΚΕ χρειάζεται πχ 4.000 σταυρούς. Εξίσου μεγάλη θα είναι κι η ανασφάλεια. Πάνε οι καλές εποχές με τις τάσεις, τα χαρτάκια, και την εκλογή από το Συνέδριο, που οι υποψήφιοι πήγαιναν για τσίπουρα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Τώρα καφές και άγχος.

Προσοχή στις κάλπες

Το πιο σημαντικό είναι το ποιοι, θα ψηφίσουν τι. Το νου σας. Δεν είναι απλό. Όσοι έχουν γίνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 31 Μαρτίου, περίπου 61.000, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και για ΚΕ, και Πρόεδρο και Καταστατικό. Η ελπίδα της Κουμουνδούρου για να δοθεί μια καλή εικόνα την Κυριακή, είναι η δυνατότητα να γραφτεί κανείς και πάνω στην κάλπη για να ψηφίσει τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο Αλέξη. Για να μην γίνει μπέρδεμα και υπάρχουν καθυστερήσεις , θα υπάρχουν πολλές κάλπες: σε μία θα ψηφίζουν οι 61.000 για Πρόεδρο. Σε μια άλλη οι 61.000 για ΚΕ. Σε μια τρίτη για Πρόεδρο μόνο όσοι γράφτηκαν από 1η Απριλίου και μετά. Τώρα αν θα υπάρξει και άλλη για όσους γίνονται αυθημερόν μέλη με στόχο να ψηφίσουν Πρόεδρο την ίδια μέρα, θα σας γελάσω. Λογικά θα έπρεπε, για να μην καθυστερεί η ουρά των άλλων. Ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο πάντως, προβλέπω ότι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι σίγουρα ο Αλέξης.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:04

Σουηδία: Το συνταξιοδοτικό ταμείο Alecta πούλησε αμερικανικά ομόλογα ύψους 8,8 δισ. δολαρίων

17:53

ΧΑ: Εντυπωσιακό «γύρισμα» στις τράπεζες

17:52

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική την Πέμπτη

17:49

Κακοκαιρία: Βρέχει ασταμάτητα στην Αττική – Οι ριπές των ανέμων έσπασαν ρεκόρ

17:45

Συρία: Κατηγορεί τους Κούρδους ότι παραβίασαν την εκεχειρία

17:38

Το Κίεβο διαψεύδει επικείμενη συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ στο Νταβός

17:24

Η BYD «πρωταθλήτρια» σε πωλήσεις EV στην Ελλάδα το 2025

17:23

Η ώριμη πλέον ηλεκτροκίνηση και τα εμπόδια που απομένουν να ξεπεραστούν

17:16

Υγεία: Η έκθεση στον καπνό πυρκαγιών στην εγκυμοσύνη, μπορεί να συνδέεται με κίνδυνο αυτισμού

17:14

Χατζηδάκης: Οι 3 προτεραιότητες για το μέλλον της γεωργίας και της κτηνοτροφίας

17:09

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα αναχωρήσει σήμερα για Νταβός λόγω κακοκαιρίας

17:08

Μερτς: Δεν θα παρευρεθεί, λόγω προγράμματος, στην τελετή υπογραφής του Συμβουλίου Ειρήνης

17:06

Ισπανία: Ανησυχία για το σιδηροδρομικό δίκτυο μετά τους διαδοχικούς εκτροχιασμούς τρένων

16:57

Τσιάρας: «Εργαλείο εθνικής στρατηγικής» η Διακομματική Επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα

16:56

Ουκρανία: Σχεδόν το 60% του Κιέβου παραμένει χωρίς ρεύμα μετά από ρωσικές επιθέσεις

16:50

Ανακούφιση στην Wall Street αφού ο Τραμπ αποκλείει τη χρήση βίας στην Γροιλανδία

16:46

Κωνσταντίνος Δαβάκης: Ο ήρωας της Πίνδου που πνίγηκε σε ναυάγιο

16:40

Τα πρώτα καταστήματα Allwyn είναι εδώ - Νέα εποχή για το δίκτυο των καταστημάτων του ΟΠΑΠ

16:32

Μαρινάκης: Δεν βάζουμε στο ζύγι ζητήματα Διεθνούς Δικαίου

16:18

Ιαπωνία: Το τέλος του εξαιρετισμού και οι προκλήσεις της ομαλοποίησης

16:13

Siemens Ελλάδας: Αύξηση κατά 29,6% στον κύκλο εργασιών το 2025

16:08

Γάζα: Έντεκα νεκροί, εκ των οποίων 3 δημοσιογράφοι και 2 παιδιά, από ισραηλινά πυρά

15:47

Τυνησία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις

15:33

Γιατί εμφανίστηκαν ειδοποιήσεις 112 σε τερματικά POS

15:29

Βαλεντίνο: Η ζωή του «τελευταίου αυτοκράτορα» της μόδας μέσα από φωτογραφίες

15:27

Τραμπ στο Νταβός: Άμεσες διαπραγματεύσεις για Γροιλανδία - «Δεν θα κάνω χρήση βίας»

15:24

Συμμετοχή Στ. Παπασταύρου στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υδάτων

15:20

«Κατά πάσα πιθανότητα» δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Μερτς - Τραμπ στο Νταβός

15:09

Στάρμερ: «Δεν θα ενδώσω» στις πιέσεις Τραμπ αναφορικά με τη Γροιλανδία

15:09

Αποχωρούν από το μπλόκο στον Ε65 οι αγρότες από Καρδίτσα και Τρίκαλα