BACKSTORY

Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

04-11-2024 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

Τι αναμένουν οι αγορές

Πρόκειται για μια διαβολοεβδομάδα που όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις αμερικανικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους που θα καθορίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την πορεία των αγορών σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα και αναλόγως αυτού θα κλείσουν και τα βιβλία τους στο τέλος του έτους. Πολύ περισσότερο όμως βάσει αυτού θα ανοίξουν τα βιβλία τους για την επόμενη χρονιά.

Ενα μείγμα... διαφορετικό!

Μια σημαντική αλλαγή παρατηρήσαμε σε ό, τι αφορά την πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως αυτή έχει αρχίσει να διατυπώνεται στις ανακοινώσεις τους.

Οι τράπεζες γνωρίζουν πως πρέπει να αντισταθμίσουν τα έσοδα από τόκους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μονολιθικά, δηλαδή χρηματοδοτώντας τις ίδιες μονάδες για την ανάπτυξη πλάνων. Οφείλουν να διασπείρουν τον κίνδυνο όσο και εάν στις μεγάλες επιχειρήσεις τα δάνεια που χορηγούν είναι διασφαλισμένα.

Έτσι λοιπόν προχωρούν με στόχο να δώσουν δάνεια και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό το τελευταίο δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί πρέπει να επιλέξουν σε ποιες και με ποιες προϋποθέσεις.

Κάτι μου μέλει πως για να μπορέσουν να δοθούν δάνεια προς αυτές θα πρέπει το Δημόσιο να ενισχύσει τα εργαλεία του ώστε τα δάνεια των τραπεζών να είναι όσο γίνεται πιο διασφαλισμένα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά να ξέρετε πως εντυπωσιακά θα είναι και εκείνα των άλλων τραπεζών τουλάχιστον των περισσότερων.

Όλοι πάντως αναμένουν τη μεγάλη έκπληξη που εκτιμάται πως θα έρθει από την πλευρά της Eurobank, η οποία θα ενοποιήσει ισολογισμό με την Ελληνική Τράπεζα. Έχει μια αξία να δούμε τι θα βγάλει αυτή η ενοποίηση.

Κληρώνει για την Attica Bank

Τελευταία ημέρα είναι σήμερα για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Σήμερα όμως είναι τελευταία ημέρα και για την περίοδο προσφορά των τίτλων κτήσης μετοχών.

Στις 12 του μήνα αναμένεται η έγκριση από το Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών. Ενώ στις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Αναστολή

Δύο πλειστηριασμοί, που είχαν στο στόχαστρο τον άλλοτε κραταιό Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ανεστάλησαν.

Ο πρώτος είχε προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου 2024 και αφορούσε το ακίνητο-μουσείο στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι. Επισπεύδουσα ήταν n Cepal.Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί και άλλες φορές στην πλατφόρμα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η διαδικασία ανεστάλη.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορούσε κατοικία στο Νέο Φάληρο Η διαδικασία που ανεστάλη ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου 2025.

Μια χορηγία με σημασία

Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η χορηγία στην οποία προχώρησε η Metlen Energy & Metals, αναλαμβάνοντας το συνολικό κόστος και την υλοποίηση της ανακαίνισης του κτιρίου του 7ου Λόχου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Το έργο αυτό αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των μελλοντικών ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:50

Το Υπουργείο Οικονομικών θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της ΔΕΗ - «Η ενίσχυση της αποτελεί στρατηγική επιλογή»

18:44

Μανουσάκης: Στα μέσα Ιουνίου ξεκινάει η ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ

18:36

ΔΕΗ: Mega άντληση κεφαλαίων μέσω ΑΜΚ - Θα συμμετάσχει το ΥΠΕΘΟΟ

18:23

Αγαπηδάκη: Πάνω από 6 εκατ. πολίτες έχουν κάνει προληπτικά εξετάσεις με το «Προλαμβάνω»

18:08

Τζιτζικώστας: Τα αεροπορικά καύσιμα επαρκούν μέχρι τις αρχές Ιουνίου

18:01

Μικτά σινιάλα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας – «Γύρισε» στο τέλος ο Γενικός Δείκτης

17:54

Ψάλτης (Alpha Bank): Ευρωπαϊκές αντιφάσεις πίσω από τους «εθνικούς πρωταθλητές»

17:47

ΔΝΤ για ΑΑΔΕ: Πρότυπο εκσυγχρονισμού και ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής διοίκησης

17:45

Γιατί δεν χάνουν όλοι βάρος το ίδιο εύκολα

17:36

Γαλλοβρετανικό σχέδιο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ

17:28

Κυβερνητικές πηγές σε Ανδρουλάκη: Θεμέλιο του κράτους δικαίου η ύπαρξη του τεκμηρίου αθωότητας

17:19

Η HelleniQ Energy υπογράφει την αναβάθμιση στις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ

17:10

Aegean: Επανέναρξη πτήσεων για Μέση Ανατολή

17:03

Wall Street: Υποχώρηση από τα ρεκόρ με φόντο την εκεχειρία - Πτώση 3,5% για την Τesla

16:55

Γεωργόπουλος (Πειραιώς): Βασικός ρόλος του ηγέτη να εμπνέει ανθρώπους και να οδηγεί ομάδες

16:48

Μητσοτάκης σε Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης: Νέα δυναμική στα Δυτικά Βαλκάνια

16:42

Μυλωνάς (Εθνική): «Θύμα της επιτυχίας της» η Ελλάδα στις ΑΠΕ

16:36

Τσίπρας: «Αν ζούσαμε σε κανονική ευρωπαϊκή δημοκρατία, θα έπρεπε να προκηρυχτούν εκλογές»

16:35

Κικίλιας: Μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας για συγκράτηση των τιμών των εισιτηρίων

16:29

Θεοδωρικάκος: Οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν οι ίδιοι να αρθεί η ασυλία τους - Είναι και αισθάνονται αθώοι

16:24

ΗΠΑ: Στην «μαύρη λίστα» τουρκική εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας - Η σύνδεσή της με το Ιράν

16:23

Συνάντηση Παπασταύρου με Ευρωπαία Επίτροπο Μεσογείου - Τι συζήτησαν

16:19

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΑΜΚΕ – Ετήσιος Διάπλους 2026: Υγεία, Πολιτισμός & Έργα Υποδομής στο επίκεντρο

16:19

Κυρανάκης: 23 νέα τρένα στην Ελλάδα το 2027 - 5 επιπλέον δικλείδες ασφαλείας το καλοκαίρι

16:13

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

16:10

Δήμας: Προτεραιότητα σε υποδομές, έρευνα και καινοτομία για την ενίσχυση της παραγωγικότητας

16:02

Για πρώτη φορά στη Χαλκιδική, ένα δυναμικό σταυροδρόμι αθλητισμού και ευεξίας.

16:01

Τραμπ: «Καταστρέψτε κάθε ιρανικό σκάφος που τοποθετεί νάρκες στα Στενά - Οι ΗΠΑ τα ελέγχουν πλήρως»

15:59

Πιερρακάκης: Ενισχύσεις 800 εκατ. ευρώ στην κρίση - Η ελληνική οικονομία είναι πια ανθεκτική

15:57

ΕΕ: Επικυρώθηκε το δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία