INSIDE OUT

Το credit Κυριάκου στον Σαμαρά και ο ντεφορμέ Αλέξης

21-05-2021 | 07:54
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Μια ωραία ατμόσφαιρα...

Τι υπέροχη ατμόσφαιρα χθες! Καπνός παντού, θολούρα, καταχνιά, είμαι ενθουσιασμένη. Μου τελείωσαν και τα φύλλα, αλλά ευτυχώς μπαίνουμε στην εποχή του χρόνου, που οι άνθρωποι φροντίζουν ν’ ανάβουν άκυρες φωτιές στα χωράφια τους όταν έχει αέρα. Το κάνουν πολλοί, το κάνουν παντού. Συνήθως μετά πάνε για τσίπουρα στο καφενείο κι αφήνουν τους πυροσβέστες να σβήσουν την φωτιά. Αλλά οι τελευταίοι δεν τα καταφέρνουν πάντα. Έχω πέσει σε νιρβάνα απ’ τον καπνό, τα βλέπω όλα καθαρά. Οι άνθρωποι που καίνε τα κλαδιά στα χωράφια δεν θέλουν να τους αναφέρουν επίσημα στην πυροσβεστική, γιατί έχουν πρόστιμα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, γιατί μετά συναντιούνται όλοι στα ίδια μέρη για τσίπουρα και δεν λέει να είναι μουτρωμένοι. Έτσι, ευτυχώς για μένα, όλα συνεχίζονται κανονικά. Φωτιές στα χωράφια, τσίπουρα, ομερτά, εκλογές, ψηφαλάκια και σχεδόν όλοι είναι ευχαριστημένοι. Σχεδόν, είπα. Λυπάμαι τα κακόμοιρα τα ζωάκια του δάσους και τα δέντρα.

Ευαισθησίες Συριζαίων

Έτσι που είμαι σε παραλήρημα απ’ την κάπνα, διαβάζω κάτι δακρύβρεχτες αναρτήσεις ευαίσθητων συριζαίων για το Θέατρο «Εμπρός» σαν του Πάνου Σκουρολιάκου και αναρωτιέμαι. Μα δεν μιλιούνται μεταξύ τους εκεί μέσα; Το συγκεκριμένο θέατρο παραχωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ) το 2016. Θυμίζω ότι το 2016 κυβέρνηση ήταν Συριζα-Ανελ. Θυμίζω ότι η ΕΤΑΔ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και αποτελεί 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) μετά και τη θέσπιση του Ν.4389/2016. Η ΕΤΑΔ λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Κύριος σκοπός της ΕΤΑΔ είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται ή περιέρχονται στο χαρτοφυλάκιό της. Η αξιοποίηση αυτή σχετίζεται τόσο με τη μεγιστοποίηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας, όσο και με τη διαφύλαξη των φυσικών και πολιτισμικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της. Άρα ο Συριζα έβαλε το «Εμπρός» στην Εταδ. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο οδυρμός σύντροφοι. Αν διαφωνούσε ο Σκουρολιάκος ας το έλεγε στον Ευκλείδη και τον Αλέξη το 2016. Στην ανάγκη ας παραιτούνταν από την βουλευτική έδρα. Δεν τα μπορώ αυτά, με βγάζουν απ’ τα πέπλα μου να ξέρετε.

Θυμήθηκε τον Αντώνη

Να μιλήσουμε για έναν μικρό οδυρμό εντός των ‘γαλάζιων’ να το κατανοήσω. Η εξουσία αγαπητοί μου είναι το πιο δυνατό φύλλο απ ‘όλα. Τους βλέπω που έρχονται και με ρωτούν με αγωνία: πότε θα κάνει ανασχηματισμό; Ο χρησμός μου είναι: όταν φυτρώσουν πάλι τα φύλλα στην καμένη γη. Αλλά επειδή είστε ανεπίδεκτοι, σας το κάνω λιανά. Όταν τελειώσει η περίοδος της φωτιάς, του ανέμου και της ξηρασίας και αρχίσουν οι φθινοπωρινές βροχούλες. Ο Πρωθυπουργός πάντως προσπαθεί από τώρα. Οι κεραίες μου έπιασαν στον αέρα που έρχεται από την γη της Μακεδονίας, που βρίσκεται κάτω από τη Βόρεια Μακεδονία, την αποθεωτική αναφορά του στον Προέδρο Αντώνη Σαμαρά για τα 14 αεροδρόμια της Fraport. «Σήμερα, κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη αξιοποίησης ιδιωτικών πόρων για έργα που έχουν δημόσια λειτουργία, όπως τα αεροδρόμια. Δεν φτάσαμε εύκολα, πάντως, μέχρι εδώ. Αξίζει να θυμηθούμε την άδικη κριτική που μας ασκήθηκε, όταν αναδείξαμε τα αεροδρόμια ως προγεφυρώματα του ελληνικού τουρισμού. Τις αντιστάσεις που υψώθηκαν στην επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να συνεργαστούν Δημόσιο και ιδιώτες για να έρθουν ξένες επενδύσεις στη χώρα» είπε, κάνοντας έναν καλαματιανό να χαμογελάσει.

Εμβολιαστικό κέντρο η Βουλή...

