INSIDE OUT

Το credit Κυριάκου στον Σαμαρά και ο ντεφορμέ Αλέξης

21-05-2021 | 07:54
Μοιράσου το

Μια ωραία ατμόσφαιρα...

Τι υπέροχη ατμόσφαιρα χθες! Καπνός παντού, θολούρα, καταχνιά, είμαι ενθουσιασμένη. Μου τελείωσαν και τα φύλλα, αλλά ευτυχώς μπαίνουμε στην εποχή του χρόνου, που οι άνθρωποι φροντίζουν ν’ ανάβουν άκυρες φωτιές στα χωράφια τους όταν έχει αέρα. Το κάνουν πολλοί, το κάνουν παντού. Συνήθως μετά πάνε για τσίπουρα στο καφενείο κι αφήνουν τους πυροσβέστες να σβήσουν την φωτιά. Αλλά οι τελευταίοι δεν τα καταφέρνουν πάντα. Έχω πέσει σε νιρβάνα απ’ τον καπνό, τα βλέπω όλα καθαρά. Οι άνθρωποι που καίνε τα κλαδιά στα χωράφια δεν θέλουν να τους αναφέρουν επίσημα στην πυροσβεστική, γιατί έχουν πρόστιμα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, γιατί μετά συναντιούνται όλοι στα ίδια μέρη για τσίπουρα και δεν λέει να είναι μουτρωμένοι. Έτσι, ευτυχώς για μένα, όλα συνεχίζονται κανονικά. Φωτιές στα χωράφια, τσίπουρα, ομερτά, εκλογές, ψηφαλάκια και σχεδόν όλοι είναι ευχαριστημένοι. Σχεδόν, είπα. Λυπάμαι τα κακόμοιρα τα ζωάκια του δάσους και τα δέντρα. 

Ευαισθησίες Συριζαίων

Έτσι που είμαι σε παραλήρημα απ’ την κάπνα, διαβάζω κάτι δακρύβρεχτες αναρτήσεις ευαίσθητων συριζαίων για το Θέατρο «Εμπρός» σαν του Πάνου Σκουρολιάκου και αναρωτιέμαι. Μα δεν μιλιούνται μεταξύ τους εκεί μέσα; Το συγκεκριμένο θέατρο παραχωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ) το 2016. Θυμίζω ότι το 2016 κυβέρνηση ήταν Συριζα-Ανελ. Θυμίζω ότι η ΕΤΑΔ είναι  η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και αποτελεί 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) μετά και τη θέσπιση του Ν.4389/2016. Η ΕΤΑΔ λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Κύριος σκοπός της ΕΤΑΔ είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται ή περιέρχονται στο χαρτοφυλάκιό της. Η αξιοποίηση αυτή σχετίζεται τόσο με τη μεγιστοποίηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας, όσο και με τη διαφύλαξη των φυσικών και πολιτισμικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της. Άρα ο Συριζα έβαλε το «Εμπρός» στην Εταδ. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο οδυρμός σύντροφοι. Αν διαφωνούσε ο Σκουρολιάκος ας το έλεγε στον Ευκλείδη και τον Αλέξη το 2016. Στην ανάγκη ας παραιτούνταν από την βουλευτική έδρα. Δεν τα μπορώ αυτά, με βγάζουν απ’ τα πέπλα μου να ξέρετε. 

Θυμήθηκε τον Αντώνη

Να μιλήσουμε για έναν μικρό οδυρμό εντός των ‘γαλάζιων’ να το κατανοήσω. Η εξουσία αγαπητοί μου είναι το πιο δυνατό φύλλο απ ‘όλα. Τους βλέπω που έρχονται και με ρωτούν με αγωνία: πότε θα κάνει ανασχηματισμό; Ο χρησμός μου είναι: όταν φυτρώσουν πάλι τα φύλλα στην καμένη γη. Αλλά επειδή είστε ανεπίδεκτοι, σας το κάνω λιανά. Όταν τελειώσει η περίοδος της φωτιάς, του ανέμου και της ξηρασίας και αρχίσουν οι φθινοπωρινές βροχούλες. Ο Πρωθυπουργός πάντως προσπαθεί από τώρα. Οι κεραίες μου έπιασαν στον αέρα που έρχεται από την γη της Μακεδονίας, που βρίσκεται κάτω από τη Βόρεια Μακεδονία, την αποθεωτική αναφορά του στον Προέδρο Αντώνη Σαμαρά για τα 14 αεροδρόμια της Fraport. «Σήμερα, κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη αξιοποίησης ιδιωτικών πόρων για έργα που έχουν δημόσια λειτουργία, όπως τα αεροδρόμια. Δεν φτάσαμε εύκολα, πάντως, μέχρι εδώ. Αξίζει να θυμηθούμε την άδικη κριτική που μας ασκήθηκε, όταν αναδείξαμε τα αεροδρόμια ως προγεφυρώματα του ελληνικού τουρισμού. Τις αντιστάσεις που υψώθηκαν στην επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να συνεργαστούν Δημόσιο και ιδιώτες για να έρθουν ξένες επενδύσεις στη χώρα» είπε, κάνοντας έναν καλαματιανό να χαμογελάσει.

Εμβολιαστικό κέντρο η Βουλή...

Αυτός που έχει χάσει το χαμόγελο και γενικώς την φόρμα του είναι ο Πρόεδρος Αλέξης. Αναφέρομαι στα της Βουλής, ότι θα φέρνει τους 86 βουλευτές του συνέχεια στο κτήριο κι ας υπάρχει κίνδυνος ακόμα γιατί είναι κλειστός χώρος. Ευτυχώς θα τους φέρει από Δευτέρα (γιατί υπάρχει και σαββατοκύριακο μπροστά) κι έτσι δίνει χρόνο στον Πρόεδρο Τασούλα να με ρωτήσει τι πρέπει να κάνει. θα τον δω σήμερα που γιορτάζει. Μάλιστα ο αρχηγός της ριζοσπαστικής προοδευτικής Αριστεράς , αν δεν κάνω λάθος, πρότεινε να γίνει ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Βουλή για να εμβολιαστούν όλοι οι βουλευτές (για συνεργάτες κλπ δεν ανέφερε), κατ’ εξαίρεση άμεσα. Να, αυτά ακούει και η κοινωνία και λατρεύει όλο και περισσότερο τους πολιτικούς. 

Του φευγάτου η μάνα...

Μένοντας στην Βουλή έχω να πω ότι το μαρτύριο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με την συνεπιμέλεια τελείωσε χθες. Οι κ.κ. Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους την θέση τους ως γαλάζιες αντάρτισσες. Η Πρόεδρος Φώφη πάλι, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει κανα - δυο, προτίμησε να απόσχει. Σοφή κίνηση καθώς του φευγάτου η μάνα... τα ξέρετε γενικώς. 

Η μέρα κλείνει με μια φωτό. Του επιχειρηματία και fashion icon του Κορυδαλλού όταν ήταν στις δόξες του Λάκη Γαβαλά: μελετήστε την κίνηση, τα χρώματα, το μήνυμα και τα ξαναλέμε την Δευτέρα. 

Εικόνα

Σας φιλώ

Η Πυθία 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.