BACKSTORY

O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

07-08-2024 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

Οδηγός αντίδρασης

Οδηγός της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο- ένα από τους πολλούς- ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο παραμένει ο οδηγός.

Τα κέρδη της τράπεζας αλλά και ο ισολογισμός της είναι φανερό πως εντυπωσίασαν θετικά τους επενδυτές και αυτό αποτυπώνεται.

Και η χθεσινή χρηματιστηριακή αντίδραση στο σύνολό της ήταν αναμενόμενη. Πλην όμως ας μην ξεχνάμε πως τα προβλήματα σε σχέση με τη μέση ανατολή που όπως φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ.

Οι... Ιάπωνες

Και δεν είναι μόνο το Μεσανατολικό. Είναι και η αύξηση των επιτοκίων του γιεν που έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση στις αγορές και τους παίκτες που γυρνούσαν πέρα δώθε τα λεφτά τους βγάζοντας κέρδη από τις αγορές. Τα εύκολα κέρδη τελείωσαν και ένας πανικός υπάρχει όσο να είναι.

Ένα ασφαλιστικό φλασάκι άναψε χθες

Η εποπτική αρχή του Λουξεμβούργου Commissariat Aux Assurances ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι η ασφαλιστική επιχείρηση FWU Life Insurance Lux S.A., με έδρα στο Λουξεμβούργο, δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας, όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών. Οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν προφανώς για να σταματήσει η εταιρία να παρέχει υπηρεσίες έως ότου αποκτήσει ξανά τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας που χρειάζονται.

Το κακό παράγινε

Πάντως αυτή η ιστορία με τις ΕΠΥ έχει παραγίνει και αυτό βέβαια είναι ευθύνη της ΕΕ που έχει αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Γιατί ο εγχώριος επόπτης δεν έχει και πολλές αρμοδιότητες επί των συγκεκριμένων εταιρειών με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι σχεδόν χαοτική. Και τίθεται και ζήτημα ανταγωνισμού με τις εγχώριες εποπτευόμενες εταιρείες.

Είδες η ΔΕΗ;

Το περιμέναμε αλλά η είδηση πάντα κάνει κρότο.

Στην εξαγορά ενός portfolio αιολικών στη Ρουμανία, προχωρά η ΔΕΗ αποκτώντας αυτό που λέμε πράσινο χαρτοφυλάκιο της Macquarie στη γειτονική χώρα. Και η ΔΕΗ πέταξε χρηματιστηριακά. Πάντως με τις κινήσεις που κάνει η ΔΕΗ είναι θέμα χρόνου να μην έχει αντίπαλο στις ΑΠΕ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Γιώργος Στάσσης έχει προϋπηρεσία στις ΑΠΕ και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένη. Φυσικά και η κερδοφορία που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα έδειξε ότι η απογείωση μεγεθών έχει ξεκινήσει. Και να φανταστείτε ότι με τα ταχυδακτυλουργικά του ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ στις αρχές του 2019 την έβγαζε δεν την έβγαζε.

Τα ζώα συντροφιάς

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς. Μπορεί σε κάποιους η είδηση να φέρνει θυμηδία. Όμως στοιχείο πολιτισμού αποτελεί ο τρόπος με τον οποίον κάθε χώρα φροντίζει τα ζώα συντροφιάς ώστε να λιγοστέψει τον πληθυσμό των αδέσποτων. Και εμείς είμαστε πίσω σε αυτό. Βέβαια θα πρέπει και οι κτηνίατροι να μάθουν να δουλεύουν την εφαρμογή γιατί οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Λίβανος: «Οι Φρουροί της Επανάστασης διευθύνουν τις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ»

23:29

ΕΟΦ: Σε αυξημένη ετοιμότητα για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων λόγω του πολέμου στον Κόλπο

23:04

Δέκα χρόνια από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες με τους 32 νεκρούς

22:42

Σκιάθος: Tο πρώτο νησί στην Ελλάδα με οργανωμένη στρατηγική τουρισμού για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

22:27

Τουρκία: Σύλληψη δημοσιογράφου αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά fake news»

22:06

Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Νικητής στο Παρίσι ο σοσιαλιστής Εμανουέλ Γκρεγκουάρ

21:58

Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

21:32

Εκλογές στη Σλοβενία: Μάχη «στήθος με στήθος» για το φιλελεύθερο και το φιλοτραμπικό κόμμα

21:18

Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα πρωτοπορεί υλοποιώντας για πρώτη φορά τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας»

20:55

Μπέσεντ: Έχουμε «άφθονα λεφτά» για τον πόλεμο στο Ιράν - Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους

20:43

Οι νέες οικονομικές συμμαχίες που προκύπτουν από τον πόλεμο στο Ιράν

20:23

Ζελένσκι: «Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις»

19:58

Η Κάγια Κάλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Ιράν

19:33

Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία - Παλατινάτο έπειτα από 35 χρόνια

19:15

Τι σηματοδοτεί η εμπλοκή των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία

18:57

Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: «Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι από τα βασικά εργαλεία πρόληψης»

18:34

Πρόεδρος του Λιβάνου: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής οι επιθέσεις του Ισραήλ σε υποδομές»

18:17

Ιράν: Σοβαρές ζημιές σε υποδομές νερού και ενέργειας από επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ

17:59

Η Βόρεια Μακεδονία μειώνει τον ΦΠΑ στα καύσιμα για δύο εβδομάδες

17:40

Bitcoin: Κάτω από τα 69.000 δολάρια - «Βαρίδι» ο πόλεμος για την αγορά crypto

17:28

Έκρηξη από διαρροή αερίου στη Ρώμη: Κατέρρευσε κτήριο - Δύο σοβαρά τραυματίες

17:10

Τραμπ: Στέλνει πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια για ενίσχυση της ασφάλειας

16:51

Φρουροί της Επανάστασης σε Τραμπ: «Πλήρες κλείσιμο του Ορμούζ σε περίπτωση επίθεσης σε ενεργειακές υποδομές»

16:36

Νέα πλήγματα του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο - Χτύπημα σε γέφυρα

16:19

Η Σλοβενία επιβάλλει περιορισμούς στις αγορές καυσίμων λόγω του πολέμου

16:01

Στις 26 Μαρτίου η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού - Συνετή αύξηση εισηγείται η Νίκη Κεραμέως

15:50

Ισραηλινός στρατός: Το Ιράν έχει εκτοξεύσει πάνω από 400 πυραύλους - Αναχαιτίστηκε το 92%

15:33

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στα ταξί τη Δευτέρα

15:23

7 μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται να επισκεφθούμε

15:04

Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Οι πολίτες αποφασίζουν για μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη