BACKSTORY

Νέα δεδομένα – Ο τουρισμός και οι αντιδράσεις - Το Πάρκο Φυλής

23-05-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα δεδομένα – Ο τουρισμός και οι αντιδράσεις - Το Πάρκο Φυλής

Η κυβερνοασφάλεια αλλάζει δεδομένα

H έλλειψη κυβερνοδεξιοτήτων αυξάνεται και υπάρχει ανάγκη για περισσότερους ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, αναφέρει έρευνα του ευρωβαρόμετρου. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να ενισχυθεί ο αριθμός του προσωπικού με καλή γνώση ζητημάτων κυβερνοασφάλειας σε κάθε εταιρεία σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτά τα πορίσματα συνάδουν με μια πρόσφατη έκθεση ανάλυσης προοπτικών που δημοσίευσε ο Οργανισμός της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια, στην οποία επισημαίνεται ότι το χάσμα κυβερνοδεξιοτήτων φαίνεται να συνδέεται στενά με τις κυβερνοαπειλές, φαινόμενο που αποτελεί μείζονα απειλή για τη λειτουργία των συστημάτων δικτύου και πληροφοριών και για την ενιαία αγορά στο σύνολό της.

Τα κρούσματα είναι πολλά και θα γίνουν περισσότερα αν η ΕΕ δεν επενδύσει επί της ουσίας στην προστασία και δεν δώσει κίνητρα και στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις απογειώνονται. Τον Μάρτιο του 2024 κατέγραψαν αύξηση κατά 34,2%. Θέλω να σας πω όμως ένα μυστικό. Αρχίζουν να αυξάνονται τα κινήματα των κατοίκων εναντίον του υπερτουρισμού, μια τάση που μας έρχεται από την Ισπανία και την Ιταλία και αρχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέρον και στη χώρα μας.

Στην Πλάκα και αλλού η ζωή των κατοίκων αρχίζει να γίνεται βασανιστική και εκτιμάται πως πολύ σύντομα οι αντιδράσεις τους θα γίνουν δυναμικότερες.

Έφτασε το μήνυμα στην... Καλαμάτα;

Δυναμικές αντιδράσεις φαίνεται ότι θα έχουμε και για τον νέο Κανονισμό του ΧΑ. Και μπορεί ο Γιάννος Κοντόπουλος να λέει δεξιά και αριστερά ότι οι εταιρείες έχουν ενημερωθεί, ειδικά οι άμεσα θιγόμενες και δεν διαφωνούν αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι ακριβώς έτσι. Γιατί, για παράδειγμα, όταν λέει όλες εννοεί ότι το μήνυμα έφτασε και μέχρι την Καλαμάτα και την Καρέλιας; Εμείς άλλα μαθαίνουμε και υποθέτω ότι οι σύμβουλοί του δεν τον ενημερώνουν καλά.

Κατάλαβαν τι έκαναν;

Πάντως να μου το θυμηθείτε αυτή η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε μετόχους που έχουν το 75% συν μια μετοχή να βγάλουν την εταιρεία εκτός Χρηματιστηρίου χωρίς να πληρώσουν κάτι θα τινάξει το σύστημα στον αέρα. Για να το κάνουμε κατανοητό, με το νέο Κανονισμό μπαίνει μια εταιρεία στο ΧΑ, σηκώνει τα ωραία λεφτά των επενδυτών και μετά οι μέτοχοι αγοράζουν 1% και τη βγάζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει εκεί στο ΧΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή βασίζονται στις Κοσκολέτειες αυθεντίες;

Δυσκολίες για τον... Τάκη

Πολύ «ξύλο» μαθαίνω ότι τρώει στα δικαστήρια ο Τάκης Δομαζάκης που έχει προσφύγει κατά πάντων στην Creta Farm. Και ποινές ήδη έχει μαζέψει από παραπομπές που έχουν γίνει από τις αρχές και οι φίλοι του που έκαναν αγωγές γιατί δήθεν έχασαν τα χρήματά του χάνουν τη μια υπόθεση μετά την άλλη. Ο άλλος αδελφός που ήταν πιο ευέλικτος απλά έχει βγει από το προσκήνιο αλώβητος.

