INSIDE OUT

Inside Out: Η πράσινη απειλή για τον Γιάνη - Το πλήγμα για την Κεραμέως

30-07-2021 | 07:34
Μοιράσου το

Τα πήρε που λέτε ο αέρας τα κορονοϊάκια από τις κολασμένες Μύκονο και Πάρο και τα μετέφερε στην αθώα Τήνο, και τσουπ να στο κόκκινο το νησί. Και είναι μακριά ακόμα ο 15αυγουστος για να δικαιολογηθεί. Εντωμεταξύ στην Τήνο δεν χρειάζεται να επιβληθεί περιορισμός κυκλοφορίας. Κατά τις 00:30 τα κλείνουν από μόνοι τους και πάνε για ύπνο. Κλαμπ δεν έχει. Βίλες των οργίων δεν έχει. Μπαρ δεν λες ότι έχει. Κάτι στενάκια έχει στη Χώρα. Όμως, έχει κάτι ωραία δεκαοχτάχρονα που βγαίνουν θετικά και π.χ. γυρίζουν με το λεωφορείο στο χωριό. Πως να γυρίσουν δηλαδή; Γενικώς γυρίζουν από ‘δω κι από ‘κει. Καραντίνα; Τι ν’ τούτο; Το δυστύχημα είναι ότι «κοκκίνισαν» και μερικά από τα ταβερνάκια με το καλό φαγητό.  

Πάει για Τάμα

Όχι τίποτα’ άλλο άλλα έρχονται και σημαίνοντα πρόσωπα στο νησί της Μεγαλόχαρης τις επόμενες μέρες και αν δεν δοκιμάσουν τις τοπικές λιχουδιές, τι θα τους μείνει; Αναφέρομαι στον μεγαλοπαράγοντα του ρωσικού Σότσι, ποντιακής καταγωγής Δημήτρη Σαρακανίδη, με μεγάλη αγάπη (και δουλειές) στην Κρήτη. Θα πάει στο νησί να εκπληρώσει τάμα της μητέρας του. Στο τσακ, προλαβαίνει.

Του φεύγουν

Κοιτάζω ξανά την φωτό του Γιάνη στο κιόσκι του Προεδρικού μια εβδομάδα πριν. Με θαυμασμό. Πουκάμισο τριζάτο λευκό, κουστούμι αψεγάδιαστο, dandy look και ύφος. Πολύ ύφος για κάποιον που του γλιστράει το κόμμα μεσ’ απ’ τα χέρια. Γιατί όπως λέει το παρατηρητικό χελιδόνι που έχω στείλει στο Μέρα, δεν είναι μόνο η βουλευτής Αδάμου που την έκανε από την ΚΟ. Ετοιμάζονται κι άλλοι. Τώρα ποιος θα είναι ο επόμενος, δεν είμαι σίγουρη. Κάποιος από «Α» λογικά, μια που πολλοί βουλευτές εξελέγησαν επειδή το επώνυμό τους ξεκινάει από άλφα (Αδάμου, Αρσένης, Αμπατζίδη, Αδαμοπούλου). Αγνώμονες παιδί μου. Δεν φτάνει που χωρίς τον Γιάνη δεν θα τους ήξερε ούτε ο γείτονας, δεν αντέχουν λέει το  corporate στυλ διακυβέρνησης του κόμματος. Δεν εκτιμούν το απλό, απέριττο, προσωποπαγές στυλ του Γιάνη. Έτσι όπως χαζεύω τα σκοτεινά κύματα στα Ρήνεια,  μου’ ρχονται εικόνες από το «ξήλωμα» των ΑΝΕΛ, εκείνο τον σκληρό χειμώνα του ’18-’19. Που έφευγε ένας ένας και κατέρρευσε η ΚΟ. Και το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα «Μέρα25» και Πρόεδρός της κι αυτό το καλοκαίρι; Μήπως να κάνει κι αυτός ένα τάμα;

