BACKSTORY

Η Revoil και η ιστορία - Διαστημικά Βήματα – Οι νέες κινήσεις της BC Partners

Newsroom
02-07-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Revoil και η ιστορία - Διαστημικά Βήματα – Οι νέες κινήσεις της BC Partners
photo by NASA on unsplash -satellite

Απορία άνευ ουσιαστικού λόγου

Διαβλέπω μια κατάσταση όπου κάποιοι προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η μετοχή μιας τράπεζας ανεβαίνει και η άλλη πέφτει ή μένει στάσιμη. Εγώ θα πρότεινα καλύτερα να δούμε τα μεγέθη σιγά και προσεκτικά και μετά να κρίνουμε τις επιδόσεις στο ταμπλό. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, για παράδειγμα στη μετοχή της Alpha, η απορία ήταν γιατί δεν ανέβαινε τόσον καιρό αφού είχε μείνει πίσω από πλευράς αποτίμησης και θεμελιωδών μεγεθών σε σχέση με άλλες τράπεζες του Νότου, αλλά και ελληνικές. Κατά συνέπεια, το μυστικό είναι να κοιτάζεις τα θεμελιώδη, να έχεις υπομονή και να μην έχεις την απαίτηση να πιάνεις και το timing ανόδου. Η λογική του timing, βολεύει μόνο τους χρηματιστές για να γεμίζουν τη γκανιότα.

Η Revoil και η ιστορία

Στη Revoil, οι πωλήσεις από βασικούς μετόχους αλλά και των ιδίων μετοχών, πυροδοτούν ράλι στη μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει αλλάξει όπως έχουμε ξαναπεί χρηματοοικονομικό προφίλ τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε, όμως, αυτή τη φορά οι βασικοί μέτοχοι να εννοούν ότι πραγματικά θέλουν να αυξηθεί η διασπορά της μετοχής και να μην έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου τα λόμπι αλώνιζαν για λίγο καιρό και μετά η μετοχή περιερχόταν σε απραξία μέχρι να την ξαναθυμηθούν οι βασικοί μέτοχοι.

Χρειάζεται... πίστη

Κατά τα λοιπά, η κατάσταση με τις ασφαλιστικές εταιρίες έχει ξεφύγει. Και κάποιες, δεν ενδιαφέρονται ούτε για αυτά που αναφέρουν τα συμβόλαια. Και μιλάμε, για τα ισόβια συμβόλαια όπου κάνουν αυξήσεις πάνω από το πλαφόν που είναι προκαθορισμένο. Και μετά θέλουμε να εμπεδωθεί ασφαλιστική συνείδηση και να αυξηθεί η διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα. Η ασφάλιση έχει σχέση με την πίστη και όταν χάνεται, χάνεται και αυτή.

Δεν τους αφορά ο... κανονισμός

Βλέποντας τις διακυμάνσεις στην Alpha Αστικά Ακίνητα που έχει χαμηλή διασπορά, έψαξα να δω λίγο τι προθέσεις υπάρχουν μετά τα μέτρα του Χρηματιστηρίου. Έχω την αίσθηση ότι τα μέτρα, δεν αφορούν την εταιρία. Οπότε, περιμένουμε το timing που θα αποχαιρετήσει και αυτή το Χρηματιστήριο. Κατά τα λοιπά, η διοίκηση του ΧΑ θα αύξανε τις εισαγωγές. Αν κάνουμε, όμως, λογαριασμό βάζοντας και τις υποχρεωτικές εισαγωγές (βλέπε ΑΕΕΑΠ) ο λογαριασμός είναι αρνητικός και μάλιστα, σημαντικά αρνητικός.

Διαστημικά Βήματα

Τα δικά της βήματα στο διάστημα θα κάνει η Ελλάδα, μέσα από την ανάπτυξη ενός αστερισμού μικροδορυφόρων για την παρατήρηση γης προς όφελος της πολιτικής προστασίας. Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα υπογράψει συμφωνία με την Open Cosmos για την ανάπτυξη της συστοιχίας μικροδορυφόρων ώστε να συλλέγονται δεδομένα που θα χρησιμοποιούνται για διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου αλλά και για λόγους πολιτικής προστασίας. Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος θα χρησιμοποιείται από το Κτηματολόγιο έως την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης ή την παρατήρηση της γεωργικής αποδοτικότητας κι αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την χώρα.