Το Πάρκο Φυλής

Βγήκε και επισήμως στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ η προκήρυξη για το επιχειρηματικό πάρκο Φυλής, όπως σας λέγαμε και προ ημερών. Σε κάθε περίπτωση το Πάρκο πρέπει να σχεδιαστεί με σκοπό να φιλοξενήσει αποτελεσματικά τις επιχειρησιακές δραστηριότητες διαχείρισης φορτίων, μεταφόρτωσης, διανομής και μεταφοράς που σήμερα λαμβάνουν χώρα, κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα. Βασική επιδίωξη του έργου είναι να υποστηριχθεί η μετεγκατάσταση και φιλοξενία στο Πάρκο επιχειρήσεων εμπορευματικής μεταφοράς και διαμεταφοράς με ΚΑΔ που σήμερα δραστηριοποιούνται στις περιοχές του Ελαιώνα. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις υποστηριζόμενες από όλες τις απαιτούμενες υποδομές, χώρους και τεχνολογίες που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική, αποδοτική, ασφαλή και εύρυθμη οργάνωση, διαχείριση και εκτέλεση του έργου συλλογής, μεταφόρτωσης και διακίνησης εμπορευμάτων. Η μετάβαση αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών διαμεταφοράς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς εφοδιαστικής αλυσίδας, με άμεσο όφελος για το σύνολο της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Μακρόν: Οι πολιτικές δυνάμεις με δεσμούς σε ομάδες βίας να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους

23:41

Άλμα εσόδων 73% για την Nvidia το δ' τρίμηνο με ώθηση από τα data centers

23:22

Βραζιλία: Στους 46 οι νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές - 21 αγνοούμενοι

23:15

Δεύτερη ημέρα κερδών στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

23:01

Διπλασιάζεται ο τουριστικός φόρος στη Βαρκελώνη - Έως 15 ευρώ τη βραδιά

22:43

Κούβα: Επεισόδιο του λιμενικού με σκάφος προερχόμενο από την Φλόριντα

22:28

Ήπιες μεταβολές στο πετρέλαιο εν μέσω αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

22:16

Δυνατή πλέον η αναστροφή στη Λ. Αμαλίας για είσοδο στην Πλάκα

21:57

Γαλλία: Η κυβέρνηση Λεκορνί επιβίωσε από δύο προτάσεις μομφής

21:48

Υπεγράφη ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΕ για αξιολογήσεις στον τουρισμό - Μήνυμα Τζιτζικώστα

21:36

Κέρδη 1% για τον χρυσό με φόντο δασμούς και γεωπολιτικά

21:24

Επικοινωνία Τραμπ- Ζελένσκι πριν τις νέες διαπραγματεύσεις για Ουκρανία

21:10

Τραμπ: Θριαμβολογία για την οικονομία, σιωπές για τα δύσκολα και «μάχη» για τις εντυπώσεις

20:59

Βανς: Προτεραιότητα η διπλωματική λύση με Ιράν - Νέες αμερικανικές κυρώσεις στην Τεχεράνη

20:48

Βουλή: Ψηφίστηκε το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς

20:37

Μητσοτάκης: Ο Έβρος κράτησε Ελλάδα και Ευρώπη ασφαλή – Φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων

20:25

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27/2 και 24ωρη απεργία στις 28/2

20:17

Καρυστιανού: «Πριν από το καλοκαίρι η ανακοίνωση του κόμματος»

20:06

Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τον σωλήνα - Λάθος εγκατάσταση χωρίς μέτρα προστασίας

19:59

Έρχεται δημοψήφισμα για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ

19:46

Σκάνδαλο Έπστιν: Παραιτήθηκε από το Χάρβαρντ ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Λάρι Σάμερς

19:38

Ανάκαμψη πάνω από τα 68.000 για το Bitcoin

19:21

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη - Η ατζέντα

19:15

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βουτιά» 12,7% για Diageo

19:11

«Πράσινο φως» από ΕΚΤ στον Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου

19:01

ΥΠΕΘΟ για ελβετικό φράγκο: Καμία παράβαση του ενωσιακού δικαίου στη ρύθμιση

18:51

ΕΚΚΟΜΕΔ και Netflix ενώνουν δυνάμεις για ενίσχυση της ελληνικής δημιουργικής βιομηχανίας

18:41

Διευκρινίσεις Χατζηδάκη για τις δηλώσεις για κυριότητα αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ

18:31

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας) από Αλεξανδρούπολη: Περιφερειακός ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα

18:21

ΧΑ: «Έσπασε» το τριήμερο πτωτικό σερί του Γενικού Δείκτη - Κέρδη άνω του 2% στις τράπεζες