Πράσινο Κίνημα

Εκτός από βουλευτές όμως ο Γιάνης χάνει και στελέχη. Κι όχι μόνο χάνει, αλλά πάνε και στον «ανταγωνισμό». Το Νίκο Καραμπάση, υπεύθυνο επικοινωνίας π.χ. ελάχιστοι γνωρίζουν από το πλατύ κοινό. Τον γνωρίζουν όμως αυτοί που πρέπει. Αθόρυβα ο Καραμπάσης έκλεινε κάτι τρύπες, ναααα με το συμπάθιο, και βοηθούσε γενικώς πολύ στο Μέρα. Έφυγε κι αυτός και πήγε Πράσινο Κίνημα. Συγκρατήστε το όνομα Κώστας Καλογράνης. Είναι ο επικεφαλής, -αν κι αυτοί οι πούροι οικολόγοι προτιμούν τις συμπροεδρίες- του κινήματος. Μέχρι το ’17 είχε πιστέψει μαζί με τους αξέχαστους υπουργούς κ.κ. Τσιρώνη και Δημαρά, στον οικολογικό οίστρο του Αλέξη, αλλά μετά αυτονομήθηκε, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ίδρυσε το «Πράσινο Κίνημα». Γενικώς το «πράσινο» θα μαζέψει όλο το χαρτί -το πολιτικό εννοώ- τα επόμενα χρόνια.

Βγήκε οριακά στον ΣΕΓΑΣ

Η μόνη που δεν θα ‘χει πρόβλημα εάν δεν εισέλθει Βουλή το «Μέρα» , θα είναι η Σοφία Σακοράφα. Η οριακή νίκη με 10-11 στον ΣΕΓΑΣ, έδωσε στο παιδί του αείμνηστου Σεβαστή -η Σοφία είν’ αυτή-, ρόλο για το μέλλον.  Ούτε ο Κρίτωνας θα χαθεί. Βέβαια οι καταθέσεις του είναι κάπως μικρές. Εγώ δεν στέκομαι στην πρότασή του για να μπει «κόφτης πλούτου» στα 100.000 ευρώ να ξέρετε. Τα προσπερνώ αυτά. Αλλά , μόνο 184.009 ευρώ καταθέσεις  βρε Κρίτωνα; Τζάμπα οι Βρυξέλλες τόσα χρόνια. Μάθε μπαλίτσα απ’ τον άρχοντα του micro-real estate Papadimoulis.

Come back Λαπαβίτσα

Ο δωρικός Γιάνης, εκτός από τις οικολογικές πιέσεις ίσως να έχει και μερικά προβληματάκια από την επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό του γίγαντα Λαπαβίτσα. Αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Τον εαυτό του να φοβάται.

Το ρουσφέτι της Κεραμέως

Ενόχλησε πολύ κόσμο η Νίκη Κεραμέως με ρουσφετολογικού τύπου τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο. Με την εν λόγω διευθετεί με ελκυστικό τρόπο χρέη πανεπιστημιακών που οφείλουν χρήματα στα πανεπιστήμια, γεγονός εξαιρετικά άδικο για τους πανεπιστημιακούς που πληρώνουν κανονικά. Μετά από το τριήμερο- φωτιά του νομοσχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, για το οποίο σφάχτηκαν σε επίπεδο κορυφής οι Αρχηγοί, το ρουσφετάκι «κατεβάζει» την εικόνα της υπουργού σε άλλο επίπεδο.

Η μπριζόλα του Αλέξη

Τί σχολίασε στέλεχος της Κουμουνδούρου με αφορμή τα πόθεν έσχες χθες; Ευτυχώς που δεν μπήκε και η μπριζόλα του Τσίπρα! Αναφερόταν στην tomahawk της Θεσσαλονίκης. Από χιούμορ σκίζουν οι σύντροφοι.

Άντε γεια

Ακόμα και η Πυθία χρειάζεται διακοπές. Λίγο πριν σας αφήσω για τον μυστικιστικό προορισμό μου μετά τη Δήλο, και πριν ξαναγυρίσω στο Μαντείο, σας αποκαλύπτω το μεγαλύτερο και καλύτερα φυλαγμένο μυστικό του Μεγάρου Μαξίμου. Με αποδείξεις φυσικά. Ο Άκης Σκέρτσος χαμογελάει!

Εικόνα
Σκέρτσος

Κι αν θέλει κανείς έτσι αυθόρμητα να μου κάνει κανένα δώρο, το ρολόι της Μαρέβας θέλω.

Εικόνα
Μαρέβα

Σας φιλώ και σας αφήνω στα στιβαρά χέρια του Τειρεσία.

Η Πυθία 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.