BACKSTORY

O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

07-08-2024 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

Οδηγός αντίδρασης

Οδηγός της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο- ένα από τους πολλούς- ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο παραμένει ο οδηγός.

Τα κέρδη της τράπεζας αλλά και ο ισολογισμός της είναι φανερό πως εντυπωσίασαν θετικά τους επενδυτές και αυτό αποτυπώνεται.

Και η χθεσινή χρηματιστηριακή αντίδραση στο σύνολό της ήταν αναμενόμενη. Πλην όμως ας μην ξεχνάμε πως τα προβλήματα σε σχέση με τη μέση ανατολή που όπως φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ.

Οι... Ιάπωνες

Και δεν είναι μόνο το Μεσανατολικό. Είναι και η αύξηση των επιτοκίων του γιεν που έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση στις αγορές και τους παίκτες που γυρνούσαν πέρα δώθε τα λεφτά τους βγάζοντας κέρδη από τις αγορές. Τα εύκολα κέρδη τελείωσαν και ένας πανικός υπάρχει όσο να είναι.

Ένα ασφαλιστικό φλασάκι άναψε χθες

Η εποπτική αρχή του Λουξεμβούργου Commissariat Aux Assurances ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι η ασφαλιστική επιχείρηση FWU Life Insurance Lux S.A., με έδρα στο Λουξεμβούργο, δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας, όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών. Οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν προφανώς για να σταματήσει η εταιρία να παρέχει υπηρεσίες έως ότου αποκτήσει ξανά τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας που χρειάζονται.

Το κακό παράγινε

Πάντως αυτή η ιστορία με τις ΕΠΥ έχει παραγίνει και αυτό βέβαια είναι ευθύνη της ΕΕ που έχει αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Γιατί ο εγχώριος επόπτης δεν έχει και πολλές αρμοδιότητες επί των συγκεκριμένων εταιρειών με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι σχεδόν χαοτική. Και τίθεται και ζήτημα ανταγωνισμού με τις εγχώριες εποπτευόμενες εταιρείες.

Είδες η ΔΕΗ;

Το περιμέναμε αλλά η είδηση πάντα κάνει κρότο.

Στην εξαγορά ενός portfolio αιολικών στη Ρουμανία, προχωρά η ΔΕΗ αποκτώντας αυτό που λέμε πράσινο χαρτοφυλάκιο της Macquarie στη γειτονική χώρα. Και η ΔΕΗ πέταξε χρηματιστηριακά. Πάντως με τις κινήσεις που κάνει η ΔΕΗ είναι θέμα χρόνου να μην έχει αντίπαλο στις ΑΠΕ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Γιώργος Στάσσης έχει προϋπηρεσία στις ΑΠΕ και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένη. Φυσικά και η κερδοφορία που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα έδειξε ότι η απογείωση μεγεθών έχει ξεκινήσει. Και να φανταστείτε ότι με τα ταχυδακτυλουργικά του ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ στις αρχές του 2019 την έβγαζε δεν την έβγαζε.

Τα ζώα συντροφιάς

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς. Μπορεί σε κάποιους η είδηση να φέρνει θυμηδία. Όμως στοιχείο πολιτισμού αποτελεί ο τρόπος με τον οποίον κάθε χώρα φροντίζει τα ζώα συντροφιάς ώστε να λιγοστέψει τον πληθυσμό των αδέσποτων. Και εμείς είμαστε πίσω σε αυτό. Βέβαια θα πρέπει και οι κτηνίατροι να μάθουν να δουλεύουν την εφαρμογή γιατί οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:05

Κόστα: «Η ΕΕ είναι απολύτως αλληλέγγυα με την Ισπανία»

14:59

Η Ολλανδία εξετάζει γαλλικό αίτημα για στήριξη αποστολής της στη Μεσόγειο

14:48

Μπέσεντ: Εντός εβδομάδας σε ισχύ οι νέοι δασμοί Τραμπ 15%

14:36

Μαντζουράνης - Ραγκούσης: Εθνικό, ιστορικό και ηθικό καθήκον της Ελλάδας η υπεράσπιση της Κύπρου

14:29

My market: Επενδύσεις 16,75 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα και ανακαινίσεις

14:20

Η Τεχεράνη κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» για να διορίσει άμεσα νέο ανώτατο ηγέτη

14:07

Έκτακτα μέτρα για δωρεάν επικοινωνία Ελλήνων σε χώρες της Μέσης Ανατολής

14:03

Ιράν: Αναβλήθηκε η κηδεία του Χαμενεΐ

14:00

Μασούτης - Kontzoglou Distribution: Εν αναμονή εγκρίσεων το deal

13:58

Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης περιοχών στον νότιο Λίβανο

13:52

Άγκυρα: «Eξουδετερώθηκε ιρανικός πύραυλος πριν μπει στην Τουρκία»

13:39

Σόλομον (Goldman Sachs): Θέλουμε «μερικές εβδομάδες» για να δούμε τις επιπτώσεις του πολέμου

13:38

Φάμελλος: Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών - Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη στην Κύπρο

13:37

ΤτΕ: «Άνοιξε η ψαλίδα» των επιτοκίων καταθέσεων και δανείων τον Ιανουάριο

13:30

Λίγες οι πτήσεις στη Μέση Ανατολή, σε εξέλιξη οι απομακρύνσεις πολιτών

13:26

Ανδρουλάκης: «Καμία εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»

13:25

Κίνα: Άρχισαν τα «Δύο Συνέδρια», το μεγάλο ετήσιο πολιτικό γεγονός της χώρας

13:21

Παπασταύρου: Η Ελλάδα επένδυσε από το 2019 στη διαφοροποίηση των ενεργειακών της πηγών

13:14

Η Vodafone στηρίζει έμπρακτα τους συνδρομητές της στις χώρες της Μέσης Ανατολής

13:12

Ρωσία: «Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν με ψεύτικο πρόσχημα»

13:06

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,97% η απόδοση των 12μηνων εντόκων ύψους 400 εκατ. ευρώ

13:05

Μέση Ανατολή: Όταν η ΕΕ (δυστυχώς) δεν έχει λόγο, έχει όμως ρόλο και μάλιστα σημαντικό

13:05

Το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue διακρίνεται στα Greek Hotel of the Year 2026

13:04

Η ΕΕ «έτοιμη να αντιδράσει» για τα συμφέροντά της μετά τις απειλές Τραμπ κατά Ισπανίας

13:01

«Πολεμικό σοκ» στον Τουρισμό - Τα σενάρια και οι πιέσεις από την Κρουαζιέρα

12:51

Prodexpo North 2026: Ρηχή η αγορά γραφειακών χώρων στη Θεσσαλονίκη

12:50

Ναυάγιο πλοίου που μετέφερε LNG ανοικτά της Λιβύης - Η Ρωσία κατηγορεί τους Ουκρανούς

12:40

Reuters: «Ο γιος του Αλί Χαμενεΐ και επικρατέστερος διάδοχος επιβίωσε των επιθέσεων στο Ιράν»

12:37

ΕΛΣΤΑΤ: Τζίρος και όγκος στο χονδρεμπόριο το δ' τρίμηνο

12:36

ING: Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή πιέζει ανοδικά τις τιμές του αλουμινίου