BACKSTORY

O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;

07-08-2024 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
O οδηγός της αντίδρασης στο ΧΑ - Παράγινε το κακό με τις ΕΠΥ - Είδες η ΔΕΗ;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οδηγός αντίδρασης

Οδηγός της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο- ένα από τους πολλούς- ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο παραμένει ο οδηγός.

Τα κέρδη της τράπεζας αλλά και ο ισολογισμός της είναι φανερό πως εντυπωσίασαν θετικά τους επενδυτές και αυτό αποτυπώνεται.

Και η χθεσινή χρηματιστηριακή αντίδραση στο σύνολό της ήταν αναμενόμενη. Πλην όμως ας μην ξεχνάμε πως τα προβλήματα σε σχέση με τη μέση ανατολή που όπως φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ.

Οι... Ιάπωνες

Και δεν είναι μόνο το Μεσανατολικό. Είναι και η αύξηση των επιτοκίων του γιεν που έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση στις αγορές και τους παίκτες που γυρνούσαν πέρα δώθε τα λεφτά τους βγάζοντας κέρδη από τις αγορές. Τα εύκολα κέρδη τελείωσαν και ένας πανικός υπάρχει όσο να είναι.

Ένα ασφαλιστικό φλασάκι άναψε χθες

Η εποπτική αρχή του Λουξεμβούργου Commissariat Aux Assurances ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι η ασφαλιστική επιχείρηση FWU Life Insurance Lux S.A., με έδρα στο Λουξεμβούργο, δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας, όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών. Οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν προφανώς για να σταματήσει η εταιρία να παρέχει υπηρεσίες έως ότου αποκτήσει ξανά τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας που χρειάζονται.

Το κακό παράγινε

Πάντως αυτή η ιστορία με τις ΕΠΥ έχει παραγίνει και αυτό βέβαια είναι ευθύνη της ΕΕ που έχει αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Γιατί ο εγχώριος επόπτης δεν έχει και πολλές αρμοδιότητες επί των συγκεκριμένων εταιρειών με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι σχεδόν χαοτική. Και τίθεται και ζήτημα ανταγωνισμού με τις εγχώριες εποπτευόμενες εταιρείες.

Είδες η ΔΕΗ;

Το περιμέναμε αλλά η είδηση πάντα κάνει κρότο.

Στην εξαγορά ενός portfolio αιολικών στη Ρουμανία, προχωρά η ΔΕΗ αποκτώντας αυτό που λέμε πράσινο χαρτοφυλάκιο της Macquarie στη γειτονική χώρα. Και η ΔΕΗ πέταξε χρηματιστηριακά. Πάντως με τις κινήσεις που κάνει η ΔΕΗ είναι θέμα χρόνου να μην έχει αντίπαλο στις ΑΠΕ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Γιώργος Στάσσης έχει προϋπηρεσία στις ΑΠΕ και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένη. Φυσικά και η κερδοφορία που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα έδειξε ότι η απογείωση μεγεθών έχει ξεκινήσει. Και να φανταστείτε ότι με τα ταχυδακτυλουργικά του ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ στις αρχές του 2019 την έβγαζε δεν την έβγαζε.

Τα ζώα συντροφιάς

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς. Μπορεί σε κάποιους η είδηση να φέρνει θυμηδία. Όμως στοιχείο πολιτισμού αποτελεί ο τρόπος με τον οποίον κάθε χώρα φροντίζει τα ζώα συντροφιάς ώστε να λιγοστέψει τον πληθυσμό των αδέσποτων. Και εμείς είμαστε πίσω σε αυτό. Βέβαια θα πρέπει και οι κτηνίατροι να μάθουν να δουλεύουν την εφαρμογή γιατί οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:10

ΕΟΦ: Καθολική απαγόρευση λιανικής πώλησης προϊόντων κάνναβης με μορφή ξηρού άνθους

21:00

Μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά το πετρέλαιο

20:51

Τραμπ: «Ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ σύντομα» - Ιρανικά ΜΜΕ: Προσχέδιο συμφωνίας με 3 όρους

20:45

Γαλλία: Ο Λεκορνί αποκλείει ευρείες μειώσεις φόρων στα καύσιμα

20:35

Μητσοτάκης από Μυστρά: Η Ελλάδα μπορεί να χτίζει γέφυρες σε έναν κόσμο που αλλάζει

20:22

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη

20:14

Αυτό είναι το όνομα του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού - Δείτε live την παρουσίαση

20:09

Στενά του Ορμούζ: Ιράν και Ομάν εξετάζουν μόνιμα διόδια - Αντιδρούν Τραμπ και Ρούμπιο

20:02

Το Κρεμλίνο δηλώνει ανοικτό σε διάλογο με τους Ευρωπαίους για την Ουκρανία

19:50

Πιερρακάκης: «Δύναμη αξιοπιστίας, σταθερότητας και ανάπτυξης και ανάπτυξης Ελλάδα και Κύπρος»

19:41

Βρεττού (Credia): Αρνητική υπεραξία και κεφαλαιακό όφελος από την Ευρώπη Holdings

19:40

Σε Ημαθία και Πέλλα ο Γεωργιάδης: Εγκαίνια και έργα αναβάθμισης σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

19:38

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία για εξηγήσεις 11 βουλευτές την Παρασκευή

19:29

Νέα ζωή στα δημόσια ανενεργά σιδηροδρομικά ακίνητα από τη ΓΑΙΑΟΣΕ

19:25

Ρούμπιο: «Το ΝΑΤΟ δεν κάνει το παραμικρό για να στηρίξει τις ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν»

19:20

Υποτονικό κλίμα στις ευρωαγορές

19:11

Ο Πούτιν συζήτησε με τον Σι τη μεταφορά ιρανικού εμπλουτισμένου ουρανίου στην Ρωσία

19:04

AS Company: Αύξηση 10,6% στον κύκλο εργασιών το α' τρίμηνο

18:54

Air France και Airbus ένοχες για συντριβή πτήσης το 2009

18:43

Τουρκία: Δικαστήριο καθαιρεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ

18:34

CrediaBank: Nέο ιστορικό υψηλό στα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη το α' τρίμηνο

18:28

Trastor: Αποκτά 3 πολυόροφα κτίρια στην Αττική για 38,6 εκατ. ευρώ

18:23

Σχοινάς: «Η Ελλάδα στηρίζει μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική»

18:15

ΑΜΚ με διανομή δωρεάν μετοχών από Trade Estates

18:06

«Ιστορική» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Εκτίναξη για τη ΔΕΗ με τζίρο μαμούθ

18:00

Space Hellas: Προτεινόμενο μέρισμα 0,16 ευρώ ανά μετοχή

17:55

«Όχι» από Γαλλία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ

17:53

Κικίλιας από Χαλκίδα: «Στόχος η μεταφορά του εμπορικού λιμανιού και η δημιουργία μαρίνας»

17:45

Revoil: Καθαρό μέρισμα 0,04 ευρώ ανά μετοχή - Από 3 Ιουνίου η καταβολή

17:33

Άλμα άνω του 3% για πετρέλαιο μετά την εντολή Χαμενεΐ και το SOS Μπιρόλ