BACKSTORY

Η Revoil και η ιστορία - Διαστημικά Βήματα – Οι νέες κινήσεις της BC Partners

Newsroom
02-07-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Revoil και η ιστορία - Διαστημικά Βήματα – Οι νέες κινήσεις της BC Partners
photo by NASA on unsplash -satellite

Απορία άνευ ουσιαστικού λόγου

Διαβλέπω μια κατάσταση όπου κάποιοι προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η μετοχή μιας τράπεζας ανεβαίνει και η άλλη πέφτει ή μένει στάσιμη. Εγώ θα πρότεινα καλύτερα να δούμε τα μεγέθη σιγά και προσεκτικά και μετά να κρίνουμε τις επιδόσεις στο ταμπλό. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, για παράδειγμα στη μετοχή της Alpha, η απορία ήταν γιατί δεν ανέβαινε τόσον καιρό αφού είχε μείνει πίσω από πλευράς αποτίμησης και θεμελιωδών μεγεθών σε σχέση με άλλες τράπεζες του Νότου, αλλά και ελληνικές. Κατά συνέπεια, το μυστικό είναι να κοιτάζεις τα θεμελιώδη, να έχεις υπομονή και να μην έχεις την απαίτηση να πιάνεις και το timing ανόδου. Η λογική του timing, βολεύει μόνο τους χρηματιστές για να γεμίζουν τη γκανιότα.

Η Revoil και η ιστορία

Στη Revoil, οι πωλήσεις από βασικούς μετόχους αλλά και των ιδίων μετοχών, πυροδοτούν ράλι στη μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει αλλάξει όπως έχουμε ξαναπεί χρηματοοικονομικό προφίλ τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε, όμως, αυτή τη φορά οι βασικοί μέτοχοι να εννοούν ότι πραγματικά θέλουν να αυξηθεί η διασπορά της μετοχής και να μην έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου τα λόμπι αλώνιζαν για λίγο καιρό και μετά η μετοχή περιερχόταν σε απραξία μέχρι να την ξαναθυμηθούν οι βασικοί μέτοχοι.

Χρειάζεται... πίστη

Κατά τα λοιπά, η κατάσταση με τις ασφαλιστικές εταιρίες έχει ξεφύγει. Και κάποιες, δεν ενδιαφέρονται ούτε για αυτά που αναφέρουν τα συμβόλαια. Και μιλάμε, για τα ισόβια συμβόλαια όπου κάνουν αυξήσεις πάνω από το πλαφόν που είναι προκαθορισμένο. Και μετά θέλουμε να εμπεδωθεί ασφαλιστική συνείδηση και να αυξηθεί η διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα. Η ασφάλιση έχει σχέση με την πίστη και όταν χάνεται, χάνεται και αυτή.

Δεν τους αφορά ο... κανονισμός

Βλέποντας τις διακυμάνσεις στην Alpha Αστικά Ακίνητα που έχει χαμηλή διασπορά, έψαξα να δω λίγο τι προθέσεις υπάρχουν μετά τα μέτρα του Χρηματιστηρίου. Έχω την αίσθηση ότι τα μέτρα, δεν αφορούν την εταιρία. Οπότε, περιμένουμε το timing που θα αποχαιρετήσει και αυτή το Χρηματιστήριο. Κατά τα λοιπά, η διοίκηση του ΧΑ θα αύξανε τις εισαγωγές. Αν κάνουμε, όμως, λογαριασμό βάζοντας και τις υποχρεωτικές εισαγωγές (βλέπε ΑΕΕΑΠ) ο λογαριασμός είναι αρνητικός και μάλιστα, σημαντικά αρνητικός.

Διαστημικά Βήματα

Τα δικά της βήματα στο διάστημα θα κάνει η Ελλάδα, μέσα από την ανάπτυξη ενός αστερισμού μικροδορυφόρων για την παρατήρηση γης προς όφελος της πολιτικής προστασίας. Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα υπογράψει συμφωνία με την Open Cosmos για την ανάπτυξη της συστοιχίας μικροδορυφόρων ώστε να συλλέγονται δεδομένα που θα χρησιμοποιούνται για διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου αλλά και για λόγους πολιτικής προστασίας. Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος θα χρησιμοποιείται από το Κτηματολόγιο έως την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης ή την παρατήρηση της γεωργικής αποδοτικότητας κι αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την χώρα.

Οι νέες κινήσεις της BC Partners

Μπορεί η BC Partners να σχεδιάζει να αποεπενδύσει από την μητρική της Nova, United Group φαίνεται ωστόσο να έχει στρέψει το ενδιαφέρον σε άλλου είδους επενδύσεις, που έχουν έμμεση σχέση με την συνδρομητική τηλεόραση. Ο λόγος για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ ανδρών Euroleague – την οποία προβάλλει κατ’ αποκλειστικότητα η Nova. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έχει ενδιαφερθεί για την αγορά μεριδίου στην ECA (Euroleague Commercial Assets), όπου ανήκουν τόσο η προαναφερθείσα διοργάνωση όσο και το EuroCup. Και αυτές οι συζητήσεις βέβαια, όπως και οι πρώτες για την πώληση της Nova ή του συνόλου της United, δεν έχουν κάποια σίγουρη έκβαση μέχρι στιγμής. Στην τελευταία περίπτωση φαίνεται να φουντώνουν και πάλι οι φήμες της αγοράς για αραβικό ενδιαφέρον. Οι Άραβες, άλλωστε, φαίνεται να έχουν στρέψει για τα καλά το βλέμμα τους προς την χώρα μας αν σκεφτεί κανείς και το deal του Θ. Κυριακού -μέσω του K Group- με την Qatar Investment Authority για το fund του 1 δισ. δολ. Άλλες φήμες, σχετικά με την πώληση της Nova, αναφέρουν ότι πέρα από το αραβικό ενδιαφέρον έχει αναθερμανθεί και το ενδιαφέρον ενός παλαιότερου διεκδικητή του τηλεπικοινωνιακού ομίλου. Το γεγονός ότι το μακρινό 2018, πριν η Nova περάσει στην United, ο ANT1 ήταν μέσα στους ενδιαφερόμενους, θα μπορούσε να θεωρηθεί σύμπτωση που κάνει να συγκλίνουν αυτές οι δύο πληροφορίες. Θα μπορούσε βέβαια και όχι.

