BACKSTORY

Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

04-11-2024 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αναμένουν οι αγορές - Ενα μείγμα... διαφορετικό! - Μια χορηγία με σημασία

Τι αναμένουν οι αγορές

Πρόκειται για μια διαβολοεβδομάδα που όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις αμερικανικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους που θα καθορίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την πορεία των αγορών σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα και αναλόγως αυτού θα κλείσουν και τα βιβλία τους στο τέλος του έτους. Πολύ περισσότερο όμως βάσει αυτού θα ανοίξουν τα βιβλία τους για την επόμενη χρονιά.

Ενα μείγμα... διαφορετικό!

Μια σημαντική αλλαγή παρατηρήσαμε σε ό, τι αφορά την πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως αυτή έχει αρχίσει να διατυπώνεται στις ανακοινώσεις τους.

Οι τράπεζες γνωρίζουν πως πρέπει να αντισταθμίσουν τα έσοδα από τόκους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μονολιθικά, δηλαδή χρηματοδοτώντας τις ίδιες μονάδες για την ανάπτυξη πλάνων. Οφείλουν να διασπείρουν τον κίνδυνο όσο και εάν στις μεγάλες επιχειρήσεις τα δάνεια που χορηγούν είναι διασφαλισμένα.

Έτσι λοιπόν προχωρούν με στόχο να δώσουν δάνεια και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό το τελευταίο δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί πρέπει να επιλέξουν σε ποιες και με ποιες προϋποθέσεις.

Κάτι μου μέλει πως για να μπορέσουν να δοθούν δάνεια προς αυτές θα πρέπει το Δημόσιο να ενισχύσει τα εργαλεία του ώστε τα δάνεια των τραπεζών να είναι όσο γίνεται πιο διασφαλισμένα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά να ξέρετε πως εντυπωσιακά θα είναι και εκείνα των άλλων τραπεζών τουλάχιστον των περισσότερων.

Όλοι πάντως αναμένουν τη μεγάλη έκπληξη που εκτιμάται πως θα έρθει από την πλευρά της Eurobank, η οποία θα ενοποιήσει ισολογισμό με την Ελληνική Τράπεζα. Έχει μια αξία να δούμε τι θα βγάλει αυτή η ενοποίηση.

Κληρώνει για την Attica Bank

Τελευταία ημέρα είναι σήμερα για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Σήμερα όμως είναι τελευταία ημέρα και για την περίοδο προσφορά των τίτλων κτήσης μετοχών.

Στις 12 του μήνα αναμένεται η έγκριση από το Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών. Ενώ στις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Αναστολή

Δύο πλειστηριασμοί, που είχαν στο στόχαστρο τον άλλοτε κραταιό Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ανεστάλησαν.

Ο πρώτος είχε προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου 2024 και αφορούσε το ακίνητο-μουσείο στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι. Επισπεύδουσα ήταν n Cepal.Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί και άλλες φορές στην πλατφόρμα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η διαδικασία ανεστάλη.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορούσε κατοικία στο Νέο Φάληρο Η διαδικασία που ανεστάλη ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου 2025.

Μια χορηγία με σημασία

Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η χορηγία στην οποία προχώρησε η Metlen Energy & Metals, αναλαμβάνοντας το συνολικό κόστος και την υλοποίηση της ανακαίνισης του κτιρίου του 7ου Λόχου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Το έργο αυτό αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των μελλοντικών ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:45

Στάρμερ: Δεν θα εγκαταλείψω την εντολή που μου δόθηκε να αλλάξω τη χώρα

23:35

Πολάκης: «Χυδαία» η αίτηση άρσης ασυλίας μου

23:24

Κάρνεϊ: Θα διευθετηθεί η κατάσταση με τη γέφυρα Γκόρντι Χόου

23:14

Wall Street: «3x3» ρεκόρ για Dow Jones - Πιέσεις για S&P 500 ελέω λιανικών πωλήσεων

23:02

Δύο προφυλακίσεις για το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων - Αύριο απολογούνται οι φερόμενοι ως αρχηγοί

22:50

Οριακή πτώση για το πετρέλαιο με Ιράν και αμερικανικά «μάκρο» στο επίκεντρο

22:32

Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία ζητούν να μειωθεί το κόστος ενέργειας στην ΕΕ

22:14

Ο Τραμπ στηρίζει τον υπουργό Εμπορίου Χάουαρντ Λάτνικ

22:00

Κεραμέως για δημοσιεύματα που αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης: Ζούμε την απόλυτη διαστρέβλωση

21:42

Απώλειες σχεδόν 1% για τον χρυσό - Πτώση και για τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα

21:22

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Η ΕΕ οφείλει να προστατεύει τους παραγωγούς της

21:08

Αλβανία: Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών, ζητούν την παραίτηση της αντιπροέδρου

21:02

Ιρλανδία: Πρωτοποριακό πρόγραμμα παροχής βασικού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες

20:49

Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, θα κάνουμε κάτι πολύ σκληρό»

20:36

Στις 16 Φεβρουαρίου οι υπογραφές με Chevron για τα 4 μπλοκ σε Κρήτη και Πελοπόννησο

20:25

Οι νέοι Έλληνες «παντρεύτηκαν» την AI: Πρώτοι στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη

20:13

Κίνα: Στροφή από το αμερικανικό χρέος με έμφαση στη γεωοικονομική της ασφάλεια

20:11

Χρυσοχοΐδης: Προσοχή στα deep fake βίντεο! Αλλοιώνουν την πραγματικότητα

19:56

Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

19:44

Ζαχαράκη: Χωρίς προειλημμένες αποφάσεις ο Εθνικός Διάλογος για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο

19:31

Έκτος σε συχνότητα ο καρκίνος κεφαλής, τραχήλου, φάρυγγα & λάρυγγα - Δωρεάν εξετάσεις για ενήλικες

19:21

Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία

19:13

Σε μικτό έδαφος οι ευρωαγορές - Άλμα άνω του 11% για την Philips

19:11

Συνάντηση Δήμα - Γκιλφόιλ: Στο επίκεντρο ο Κάθετος Διάδρομος

18:57

«Σπαρτιάτες»: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων

18:44

ΕΕ: Πράσινο φως σε κατάλογο «ασφαλών χωρών» και νέες διαδικασίες ασύλου

18:40

Εισροές €137 εκατ. τον Ιανουάριο στο ΧΑ από ξένους επενδυτές – Εκτοξεύθηκε η αξία συναλλαγών

18:24

Ξανά στην «επίθεση» η Paramount: Νέα προσφορά 2,8 δισ. για να «σπάσει» το deal Warner-Netflix

18:13

ΧΑ: «Έσπασε» το τριήμερο πτωτικό σερί

17:56

Ευρώπη Ασφαλιστική: Άλμα 30% στα κέρδη του 2025 - Αύξηση 25,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων