BACKSTORY

Νέα δεδομένα – Ο τουρισμός και οι αντιδράσεις - Το Πάρκο Φυλής

23-05-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα δεδομένα – Ο τουρισμός και οι αντιδράσεις - Το Πάρκο Φυλής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η κυβερνοασφάλεια αλλάζει δεδομένα

H έλλειψη κυβερνοδεξιοτήτων αυξάνεται και υπάρχει ανάγκη για περισσότερους ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, αναφέρει έρευνα του ευρωβαρόμετρου. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να ενισχυθεί ο αριθμός του προσωπικού με καλή γνώση ζητημάτων κυβερνοασφάλειας σε κάθε εταιρεία σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτά τα πορίσματα συνάδουν με μια πρόσφατη έκθεση ανάλυσης προοπτικών που δημοσίευσε ο Οργανισμός της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια, στην οποία επισημαίνεται ότι το χάσμα κυβερνοδεξιοτήτων φαίνεται να συνδέεται στενά με τις κυβερνοαπειλές, φαινόμενο που αποτελεί μείζονα απειλή για τη λειτουργία των συστημάτων δικτύου και πληροφοριών και για την ενιαία αγορά στο σύνολό της.

Τα κρούσματα είναι πολλά και θα γίνουν περισσότερα αν η ΕΕ δεν επενδύσει επί της ουσίας στην προστασία και δεν δώσει κίνητρα και στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις απογειώνονται. Τον Μάρτιο του 2024 κατέγραψαν αύξηση κατά 34,2%. Θέλω να σας πω όμως ένα μυστικό. Αρχίζουν να αυξάνονται τα κινήματα των κατοίκων εναντίον του υπερτουρισμού, μια τάση που μας έρχεται από την Ισπανία και την Ιταλία και αρχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέρον και στη χώρα μας.

Στην Πλάκα και αλλού η ζωή των κατοίκων αρχίζει να γίνεται βασανιστική και εκτιμάται πως πολύ σύντομα οι αντιδράσεις τους θα γίνουν δυναμικότερες.

Έφτασε το μήνυμα στην... Καλαμάτα;

Δυναμικές αντιδράσεις φαίνεται ότι θα έχουμε και για τον νέο Κανονισμό του ΧΑ. Και μπορεί ο Γιάννος Κοντόπουλος να λέει δεξιά και αριστερά ότι οι εταιρείες έχουν ενημερωθεί, ειδικά οι άμεσα θιγόμενες και δεν διαφωνούν αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι ακριβώς έτσι. Γιατί, για παράδειγμα, όταν λέει όλες εννοεί ότι το μήνυμα έφτασε και μέχρι την Καλαμάτα και την Καρέλιας; Εμείς άλλα μαθαίνουμε και υποθέτω ότι οι σύμβουλοί του δεν τον ενημερώνουν καλά.

Κατάλαβαν τι έκαναν;

Πάντως να μου το θυμηθείτε αυτή η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε μετόχους που έχουν το 75% συν μια μετοχή να βγάλουν την εταιρεία εκτός Χρηματιστηρίου χωρίς να πληρώσουν κάτι θα τινάξει το σύστημα στον αέρα. Για να το κάνουμε κατανοητό, με το νέο Κανονισμό μπαίνει μια εταιρεία στο ΧΑ, σηκώνει τα ωραία λεφτά των επενδυτών και μετά οι μέτοχοι αγοράζουν 1% και τη βγάζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει εκεί στο ΧΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή βασίζονται στις Κοσκολέτειες αυθεντίες;

Δυσκολίες για τον... Τάκη

Πολύ «ξύλο» μαθαίνω ότι τρώει στα δικαστήρια ο Τάκης Δομαζάκης που έχει προσφύγει κατά πάντων στην Creta Farm. Και ποινές ήδη έχει μαζέψει από παραπομπές που έχουν γίνει από τις αρχές και οι φίλοι του που έκαναν αγωγές γιατί δήθεν έχασαν τα χρήματά του χάνουν τη μια υπόθεση μετά την άλλη. Ο άλλος αδελφός που ήταν πιο ευέλικτος απλά έχει βγει από το προσκήνιο αλώβητος.

Το Πάρκο Φυλής

Βγήκε και επισήμως στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ η προκήρυξη για το επιχειρηματικό πάρκο Φυλής, όπως σας λέγαμε και προ ημερών. Σε κάθε περίπτωση το Πάρκο πρέπει να σχεδιαστεί με σκοπό να φιλοξενήσει αποτελεσματικά τις επιχειρησιακές δραστηριότητες διαχείρισης φορτίων, μεταφόρτωσης, διανομής και μεταφοράς που σήμερα λαμβάνουν χώρα, κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα. Βασική επιδίωξη του έργου είναι να υποστηριχθεί η μετεγκατάσταση και φιλοξενία στο Πάρκο επιχειρήσεων εμπορευματικής μεταφοράς και διαμεταφοράς με ΚΑΔ που σήμερα δραστηριοποιούνται στις περιοχές του Ελαιώνα. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις υποστηριζόμενες από όλες τις απαιτούμενες υποδομές, χώρους και τεχνολογίες που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική, αποδοτική, ασφαλή και εύρυθμη οργάνωση, διαχείριση και εκτέλεση του έργου συλλογής, μεταφόρτωσης και διακίνησης εμπορευμάτων. Η μετάβαση αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών διαμεταφοράς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς εφοδιαστικής αλυσίδας, με άμεσο όφελος για το σύνολο της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:20

ΔΥΠΑ: Σχεδόν 48.000 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης στην Πελοπόννησο

10:06

Επιτόκια ευρωπαϊκού επιπέδου από τη Snappi

10:06

Πιερρακάκης: Νέα εποχή για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο

10:02

Θεόνη: Άλμα 19,3% στις πωλήσεις και ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας το 2025

09:50

Ην. Βασίλειο: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού χάρη στα καύσιμα

09:36

Ο Κωνσταντίνος Μασσέλος νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ

09:21

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για επέκταση των αρμοδιοτήτων της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

09:17

Στις 30 Ιουλίου τα αποτελέσματα β' τριμήνου της Eurobank

08:54

Παπαθανάσης: Δημιουργία πολυχώρου ψυχαγωγίας Δήμου Γρεβενών

08:44

Μαρινάκης: Δεν θα αλλάξουμε ταυτοτικά θέματα της πολιτικής μας για την «καρέκλα»

08:36

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Aύριο ανακοινώνονται οι βάσεις

08:27

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι αναζητούν φοιτητική κατοικία

08:10

Το Μουντιάλ του 2026 άλλαξε για πάντα το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ

08:06

ΚΟΡΕ: Ανεβάζουν στροφές οι επενδύσεις - Στα 90 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών

08:01

Πόσo χρειάζεται να δουλέψει ένας Έλληνας εργαζόμενος για να αποκτήσει ο μισθός του αγοραστική δύναμη 1.000 δολαρίων

07:53

Κυκλική οικονομία: Το ενεργειακό κόστος απειλεί την ανταγωνιστικότητα της ανακύκλωσης πλαστικών

07:51

Όταν ο μισθός παύει να είναι μυστικό: Η νέα εποχή της μισθολογικής διαφάνειας

07:46

Τραμπ: Δασμοί 100% στα εισαγόμενα γενόσημα φάρμακα από το 2028

07:43

ΔΕΔΔΗΕ: Ανεβάζει «στροφές» το roll out των έξυπνων μετρητών - Η λύση για τα «προβληματικά» ρολόγια

07:42

Alphabet, Tesla και Intel στην πιο κρίσιμη δοκιμασία - Τι περιμένουν απόψε οι αγορές

07:39

Μετρό Αθήνας: Πότε και πώς θα αναβαθμιστούν 12 συρμοί - «Συνθήκες βρασμού» για 3 ακόμα καλοκαίρια

07:31

Σμπώκου (ΣΕΤΕ): Last minute οι κρατήσεις, θετικές οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν

07:23

Το μεγάλο δίλημμα για 1,5 εκατ. οφειλέτες: Ρύθμιση σε 72 δόσεις ή εξωδικαστικός μηχανισμός;

07:20

Επτά «μνηστήρες» για το «λίφτινγκ» στην φοιτητική εστία Ζωγράφου (ΣΔΙΤ)

07:15

ΕΠΑ 2026-2030: Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της πενταετίας - Πώς θα μοιραστούν 17,1 δισ. ευρώ

07:09

«Επιτελικά» νεύρα με τον Βλάχο - Μηνύματα και σε «γαλάζιους» για την 13η σύνταξη - Τι συζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ

07:05

11η νύχτα αμερικανικών βομβαρδισμών στο Ιράν - Στο στόχαστρο η Τεχεράνη

07:00

Από φθινόπωρο τα επιτόκια - Οι διαπραγματεύσεις Eurobank - doValue - Το γκάζι της Τιτάν

23:59

Καφούνης: Χωρίς στοχευμένες παρεμβάσεις, το εμπόριο θα βρεθεί αντιμέτωπο με νέα λουκέτα

23:48

Τουρκία: Παραιτήθηκε από το CHP ο Οζγκιούρ Οζέλ - Ίδρυσε νέο κόμμα