BACKSTORY

Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

04-11-2024 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τι αναμένουν οι αγορές

Πρόκειται για μια διαβολοεβδομάδα που όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις αμερικανικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους που θα καθορίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την πορεία των αγορών σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα και αναλόγως αυτού θα κλείσουν και τα βιβλία τους στο τέλος του έτους. Πολύ περισσότερο όμως βάσει αυτού θα ανοίξουν τα βιβλία τους για την επόμενη χρονιά.

Ενα μείγμα... διαφορετικό!

Μια σημαντική αλλαγή παρατηρήσαμε σε ό, τι αφορά την πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως αυτή έχει αρχίσει να διατυπώνεται στις ανακοινώσεις τους.

Οι τράπεζες γνωρίζουν πως πρέπει να αντισταθμίσουν τα έσοδα από τόκους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μονολιθικά, δηλαδή χρηματοδοτώντας τις ίδιες μονάδες για την ανάπτυξη πλάνων. Οφείλουν να διασπείρουν τον κίνδυνο όσο και εάν στις μεγάλες επιχειρήσεις τα δάνεια που χορηγούν είναι διασφαλισμένα.

Έτσι λοιπόν προχωρούν με στόχο να δώσουν δάνεια και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό το τελευταίο δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί πρέπει να επιλέξουν σε ποιες και με ποιες προϋποθέσεις.

Κάτι μου μέλει πως για να μπορέσουν να δοθούν δάνεια προς αυτές θα πρέπει το Δημόσιο να ενισχύσει τα εργαλεία του ώστε τα δάνεια των τραπεζών να είναι όσο γίνεται πιο διασφαλισμένα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά να ξέρετε πως εντυπωσιακά θα είναι και εκείνα των άλλων τραπεζών τουλάχιστον των περισσότερων.

Όλοι πάντως αναμένουν τη μεγάλη έκπληξη που εκτιμάται πως θα έρθει από την πλευρά της Eurobank, η οποία θα ενοποιήσει ισολογισμό με την Ελληνική Τράπεζα. Έχει μια αξία να δούμε τι θα βγάλει αυτή η ενοποίηση.

Κληρώνει για την Attica Bank

Τελευταία ημέρα είναι σήμερα για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Σήμερα όμως είναι τελευταία ημέρα και για την περίοδο προσφορά των τίτλων κτήσης μετοχών.

Στις 12 του μήνα αναμένεται η έγκριση από το Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών. Ενώ στις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Αναστολή

Δύο πλειστηριασμοί, που είχαν στο στόχαστρο τον άλλοτε κραταιό Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ανεστάλησαν.

Ο πρώτος είχε προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου 2024 και αφορούσε το ακίνητο-μουσείο στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι. Επισπεύδουσα ήταν n Cepal.Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί και άλλες φορές στην πλατφόρμα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η διαδικασία ανεστάλη.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορούσε κατοικία στο Νέο Φάληρο Η διαδικασία που ανεστάλη ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου 2025.

Μια χορηγία με σημασία

Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η χορηγία στην οποία προχώρησε η Metlen Energy & Metals, αναλαμβάνοντας το συνολικό κόστος και την υλοποίηση της ανακαίνισης του κτιρίου του 7ου Λόχου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Το έργο αυτό αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των μελλοντικών ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:38

Η Metlen υλοποιεί νέα φωτοβολταϊκά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με την Elgin

12:32

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 16,5% του Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές το Α' τρίμηνο του 2026

12:25

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,4% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το α' τρίμηνο του 2026

12:23

Αύξηση των δεικτών τιμών εισροών και εκροών στη γεωργία - κτηνοτροφία τον Απρίλιο

12:12

EE: Το πλήγμα στο μοναστήρι της Λαύρας συνιστά έγκλημα πολέμου

12:06

Βρετανία: Απαγόρευση social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών - «Nα τους δώσουμε πίσω την παιδική τους ηλικία»

12:00

Νάγκελ (ΕΚΤ) πληθωρισμό: Και να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ, δεν θα υπάρξει άμεση ανακούφιση

11:55

Ρωσία: «Μαζικό πλήγμα» κατά στόχων της στρατιωτικής βιομηχανίας στο Κίεβο

11:50

Ο Λίβανος δεν έχει ενημερωθεί για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

11:42

SpaceX: Ράλι 6% μετά την ιστορική IPO - Έσοδα άνω του 1 τρισ. έως το 2030 αναμένει ο Μασκ

11:41

Οι σταθμοί του μετρό που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα: Τι αλλάζει στα δρομολόγια

11:34

Εθνική Τράπεζα: Στρατηγική συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

11:33

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Οι υψηλές τιμές ενέργειας εξαπλώνονται στην οικονομία της Ευρωζώνης

11:27

Παπασταύρου: Σήμερα η συνάντηση με τη Chevron στο ΥΠΕΝ για την επισημοποίηση της εισόδου της στο Block 10

11:19

Μιχαηλίδου για το «Ανακαινίζω»: Προκαταβολή έως 60%, επιπλέον η κάλυψη για μελέτες και άδειες

11:18

Κυρανάκης: «Δωρεάν πολιτική δεν υπάρχει - Χωρίς αυτοδυναμία της ΝΔ η χώρα δεν θα κυβερνηθεί»

11:14

Ανακοινώθηκαν νέοι Γενικοί Γραμματείς σε τρία υπουργεία

11:10

Στην Ευρώπη απελευθερώνονται 360.000 - 540.000 τόνοι μικροπλαστικών κάθε χρόνο

11:07

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

11:00

Ζελένσκι: «Έγκλημα κατά του χριστιανισμού το πλήγμα στο μοναστήρι της Λαύρας»

10:52

Χρηματιστήριο: «Βλέπει» 2.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Άλμα άνω του 3% στις τράπεζες

10:49

Ευρωαγορές: H συμφωνία στέλνει τον Stoxx 600 σε νέο ιστορικό υψηλό

10:45

Επιχειρηματική αποστολή ΕΒΕΑ στην Τσεχία

10:43

Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους μπορούν να διευρύνουν τις ανισότητες στην υγεία

10:39

ΓΑΙΑΟΣΕ: Κατατέθηκαν οι φάκελοι πολεοδομικής ωρίμανσης για 4 εμβληματικά ακίνητα

10:37

Μπεν Γκβιρ: Το Ισραήλ δεν δεσμεύεται από τους όρους της συμφωνίας Τραμπ

10:36

Οι ηγέτες της G7 συναντώνται στη Γαλλία μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

10:32

Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μενίδι

10:29

Κάλας για συμφωνία: Ο πιθανός ρόλος της Ευρώπης και οι κυρώσεις κατά του Ιράν

10:29

ΔΑΑ: Βγαίνει στις αγορές με 7ετές ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