BACKSTORY

Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

04-11-2024 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

Τι αναμένουν οι αγορές

Πρόκειται για μια διαβολοεβδομάδα που όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις αμερικανικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους που θα καθορίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την πορεία των αγορών σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα και αναλόγως αυτού θα κλείσουν και τα βιβλία τους στο τέλος του έτους. Πολύ περισσότερο όμως βάσει αυτού θα ανοίξουν τα βιβλία τους για την επόμενη χρονιά.

Ενα μείγμα... διαφορετικό!

Μια σημαντική αλλαγή παρατηρήσαμε σε ό, τι αφορά την πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως αυτή έχει αρχίσει να διατυπώνεται στις ανακοινώσεις τους.

Οι τράπεζες γνωρίζουν πως πρέπει να αντισταθμίσουν τα έσοδα από τόκους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μονολιθικά, δηλαδή χρηματοδοτώντας τις ίδιες μονάδες για την ανάπτυξη πλάνων. Οφείλουν να διασπείρουν τον κίνδυνο όσο και εάν στις μεγάλες επιχειρήσεις τα δάνεια που χορηγούν είναι διασφαλισμένα.

Έτσι λοιπόν προχωρούν με στόχο να δώσουν δάνεια και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό το τελευταίο δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί πρέπει να επιλέξουν σε ποιες και με ποιες προϋποθέσεις.

Κάτι μου μέλει πως για να μπορέσουν να δοθούν δάνεια προς αυτές θα πρέπει το Δημόσιο να ενισχύσει τα εργαλεία του ώστε τα δάνεια των τραπεζών να είναι όσο γίνεται πιο διασφαλισμένα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά να ξέρετε πως εντυπωσιακά θα είναι και εκείνα των άλλων τραπεζών τουλάχιστον των περισσότερων.

Όλοι πάντως αναμένουν τη μεγάλη έκπληξη που εκτιμάται πως θα έρθει από την πλευρά της Eurobank, η οποία θα ενοποιήσει ισολογισμό με την Ελληνική Τράπεζα. Έχει μια αξία να δούμε τι θα βγάλει αυτή η ενοποίηση.

Κληρώνει για την Attica Bank

Τελευταία ημέρα είναι σήμερα για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Σήμερα όμως είναι τελευταία ημέρα και για την περίοδο προσφορά των τίτλων κτήσης μετοχών.

Στις 12 του μήνα αναμένεται η έγκριση από το Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών. Ενώ στις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Αναστολή

Δύο πλειστηριασμοί, που είχαν στο στόχαστρο τον άλλοτε κραταιό Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ανεστάλησαν.

Ο πρώτος είχε προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου 2024 και αφορούσε το ακίνητο-μουσείο στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι. Επισπεύδουσα ήταν n Cepal.Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί και άλλες φορές στην πλατφόρμα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η διαδικασία ανεστάλη.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορούσε κατοικία στο Νέο Φάληρο Η διαδικασία που ανεστάλη ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου 2025.

Μια χορηγία με σημασία

Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η χορηγία στην οποία προχώρησε η Metlen Energy & Metals, αναλαμβάνοντας το συνολικό κόστος και την υλοποίηση της ανακαίνισης του κτιρίου του 7ου Λόχου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Το έργο αυτό αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των μελλοντικών ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

02:19

Κατρακυλάει κάτω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο

01:43

Εκεχειρία δύο εβδομάδων με το Ιράν ανακοίνωσε ο Τραμπ - Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ

23:57

Η Ρωσία επιβεβαιώνει τον θάνατο 16 Καμερουνέζων που πολεμούσαν στην Ουκρανία

23:45

Πακιστάν - Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 188 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας

23:32

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του Τραμπ μετά τις ακραίες δηλώσεις του

23:20

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Η πρόταση του Πακιστάν αναπτέρωσε το ηθικό

23:10

Η Ρωσία ανέβαλε ως το 2036 την εκτόξευση τριών αποστολών προς τη Σελήνη

22:55

Το έργο GREGY στο 7ο Συνέδριο «Power & Gas Forum» του Energypress

22:44

Τραμπ: «Είμαστε σε εντατικές συνομιλίες με το Ιράν» - Θετικά εξετάζει η Τεχεράνη την πρόταση του Πακιστάν

22:34

Μπαχρέιν: Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του την Τετάρτη

22:23

Πετρέλαιο: Άνοδος για WTI, πτώση για Brent λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ

22:09

Το Κουβέιτ καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους τη νύχτα «για προληπτικούς λόγους»

21:56

Η Apple σχεδιάζει foldable iPhone που θα κοστίζει πάνω από 2.000 δολάρια

21:42

Ιράκ: Απελευθερώνεται η Αμερικανίδα δημοσιογράφος που είχε απαχθεί από την Καταέμπ Χεζμπολάχ

21:26

Ισραήλ: Σειρήνες συναγερμού για νέα πυραυλική επίθεση από το Ιράν

21:15

Ο Μπιλ Γκέιτς κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο για τις σχέσεις του με τον Έπστιν

21:00

Η Πορτογαλία ανοίγει τη βάση Λάζες σε αμερικανικά αεροσκάφη υπό έναν όρο

20:49

ΟΗΕ: Οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποδομών είναι έγκλημα πολέμου

20:37

Τραμπ Τζούνιορ: «Η ελπίδα βρίσκεται στην ανατολική Ευρώπη»

20:22

Ο ρόλος της Κίνας στο Ιράν - Η γεωπολιτική «σκακιέρα» του πετρελαίου

20:08

Κυρανάκης: «Η Ελλάδα δημιουργεί κουλτούρα οδικής ασφάλειας - Η νέα στρατηγική φέρνει αποτελέσματα»

19:58

Ουγγαρία: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ «πλέκει το εγκώμιο» του Όρμπαν πριν τις εκλογές

19:52

Foodlink: Στα 97,38 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2025 με αύξηση 2,04%

19:49

AS Company: Αύξηση 56% για τα EBITDA το 2025 - Πρόταση για μέρισμα 0,19 ευρώ/μετοχή

19:45

ΝΔ: Την άρση της ασυλίας του ζητά ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου

19:25

Νέες απειλές Τραμπ στην Τεχεράνη: Προειδοποιεί για επίθεση που δεν έχουν ξαναδεί - «Στις 8 θα συμβεί»

19:23

ΣΑ ΟΗΕ: Βέτο Κίνας - Ρωσίας σε σχέδιο για προστασία της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ

19:12

Ρωσία: Διακόπηκε η λειτουργία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου μετά από ουκρανικές επιθέσεις

19:11

Το τελεσίγραφο για το Ιράν «αναστάτωσε» τις ευρωαγορές

19:06

ΑΑΔΕ: Πληρωμή 202 εκατ. ευρώ για 294.000 αγροτεμάχια κατόπιν ελέγχων