BACKSTORY

O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

07-08-2024 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οδηγός αντίδρασης

Οδηγός της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο- ένα από τους πολλούς- ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο παραμένει ο οδηγός.

Τα κέρδη της τράπεζας αλλά και ο ισολογισμός της είναι φανερό πως εντυπωσίασαν θετικά τους επενδυτές και αυτό αποτυπώνεται.

Και η χθεσινή χρηματιστηριακή αντίδραση στο σύνολό της ήταν αναμενόμενη. Πλην όμως ας μην ξεχνάμε πως τα προβλήματα σε σχέση με τη μέση ανατολή που όπως φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ.

Οι... Ιάπωνες

Και δεν είναι μόνο το Μεσανατολικό. Είναι και η αύξηση των επιτοκίων του γιεν που έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση στις αγορές και τους παίκτες που γυρνούσαν πέρα δώθε τα λεφτά τους βγάζοντας κέρδη από τις αγορές. Τα εύκολα κέρδη τελείωσαν και ένας πανικός υπάρχει όσο να είναι.

Ένα ασφαλιστικό φλασάκι άναψε χθες

Η εποπτική αρχή του Λουξεμβούργου Commissariat Aux Assurances ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι η ασφαλιστική επιχείρηση FWU Life Insurance Lux S.A., με έδρα στο Λουξεμβούργο, δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας, όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών. Οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν προφανώς για να σταματήσει η εταιρία να παρέχει υπηρεσίες έως ότου αποκτήσει ξανά τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας που χρειάζονται.

Το κακό παράγινε

Πάντως αυτή η ιστορία με τις ΕΠΥ έχει παραγίνει και αυτό βέβαια είναι ευθύνη της ΕΕ που έχει αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Γιατί ο εγχώριος επόπτης δεν έχει και πολλές αρμοδιότητες επί των συγκεκριμένων εταιρειών με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι σχεδόν χαοτική. Και τίθεται και ζήτημα ανταγωνισμού με τις εγχώριες εποπτευόμενες εταιρείες.

Είδες η ΔΕΗ;

Το περιμέναμε αλλά η είδηση πάντα κάνει κρότο.

Στην εξαγορά ενός portfolio αιολικών στη Ρουμανία, προχωρά η ΔΕΗ αποκτώντας αυτό που λέμε πράσινο χαρτοφυλάκιο της Macquarie στη γειτονική χώρα. Και η ΔΕΗ πέταξε χρηματιστηριακά. Πάντως με τις κινήσεις που κάνει η ΔΕΗ είναι θέμα χρόνου να μην έχει αντίπαλο στις ΑΠΕ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Γιώργος Στάσσης έχει προϋπηρεσία στις ΑΠΕ και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένη. Φυσικά και η κερδοφορία που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα έδειξε ότι η απογείωση μεγεθών έχει ξεκινήσει. Και να φανταστείτε ότι με τα ταχυδακτυλουργικά του ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ στις αρχές του 2019 την έβγαζε δεν την έβγαζε.

Τα ζώα συντροφιάς

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς. Μπορεί σε κάποιους η είδηση να φέρνει θυμηδία. Όμως στοιχείο πολιτισμού αποτελεί ο τρόπος με τον οποίον κάθε χώρα φροντίζει τα ζώα συντροφιάς ώστε να λιγοστέψει τον πληθυσμό των αδέσποτων. Και εμείς είμαστε πίσω σε αυτό. Βέβαια θα πρέπει και οι κτηνίατροι να μάθουν να δουλεύουν την εφαρμογή γιατί οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:50

Ισπανία: Νέο κύμα καύσωνα και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών από την Τετάρτη

17:44

Καθ' οδόν ο πρώτος οικισμός υποστηριζόμενης διαβίωσης για νέους στο φάσμα του αυτισμού

17:37

Ψηφιακά παραστατικά διακίνησης αγροτικών προϊόντων: Τι πρέπει να ξέρουν αγρότες, επιχειρήσεις

17:35

Ρωσία: Η σύζυγος του Πεσκόφ προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις κυρώσεις σε βάρος της

17:34

Κρατικές ενισχύσεις: Οι κανόνες της ΕΕ προάγουν την κοινωνική στήριξη και τις επενδύσεις

17:27

Πυρκαγιές σε Γαλλία - Ισπανία: H ΕΕ στέλνει επιπλέον εναέρια μέσα και πυροσβέστες

17:25

Χρηματιστήριο: Κόπασαν οι αγοραστές μετά το «εκρηκτικό» ξεκίνημα

17:22

Προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο η Ματίνα Παγώνη

17:13

Morgan Stanley: Οι εταιρείες που επενδύουν στο ΑΙ αναμένεται να καταγράψουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους

17:01

Ο CEO της VW ζητά από την ΕΕ επιβολή δασμών στα κινεζικά plug-in υβριδικά οχήματα

16:53

Χρηματοδότηση από το ΥΠΑΙΘΑ 6,5 εκατ. ευρώ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

16:49

Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street στην εβδομάδα Fed και Mag 7

16:46

Σ. Αραβία: Επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις από Χούθι και ιρανικές πολιτοφυλακές του Ιράκ

16:34

Βόλτα στα γραφικά ορεινά χωριά της Θάσου

16:23

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση για ζωοκλοπές, εκβιάσεις και απάτες σε βάρος της ΕΕ - 8 συλλήψεις

16:22

Λιβάνιος: Το Σύνταγμα δεν θα το αναθεωρήσουμε για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενεές

16:16

Προειδοποίηση ΔΝΤ προς κεντρικές τράπεζες: Ο χρυσός δεν είναι το απόλυτο «καταφύγιο»

16:12

Optima: Ώρα αναβαθμίσεων για τις τράπεζες, παραμένει «bullish»

16:07

Οι καθημερινές εργασιακές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σου

16:07

Ακόμη 9.000 απολύσεις στην Porsche έως το 2035

15:59

Παρατείνεται για ένα 24ωρο η παραμονή των ελληνικών Canadair στην Ισπανία

15:51

Περιοδεία 7 Υπουργών στη Δυτική Μακεδονία

15:47

«Στροφή» των εταιρειών κρυπτονομισμάτων στο AI για να κερδίσουν πίσω τους επενδυτές

15:39

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: 3 τραυματίες - Μία σύλληψη

15:36

Cosmote Telekom: Το πρώτο δίκτυο κινητής στον κόσμο που αναδεικνύεται το ταχύτερο επί 10 συνεχόμενα χρόνια

15:32

Ομίλος Ηρακλής: Νέος διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού ο Ιω. Νάνης

15:24

Πυρκαγιές: Λιγότερες οι ενεργές εστίες στη Γαλλία - Επιβράδυνση της εξάπλωσης των μετώπων στη Μαδρίτη

15:13

Δίκη για τα Τέμπη: Την Τρίτη η απόφαση για τα αιτήματα αναβολής και τις ενστάσεις ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος

15:12

Τι φέρνει ο νέος κανονισμός της ΕΕ για τα μικροπλαστικά

15:04

Αύξηση 27,3% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Italgas το α' εξάμηνο