INSIDE OUT

Ο ατελείωτος Γενάρης του Κυριάκου - Ο Αλέξης πήρε τα βουνά

07-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με το τρίτο λάλημα του πετεινού αναχώρησαν και οι τελευταίοι καλικάντζαροι για φέτος. Ασχημούλικα και άτακτα πλάσματα, ανεβαίνουν τις νύχτες στο Δωδεκαήμερο (25 Δεκ - 6 Γεν) και μετά επιστρέφουν στα έγκατα της γης. Πριονίζουν το δέντρο που κρατά την γη στην θέση της μέχρι την επόμενη παραμονή Χριστουγέννων που ανεβαίνουν επάνω για να μην τους πλακώσει.

Όταν κατεβαίνουν πάλι βρίσκουν το δέντρο ακέραιο και ξαναρχίζουν. Δεν είναι κακοί, αλλά οι προληπτικοί θεωρούν ότι φέρνουν γρουσουζιά. Μη σας πω τι θεωρούν για όσους έχουν γεννηθεί μέσα στο δωδεκαήμερο και χαλάσω διαθέσεις. Διάφορες προλήψεις έχει και ο ιδιαίτερα θρήσκος Τζόκοβιτς και είδαμε που κατέληξε: σε ξενοδοχείο με μετανάστες που αιτούνται άσυλο στην Αυστραλία. Ο Σέρβος όμως είναι σκληρό καρύδι, έχει περάσει πόλεμο και δεν μασάει. Άσε που μπορεί να είναι και τυχερός, να κολλήσει κορονοϊό εκεί μέσα και να βγει με πιστοποιητικό νόσησης. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ πως το θέμα θα έχει λήξει έως τέλος του μήνα, που πάει και ο δικός μας Πρωθυπουργός στην Σερβία, επίσημη επίσκεψη. Κι έτσι θα «γλιτώσει» να του ζητήσει καμία διαμεσολάβηση ο Vucic.

Με μάσκες

Ατελείωτος θα είναι αυτός ο Γενάρης για τον Κυριάκο, αφού θα είναι εντός. Σήμερα κανονικά στο Μαξίμου, με επιστροφή στη δύσκολη καθημερινότητα. Χθες πάντως πήρε μια ανάσα Αιγαίου στον Αη Στράτη, για την τελετή αγιασμού των υδάτων. Εντυπωσιακή εικόνα οι ιερείς με μάσκα. Ισχυρό μήνυμα, έστω και τώρα, από πλευράς της Εκκλησίας για την τήρηση των μέτρων.

Με τσίπουρα

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε κάτι απλό. Να βρεθεί στη Μεσοχώρα για τσίπουρα με το παλαιό στέλεχος του Συνασπισμού Γιώργο Χονδρό, γνωστός για την συνεπή, ακτιβιστική δράση κατά της εκτροπής του Αχελώου.

Ούτε νερά, ούτε περιστέρια, ούτε ιερείς, ούτε μηνύματα. Ο Γιώργος είπε να περιποιηθεί τον Πρόεδρο και του έκανε τραπέζι στην «Πράσινη Γωνιά» του Μπάμπη Καραγιώργου. Το τραπέζι είχε πάνω κοκκινιστό κατσικάκι με πατάτες, ζυμωτό ψωμί, μερακλίδικο μπακλαβά και τσίπουρο. Πολλοί γκρίνιαξαν γιατί στο διπλανό κάπνιζαν στριφτό, και άφησαν τα ίχνη στη φωτογραφία. Είμαι σίγουρη, όχι ο Πολάκης!

Ο Αλέξης με ωραίο μπουφάν, άκουσε για άλλη μια φορά από τον Χρήστο Καραγιώργο, τα παράπονα για το μέλλον της Μεσοχώρας. Ωραίο κεφαλοχώρι. Όμως η δημιουργία του υδροηλεκτρικού έργου της ΔΕΗ και μόνο –εκτροπή δεν θα γίνει-, εξασφαλίζει ωραία θέα στο νέο χωριό και καλές αποζημιώσεις σε όλους. Μήπως να το δουν αλλιώς;

Με κοστούμι και γραβάτα

Πολύ formal και εξαιρετικά σοβαρός, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Λήμνο για τα Θεοφάνεια. Σκούρο κοστούμι και γραβάτα. Ούτε τσίπουρα, ούτε χαλαρότητες. Επιστροφή αμέσως, γιατί σήμερα το πρωί έχει επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Λ. Αλεξάνδρας ενώ θα κάνει ΚΑΙ σύσκεψη με τη διοίκηση του ΚΥ και εκπροσώπους των γιατρών. Στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας οι ουρές για δωρεάν rapid ξεκινούν από τις έξι το πρωί, να θυμίσω. Βλέπω σκληρό πρέσινγκ από Νίκο στην κυβέρνηση, την ώρα που άλλοι πίνουν τσίπουρα στα βουνά.

Η δεξιά, η αριστερά, και ο Οδυσσέας

Μια πρόγευση για την πρόταση του ΚΙΝΑΛ ως προς τα test, τις τιμές και τις ουρές, έδωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Επιμήκυνση ωραρίου και περισσότερα σημεία ΕΟΔΥ, για τις ουρές. Ανώτατη για rapid 7 και PCR 40, ευρώ. Κριτική, γιατί δεν έχουν στείλει μηχανήματα μοριακού στην επαρχία, κι έτσι όλα τα δείγματα πάνε Αθήνα, (αποτέλεσμα σε 48 ή 72 ώρες). Ο Οδυσσέας αιτιολογεί το 40 ευρώ με βάση τον ιδιωτικό τομέα σε Γαλλία (43,89 και 12,90), Ιταλία (50 και 5-7), Πορτογαλία (80-90, και 20), Ισπανία (58,68 και 4-7) και Κύπρο (25 και 5). Σε παρένθεση οι τιμές σε Pcr και rapid αντίστοιχα.

Εκτός από τους αριθμούς όμως, υπάρχει και η πολιτική

«Η Αριστερά λέει όλα δωρεάν και στέλνει τον λογαριασμό στον φορολογούμενο. Η Δεξιά στηρίζει υψηλές ανώτατες τιμές προς όφελος των μεγάλων ιατρικών ομίλων. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια διαφορετική πολιτική αντίληψη στήριξης των αδυνάμων, αποφυγή αισχροκέρδειας, και εξοικονόμηση πόρων για το ΕΣΥ» τονίζει ο στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη. Στην τοποθέτηση φαίνεται ολοκάθαρα το «κεντράρισμα» του ΚΙΝΑΛ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δόμνα στον Πειραιά

Ντεμπούτο στο πέταγμα περιστεριού έκανε και η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ πήγε και στην πυραυλάκατο Δανιόλος και ξεναγήθηκε από την Α’ Μηχανικό παρακαλώ.

Η υφυπουργός που έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με το ορφανοτροφείο που κακοποιούσαν τα παιδιά, βρέθηκε στην Αγία Τριάδα και μετά στην εξέδρα για τον αγιασμό των υδάτων, εκεί που βούτηξαν οι ΟΥΚάδες. Φήμες λένε ότι θα κατέβει στην Α’ Πειραιά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:35

Ιράν: Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ δεν σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ομάν

15:23

Σκέρτσος: Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για την έκθεση του ΟΟΣΑ

15:00

Σούπερ μάρκετ: Πώς ψωνίζει ο Έλληνας καταναλωτής σε καιρούς ακρίβειας

14:51

Ανθρώπινη σορός σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε στον Λυκαβηττό

14:49

Τσίπρας: Στις 2 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΕΛ.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη

14:42

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης - Αγνόησε τον Τραμπ για το Ιράν

14:34

ΓΓΠΠ: Red Code την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας

14:21

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον θα προσφέρει βοήθεια 1 δισ. δολαρίων στη νέα κυβέρνηση της Κολομβίας

14:17

Τουρκία: Περιορίζει την εμπορική ναυσιπλοΐα προς τη Μαύρη Θάλασσα

14:06

Ρωσία: Έπληξε φορτηγό πλοίο με όπλα για την Ουκρανία ανοιχτά της Οδησσού

13:56

Χαρδαλιάς: Δεν θα επιτρέψουμε καμμία ανεμογεννήτρια στις αναδασωτέες και πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

13:42

Ιταλία: Όλες οι πόλεις στο υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης για καύσωνα

13:35

Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου της περιφέρειας Κρασνοντάρ ύστερα από ουκρανική επίθεση με drones

13:17

Κορυφώνεται η έξοδος του Αυγούστου

13:13

Τουρνάς: Το ΠΣ αντιμετώπισε πρωτοφανείς ακραίες συνθήκες

13:01

Ισραηλινά ΜΜΕ: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ - Σύντομα μπορεί να είναι νεκρός

12:50

Marfin: Επιμένει ο δικηγόρος της 46χρονης για την ταυτοποίηση - «Η ίδια εξέταση είχε γίνει και το 2022»

12:43

Situational Awareness: Συρροή επενδυτών παρότι το hedge fund βρέθηκε στα όρια της κατάρρευσης

12:23

ΙΣΑ: Ζητά άμεση αναστολή της υποχρεωτικής καταχώρισης αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο

12:16

Η ακραία ζέστη δημιουργεί μια νέα κλιματική πραγματικότητα

12:03

BP: Μια πώληση της καθιστά Αμερικανό επενδυτή τον δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστή πετρελαίου της Γερμανίας

11:46

Με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική

11:39

Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες

11:22

Fed: Ο διχασμός για τις αυξήσεις επιτοκίων βαθαίνει

11:03

5G παντού, 6G στον ορίζοντα: Πού βρίσκεται η Ελλάδα στη μεγάλη τεχνολογική μετάβαση

10:53

Η fintech εταιρεία AI Financial που συνδέεται με τον Τραμπ πουλά τη θυγατρική της στην Prime Delta

10:43

Ζελένσκι: Ευχαρίστησε την αμερικανική Γερουσία για την υιοθέτηση ν/σ που προβλέπει την επιβολή σημαντικών κυρώσεων στη Ρωσία

10:38

Κολομβία: Ο Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας

10:31

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 10 έως 14 Αυγούστου

10:21

Health Monitoring: Η εθνική υποδομή για αξιοποίηση δεδομένων υγείας προς όφελος των πολιτών