BACKSTORY

Νέα δεδομένα – Ο τουρισμός και οι αντιδράσεις - Το Πάρκο Φυλής

23-05-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα δεδομένα – Ο τουρισμός και οι αντιδράσεις - Το Πάρκο Φυλής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η κυβερνοασφάλεια αλλάζει δεδομένα

H έλλειψη κυβερνοδεξιοτήτων αυξάνεται και υπάρχει ανάγκη για περισσότερους ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, αναφέρει έρευνα του ευρωβαρόμετρου. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να ενισχυθεί ο αριθμός του προσωπικού με καλή γνώση ζητημάτων κυβερνοασφάλειας σε κάθε εταιρεία σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτά τα πορίσματα συνάδουν με μια πρόσφατη έκθεση ανάλυσης προοπτικών που δημοσίευσε ο Οργανισμός της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια, στην οποία επισημαίνεται ότι το χάσμα κυβερνοδεξιοτήτων φαίνεται να συνδέεται στενά με τις κυβερνοαπειλές, φαινόμενο που αποτελεί μείζονα απειλή για τη λειτουργία των συστημάτων δικτύου και πληροφοριών και για την ενιαία αγορά στο σύνολό της.

Τα κρούσματα είναι πολλά και θα γίνουν περισσότερα αν η ΕΕ δεν επενδύσει επί της ουσίας στην προστασία και δεν δώσει κίνητρα και στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις απογειώνονται. Τον Μάρτιο του 2024 κατέγραψαν αύξηση κατά 34,2%. Θέλω να σας πω όμως ένα μυστικό. Αρχίζουν να αυξάνονται τα κινήματα των κατοίκων εναντίον του υπερτουρισμού, μια τάση που μας έρχεται από την Ισπανία και την Ιταλία και αρχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέρον και στη χώρα μας.

Στην Πλάκα και αλλού η ζωή των κατοίκων αρχίζει να γίνεται βασανιστική και εκτιμάται πως πολύ σύντομα οι αντιδράσεις τους θα γίνουν δυναμικότερες.

Έφτασε το μήνυμα στην... Καλαμάτα;

Δυναμικές αντιδράσεις φαίνεται ότι θα έχουμε και για τον νέο Κανονισμό του ΧΑ. Και μπορεί ο Γιάννος Κοντόπουλος να λέει δεξιά και αριστερά ότι οι εταιρείες έχουν ενημερωθεί, ειδικά οι άμεσα θιγόμενες και δεν διαφωνούν αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι ακριβώς έτσι. Γιατί, για παράδειγμα, όταν λέει όλες εννοεί ότι το μήνυμα έφτασε και μέχρι την Καλαμάτα και την Καρέλιας; Εμείς άλλα μαθαίνουμε και υποθέτω ότι οι σύμβουλοί του δεν τον ενημερώνουν καλά.

Κατάλαβαν τι έκαναν;

Πάντως να μου το θυμηθείτε αυτή η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε μετόχους που έχουν το 75% συν μια μετοχή να βγάλουν την εταιρεία εκτός Χρηματιστηρίου χωρίς να πληρώσουν κάτι θα τινάξει το σύστημα στον αέρα. Για να το κάνουμε κατανοητό, με το νέο Κανονισμό μπαίνει μια εταιρεία στο ΧΑ, σηκώνει τα ωραία λεφτά των επενδυτών και μετά οι μέτοχοι αγοράζουν 1% και τη βγάζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει εκεί στο ΧΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή βασίζονται στις Κοσκολέτειες αυθεντίες;

Δυσκολίες για τον... Τάκη

Πολύ «ξύλο» μαθαίνω ότι τρώει στα δικαστήρια ο Τάκης Δομαζάκης που έχει προσφύγει κατά πάντων στην Creta Farm. Και ποινές ήδη έχει μαζέψει από παραπομπές που έχουν γίνει από τις αρχές και οι φίλοι του που έκαναν αγωγές γιατί δήθεν έχασαν τα χρήματά του χάνουν τη μια υπόθεση μετά την άλλη. Ο άλλος αδελφός που ήταν πιο ευέλικτος απλά έχει βγει από το προσκήνιο αλώβητος.

Το Πάρκο Φυλής

Βγήκε και επισήμως στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ η προκήρυξη για το επιχειρηματικό πάρκο Φυλής, όπως σας λέγαμε και προ ημερών. Σε κάθε περίπτωση το Πάρκο πρέπει να σχεδιαστεί με σκοπό να φιλοξενήσει αποτελεσματικά τις επιχειρησιακές δραστηριότητες διαχείρισης φορτίων, μεταφόρτωσης, διανομής και μεταφοράς που σήμερα λαμβάνουν χώρα, κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα. Βασική επιδίωξη του έργου είναι να υποστηριχθεί η μετεγκατάσταση και φιλοξενία στο Πάρκο επιχειρήσεων εμπορευματικής μεταφοράς και διαμεταφοράς με ΚΑΔ που σήμερα δραστηριοποιούνται στις περιοχές του Ελαιώνα. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις υποστηριζόμενες από όλες τις απαιτούμενες υποδομές, χώρους και τεχνολογίες που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική, αποδοτική, ασφαλή και εύρυθμη οργάνωση, διαχείριση και εκτέλεση του έργου συλλογής, μεταφόρτωσης και διακίνησης εμπορευμάτων. Η μετάβαση αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών διαμεταφοράς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς εφοδιαστικής αλυσίδας, με άμεσο όφελος για το σύνολο της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:55

Ταχιάος: Αυτοψία στα εργοτάξια αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού

14:54

Σε λειτουργία η Φάση 6 του Νέου Μηχανογραφημένου Συστήματος Διαμετακόμισης (NCTS-P6)

14:49

Οι 4 απειλές από την γνωστική AΙ, σύμφωνα με την Kaspersky

14:33

Το κυκλαδίτικο νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους μυστικούς προορισμούς της Ευρώπης

14:30

Άλμα 64,3% για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις το α΄ τρίμηνο - Στα 1,67 δισ. ευρώ

14:19

Μιχαηλίδου: «Μαραθώνιος, που πρέπει να τρέξουμε με ρυθμό σπριντ» η αντιμετώπιση του δημογραφικού

14:10

Ζαχαράκη: Το δημογραφικό επηρεάζει άμεσα τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής

14:05

bwin: Μόνο περηφάνια για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό!

14:00

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την 12η Συμπληρωματική Πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ

13:56

ΙΣΑ: Αναστέλλεται η εφαρμογή των δόσεων clawback του 2023

13:43

Mercedes-Benz: Από τα πολυτελή αυτοκίνητα στην αμυντική βιομηχανία;

13:34

Τραμπ για Ιράν: «Ή θα είναι σπουδαία και ουσιαστική η συμφωνία ή δεν θα υπάρξει»

13:30

Eurobank: Έξι νέες δράσεις για το δημογραφικό στον Έβρο

13:14

Π. Μαρινάκης: Πώς σχολίασε τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού - Η ΝΔ απαντά με πολιτικές και με προτάσεις

13:12

Santander: Διατηρεί outperform για τη «νέα» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τι περιμένει στα αποτελέσματα α’ τριμήνου

13:00

Την αναίρεση της αποφυλάκισης Γιωτόπουλου προτείνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

12:57

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 9ο Κύκλο Επιτάχυνσης του CapsuleT!

12:50

Κομισιόν: Στην Ελλάδα το βαρύτερο πλήγμα ακρίβειας στην Ευρωζώνη - Επίμονος πληθωρισμός ακόμα αν σταματήσει ο πόλεμος

12:50

Κεραμέως: Η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι η επένδυση στον άνθρωπο

12:40

Θεοδωρικάκος: «Δημιουργούμε χιλιάδες θέσεις εργασίας στη ναυπηγική βιομηχανία»

12:39

Κικίλιας: 51% περισσότεροι έκτακτοι έλεγχοι στα πλοία - Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφάλειας

12:32

Πώς ο Σκότι Πίπεν μετέτρεψε την μπασκετική του φήμη σε κρυπτονόμισμα

12:27

Καφούνης: Ακόμη ένα δύσκολο τρίμηνο για το εμπόριο - Επείγουν τα μέτρα στήριξης

12:10

Ξενοκώστας (ONEX): Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε νέο ναυπηγικό κόμβο της Μεσογείου και της Ευρώπης

12:08

50 χρόνια Vican: Η  οικογενειακή εταιρεία στα προϊόντα φαρμακείου επενδύει στον άνθρωπο και την καινοτομία

12:06

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για νέο «Σπίτι μου» - Τον Ιούνιο η έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί

11:41

EY: Αυξάνεται η υιοθέτηση της αυτόνομης τεχνητής νοημοσύνης, παρά τις ανησυχίες

11:27

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή πάνω από τις 2.300 μονάδες

11:23

Ισχυρή ανάπτυξη του Factoring στην Ελλάδα το 2025 - Στα €29,4 δισ. ο κύκλος εργασιών

11:12

Η Revolut αναθέτει στην Action Global Communications Greece την εταιρική της επικοινωνία στην Ελλάδα