BACKSTORY

O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

07-08-2024 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

Οδηγός αντίδρασης

Οδηγός της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο- ένα από τους πολλούς- ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο παραμένει ο οδηγός.

Τα κέρδη της τράπεζας αλλά και ο ισολογισμός της είναι φανερό πως εντυπωσίασαν θετικά τους επενδυτές και αυτό αποτυπώνεται.

Και η χθεσινή χρηματιστηριακή αντίδραση στο σύνολό της ήταν αναμενόμενη. Πλην όμως ας μην ξεχνάμε πως τα προβλήματα σε σχέση με τη μέση ανατολή που όπως φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ.

Οι... Ιάπωνες

Και δεν είναι μόνο το Μεσανατολικό. Είναι και η αύξηση των επιτοκίων του γιεν που έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση στις αγορές και τους παίκτες που γυρνούσαν πέρα δώθε τα λεφτά τους βγάζοντας κέρδη από τις αγορές. Τα εύκολα κέρδη τελείωσαν και ένας πανικός υπάρχει όσο να είναι.

Ένα ασφαλιστικό φλασάκι άναψε χθες

Η εποπτική αρχή του Λουξεμβούργου Commissariat Aux Assurances ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι η ασφαλιστική επιχείρηση FWU Life Insurance Lux S.A., με έδρα στο Λουξεμβούργο, δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας, όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών. Οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν προφανώς για να σταματήσει η εταιρία να παρέχει υπηρεσίες έως ότου αποκτήσει ξανά τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας που χρειάζονται.

Το κακό παράγινε

Πάντως αυτή η ιστορία με τις ΕΠΥ έχει παραγίνει και αυτό βέβαια είναι ευθύνη της ΕΕ που έχει αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Γιατί ο εγχώριος επόπτης δεν έχει και πολλές αρμοδιότητες επί των συγκεκριμένων εταιρειών με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι σχεδόν χαοτική. Και τίθεται και ζήτημα ανταγωνισμού με τις εγχώριες εποπτευόμενες εταιρείες.

Είδες η ΔΕΗ;

Το περιμέναμε αλλά η είδηση πάντα κάνει κρότο.

Στην εξαγορά ενός portfolio αιολικών στη Ρουμανία, προχωρά η ΔΕΗ αποκτώντας αυτό που λέμε πράσινο χαρτοφυλάκιο της Macquarie στη γειτονική χώρα. Και η ΔΕΗ πέταξε χρηματιστηριακά. Πάντως με τις κινήσεις που κάνει η ΔΕΗ είναι θέμα χρόνου να μην έχει αντίπαλο στις ΑΠΕ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Γιώργος Στάσσης έχει προϋπηρεσία στις ΑΠΕ και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένη. Φυσικά και η κερδοφορία που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα έδειξε ότι η απογείωση μεγεθών έχει ξεκινήσει. Και να φανταστείτε ότι με τα ταχυδακτυλουργικά του ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ στις αρχές του 2019 την έβγαζε δεν την έβγαζε.

Τα ζώα συντροφιάς

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς. Μπορεί σε κάποιους η είδηση να φέρνει θυμηδία. Όμως στοιχείο πολιτισμού αποτελεί ο τρόπος με τον οποίον κάθε χώρα φροντίζει τα ζώα συντροφιάς ώστε να λιγοστέψει τον πληθυσμό των αδέσποτων. Και εμείς είμαστε πίσω σε αυτό. Βέβαια θα πρέπει και οι κτηνίατροι να μάθουν να δουλεύουν την εφαρμογή γιατί οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Η Λετονία θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό με τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης

23:45

Ιστορική ομιλία του βασιλιά Καρόλου στο Κογκρέσο - «Πιο σημαντική από ποτέ η συνεργασία Ευρώπης και Αμερικής»

23:30

Ευρώπη: Τα μικρά αεροδρόμια φοβούνται ότι δεν θα επιβιώσουν λόγω ακριβού πετρελαίου

23:27

Τρεις διασώστες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο - Δύο στρατιώτες τραυματίες

23:09

Wall Street: Ο σκεπτικισμός για την OpenAI έφερε απώλειες στον Nasdaq

23:00

Εργατική Πρωτομαγιά: Από 9:00-21:00 θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

22:44

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης απέρριψε τις δύο προσφυγές για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ

22:38

Βρετανία: Απορρίφθηκε η πρόταση έναρξης κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του Στάρμερ

22:33

Ξεκίνησε η δίκη του Μασκ εναντίον της OpenAI και της Microsoft - Ζητά αποζημίωση 150 εκατ. δολ.

22:28

Επίθεση Τραμπ σε Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει όταν μιλάει για το Ιράν»

22:20

Πετρέλαιο: Έκανε το «7 στα 7» με κέρδη άνω του 3%

22:10

Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»

22:05

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Η στήριξη στον Τραμπ βυθίζεται σε νέο χαμηλό

21:48

Χρυσός: Πτώση άνω του 2% με φόντο την Μέση Ανατολή

21:33

Γερμανία: Σχεδιάζει 111 δισ. νέου χρέους για το 2027 - Εισηγείται φόρο ζάχαρης και πλαστικού

21:26

Χατζηδάκης: ΔΕΗ, ΕΦΚΑ και διαχείριση της πανδημίας χειροπιαστά παραδείγματα εκσυγχρονισμού του κράτους

21:24

Νέo «καμπανάκι» Ντάιμον για πιθανή κρίση στην αγορά κρατικών ομολόγων

21:08

Γεωργιάδης: «Η υγεία στην Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και με πολύ μεγάλη ταχύτητα»

20:56

Παπασταύρου και Ράιτ συζήτησαν για τον Κάθετο Διάδρομο και την συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

20:48

Ρεσάλτο αμερικανών πεζοναυτών σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Αραβική Θάλασσα

20:34

Σαράντης: Διανέμει μέρισμα 0,39 ευρώ/μετοχή για το 2025

20:27

Μητσοτάκης: «Τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς το επιτελικό κράτος»

20:09

Μερτς: «Έχουμε λύσει μεγάλο μέρος του μεταναστευτικού» - Διαφωνεί η γερμανική αστυνομία

19:59

Κικίλιας: Επιπλέον 90 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση των ναυτικών τα επόμενα επτά χρόνια

19:54

Eurobank: Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 258,7 εκατ. ευρώ και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

19:49

Εισήγηση Πιερρακάκη - Κυρανάκη στο Υπουργικό: Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα κατά των αποζημιώσεων για τα Τέμπη

19:38

Έναρξη έργων για νέο πάρκο στον Πειραιά - Επένδυση 3,25 εκατ. από την ΟΛΠ ΑΕ

19:30

Αλλάζει o καιρός ενόψει Πρωτομαγιάς - Πτώση θερμοκρασίας και βροχές

19:16

Τράπεζα της Ελλάδος: Απαιτείται εγρήγορση στην εποπτεία των τραπεζών

19:11

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα εν μέσω Ιράν και αποχώρησης ΗΑΕ από OPEC