BACKSTORY

Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

04-11-2024 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

Τι αναμένουν οι αγορές

Πρόκειται για μια διαβολοεβδομάδα που όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις αμερικανικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους που θα καθορίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την πορεία των αγορών σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα και αναλόγως αυτού θα κλείσουν και τα βιβλία τους στο τέλος του έτους. Πολύ περισσότερο όμως βάσει αυτού θα ανοίξουν τα βιβλία τους για την επόμενη χρονιά.

Ενα μείγμα... διαφορετικό!

Μια σημαντική αλλαγή παρατηρήσαμε σε ό, τι αφορά την πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως αυτή έχει αρχίσει να διατυπώνεται στις ανακοινώσεις τους.

Οι τράπεζες γνωρίζουν πως πρέπει να αντισταθμίσουν τα έσοδα από τόκους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μονολιθικά, δηλαδή χρηματοδοτώντας τις ίδιες μονάδες για την ανάπτυξη πλάνων. Οφείλουν να διασπείρουν τον κίνδυνο όσο και εάν στις μεγάλες επιχειρήσεις τα δάνεια που χορηγούν είναι διασφαλισμένα.

Έτσι λοιπόν προχωρούν με στόχο να δώσουν δάνεια και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό το τελευταίο δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί πρέπει να επιλέξουν σε ποιες και με ποιες προϋποθέσεις.

Κάτι μου μέλει πως για να μπορέσουν να δοθούν δάνεια προς αυτές θα πρέπει το Δημόσιο να ενισχύσει τα εργαλεία του ώστε τα δάνεια των τραπεζών να είναι όσο γίνεται πιο διασφαλισμένα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά να ξέρετε πως εντυπωσιακά θα είναι και εκείνα των άλλων τραπεζών τουλάχιστον των περισσότερων.

Όλοι πάντως αναμένουν τη μεγάλη έκπληξη που εκτιμάται πως θα έρθει από την πλευρά της Eurobank, η οποία θα ενοποιήσει ισολογισμό με την Ελληνική Τράπεζα. Έχει μια αξία να δούμε τι θα βγάλει αυτή η ενοποίηση.

Κληρώνει για την Attica Bank

Τελευταία ημέρα είναι σήμερα για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Σήμερα όμως είναι τελευταία ημέρα και για την περίοδο προσφορά των τίτλων κτήσης μετοχών.

Στις 12 του μήνα αναμένεται η έγκριση από το Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών. Ενώ στις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Αναστολή

Δύο πλειστηριασμοί, που είχαν στο στόχαστρο τον άλλοτε κραταιό Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ανεστάλησαν.

Ο πρώτος είχε προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου 2024 και αφορούσε το ακίνητο-μουσείο στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι. Επισπεύδουσα ήταν n Cepal.Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί και άλλες φορές στην πλατφόρμα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η διαδικασία ανεστάλη.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορούσε κατοικία στο Νέο Φάληρο Η διαδικασία που ανεστάλη ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου 2025.

Μια χορηγία με σημασία

Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η χορηγία στην οποία προχώρησε η Metlen Energy & Metals, αναλαμβάνοντας το συνολικό κόστος και την υλοποίηση της ανακαίνισης του κτιρίου του 7ου Λόχου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Το έργο αυτό αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των μελλοντικών ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:21

Ευρωαγορές: Κέρδη με φόντο πληθωρισμό και οικονομικά μεγέθη πριν την ΕΚΤ

19:17

Δένδιας από Ουάσινγκτον: Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία

19:06

Αστική κινητικότητα: Τι πρέπει να γίνει για να κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους

18:59

ΝΔ: Προσυνεδριακός διάλογος στα Ιωάννινα παρουσία Μητσοτάκη

18:54

Τσίπρας για Χίο: «Μία είναι η καθολική απαίτηση: Καμιά συγκάλυψη»

18:43

Jumbo: Καθαρή έκτακτη χρηματική διανομή 0,4750 ευρώ ανά μετοχή

18:36

Εθνική Τράπεζα: Στις 27 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα 2025

18:33

Η Washington Post ξεκινά μεγάλο κύμα απολύσεων

18:22

Κατεβαίνουν με τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες

18:18

Μητσοτάκης από Κέντρο Καινοτομίας Ηπείρου: Με την τεχνολογία κάνουμε το μάθημα πιο διαδραστικό

18:13

Τι απαντά το Υπερταμείο στους ισχυρισμούς της Δημάρχου Καλαμαριάς για την αξιοποίηση της Μαρίνας

18:06

«Έπιασε» και τις 2.400 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ

17:55

Λαβρόφ για Ζελένσκι: Βάζει την πολιτική του καριέρα πάνω από μία ειρηνευτική συμφωνία

17:35

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ την Πέμπτη

17:30

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κυρανάκης

17:26

Στο Ομάν και όχι στην Τουρκία οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

17:19

Ευρωκοινοβούλιο: Επιστρέφει στο προσκήνιο το trade deal με ΗΠΑ

17:18

ΑΑΔΕ: Έναρξη της ψηφιακής εφαρμογής για απαλλαγή ΑμεΑ από τα τέλη κυκλοφορίας

17:13

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει κατά 700 άτομα τον αριθμό των πρακτόρων της ICE στη Μινεσότα

17:07

Τραμπ: «Εξαιρετική» συνομιλία με τον Σι Τζινπίνγκ για εμπόριο, ασφάλεια και Ταϊβάν

17:00

Οι γιατροί προτείνουν άφθονα λαχανικά αλλά οι τιμές στα ράφια απλησίαστες!

16:58

Κομισιόν: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για το περιστατικό στη Χίο

16:57

ΕΕ: Ένα βήμα πιο κοντά στη χορήγηση δανείου 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

16:48

Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street με τα φώτα στην Alphabet

16:47

Berenberg: Η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια στο 3% έως τις αρχές του 2028

16:46

ΗΡΩΝ: Νέο «πορτοκαλί» τιμολόγιο ρεύματος για επιχειρήσεις

16:21

Νέο ρεκόρ για τον Έλον Μασκ - Η περιουσία του ξεπέρασε τα 800 δισ. δολάρια

16:15

ΕΔΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Χίο

16:10

Δώδεκα Ισραηλινοί κατηγορούνται σε υπόθεση λαθρεμπορίου προϊόντων προς την Χαμάς στη Γάζα

16:02

Deloitte: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΑΣ στη στρατηγική συνεργασία της με την CSG