BACKSTORY

Η Revoil και η ιστορία - Διαστημικά Βήματα – Οι νέες κινήσεις της BC Partners

Newsroom
02-07-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Revoil και η ιστορία - Διαστημικά Βήματα – Οι νέες κινήσεις της BC Partners
photo by NASA on unsplash -satellite
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Απορία άνευ ουσιαστικού λόγου

Διαβλέπω μια κατάσταση όπου κάποιοι προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η μετοχή μιας τράπεζας ανεβαίνει και η άλλη πέφτει ή μένει στάσιμη. Εγώ θα πρότεινα καλύτερα να δούμε τα μεγέθη σιγά και προσεκτικά και μετά να κρίνουμε τις επιδόσεις στο ταμπλό. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, για παράδειγμα στη μετοχή της Alpha, η απορία ήταν γιατί δεν ανέβαινε τόσον καιρό αφού είχε μείνει πίσω από πλευράς αποτίμησης και θεμελιωδών μεγεθών σε σχέση με άλλες τράπεζες του Νότου, αλλά και ελληνικές. Κατά συνέπεια, το μυστικό είναι να κοιτάζεις τα θεμελιώδη, να έχεις υπομονή και να μην έχεις την απαίτηση να πιάνεις και το timing ανόδου. Η λογική του timing, βολεύει μόνο τους χρηματιστές για να γεμίζουν τη γκανιότα.

Η Revoil και η ιστορία

Στη Revoil, οι πωλήσεις από βασικούς μετόχους αλλά και των ιδίων μετοχών, πυροδοτούν ράλι στη μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει αλλάξει όπως έχουμε ξαναπεί χρηματοοικονομικό προφίλ τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε, όμως, αυτή τη φορά οι βασικοί μέτοχοι να εννοούν ότι πραγματικά θέλουν να αυξηθεί η διασπορά της μετοχής και να μην έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου τα λόμπι αλώνιζαν για λίγο καιρό και μετά η μετοχή περιερχόταν σε απραξία μέχρι να την ξαναθυμηθούν οι βασικοί μέτοχοι.

Χρειάζεται... πίστη

Κατά τα λοιπά, η κατάσταση με τις ασφαλιστικές εταιρίες έχει ξεφύγει. Και κάποιες, δεν ενδιαφέρονται ούτε για αυτά που αναφέρουν τα συμβόλαια. Και μιλάμε, για τα ισόβια συμβόλαια όπου κάνουν αυξήσεις πάνω από το πλαφόν που είναι προκαθορισμένο. Και μετά θέλουμε να εμπεδωθεί ασφαλιστική συνείδηση και να αυξηθεί η διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα. Η ασφάλιση έχει σχέση με την πίστη και όταν χάνεται, χάνεται και αυτή.

Δεν τους αφορά ο... κανονισμός

Βλέποντας τις διακυμάνσεις στην Alpha Αστικά Ακίνητα που έχει χαμηλή διασπορά, έψαξα να δω λίγο τι προθέσεις υπάρχουν μετά τα μέτρα του Χρηματιστηρίου. Έχω την αίσθηση ότι τα μέτρα, δεν αφορούν την εταιρία. Οπότε, περιμένουμε το timing που θα αποχαιρετήσει και αυτή το Χρηματιστήριο. Κατά τα λοιπά, η διοίκηση του ΧΑ θα αύξανε τις εισαγωγές. Αν κάνουμε, όμως, λογαριασμό βάζοντας και τις υποχρεωτικές εισαγωγές (βλέπε ΑΕΕΑΠ) ο λογαριασμός είναι αρνητικός και μάλιστα, σημαντικά αρνητικός.

Διαστημικά Βήματα

Τα δικά της βήματα στο διάστημα θα κάνει η Ελλάδα, μέσα από την ανάπτυξη ενός αστερισμού μικροδορυφόρων για την παρατήρηση γης προς όφελος της πολιτικής προστασίας. Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα υπογράψει συμφωνία με την Open Cosmos για την ανάπτυξη της συστοιχίας μικροδορυφόρων ώστε να συλλέγονται δεδομένα που θα χρησιμοποιούνται για διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου αλλά και για λόγους πολιτικής προστασίας. Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος θα χρησιμοποιείται από το Κτηματολόγιο έως την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης ή την παρατήρηση της γεωργικής αποδοτικότητας κι αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την χώρα.

Οι νέες κινήσεις της BC Partners

Μπορεί η BC Partners να σχεδιάζει να αποεπενδύσει από την μητρική της Nova, United Group φαίνεται ωστόσο να έχει στρέψει το ενδιαφέρον σε άλλου είδους επενδύσεις, που έχουν έμμεση σχέση με την συνδρομητική τηλεόραση. Ο λόγος για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ ανδρών Euroleague – την οποία προβάλλει κατ’ αποκλειστικότητα η Nova. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έχει ενδιαφερθεί για την αγορά μεριδίου στην ECA (Euroleague Commercial Assets), όπου ανήκουν τόσο η προαναφερθείσα διοργάνωση όσο και το EuroCup. Και αυτές οι συζητήσεις βέβαια, όπως και οι πρώτες για την πώληση της Nova ή του συνόλου της United, δεν έχουν κάποια σίγουρη έκβαση μέχρι στιγμής. Στην τελευταία περίπτωση φαίνεται να φουντώνουν και πάλι οι φήμες της αγοράς για αραβικό ενδιαφέρον. Οι Άραβες, άλλωστε, φαίνεται να έχουν στρέψει για τα καλά το βλέμμα τους προς την χώρα μας αν σκεφτεί κανείς και το deal του Θ. Κυριακού -μέσω του K Group- με την Qatar Investment Authority για το fund του 1 δισ. δολ. Άλλες φήμες, σχετικά με την πώληση της Nova, αναφέρουν ότι πέρα από το αραβικό ενδιαφέρον έχει αναθερμανθεί και το ενδιαφέρον ενός παλαιότερου διεκδικητή του τηλεπικοινωνιακού ομίλου. Το γεγονός ότι το μακρινό 2018, πριν η Nova περάσει στην United, ο ANT1 ήταν μέσα στους ενδιαφερόμενους, θα μπορούσε να θεωρηθεί σύμπτωση που κάνει να συγκλίνουν αυτές οι δύο πληροφορίες. Θα μπορούσε βέβαια και όχι.

Τask force για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες

Και καθώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομιών προχώρησε στη σύσταση ομάδας εργασίας με επικεφαλής τη γενική γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής, κυρία Παυλίνα Καρασιώτου. Έργο της ομάδας είναι η μελέτη αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας στη βάση κυρίως των εξελίξεων στην ΕΕ για τους δημοσιονομικούς κανόνες και τις αλλαγές που θα πρέπει να είναι γίνουν σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:33

«Βουτιά» άνω του 3% στο Brent με φόντο το αμερικανικό «πράσινο φως» για το ιρανικό πετρέλαιο

22:09

Τραμπ: «Το Ιράν θα συμφωνήσει να υποβληθεί σε σημαντικές επιθεωρήσεις όπλων»

21:56

Βουλή: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επ. Δεοντολογίας

21:44

Ο χρυσός «χάνει» τη λάμψη του συνεχίζοντας το πτωτικό του σερί

21:43

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, εκ των ιδρυτών της ΑΒΑΞ Α.Ε.

21:34

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

21:29

THEON: Νέες παραγγελίες ύψους 70 εκατ. ευρώ - Περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης

21:23

Γερμανία: Αντιδράσεις προκαλούν οι προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

21:11

«Βουτιά» 5% για τη μετοχή της Alphabet μετά την αποχώρηση κορυφαίων στελεχών TN

20:55

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της νέας Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου: «Η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στις κυβερνοαπειλές»

20:46

Κλείνουν οι θερινές παιδικές κατασκηνώσεις στην Κριμαία λόγω ελλείψεων στα καύσιμα

20:33

Κολομβία: Ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών απευθύνει έκκληση για ηρεμία μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις

20:28

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός έχει «πλήρη ελευθερία κινήσεων» για την εξάλειψη κάθε απειλής στον νότιο Λίβανο

20:17

Τσεχία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία από το 2027

20:13

Παπαστεργίου: Στο Pharos AI Factory χτίζουμε λύσεις ΤΝ με ελληνικό αποτύπωμα και ευρωπαϊκά πρότυπα

19:59

Τουλάχιστον 14 νεκροί στην Ινδία από πυρκαγιά σε κτίριο

19:50

Πρώτη αρωγή: Ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και εκκαθάριση για πυρκαγιές του 2021

19:41

Δήμας: Ανθεκτικές υποδομές και στρατηγικοί διάδρομοι στο επίκεντρο για το διεθνές εμπόριο

19:26

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά την πολιτική αναταραχή στη Βρετανία

19:23

ΗΠΑ: Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί ΗΑΕ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν μετά τη συμφωνία με το Ιράν

19:15

Η Μεγάλη Βρετανία πληρώνει το κόστος της πολιτικής αστάθειας

19:07

Κώτσηρας: Διαρκής μέριμνα για ασφαλείς και αξιόπιστες μετακινήσεις με το Μετρό

19:02

Πυροσβεστική: 115 συλλήψεις από την αρχή του έτους για πυρκαγιές

19:00

«Τρέχει» placement για 6 εκατ. μετοχές Cenergy - Υπερκάλυψη κατά 3 φορές

18:49

Λάιεν: Η Μολδαβία έχει ολοκληρώσει το 93% των μεταρρυθμίσεων του σχεδίου ανάπτυξης της ΕΕ

18:40

Υπεγράφη Σύμβαση Παραχώρησης για την αξιοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

18:38

Λίβανος: Το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών από τον πόλεμο ανέρχεται σε 1,38 δισ. δολάρια

18:28

Συμφωνία Chevron - Microsoft για την τροφοδοσία data center στο Τέξας

18:26

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων

18:20

Πιερρακάκης: «Το Υπερταμείο μετονομάζεται σε Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο - Μπορεί να έχει ρόλο καταλύτη στην ανάπτυξη»