INSIDE OUT

Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

11-05-2022 | 07:40
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η αγωνία του Αλέξη - Το αγκάθι Κουρουμπλή - Ο βαρύς Νίκος...

Δεν ήταν σε κέφια. Σίγουρα, δεν ήταν σε διάθεση ανθρώπου που λίγες ώρες πριν είχε ανακοινώσει ότι υπό την ηγεσία του 179.005 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν ενόψει του Συνεδρίου σε δυο εβδομάδες. Γενικά είναι βαρύς, αλλά χθες δεν ήταν μόνο αυτό. Άκεφος και άκαμπτος, άφησε την μπάλα εξ’ ολοκλήρου στον Χριστοδουλάκη.

Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ

Αινιγματικό χαμόγελο, που όμως δεν κρύβει την αγωνία του για την Κυριακή έχει ο Αλέξης. Φανερά αδυνατισμένος, χθες το βράδυ στην διακαναλική συνέντευξη σε 8 Περιφερειακά κανάλια (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV) προσπάθησε να φτιάξει κλίμα. «Αυτό που βλέπω έχω να το δω απ’ το 2012» είπε , μιλώντας για την απήχηση που έχουν οι περιοδείες του ανά την Ελλάδα. «Όμως ο πήχης δεν είναι μόνο ένα νούμερο» συνέχισε. «Έχουν σημασία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Μετάφραση: η αγωνία για το πόσοι θα τον ψηφίσουν , ως τον μοναδικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη.

Τεχνικές οδηγίες προς ψηφοφόρους

Στο σημείο αυτό θέλω να δώσω μερικές οδηγίες για τα τεχνικά της Κυριακής επειδή έχουν σημασία.

Η ψηφοφορία είναι για Πρόεδρο, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και Καταστατικό. Ισχύουν τρεις ποσοστώσεις: φύλου 50-50 (γυναίκες-άντρες), Προοδευτικής Συμμαχίας (να προέρχεται από εκεί το 20%), και βουλευτών (οι βουλευτές υποψήφιοι μπαίνουν). Η λογική είναι ομοσπονδιακή: 150 μέλη από Αθήνα και 150 από την υπόλοιπη χώρα.

Πρόβλημα

Ένα από τα ζητήματα που θα ανακύψουν είναι η εκλογή Κουρουμπλή. Σάρωσε στις τοπικές, όμως έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Θα είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος, ένας ανεξάρτητος βουλευτής; Ανυπομονώ για την λύση.

Σκληρή δοκιμασία

Ειδικά για την Αθήνα, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων και ότι εκεί κρατάει δυνάμεις η ‘Ομπρέλα’, για να βγει κάποιος στην ΚΕ χρειάζεται πχ 4.000 σταυρούς. Εξίσου μεγάλη θα είναι κι η ανασφάλεια. Πάνε οι καλές εποχές με τις τάσεις, τα χαρτάκια, και την εκλογή από το Συνέδριο, που οι υποψήφιοι πήγαιναν για τσίπουρα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Τώρα καφές και άγχος.

Προσοχή στις κάλπες

Το πιο σημαντικό είναι το ποιοι, θα ψηφίσουν τι. Το νου σας. Δεν είναι απλό. Όσοι έχουν γίνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 31 Μαρτίου, περίπου 61.000, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και για ΚΕ, και Πρόεδρο και Καταστατικό. Η ελπίδα της Κουμουνδούρου για να δοθεί μια καλή εικόνα την Κυριακή, είναι η δυνατότητα να γραφτεί κανείς και πάνω στην κάλπη για να ψηφίσει τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο Αλέξη. Για να μην γίνει μπέρδεμα και υπάρχουν καθυστερήσεις , θα υπάρχουν πολλές κάλπες: σε μία θα ψηφίζουν οι 61.000 για Πρόεδρο. Σε μια άλλη οι 61.000 για ΚΕ. Σε μια τρίτη για Πρόεδρο μόνο όσοι γράφτηκαν από 1η Απριλίου και μετά. Τώρα αν θα υπάρξει και άλλη για όσους γίνονται αυθημερόν μέλη με στόχο να ψηφίσουν Πρόεδρο την ίδια μέρα, θα σας γελάσω. Λογικά θα έπρεπε, για να μην καθυστερεί η ουρά των άλλων. Ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο πάντως, προβλέπω ότι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι σίγουρα ο Αλέξης.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:20