Οι νέες κινήσεις της BC Partners

Μπορεί η BC Partners να σχεδιάζει να αποεπενδύσει από την μητρική της Nova, United Group φαίνεται ωστόσο να έχει στρέψει το ενδιαφέρον σε άλλου είδους επενδύσεις, που έχουν έμμεση σχέση με την συνδρομητική τηλεόραση. Ο λόγος για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ ανδρών Euroleague – την οποία προβάλλει κατ’ αποκλειστικότητα η Nova. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έχει ενδιαφερθεί για την αγορά μεριδίου στην ECA (Euroleague Commercial Assets), όπου ανήκουν τόσο η προαναφερθείσα διοργάνωση όσο και το EuroCup. Και αυτές οι συζητήσεις βέβαια, όπως και οι πρώτες για την πώληση της Nova ή του συνόλου της United, δεν έχουν κάποια σίγουρη έκβαση μέχρι στιγμής. Στην τελευταία περίπτωση φαίνεται να φουντώνουν και πάλι οι φήμες της αγοράς για αραβικό ενδιαφέρον. Οι Άραβες, άλλωστε, φαίνεται να έχουν στρέψει για τα καλά το βλέμμα τους προς την χώρα μας αν σκεφτεί κανείς και το deal του Θ. Κυριακού -μέσω του K Group- με την Qatar Investment Authority για το fund του 1 δισ. δολ. Άλλες φήμες, σχετικά με την πώληση της Nova, αναφέρουν ότι πέρα από το αραβικό ενδιαφέρον έχει αναθερμανθεί και το ενδιαφέρον ενός παλαιότερου διεκδικητή του τηλεπικοινωνιακού ομίλου. Το γεγονός ότι το μακρινό 2018, πριν η Nova περάσει στην United, ο ANT1 ήταν μέσα στους ενδιαφερόμενους, θα μπορούσε να θεωρηθεί σύμπτωση που κάνει να συγκλίνουν αυτές οι δύο πληροφορίες. Θα μπορούσε βέβαια και όχι.

Τask force για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες

Και καθώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομιών προχώρησε στη σύσταση ομάδας εργασίας με επικεφαλής τη γενική γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής, κυρία Παυλίνα Καρασιώτου. Έργο της ομάδας είναι η μελέτη αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας στη βάση κυρίως των εξελίξεων στην ΕΕ για τους δημοσιονομικούς κανόνες και τις αλλαγές που θα πρέπει να είναι γίνουν σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:50

Η Paramount κέρδισε τον «πόλεμο» για την Warner Bros - Αποσύρεται η Netflix

07:42

Το Πακιστάν κηρύσσει «πόλεμο» στις de facto αρχές των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

07:34

ΕΦΚΑ: 4 στους 10 μισθωτούς αντιμέτωποι με απώλεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης- Τι πρέπει να κάνουν μέχρι αύριο

07:29

Κρίση ΗΠΑ - Ιράν: Πόσο μπορεί να φτάσει η βενζίνη και το ρεύμα στην Ελλάδα

07:21

Lamda: Έτσι θα είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού - Η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική της ανάπτυξης

07:15

«Καμπάνες» έως 50.000 ευρώ για διαφήμιση παράνομου τζόγου από influencers

07:08

Τέμπη και υποκλοπές στριμώχνουν την κυβέρνηση - Το σποτ της Καρυστιανού πυροδοτεί αντιδράσεις συγγενών θυμάτων

07:02

Από την ανάκαμψη στην ανάπτυξη - Τα καλά... νωρίς - Το ζήτημα των τιμολογήσεων

23:50

Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν τον αποκλεισμό πρόσβασης στο Telegram από τις αρχές Απριλίου

23:49

Βουλγαρία: Στο τελικό στάδιο ο Κάθετος Διάδρομος Φυσικού Αερίου

23:42

H Warner Bros. προτιμά την πρόταση της Paramount - Ξεκινά η διορία 4 ημερών της Netflix

23:35

Wall Street: Κάτω ο S&P 500 χωρίς τη βοήθεια της Nvidia

23:17

Πετρέλαιο: Άνοδος τιμών εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών ΗΠΑ–Ιράν και γεωπολιτικού ρίσκου

23:06

ΟΣΕ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη λόγω δολιοφθοράς στα καλώδια τηλεδιοίκησης μεταξύ των σταθμών Πλατέως και Αιγινίου

22:47

Στάση εργασίας στο μετρό το Σάββατο

22:33

Γεραπετρίτης μετά τον Λευκό Οίκο: Στο ανώτατο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

22:21

Σταθερός ο χρυσός, με το «βλέμμα» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

22:02

ebay: Θα περικόψει το 6% του δυναμικού της

21:57

Ρουμανία: Μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν ρωσικό drone

21:43

ΕΕΣ: Ο γεωργικός τομέας στην ΕΕ δεν εστιάζει επαρκώς στην καλλιέργεια καινοτομίας

21:39

H Ford ανακαλεί 4 εκατομμύρια οχήματα λόγω σφάλματος λογισμικού

21:29

Deutsche Welle: Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας

21:16

Γερμανία: Δικαστική απόφαση απαγορεύει την ταξινόμηση της AfD ως «επιβεβαιωμένα ακροδεξιά»

20:59

Μαρινάκης για υποκλοπές: «Η αντιπολίτευση να αποφασίσει αν εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη»

20:55

H ΓΣΕΕ καλεί σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

20:33

Η Κομισιόν ζητά από την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης να ερευνήσει τον Μάντελσον

20:22

Ζαχάροβα: «Μόνο ένας τρελός θα πρότεινε μόνιμη απαγόρευση στο ρωσικό πετρέλαιο»

20:17

Τσίπρας για εξώδικο Γρ. Δημητριάδη: «Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο»

20:11

Ολοκληρώθηκαν με «εξαιρετική» πρόοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν στη Γενεύη

19:59

Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Δεν υπάρχει συγκέντρωση τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα