INSIDE OUT

Το credit Κυριάκου στον Σαμαρά και ο ντεφορμέ Αλέξης

21-05-2021 | 07:54
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Μια ωραία ατμόσφαιρα...

Τι υπέροχη ατμόσφαιρα χθες! Καπνός παντού, θολούρα, καταχνιά, είμαι ενθουσιασμένη. Μου τελείωσαν και τα φύλλα, αλλά ευτυχώς μπαίνουμε στην εποχή του χρόνου, που οι άνθρωποι φροντίζουν ν’ ανάβουν άκυρες φωτιές στα χωράφια τους όταν έχει αέρα. Το κάνουν πολλοί, το κάνουν παντού. Συνήθως μετά πάνε για τσίπουρα στο καφενείο κι αφήνουν τους πυροσβέστες να σβήσουν την φωτιά. Αλλά οι τελευταίοι δεν τα καταφέρνουν πάντα. Έχω πέσει σε νιρβάνα απ’ τον καπνό, τα βλέπω όλα καθαρά. Οι άνθρωποι που καίνε τα κλαδιά στα χωράφια δεν θέλουν να τους αναφέρουν επίσημα στην πυροσβεστική, γιατί έχουν πρόστιμα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, γιατί μετά συναντιούνται όλοι στα ίδια μέρη για τσίπουρα και δεν λέει να είναι μουτρωμένοι. Έτσι, ευτυχώς για μένα, όλα συνεχίζονται κανονικά. Φωτιές στα χωράφια, τσίπουρα, ομερτά, εκλογές, ψηφαλάκια και σχεδόν όλοι είναι ευχαριστημένοι. Σχεδόν, είπα. Λυπάμαι τα κακόμοιρα τα ζωάκια του δάσους και τα δέντρα.

Ευαισθησίες Συριζαίων

Έτσι που είμαι σε παραλήρημα απ’ την κάπνα, διαβάζω κάτι δακρύβρεχτες αναρτήσεις ευαίσθητων συριζαίων για το Θέατρο «Εμπρός» σαν του Πάνου Σκουρολιάκου και αναρωτιέμαι. Μα δεν μιλιούνται μεταξύ τους εκεί μέσα; Το συγκεκριμένο θέατρο παραχωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ) το 2016. Θυμίζω ότι το 2016 κυβέρνηση ήταν Συριζα-Ανελ. Θυμίζω ότι η ΕΤΑΔ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και αποτελεί 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) μετά και τη θέσπιση του Ν.4389/2016. Η ΕΤΑΔ λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Κύριος σκοπός της ΕΤΑΔ είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται ή περιέρχονται στο χαρτοφυλάκιό της. Η αξιοποίηση αυτή σχετίζεται τόσο με τη μεγιστοποίηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας, όσο και με τη διαφύλαξη των φυσικών και πολιτισμικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της. Άρα ο Συριζα έβαλε το «Εμπρός» στην Εταδ. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο οδυρμός σύντροφοι. Αν διαφωνούσε ο Σκουρολιάκος ας το έλεγε στον Ευκλείδη και τον Αλέξη το 2016. Στην ανάγκη ας παραιτούνταν από την βουλευτική έδρα. Δεν τα μπορώ αυτά, με βγάζουν απ’ τα πέπλα μου να ξέρετε.

Θυμήθηκε τον Αντώνη

Να μιλήσουμε για έναν μικρό οδυρμό εντός των ‘γαλάζιων’ να το κατανοήσω. Η εξουσία αγαπητοί μου είναι το πιο δυνατό φύλλο απ ‘όλα. Τους βλέπω που έρχονται και με ρωτούν με αγωνία: πότε θα κάνει ανασχηματισμό; Ο χρησμός μου είναι: όταν φυτρώσουν πάλι τα φύλλα στην καμένη γη. Αλλά επειδή είστε ανεπίδεκτοι, σας το κάνω λιανά. Όταν τελειώσει η περίοδος της φωτιάς, του ανέμου και της ξηρασίας και αρχίσουν οι φθινοπωρινές βροχούλες. Ο Πρωθυπουργός πάντως προσπαθεί από τώρα. Οι κεραίες μου έπιασαν στον αέρα που έρχεται από την γη της Μακεδονίας, που βρίσκεται κάτω από τη Βόρεια Μακεδονία, την αποθεωτική αναφορά του στον Προέδρο Αντώνη Σαμαρά για τα 14 αεροδρόμια της Fraport. «Σήμερα, κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη αξιοποίησης ιδιωτικών πόρων για έργα που έχουν δημόσια λειτουργία, όπως τα αεροδρόμια. Δεν φτάσαμε εύκολα, πάντως, μέχρι εδώ. Αξίζει να θυμηθούμε την άδικη κριτική που μας ασκήθηκε, όταν αναδείξαμε τα αεροδρόμια ως προγεφυρώματα του ελληνικού τουρισμού. Τις αντιστάσεις που υψώθηκαν στην επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να συνεργαστούν Δημόσιο και ιδιώτες για να έρθουν ξένες επενδύσεις στη χώρα» είπε, κάνοντας έναν καλαματιανό να χαμογελάσει.

Εμβολιαστικό κέντρο η Βουλή...

Αυτός που έχει χάσει το χαμόγελο και γενικώς την φόρμα του είναι ο Πρόεδρος Αλέξης. Αναφέρομαι στα της Βουλής, ότι θα φέρνει τους 86 βουλευτές του συνέχεια στο κτήριο κι ας υπάρχει κίνδυνος ακόμα γιατί είναι κλειστός χώρος. Ευτυχώς θα τους φέρει από Δευτέρα (γιατί υπάρχει και σαββατοκύριακο μπροστά) κι έτσι δίνει χρόνο στον Πρόεδρο Τασούλα να με ρωτήσει τι πρέπει να κάνει. θα τον δω σήμερα που γιορτάζει. Μάλιστα ο αρχηγός της ριζοσπαστικής προοδευτικής Αριστεράς , αν δεν κάνω λάθος, πρότεινε να γίνει ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Βουλή για να εμβολιαστούν όλοι οι βουλευτές (για συνεργάτες κλπ δεν ανέφερε), κατ’ εξαίρεση άμεσα. Να, αυτά ακούει και η κοινωνία και λατρεύει όλο και περισσότερο τους πολιτικούς.

Του φευγάτου η μάνα...

Μένοντας στην Βουλή έχω να πω ότι το μαρτύριο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με την συνεπιμέλεια τελείωσε χθες. Οι κ.κ. Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους την θέση τους ως γαλάζιες αντάρτισσες. Η Πρόεδρος Φώφη πάλι, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει κανα - δυο, προτίμησε να απόσχει. Σοφή κίνηση καθώς του φευγάτου η μάνα... τα ξέρετε γενικώς.

Η μέρα κλείνει με μια φωτό. Του επιχειρηματία και fashion icon του Κορυδαλλού όταν ήταν στις δόξες του Λάκη Γαβαλά: μελετήστε την κίνηση, τα χρώματα, το μήνυμα και τα ξαναλέμε την Δευτέρα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:00

Οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Α

20:00

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς τέλη διέλευσης

19:54

Μακρόν: Ζητάμε να ανοίξουν εκ νέου, άμεσα και άνευ όρων τα Στενά του Ορμούζ

19:53

Reuters: Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τις αποστολές όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω πολέμου

19:42

Επιφυλακτικές οι ναυτιλιακές εταιρείες για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

19:33

Γκουτέρες: «Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ»

19:28

«Άλμα» ελέω... Ορμούζ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

19:10

Προβληματίζουν τον ΠΟΥ οι ιοί της γρίπης των πτηνών

19:00

Το Rebrain Greece φέρνει κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου

18:58

Η πρώτη γυναίκα με πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις singles

18:52

Τζιτζικώστας: Η ΕΕ διαθέτει επαρκή καύσιμα για αεροσκάφη για το επόμενο διάστημα

18:38

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Εσθονίας στην Ελλάδα, από 19 έως 22 Απριλίου

18:38

Παπουτσάνης: Στα 0,047 ευρώ/μετοχή το μέρισμα του 2025, από 27/4 οι πληρωμές

18:30

Οι πιλότοι της Lufthansa θα απέχουν βραχυπρόθεσμα από απεργιακές κινητοποιήσεις

18:29

Λάιεν: Επείγουσα προτεραιότητα η πλήρης και μόνιμη ελευθερία της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

18:22

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από τον Γ. Παναγόπουλο - «Δεν θα μεταπηδήσω στην πολιτική σκηνή»

18:21

Νετανιάχου: Το Ισραήλ «δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη δουλειά» εναντίον της Χεζμπολάχ

18:16

Frontex: Μείωση 40% στις παράτυπες διελεύσεις στα σύνορα της ΕΕ από τις αρχές του 2026

18:11

Λίβανος: Τουλάχιστον 2.294 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις - Πάνω από 7.500 τραυματίες

18:06

Τραμπ: «Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στο Ισραήλ να βομβαρδίζει τον Λίβανο, το Ιράν δεν θα ξανακλείσει το Ορμούζ»

18:05

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε υψηλό δύο μηνών ο Γενικός Δείκτης – 10ήμερο άλμα 24% στις τράπεζες

17:49

Εβροφάρμα: Αυξημένα 24% τα EBITDA το 2025 - Στα 49,443 εκατ. ευρώ ο τζίρος

17:48

Aπό Δευτέρα η ΕΧΑΕ γίνεται Euronext Athens - Δεν αλλάζει ο κωδικός ΟΑΣΗΣ

17:31

Ελλάκτωρ: Στα 152,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025

17:18

ΣτΕ: Παγώνει προσωρινά ο διαγωνισμός για ανάπλαση της Μαρίνας Αρετσούς στην Καλαμαριά

17:14

Γερμανία: Ο πόλεμος στο Ιράν φρενάρει την ανάπτυξη

17:03

ΕΦΕΤ: Ανίχνευση παθογόνου μικροοργανισμού σε φέτα

16:44

TREK Development: Διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ/μετοχή - Στις 22/4 η αποκοπή

16:40

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι ο Πούτιν δεν ενημερώνεται για τα προβλήματα της χώρας

16:39

Ράλι στην Wall Street: Ολοταχώς για νέα ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq