BACKSTORY

Νέα δεδομένα – Ο τουρισμός και οι αντιδράσεις - Το Πάρκο Φυλής

23-05-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα δεδομένα – Ο τουρισμός και οι αντιδράσεις - Το Πάρκο Φυλής

Η κυβερνοασφάλεια αλλάζει δεδομένα

H έλλειψη κυβερνοδεξιοτήτων αυξάνεται και υπάρχει ανάγκη για περισσότερους ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, αναφέρει έρευνα του ευρωβαρόμετρου. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να ενισχυθεί ο αριθμός του προσωπικού με καλή γνώση ζητημάτων κυβερνοασφάλειας σε κάθε εταιρεία σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτά τα πορίσματα συνάδουν με μια πρόσφατη έκθεση ανάλυσης προοπτικών που δημοσίευσε ο Οργανισμός της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια, στην οποία επισημαίνεται ότι το χάσμα κυβερνοδεξιοτήτων φαίνεται να συνδέεται στενά με τις κυβερνοαπειλές, φαινόμενο που αποτελεί μείζονα απειλή για τη λειτουργία των συστημάτων δικτύου και πληροφοριών και για την ενιαία αγορά στο σύνολό της.

Τα κρούσματα είναι πολλά και θα γίνουν περισσότερα αν η ΕΕ δεν επενδύσει επί της ουσίας στην προστασία και δεν δώσει κίνητρα και στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις απογειώνονται. Τον Μάρτιο του 2024 κατέγραψαν αύξηση κατά 34,2%. Θέλω να σας πω όμως ένα μυστικό. Αρχίζουν να αυξάνονται τα κινήματα των κατοίκων εναντίον του υπερτουρισμού, μια τάση που μας έρχεται από την Ισπανία και την Ιταλία και αρχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέρον και στη χώρα μας.

Στην Πλάκα και αλλού η ζωή των κατοίκων αρχίζει να γίνεται βασανιστική και εκτιμάται πως πολύ σύντομα οι αντιδράσεις τους θα γίνουν δυναμικότερες.

Έφτασε το μήνυμα στην... Καλαμάτα;

Δυναμικές αντιδράσεις φαίνεται ότι θα έχουμε και για τον νέο Κανονισμό του ΧΑ. Και μπορεί ο Γιάννος Κοντόπουλος να λέει δεξιά και αριστερά ότι οι εταιρείες έχουν ενημερωθεί, ειδικά οι άμεσα θιγόμενες και δεν διαφωνούν αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι ακριβώς έτσι. Γιατί, για παράδειγμα, όταν λέει όλες εννοεί ότι το μήνυμα έφτασε και μέχρι την Καλαμάτα και την Καρέλιας; Εμείς άλλα μαθαίνουμε και υποθέτω ότι οι σύμβουλοί του δεν τον ενημερώνουν καλά.

Κατάλαβαν τι έκαναν;

Πάντως να μου το θυμηθείτε αυτή η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε μετόχους που έχουν το 75% συν μια μετοχή να βγάλουν την εταιρεία εκτός Χρηματιστηρίου χωρίς να πληρώσουν κάτι θα τινάξει το σύστημα στον αέρα. Για να το κάνουμε κατανοητό, με το νέο Κανονισμό μπαίνει μια εταιρεία στο ΧΑ, σηκώνει τα ωραία λεφτά των επενδυτών και μετά οι μέτοχοι αγοράζουν 1% και τη βγάζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει εκεί στο ΧΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή βασίζονται στις Κοσκολέτειες αυθεντίες;

Δυσκολίες για τον... Τάκη

Πολύ «ξύλο» μαθαίνω ότι τρώει στα δικαστήρια ο Τάκης Δομαζάκης που έχει προσφύγει κατά πάντων στην Creta Farm. Και ποινές ήδη έχει μαζέψει από παραπομπές που έχουν γίνει από τις αρχές και οι φίλοι του που έκαναν αγωγές γιατί δήθεν έχασαν τα χρήματά του χάνουν τη μια υπόθεση μετά την άλλη. Ο άλλος αδελφός που ήταν πιο ευέλικτος απλά έχει βγει από το προσκήνιο αλώβητος.

Το Πάρκο Φυλής

Βγήκε και επισήμως στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ η προκήρυξη για το επιχειρηματικό πάρκο Φυλής, όπως σας λέγαμε και προ ημερών. Σε κάθε περίπτωση το Πάρκο πρέπει να σχεδιαστεί με σκοπό να φιλοξενήσει αποτελεσματικά τις επιχειρησιακές δραστηριότητες διαχείρισης φορτίων, μεταφόρτωσης, διανομής και μεταφοράς που σήμερα λαμβάνουν χώρα, κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα. Βασική επιδίωξη του έργου είναι να υποστηριχθεί η μετεγκατάσταση και φιλοξενία στο Πάρκο επιχειρήσεων εμπορευματικής μεταφοράς και διαμεταφοράς με ΚΑΔ που σήμερα δραστηριοποιούνται στις περιοχές του Ελαιώνα. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις υποστηριζόμενες από όλες τις απαιτούμενες υποδομές, χώρους και τεχνολογίες που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική, αποδοτική, ασφαλή και εύρυθμη οργάνωση, διαχείριση και εκτέλεση του έργου συλλογής, μεταφόρτωσης και διακίνησης εμπορευμάτων. Η μετάβαση αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών διαμεταφοράς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς εφοδιαστικής αλυσίδας, με άμεσο όφελος για το σύνολο της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:33

Ολοκληρώθηκε η απολογία του ιδιοκτήτη της Βιολάντα στον ανακριτή Τρικάλων

20:26

Δύο εργάτες νεκροί από ηλεκτροπληξία σε διαμέρισμα στη Βάρη

20:09

Η γεωπολιτική σημασία του ουρανίου και το θρίλερ με το Νίγηρα

20:08

Κλείνει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle - Εκτεταμένες περικοπές κόστους

20:03

Ευρωαγορές: «Φρέσκο» ρεκόρ για τον Stoxx 600, «βουτιά» 7% της Bayer

19:45

Μητσοτάκης από Ινδία: Η Ελλάδα έχει τη δική της πολύ φιλόδοξη στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη

19:34

Ράιτ προς ΔΟΕ: Επικεντρωθείτε στην ενεργειακή ασφάλεια και μην ασχολείστε με την κλιματική αλλαγή

19:14

Κεραμέως: Η ανεργία στην Ελλάδα χαμηλότερη από Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία

19:06

ΕΧΑΕ: Άλμα 82,% στα καθαρά κέρδη το 2025 - Προτεινόμενο μέρισμα 0,11 ευρώ ευρώ μετοχή

19:05

Πετρέλαιο: «Άλμα» 3,5% με φόντο τις «εύθραυστες» συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

18:55

Οικονομικός σύμβουλος Τραμπ: «Ντροπή» η μελέτη της Fed για τον αντίκτυπο των δασμών

18:44

Σάλος στην Ισπανία: Παραιτήθηκε ο υπαρχηγός της αστυνομίας έπειτα από κατηγορίες αστυνομικού για βιασμό

18:38

Ξένοι κατάσκοποι βλέπουν στο Telegram μηνύματα Ρώσων στρατιωτών, λέει υπουργός

18:33

Εκπρόσωπος Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη ήταν δύσκολες αλλά σημαντικές»

18:18

Κεφαλογιάννης: Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από σαφή επιχειρησιακό πυρήνα

18:08

Νέος αντιπρόεδρος ΔΣ στην Τράπεζα Κύπρου ο Γεώργιος Συρίχας

17:54

Δύο ακίνητα στην Αθήνα έναντι 110.500 ευρώ πούλησε η Νoval Property

17:48

Η Ουκρανία επέβαλε κυρώσεις κατά του Λουκασένκο για συνδρομή στη ρωσική εισβολή

17:41

Grand Resort Lagonissi: Το resort-ορόσημο της Αθηναϊκής Ριβιέρας υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο στις 26 Μαρτίου

17:40

Axios: Πολύ κοντά σε ένα μεγάλο πόλεμο με το Ιράν ο Τραμπ

17:32

«Το Ιράν επεξεργάζεται ένα πλαίσιο ενόψει των επόμενων συνομιλιών με ΗΠΑ» λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί

17:22

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της «Εντελέχεια» από Aktor

17:21

Αντίδραση ελατηρίου με τραπεζική ορμή στο Χρηματιστήριο

17:20

Η Τουρκία επιδοτεί τηλεοπτικές σειρές που διαφημίζουν τη χώρα στο εξωτερικό

17:06

Θετικά πρόσημα στη Wall Street αναμένοντας τα πρακτικά της Fed

17:05

Κηρύχθηκε μνημείο το σύνολο της συλλογής φωτογραφιών του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

16:54

Πτώση μικρότερη από το αναμενόμενο στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ

16:52

Απεβίωσε ο Αντώνης Μανιτάκης σε ηλικία 82 ετών

16:48

Κικίλιας: «Στηρίζουμε το Λιμενικό - Περιοχές της Αθήνας υποφέρουν από την παράνομη μετανάστευση»

16:42

Σε υψηλό πέντε μηνών οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο