INSIDE OUT

Inside Out: Όλοι ποντάρουν στο πράσινο και ο Πέτσας στήνει καρτέρι

04-06-2021 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η αλλαγή θα έρθει βίαια ή ειρηνικά

Ομολογώ πως δεν του το ‘χα, του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως πρώτοι μάθατε όσοι με συμβουλεύεστε καθημερινά, ο ευρωβουλευτής του Κιναλ οργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή. Η είδηση είναι πως στην εκδήλωση συμμετείχε ένας Ανδρέας Παπανδρέου (Αντρίκος για τους φίλους), γεγονός που έκανε πολλούς να υποθέσουν πως η οικογένεια βοηθά τον κρητικό ευρωβουλευτή στην εσωκομματική κούρσα. Φίλος που την παρακολούθησε χθες μου είπε ότι ο Νίκος έλαμψε με τις προτάσεις του. Οπως είπε σοκαροντας τους άλλους ομιλητές, «η αλλαγή θα ‘ρθει είτε βίαια, είτε ειρηνικά».

Πράσινα σχολεία και πράσινοι δασμοί

Σταχυολογώ ορισμένες προτάσεις: να γίνουν «πράσινα» σχολεία, με βιολογικά προϊόντα στην καντίνα, φωτοβολταϊκά στην στέγη, οι μαθητές να έρχονται με ποδήλατα και να μην σκίζουν τα βιβλία, αλλά να τα δίνουν στους επόμενους. Για το τελευταίο μάλιστα συμπλήρωσε χαμογελώντας, «όχι όπως κάναμε εμείς τις τελευταίες μέρες του σχολείου», γεγονός που κατέδειξε ότι στα 16 του, είχε μικρή σχέση με την Γκρέτα Θούνμπεργκ. Σήμερα όμως έχει πολλές ιδέες. Αυτή που με ενθουσίασε ήταν για επιβολή δασμών στις εισαγωγές από Τρίτες χώρες. Μάλιστα, όπως είπε, «σκληρών δασμών. Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι η επιβολή σκληρών δασμών στις εισαγωγές από τρίτες χώρες θα καλύπτει το έλλειμμα σε εργασιακά και κλιματικά στάνταρντ αυτών των χωρών. «Πρέπει να σπρώχνουμε αυτούς προς εμάς, για να έχουμε μια παγκόσμια ισορροπία, να τους δώσουμε με κάποιο τρόπο κίνητρα» σημείωσε, και ανέφερε ως παράδειγμα τέτοιας χώρας, που μέσω των σκληρών δασμών θα κάνει «πράσινη» στροφή στην παραγωγή, και ευρωπαϊκή στροφή στα εργασιακά, την Κίνα. Τρέχω να το πω στον Σι. Θα ενθουσιαστεί! Στο τέλος ο ευρωβουλευτής του Κιναλ πρόσθεσε «κάνουμε τον σταυρό μας που έχασε ο Τραμπ».

Αστυπάλαια αυτοί; -Τήλος εμείς

Διακρίνω έναν πράσινο ανταγωνισμό στο πολιτικό σκηνικό πάντως. Ο Μητσοτάκης κήρυξε την Αστυπάλαια πράσινο νησί, ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά κλπ κλπ. Πριν ακόμα προσγειωθεί το αεροπλανάκι του στο Ελ. Βενιζέλος το βράδυ της Τετάρτης, κατά τις 21:00, έσκασε ανακοίνωση του Συριζα για εκδήλωση «Ελλάδα+Περιβάλλον» την επόμενη μέρα (χθες) με ομιλία του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα. Από το πάνελ ξεχωρίζω την Ρένα Δούρου, την Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, Δήμαρχο Τήλου, Πέτυ Πέρκα και Σωκράτη Φάμελλο, και φυσικά το ραγδαία ανερχόμενο αστέρι και υπουργό Περιβάλλοντος , -εάν και όταν- , Πέτρο Κόκκαλη, ευρωβουλευτή. Η Κουμουνδούρου περνάει στην αντεπίθεση με Τήλο. Η Φώφη πάλι παρουσίασε το δίκτυο «Πράσινος Κόσμος» που ταιριάζει και στο περιβάλλον , και στις εσωκομματικές και εγκαινίασε ολόκληρη εβδομάδα για το περιβάλλον.

Πράσινες σοσιαλιστικές ριζοσπαστικές Γέφυρες

Μένω λίγο παραπάνω στον Αλέξη Τσίπρα, και την συνέντευξη του οποίου στην πρεμιέρα της Όλγας Τρέμη στο newsbomb, εννοείται πως την παρακολούθησα με προσοχή. Σε αυτή, επέλεξε ο Πρόεδρος του Συριζα-ΠΣ να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει για βαθύτερες επιθυμίες. Στην ερώτηση εάν θέλει να ενταχθεί στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, απάντησε ως εξής: «η αριστερά έχει τρεις εκφάνσεις, τους ριζοσπάστες, στους οποίους ανήκουμε κι εμείς, τους σοσιαλιστές και τους Πράσινους. Ο Συριζα είναι αυτή την στιγμή μεγαλύτερη δύναμη , εκλογικά στην ΕΕ, μαζί με τους σοσιαλιστές του Αντόνιο Κόστα στην Πορτογαλία. Φιλοδοξούμε να γίνουμε γέφυρα μεταξύ των τριών αυτών δυνάμεων». Αμέσως delete στην έκφραση , «πατάει σε δυο βάρκες». Σε τρεις (3) πατάει!

Τώρα, το ότι προτιμάει Φώφη και Ανδρουλάκη, ή για να το πω κομψά, δεν θέλει καν να βλέπει τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεν χρειάζεται συνέντευξη για να το μάθουμε.

Ο Πράσινος Δένδιας

Απ’ όλους όσους ασχολήθηκαν με το πράσινο αυτό το τριήμερο, νομίζω καλύτερα πέρασε ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Τις ελάχιστες ώρες που βρέθηκε στην Αθήνα, καθώς έχω την εντύπωση ότι αθόρυβα αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικά ο ΓΑΠ τρώει την σκόνη του ως ΥΠΕΞ (για να μην παρεξηγηθώ, γιατί ο Γαπ είναι φίλος μου), συμμετείχε στην εκδήλωση της Πρεσβείας της «Φιλία και αθλητική ιστορία μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας – 50 χρόνια από τον τελικό του Wembley ανάμεσα σε Άγιαξ και Παναθηναϊκό». Φωτογραφήθηκε με την Πρέσβη Stella Ronner-Grubacic, τον δημοσιογράφο Μ. Σακελλαρόπουλο και τον παλαίμαχο Αριστείδη Καμάρα. Ψηφίζω πράσινο Δένδια δαγκωτό!

Ο κατάλληλος άνθρωπος

Μένοντας στο πράσινο, με την ευρεία έννοια, κι επειδή έρχεται σαββατοκύριακο, νομίζω κύριε Διευθυντά ότι η στήλη σηκώνει και μια δεύτερη φωτό. Ο Σκρέκας δεν προλαβαίνει, οπότε ανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας να λύσει το θέμα με τα αγριογούρουνα που σουλατσάρουν ελεύθερα τρομοκρατώντας μικρά παιδιά και Φιλιππινέζες στην Εκάλη. Εδώ, εξηγεί στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο που θα στήσουν το καρτέρι. Πέτσας: ΚΑΙ των δημοσιονομικών ΚΑΙ του αγριογούρουνου άμα χρειαστεί.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:54

ΠΟΜΙΔΑ: Τροπολογία-λύση για ανελκυστήρες

11:49

Επιταχύνοντας την παραγωγή μπαταριών: Η Sunlight Group φιλοξενεί το έργο BATTwin

11:43

Τραμπ: Η εκεχειρία με το Ιράν «τελείωσε» - «Είναι άρρωστοι οι άνθρωποι»

11:31

Καλαφάτης: «Το Διάστημα δεν αφορά κρατικοδίαιτες έρευνες στην χώρα μας - Είναι ελκυστική και βιώσιμη επένδυση»

11:24

Τραμπ: «Διακόψτε κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία»

11:21

Άη Στράτης: Το πρότυπο ενεργειακό νησί με ΑΠΕ έως 98% - Καθοριστικός ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ ως Διαχειριστή

10:59

Πώς «σώθηκε» το Κορωνέικο ελαιόλαδο από τον αποκλεισμό στις διεθνείς αγορές

10:48

Χρηματιστήριο: «Κοκκίνισε» το ταμπλό λόγω Μέσης Ανατολής - Σε δοκιμασία οι 2.500 μονάδες

10:42

Ευρωαγορές: Πιέσεις στους δείκτες υπό τη σκιά της έντασης ΗΠΑ-Ιράν και εν αναμονή των πρακτικών Fed

10:38

Ρούτε: «Υπάρχει πλήρης δέσμευση» των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

10:22

Τραμπ: «Θα μπορούσα να αποσύρω όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη»

10:04

Φρεντέρικσεν απαντά σε Τραμπ: «Η Γροιλανδία δεν πωλείται - Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του ΝΑΤΟ»

09:52

Μητσοτάκης για F-35: Να λαμβάνονται υπόψη οι ευαισθησίες όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ

09:45

Κοντογεώργης για καλάθι ΔΕΘ: «Πολλοί θα δουν τον εαυτό τους στα μέτρα που θα ανακοινωθούν αρχές Σεπτεμβρίου»

09:41

Έρχονται νέες επενδύσεις στο ελληνικό οικοσύστημα του διαστήματος

09:39

Τουλάχιστον 21 νεκροί από κατολίσθηση στη βορειοδυτική Κίνα

09:36

Ρύθμιση για ρήτρα απολιγνιτοποίησης κατέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή

09:30

Η Eurobank και η Inbank ξεκινούν συνεργασία embedded finance στην Ελλάδα

09:27

Πετρέλαιο: Νέο ράλι 3,5% μετά την αναζωπύρωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν

09:23

Η Άνδρος ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά, που προτείνονται στους Γάλλους ταξιδιώτες​​​​​​​​​​​​​​​

09:05

Mykonos Chocolate: Η ιδέα έξι Μυκονιατών έγινε sold out μέσα σε λίγες ημέρες

08:53

Τι δικαιούμαι ως ενοικιαστής εάν ο ιδιοκτήτης δεν επισκευάζει βλάβες

08:44

Ζουν μεγαλεία οι κοτομπουκιές - Γιατί όλοι τις λατρεύουν

08:35

Προσωρινό «φρένο» στις αγορές από Temu και Shein βάζει ο δασμός των 3 ευρώ

08:31

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Στους 3.685 οι νεκροί - Η κυβέρνηση θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας

08:19

Γιατί ο Σκέρτσος «παίζει» Πορτοκάλογλου - Ποιος θα παίξει τάβλι με τον Πολάκη - Η γκαρσονιέρα της Καρυστιανού

08:15

LNG: Η Ευρώπη επιστρέφει ως η αγορά - κλειδί του παγκόσμιου εμπορίου φυσικού αερίου

08:11

ΕΕΕΠ: Νέα παρέμβαση για την ταυτοποίηση παικτών - Στο μικροσκόπιο οι διαδικασίες KYC στο online gaming

08:06

Η μεταρρύθμιση για το νερό περνά στην τελική ευθεία - ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αναλαμβάνουν 70 παρόχους ύδρευσης

07:58

ΒΟΑΚ - AKTOR: «Κορδέλες» στο τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος αλλά και… χρονική παράταση