BACKSTORY

O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

07-08-2024 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

Οδηγός αντίδρασης

Οδηγός της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο- ένα από τους πολλούς- ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο παραμένει ο οδηγός.

Τα κέρδη της τράπεζας αλλά και ο ισολογισμός της είναι φανερό πως εντυπωσίασαν θετικά τους επενδυτές και αυτό αποτυπώνεται.

Και η χθεσινή χρηματιστηριακή αντίδραση στο σύνολό της ήταν αναμενόμενη. Πλην όμως ας μην ξεχνάμε πως τα προβλήματα σε σχέση με τη μέση ανατολή που όπως φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ.

Οι... Ιάπωνες

Και δεν είναι μόνο το Μεσανατολικό. Είναι και η αύξηση των επιτοκίων του γιεν που έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση στις αγορές και τους παίκτες που γυρνούσαν πέρα δώθε τα λεφτά τους βγάζοντας κέρδη από τις αγορές. Τα εύκολα κέρδη τελείωσαν και ένας πανικός υπάρχει όσο να είναι.

Ένα ασφαλιστικό φλασάκι άναψε χθες

Η εποπτική αρχή του Λουξεμβούργου Commissariat Aux Assurances ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι η ασφαλιστική επιχείρηση FWU Life Insurance Lux S.A., με έδρα στο Λουξεμβούργο, δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας, όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών. Οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν προφανώς για να σταματήσει η εταιρία να παρέχει υπηρεσίες έως ότου αποκτήσει ξανά τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας που χρειάζονται.

Το κακό παράγινε

Πάντως αυτή η ιστορία με τις ΕΠΥ έχει παραγίνει και αυτό βέβαια είναι ευθύνη της ΕΕ που έχει αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Γιατί ο εγχώριος επόπτης δεν έχει και πολλές αρμοδιότητες επί των συγκεκριμένων εταιρειών με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι σχεδόν χαοτική. Και τίθεται και ζήτημα ανταγωνισμού με τις εγχώριες εποπτευόμενες εταιρείες.

Είδες η ΔΕΗ;

Το περιμέναμε αλλά η είδηση πάντα κάνει κρότο.

Στην εξαγορά ενός portfolio αιολικών στη Ρουμανία, προχωρά η ΔΕΗ αποκτώντας αυτό που λέμε πράσινο χαρτοφυλάκιο της Macquarie στη γειτονική χώρα. Και η ΔΕΗ πέταξε χρηματιστηριακά. Πάντως με τις κινήσεις που κάνει η ΔΕΗ είναι θέμα χρόνου να μην έχει αντίπαλο στις ΑΠΕ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Γιώργος Στάσσης έχει προϋπηρεσία στις ΑΠΕ και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένη. Φυσικά και η κερδοφορία που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα έδειξε ότι η απογείωση μεγεθών έχει ξεκινήσει. Και να φανταστείτε ότι με τα ταχυδακτυλουργικά του ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ στις αρχές του 2019 την έβγαζε δεν την έβγαζε.

Τα ζώα συντροφιάς

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς. Μπορεί σε κάποιους η είδηση να φέρνει θυμηδία. Όμως στοιχείο πολιτισμού αποτελεί ο τρόπος με τον οποίον κάθε χώρα φροντίζει τα ζώα συντροφιάς ώστε να λιγοστέψει τον πληθυσμό των αδέσποτων. Και εμείς είμαστε πίσω σε αυτό. Βέβαια θα πρέπει και οι κτηνίατροι να μάθουν να δουλεύουν την εφαρμογή γιατί οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:07

Bank of America: Υπέρβαση στόχων και αυξημένο payout για τις ελληνικές τράπεζες

15:02

Νέο σούπερ μάρκετ Μασούτης στα Ιωάννινα

14:47

Ferryscanner: Πού ταξίδεψαν οι Έλληνες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 2026

14:45

Υγεία: 6 στις 10 γυναίκες στις ΗΠΑ προβλέπεται να πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο ως το 2050

14:43

Συνεχίζεται το «θρίλερ» στην Avramar - Το χαρτί της ΑΜΚ «παίζουν» οι Καναδοί της Cooke

14:41

Μητσοτάκης από Έβρο: Θα αποκτήσουμε την είσοδο και την έξοδο προς την Τουρκία που μας αξίζει

14:41

Στο 2% ο πληθωρισμός στην ΕΕ τον Ιανουάριο - Άνω του μέσου όρου η Ελλάδα

14:36

Ξεκινά η ενεργοποίηση ιδιωτών κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

14:34

Kaspersky: Αύξηση 15% στις κακόβουλες επιθέσεις μέσω email το 2025

14:33

Φλωρίδης για Τέμπη: «Επιχειρείται νέα παραπλάνηση με στόχο την υπονόμευση της Δικαιοσύνης»

14:17

Η IDE επιδεικνύει προηγμένες υβριδικές ενεργειακές δυνατότητες σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ

14:16

Απόδραση στα υπέροχα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας

14:09

Παπαθανάσης: Νέα δράση για την ισότητα των φύλων και τη βίας σε ΑΕΙ, μέσω ΕΣΠΑ

14:09

Σαμαράς: «Έχω εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες μου για τα εθνικά θέματα»

14:04

Στο Πεκίνο ο Μερτς - «Νέες προόδους στις διμερείς σχέσεις» αναμένει ο Σι Τζινπίνγκ

13:58

Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ βρίσκεται στην καλύτερη φάση που έχει υπάρξει ποτέ

13:57

Ουγγαρία: Το αντιπολιτευόμενο Tisza διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Fidesz του Όρμπαν

13:44

Καταβολή 18,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 8.648 παραγωγούς για ζημιές του 2025

13:32

Η Aston Martin μειώνει κατά 20% το προσωπικό της μετά τις ζημίες μισού δισ. λιρών το 2025

13:25

Bwin - Περήφανοι για την διπλή διάκριση του bwincares.gr στα E-volution Awards!

13:24

Κεφαλογιάννη: Η φιλοξενία βασικό συστατικό της ισχυρής ταυτότητας του ελληνικού τουρισμού

13:21

Κακοκαιρίες Adel & Byron: Σε €11,8 εκατ. συνολικά εκτιμώνται οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών

13:17

Κάνοντας Ταμείο για το Ταμείο Ανάκαμψης

13:02

Ανθεκτικότητα και θετικές προοπτικές στον εισερχόμενο τουρισμό «βλέπει» το ΙΝΣΕΤΕ

12:56

Ανατιμήσεις 2,3% στα οικοδομικά υλικά τον Ιανουάριο του 2026

12:53

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

12:51

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προκηρύσσει τα «Βραβεία ΕΒΕΑ 2026»

12:48

e-ΕΦΚΑ: Από 1ης Μαρτίου η νέα περίοδος ασφαλιστικής ικανότητας

12:38

Ηρώδειο: Ολική αποκατάσταση με ορίζοντα τριετίας - Οι παρεμβάσεις

12:38

ΔΕΗ myBusiness Dynamic: Δυναμική τιμολόγηση ρεύματος επιχειρήσεων για έλεγχο κατανάλωσης και κόστους