BACKSTORY

Μια IPO με ενδιαφέρον - Ακάθεκτες για εξαγορές οι τράπεζες - Jumbo μπέρδεμα

08-05-2025 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μια IPO με ενδιαφέρον - Ακάθεκτες για εξαγορές οι τράπεζες - Jumbo μπέρδεμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μία IPO με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο η διαδικασία book building της Qualco, με την οριστική τιμή προσφοράς να ανακοινώνεται στις 9 Μαΐου και την έναρξη διαπραγμάτευσης να έχει οριστεί για τις 15 Μαΐου. Υπάρχει ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών που έχουν δεσμευτεί να συμμετέχουν στα 5,46 ευρώ ανά μετοχή, το υψηλότερο σημείο της έκδοσης. Πρόκειται για τους Latsco Hellenic Holdings, Antenna Group BV και Green Hydepark.

Μαζεύτηκαν 70 εκατ. ευρώ

Όσο για την πρώτη ημέρα μαθαίνουμε ότι καμία 70αριά εκατομμύρια ευρώ είχαν μαζευτεί και σε αυτά περιλαμβάνονται και τα χρήματα των cornerstone investors. Από τους ιδιώτες έχουν μαζευτεί κάτι λιγότερο από 20 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που ζητούνται από την αγορά είναι συνολικά 98 εκατ. ευρώ δηλαδή 57 εκατομμύρια για την εταιρεία και 41 για τους μετόχους που πωλούν μετοχές. Οι cornerstone investors θα επενδύσουν περί τα 47 εκατ. ευρώ δηλαδή από την υπόλοιπη αγορά ζητούνται περί τα 51 εκατ. ευρώ. Οι θεσμικοί ως αναμένεται θα εγγραφούν την τελευταία ημέρα.

Ακάθεκτες οι ελληνικές τράπεζες

Ακάθεκτες θα προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες τα σχέδιά τους για τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις χωρίς να επηρεάζονται από τους αμερικανικούς δασμούς, αφού η Ελλάδα δεν ανήκει στις 10 κορυφαίες εξαγωγικές χώρες της Ευρώπης προς τις ΗΠΑ. Έτσι, παρά το γεγονός πως οι αμερικανικοί δασμοί προκαλούν αναταράξεις στις αγορές, επισημαίνει σε έκθεσή της η Standard and Poor's, τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα δεν καταλαβαίνουν.

Τράπεζες, όπως η Πειραιώς και η Alpha Βank έχουν πολλαπλές εξαγορές σε εξέλιξη και έχουν δείξει την επιθυμία τους να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους σε αυτό το πεδίο καθώς διαθέτουν πλεονάζοντα κεφάλαια και θέλουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.

Αποτελεσμάτων συνέχεια

Σήμερα συνεχίζεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, ενώ την Παρασκευή ο κύκλος των συστημικών τραπεζών ολοκληρώνεται με την Alpha Bank. Oι προσπάθειες και εδώ θα επικεντρωθούν ώστε να καταστεί σαφές πως με χαμηλότερα έσοδα από τόκους οι τράπεζες θα καταφέρουν να παράξουν τόσα κέρδη ώστε να δώσουν τα μερίσματα που υποσχέθηκαν.

Jumbo μπέρδεμα

Εγώ ξαναμπερδεύτηκα χθες με την ανακοίνωση της Jumbo που ενώ είχε πει αρχικά ότι θα δώσει πρόβλεψη στο τετράμηνο για τη χρήση τώρα το πήγε στο εξάμηνο. Αναρωτιέμαι πάντως πως γίνεται να μην δίνει πρόβλεψη μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους. Γιατί μη μου πείτε ότι δεν έχει business plan; Τώρα η δικαιολογία για την αβεβαιότητα έχει αρχίσει να παλιώνει και να μην είναι πειστική. Γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν ποτέ βεβαιότητες, ούτε στη ζωή ούτε και στην οικονομική δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:04

Politico: Νέο ελληνικό «όχι» στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

21:52

Την 1η Ιουνίου 2027 η δίκη του Νικολάς Μαδούρο στη Νέα Υόρκη

21:45

«Ναι» από ΕΕ στο deal 110 δισ. δολαρίων Paramount - Warner Bros: Οι όροι

21:32

Axios: Ο επικεφαλής της Μοσάντ είχε διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον για τον πόλεμο στο Ιράν

21:20

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία δεν πληροί τους όρους για επανένταξη στα F-35

21:06

Τεχεράνη: Εάν δεν μπορεί το Ιράν να πουλήσει πετρέλαιο στην περιοχή, τότε κανείς δεν θα πουλήσει

20:57

Υψηλά 2 εβδομάδων για τον χρυσό με νέα κέρδη

20:48

Πετρέλαιο: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Ρούμπιο ότι το Ιράν δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για συμφωνία

20:39

Το Βερολίνο δηλώνει άγνοια για τη μυστική συνάντηση Γερμανών και Ρώσων αξιωματούχων στο Μπακού

20:26

Πυροσβεστική: 50 πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:12

Κικίλιας σε αξιωματικούς Λιμενικού: «Εξαιρετικά υψηλής σημασίας η υπηρεσία σας στην πατρίδα»

19:59

Σε υψηλό 2 εβδομάδων οι ευρωαγορές πριν την ΕΚΤ - «Έλαμψε» η Randstad

19:55

Ο Ζελένσκι συζήτησε για τους Patriot με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

19:41

Ιταλία: 1000 πυρκαγιές μαίνονται στη Σικελία, εκκενώθηκε κλινική

19:34

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οι πρώτες άδειες MiCA για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

19:30

Ο Τραμπ ανοίγει ξανά το μέτωπο των δασμών: Νέος γύρος εμπορικής αβεβαιότητας

19:29

«Παράθυρο» για 5.000 επιπλέον απολύσεις στην Porsche

19:18

Ο Μητσοτάκης στην τελετή παράδοσης του Ε65 την Πέμπτη

19:12

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: 28 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 40°C και 138 σταθμοί πάνω από 37°C

19:09

Πτώχευσε και επίσημα η Ellinair

19:05

Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών της ElvalHalcor

18:52

Παπαθανάσης: Νέα δάνεια 330 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

18:34

EasyJet: Η ΕΕ επανεξετάζει τους κανόνες ιδιοκτησίας αεροπορικών εταιρειών - Απώλειες τετραετίας για τη μετοχή

18:25

Ουγγαρία: Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελέας επί πρωθυπουργίας Όρμπαν

18:11

Βουλή: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η κύρωση σύμβασης παραχώρησης Αεροδρομίου Καλαμάτας

18:03

Χρηματιστήριο: Κράτησε τις 2.500 μονάδες με «πλάτες» από blue chips

17:56

Νέα τουρκική NAVTEX για αγωγό προς τα Κατεχόμενα - Έρευνες από Oruc Reis

17:56

Κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική - Οδηγίες προστασίας των πολιτών

17:49

OpenAI: Mega επένδυση άνω των 30 δισ. δολ. για γιγαντιαίο data center στις ΗΠΑ

17:47

Wildberries: Η Ουκρανία χτύπησε ξανά με drones τις αποθήκες της «ρωσικής Amazon»