Πτώση στις ευρωαγορές - Ισχυρό «πλήγμα» στα αυτοκίνητα

19:17

Τα ΗΑΕ αναχαίτισαν ιρανικούς πυραύλους στα χωρικά τους ύδατα

19:13

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια - Παράταση για Πάτμο

19:06

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ζητά να κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο πρέσβης των ΗΠΑ

18:52

Γερμανία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πλήθος πεζών στη Λειψία - Δύο νεκροί

18:44

Στο «κόκκινο» η ένταση στο Ορμούζ: «Κανένα πλοίο δεν πέρασε τα Στενά» λένε οι Φρουροί

18:43

Η Trastor προχωρά σε ΑΜΚ 75 εκατ. ευρώ

18:25

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα ταξιδέψει στο Βατικανό και την Ιταλία 6-8 Μαΐου

18:24

«Προσωρινή παρέκκλιση» η υψηλή τιμή του πετρελαίου, λέει ο Μπέσεντ

18:11

Χανταϊός: Τα Κανάρια «εξετάζονται» για την αποβίβαση των 149 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου

18:08

Κακλαμάνης: «Καθοριστικός ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην πολιτισμική κληρονομιά»

18:05

ΑΑΔΕ: Πλήρης ψηφιοποίηση της έγκρισης του δικαιώματος δασμοφορολογικής ατέλειας για 12.000 επαγγελματίες αλιείς

18:02

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό το ντεμπούτο του Μαΐου - Έσπασε το πτωτικό σερί ο Γενικός Δείκτης

18:01

Ιταλία: H Μελόνι αισιοδοξεί πως θα συναντήσει τον Ρούμπιο στη Ρώμη

17:58

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: «Προτεραιότητα είναι η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ»

17:55

Στο 96% η αποκατάσταση για το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates

17:42

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία ελπίζει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ εντός δύο μηνών»

17:42

Ζαχαράκη: 706 νέα ηλεκτρικά ή υβριδικά λεωφορεία για 11.000 μαθητές ειδικών σχολείων στην Ελλάδα

17:39

Αύξηση 15,7% στον κύκλο εργασιών για την Δομική Κρήτης το 2025

17:29

ΥΠΑΜ Γερμανίας: «Δεν υπάρχει οριστική ακύρωση για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων»

17:26

Η επόμενη μέρα της εργασίας: Ασφάλεια, ισορροπία και ποιότητα ζωής

17:24

Οι Βρυξέλλες «δεν θελουν κλιμάκωση» του εμπορικού πολέμου

17:19

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βάντεφουλ: Συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος

17:11

ΟΛΠ: Νέος CFO και αναπληρωτής CEO ο Li Zhenyu

17:03

Πιερρακάκης: «Αβεβαιότητα και διάρκεια οι λέξεις που καθορίζουν τον αντίκτυπο από την κατάσταση στη Μ. Ανατολή»

17:00

Καθήκοντα Chief Operations Officer στη MEGA BROKERS αναλαμβάνει η Μαρι-Λωρ Μαμάνη

16:49

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο Ιράν

16:44

Τα ΗΑΕ κατηγορούν το Ιράν ότι επιτέθηκε σε τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ - Στις φλόγες νοτιοκορεατικό εμπορικό πλοίο

16:31

Συντονιστική σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο 2026 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

16:26

Κεραμέως για 4ημερη εργασία: «Τα ωραία τα λόγια, τα ανεφάρμοστα»