Τask force για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες

Και καθώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομιών προχώρησε στη σύσταση ομάδας εργασίας με επικεφαλής τη γενική γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής, κυρία Παυλίνα Καρασιώτου. Έργο της ομάδας είναι η μελέτη αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας στη βάση κυρίως των εξελίξεων στην ΕΕ για τους δημοσιονομικούς κανόνες και τις αλλαγές που θα πρέπει να είναι γίνουν σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:23

Η Nvidia πούλησε τo μερίδιό της στην Arm, μια εταιρεία που κάποτε προσπάθησε να εξαγοράσει

15:17

Παπαθανάσης: Νέες παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους ύδρευσης στον Δήμο Βελβεντού Κοζάνης

15:02

Τι απαντά η Shein για την έρευνα της Κομισιόν

14:52

Αμερικανός ΥΠΕΝ: «Το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

14:45

Κυρανάκης: «Από σήμερα το Τραμ φτάνει στο Λιμάνι του Πειραιά, όπως είχα δεσμευθεί»

14:45

Μήνυμα για «μάχη» κατά του πληθωρισμού από Ντάλι (Fed)

14:42

Το τουριστικό brand «Ελλάδα» κερδίζει σε Ινδία και Κίνα

14:39

Χρυσοχοΐδης: «Έχουμε πρόβλημα υπερπληθυσμού στις φυλακές - Θα δημιουργηθούν 8 νέα Καταστήματα»

14:25

«Θετικός» ο Μερτς στην εισαγωγή περιορισμών στο όριο ηλικίας των χρηστών στα social media

14:11

H Optima Bank διαψεύδει δημοσιεύματα για συνεργασία με την Ευρώπη Holdings

14:03

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες του κόσμου για το 2026 - Το Τοπ 20 του Tripadvisor

14:01

Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για Γάζα, Ουκρανία και Ιράν

14:00

Αργία Καθαράς Δευτέρας: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν

13:57

Τι αποκάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος του ΟΠΕΚΑ για την υπόθεση χορήγησης παράτυπων επιδομάτων ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

13:54

Απεργία στα πλοία στις 28 Φεβρουαρίου στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

13:47

Στον ανακριτή Τρικάλων ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα, σφραγίστηκε το εργοστάσιο στον Πετρόπορο

13:37

Ξεκίνησαν τα SMS για την νεφρική δυσλειτουργία σε 1.758.000 πολίτες - Ποια εξειδικευμένη εξέταση περιλαμβάνεται

13:19

Υπερκάλυψη κατά 2,2 φορές για τα εξάμηνα έντοκα - Διολίσθησε στο 1,84% η απόδοση

13:15

Νέες βουλευτικές εκλογές στις 19 Απριλίου στη Βουλγαρία

13:12

ΑΑΔΕ: ΕΑΕ 2025 – Ανάρτηση αποτελεσμάτων Monitoring και υποβολή φωτογραφιών με γεωσήμανση

13:01

Ολοκληρώθηκαν οι τριμερείς συνομιλίες στη Γενεύη για την Ουκρανία - Ζελένσκι: «Η Ρωσία καθυστερεί»

12:59

Ευρώπη Holdings: Διαψεύδει δημοσιεύματα για απόκτηση ποσοστού από πιστωτικό ίδρυμα

12:47

ΔΕΗ: 1.700 μαθητές σε 6 νησιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Πλαστικό μου κι Εγώ»

12:35

Berkshire Hathaway: «Ξεφορτώθηκε» τεχνολογικές μετοχές στο δ' τρίμηνο - «Μπάσιμο» στους NYT

12:28

Νεκρός ισραηλινός στρατιώτης στη Λωρίδα της Γάζας - Ο 5ος από την αρχή της εκεχειρίας

12:14

Η Σανάε Τακαΐτσι ανέλαβε επισήμως την πρωθυπουργία στην Ιαπωνία μετά τον εκλογικό της θρίαμβο

12:14

Βιλερουά ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις τάσεις στην αγορά συναλλάγματος

12:09

Νικολάου (Τράπεζα Κύπρου): Ισχυρότερη του αναμενόμενου η πιστωτική επέκταση - Στις 3 Μαρτίου ανοίγει τα χαρτιά

12:09

Πάνω από 1 δισ. από την ΕΑΤ σε 11.500 δικαιούχους του «Σπίτι μου 2»

12:07

Η EY Ελλάδος πιστοποιήθηκε με το ISO/IEC 42001:2023 για Σύστημα Διαχείρισης Τεχνητής Νοημοσύνης