Αυτός που έχει χάσει το χαμόγελο και γενικώς την φόρμα του είναι ο Πρόεδρος Αλέξης. Αναφέρομαι στα της Βουλής, ότι θα φέρνει τους 86 βουλευτές του συνέχεια στο κτήριο κι ας υπάρχει κίνδυνος ακόμα γιατί είναι κλειστός χώρος. Ευτυχώς θα τους φέρει από Δευτέρα (γιατί υπάρχει και σαββατοκύριακο μπροστά) κι έτσι δίνει χρόνο στον Πρόεδρο Τασούλα να με ρωτήσει τι πρέπει να κάνει. θα τον δω σήμερα που γιορτάζει. Μάλιστα ο αρχηγός της ριζοσπαστικής προοδευτικής Αριστεράς , αν δεν κάνω λάθος, πρότεινε να γίνει ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Βουλή για να εμβολιαστούν όλοι οι βουλευτές (για συνεργάτες κλπ δεν ανέφερε), κατ’ εξαίρεση άμεσα. Να, αυτά ακούει και η κοινωνία και λατρεύει όλο και περισσότερο τους πολιτικούς.

Του φευγάτου η μάνα...

Μένοντας στην Βουλή έχω να πω ότι το μαρτύριο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με την συνεπιμέλεια τελείωσε χθες. Οι κ.κ. Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους την θέση τους ως γαλάζιες αντάρτισσες. Η Πρόεδρος Φώφη πάλι, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει κανα - δυο, προτίμησε να απόσχει. Σοφή κίνηση καθώς του φευγάτου η μάνα... τα ξέρετε γενικώς.

Η μέρα κλείνει με μια φωτό. Του επιχειρηματία και fashion icon του Κορυδαλλού όταν ήταν στις δόξες του Λάκη Γαβαλά: μελετήστε την κίνηση, τα χρώματα, το μήνυμα και τα ξαναλέμε την Δευτέρα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:07

Καλά νέα από την απασχόληση στη Γερμανία - Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η αύξηση των εργαζομένων

11:04

Αυγενάκης: Η πρόταση δυσπιστίας είναι πράξη εθνικά ανεύθυνη

10:57

Βρετανία: Σε ύφεση η οικονομία και στο δ' τρίμηνο του 2023

10:51

Τα μυστικά της μακροζωίας - Γιατί ο πληθυσμός της Σιγκαπούρης φτάνει τα 100

10:40

Ζαχαράκη: Η πρόταση δυσπιστίας υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς

10:39

Οριακές μεταβολές στο Χρηματιστήριο - Χαμηλότερα ξανά οι τράπεζες

10:37

Η Ουκρανία κατέρριψε 26 ρωσικά drones στη διάρκεια της νύχτας

10:25

Ολοκληρώνεται σήμερα η 3ήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας

10:17

Κίνα: Ετήσια αύξηση 73,5% κατέγραψε ο αριθμός των τουριστών το 2023 στη Σαγκάη

10:12

ΔΕΗ: Ξεκινά κάλυψη η Euroxx με τιμή-στόχο τα 19,7 ευρώ ανά μετοχή

10:12

Τα Ella Resorts ξεχώρισαν στα «Greek Hotel of the Year Awards» με 8 βραβεία

10:10

ΔΥΠΑ: 100 επιχειρήσεις με πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό»

10:06

«Λουκέτο» μετά από 30 χρόνια στη χαρτοποιία Sonoco

09:59

Stellantis: Ξεπερνούν τις 3.000 οι απολύσεις εργαζόμενων στην Ιταλία στις δομές του ομίλου

09:54

Μαρινάκης: Ο Ν. Παππάς παραδέχθηκε προσυνεννόηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας

09:47

Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση για τις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο

09:41

Παπαθανάσης: Η αντιπολίτευση καταφεύγει σε άθλια προπαγάνδα διχασμού και παραπλάνησης

09:34

Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών - Στους 4 οι αγνοούμενοι

09:30

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία και την εξάγουν στη Βουλή

09:21

Ποιο είναι το νέο τουριστικό/real estate project των Καλλιτσάντση – Σαραντόπουλου στην Ερμιονίδα

09:10

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ -Εάν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

08:48

Για τις ΗΠΑ, η ώρα της αλήθειας για το Ισραήλ και τη Ράφα

08:45

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει ένα έργο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις

08:31

Νέο διπλωματικό επεισόδιο Κολομβίας-Αργεντινής

08:16

Παπουτσάνης: Θετικές προοπτικές για το 2024 αλλά... τα μέτρα Σκρέκα πήγαν πίσω τα σχέδια για το Αρκάδι

08:10

Αυξάνονται οι εταιρείες που συνδέουν τις αμοιβές των στελεχών τους με το ESG

08:04

Η ανακύκλωση δεν... προλαβαίνει τα ηλεκτρονικά απόβλητα - Τι κάνει η ΕΕ

07:59

Σε περιβαλλοντική διαβούλευση το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων ύψους 116 εκατ. των ElvalHalcor, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Goldair

07:55

Συστήματα πυρανίχνευσης με AI αποκτά η Ελλάδα

07:53

Το ράλι του κακάο ξεπερνά μέχρι και το Bitcoin - Aπό «χρυσάφι» σοκολάτα και πασχαλινά αυγά