BACKSTORY

Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

04-11-2024 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

Τι αναμένουν οι αγορές

Πρόκειται για μια διαβολοεβδομάδα που όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις αμερικανικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους που θα καθορίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την πορεία των αγορών σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα και αναλόγως αυτού θα κλείσουν και τα βιβλία τους στο τέλος του έτους. Πολύ περισσότερο όμως βάσει αυτού θα ανοίξουν τα βιβλία τους για την επόμενη χρονιά.

Ενα μείγμα... διαφορετικό!

Μια σημαντική αλλαγή παρατηρήσαμε σε ό, τι αφορά την πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως αυτή έχει αρχίσει να διατυπώνεται στις ανακοινώσεις τους.

Οι τράπεζες γνωρίζουν πως πρέπει να αντισταθμίσουν τα έσοδα από τόκους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μονολιθικά, δηλαδή χρηματοδοτώντας τις ίδιες μονάδες για την ανάπτυξη πλάνων. Οφείλουν να διασπείρουν τον κίνδυνο όσο και εάν στις μεγάλες επιχειρήσεις τα δάνεια που χορηγούν είναι διασφαλισμένα.

Έτσι λοιπόν προχωρούν με στόχο να δώσουν δάνεια και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό το τελευταίο δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί πρέπει να επιλέξουν σε ποιες και με ποιες προϋποθέσεις.

Κάτι μου μέλει πως για να μπορέσουν να δοθούν δάνεια προς αυτές θα πρέπει το Δημόσιο να ενισχύσει τα εργαλεία του ώστε τα δάνεια των τραπεζών να είναι όσο γίνεται πιο διασφαλισμένα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά να ξέρετε πως εντυπωσιακά θα είναι και εκείνα των άλλων τραπεζών τουλάχιστον των περισσότερων.

Όλοι πάντως αναμένουν τη μεγάλη έκπληξη που εκτιμάται πως θα έρθει από την πλευρά της Eurobank, η οποία θα ενοποιήσει ισολογισμό με την Ελληνική Τράπεζα. Έχει μια αξία να δούμε τι θα βγάλει αυτή η ενοποίηση.

Κληρώνει για την Attica Bank

Τελευταία ημέρα είναι σήμερα για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Σήμερα όμως είναι τελευταία ημέρα και για την περίοδο προσφορά των τίτλων κτήσης μετοχών.

Στις 12 του μήνα αναμένεται η έγκριση από το Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών. Ενώ στις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Αναστολή

Δύο πλειστηριασμοί, που είχαν στο στόχαστρο τον άλλοτε κραταιό Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ανεστάλησαν.

Ο πρώτος είχε προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου 2024 και αφορούσε το ακίνητο-μουσείο στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι. Επισπεύδουσα ήταν n Cepal.Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί και άλλες φορές στην πλατφόρμα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η διαδικασία ανεστάλη.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορούσε κατοικία στο Νέο Φάληρο Η διαδικασία που ανεστάλη ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου 2025.

Μια χορηγία με σημασία

Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η χορηγία στην οποία προχώρησε η Metlen Energy & Metals, αναλαμβάνοντας το συνολικό κόστος και την υλοποίηση της ανακαίνισης του κτιρίου του 7ου Λόχου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Το έργο αυτό αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των μελλοντικών ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:42

Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

14:37

Exxon: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τριμήνου παρά το Ιράν

14:29

Κοντογεώργης: Μια σημαντική εξέλιξη για την ορεινή Ελλάδα που αξίζει να γνωρίζουμε

14:06

Πρωτομαγιά με συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη - Εκατοντάδες προσαγωγές, αποκλεισμός της πλατείαςΤαξίμ

13:56

Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιράν: Η Τεχεράνη δεν αποχώρησε ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων

13:40

Πετρέλαιο: Οδεύει προς δεύτερη νικηφόρα εβδομάδα με φόντο τον αποκλεισμό των Στενών

13:21

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για την Πρωτομαγιά - Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

13:18

Νέα ισχυρή άνοδος του γεν - Προειδοποιήσεις για παρέμβαση της Ιαπωνίας στις αγορές

12:57

Τσίπρας: Πρωτομαγιά σημαίνει αντίσταση, αγώνας, ελπίδα

12:49

Καμερούν: 14 νεκροί σε «μάχη» ανάμεσα στον στρατό και αυτονομιστές στο αγγλόφωνο τμήμα της χώρας

12:34

Πρωθυπουργός Λιβάνου: Θα εργαστούμε για να ανακτήσουμε κάθε σπιθαμή της κατεχόμενης γης μας

12:27

Γάλλος ΥΠΕΞ: Το αμερικανικό σχέδιo για τα Στενά δεν είναι ανταγωνιστικό στη γαλλοβρετανική πρωτοβουλία

12:06

«Πόλεμος» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας: Οι πιο ανθεκτικές και οι πιο ευάλωτες μετοχές στο γεωπολιτικό σοκ

11:47

Μήνυμα Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους

11:41

Ουκρανία: Στο υψηλότερο επίπεδο τον Απρίλιο τα ρωσικά πλήγματα με drones

11:35

Παπασταύρου: Οι τιμές ρεύματος τον Μάιο παρέμειναν σταθερές - Δεν είμαστε σε επίπεδο επιδότησης

11:28

Σκέρτσος: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας μία από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

11:15

Oxfam: Το εισοδηματικό χάσμα μεγεθύνεται, οι απολαβές των CEO απογειώθηκαν

11:06

Νάγκελ (ΕΚΤ): Υπέρ της αύξησης επιτοκίων τον Ιούνιο, εκτός εάν οι προοπτικές βελτιωθούν αισθητά

10:53

Πρωτομαγιά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας - Πού διακόπηκε η κυκλοφορία

10:38

Νότιο Σουδάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μειώνει το πλαφόν των κυανοκράνων

10:30

Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα

10:17

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως 8 Μαίου

10:10

Στενά του Ορμούζ: 913 πλοία παγιδευμένα στον Κόλπο - Πτώση 18% στην κίνηση

09:55

SMS blaster και smishing: Πώς να προστατευτείτε από τις νέες online απάτες

09:39

Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη, και ανησυχητική

09:34

Εκσυγχρονίζονται οι αστικές συγκοινωνίες - Ανανεώνεται πλήρως ο στόλος

09:29

«Θρίλερ για τους ναυτικούς σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω

09:16

Μπλε Κέδρος: Επενδύσεις 93 εκατ. ευρώ, νέα Coco Mat και σχέδια για το Σπόρτιγκ

09:12

Ξεκινά από σήμερα η αντιπυρική περίοδος - Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας