BACKSTORY

Βάστα Ντράγκι! - Το ενδιαφέρον για Ιντρακάτ - Θέλουν κατασκευαστική Μπάκος, Καϋμενάκης - Η Eurobank στην Κύπρο

16-06-2022 | 07:32
Μοιράσου το
Βάστα Ντράγκι! - Το ενδιαφέρον για Ιντρακάτ - Θέλουν κατασκευαστική Μπάκος, Καϋμενάκης - Η Eurobank στην Κύπρο

Εκεί στην ΕΚΤ αλλά και γενικότερα οι θεσμοί... γνωρίζουν ένα παραμύθι! Το κουκί και το ρεβίθι. Αν δεν τους βγει το παραμύθι, τότε έχουν θέμα μεγάλο όπως προκύπτει πως έχουν τώρα θέμα.

Και επειδή η Ιταλία έχει στο τιμόνι της τον διόλου τυχαίο Ντράγκι που ξέρει τα σα εκ των σων, έχουμε και εμείς καμιά τύχη να κάτσει η μπίλια κάπου που να μας εξυπηρετήσει. Αλλιώς δεν θα είχαμε στ' αλήθεια καμία τύχη.

Μιας και το 10ετές κινείται στα 4,2%-4,7% κατανοεί κανείς πως η κατάσταση δεν είναι καθόλου ευχάριστη.
Ιδιαίτερα δε που δεν έχουμε και επενδυτική βαθμίδα.

Αυτό βρε παιδί μου που δεν μπορεί η χώρα να βρει εργαζόμενους στον τουρισμό, στην τεχνολογία και αλλού απάντηση δεν έχει.
Όπου χρειάζεσαι στ' αλήθεια εργαζόμενο τον πληρώνεις.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές όλες οι εκδοχές είναι μέσα. Η πρώτη επίσημη παραδοχή από Γεραπετρίτη είναι ένα θέμα. Από την άλλη λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός έδειχνε κοντά στο όχι.
Νομίζω τουρισμός και πυρκαγιές θα κρίνουν την κατεύθυνση.

Έχω την αίσθηση ότι η υπόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την τοποθέτηση Νικολοπούλου στη θέση του Αντιπροέδρου θα έχει και συνέχεια που δεν θα είναι ευχάριστη. Από την επιστολή Λιανού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κρατώ την αναφορά του ότι η κα Νικολοπούλου αρνήθηκε στο παρελθόν κατ' επανάληψη να αξιολογηθεί. Κάποιος να το πει στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, να το πουν στην Κεραμέως και να ζητήσουν τουλάχιστον Υπουργική θέση. Δεν θα σχολιάσω βέβαια τα όσα αναφέρει ο κ. Λιανός για τον έλεγχο στις τράπεζες καθώς δεν είναι μόνο οι τράπεζες αλλά και άλλες υποθέσεις που υποτίθεται ότι τρέχουν και δεν τις είχε η κα Νικολούλου στις οποίες ισχύει η παροιμία όλο μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα.

Κατά τα λοιπά διαβάζω ότι υπήρξε έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδος στην υπόθεση Τράγκα και αναρωτιέμαι αν η Τράπεζα της Ελλάδος το ξέρει... Και επειδή στην υπόθεση θα πρέπει να ζητηθεί συνδρομή από πολλές χώρες αναρωτιέμαι πως πάει γενικώς η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στις κάμποσες χώρες που είχε ακίνητα ο μακαρίτης.

Στην Κύπρο για συνάντηση με 300 πελάτες της τράπεζας, θα βρεθεί σήμερα ο Αναπληρωτής CEO της Eurobank και Επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων του Ομίλου, Σταύρος Ιωάννου. Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική αγορά για τη Eurobank, κάτι που αποδεικνύεται και από την απόφασή της να τοποθετηθεί και να επενδύσει στην Ελληνική Τράπεζα. Τα περαιτέρω σχέδια του Ομίλου στην Κύπρο θα ξεδιπλωθούν εν ευθέτω χρόνω, επενδύοντας και στο asset της Eurobank Cyprus. Η τελευταία είναι η ισχυρότερη κεφαλαιακά τράπεζα στην Κύπρο, επικερδής, με πλεονάζουσα ρευστότητα, έτοιμη πάντα να στηρίξει τους πελάτες της και την ανάπτυξη και αυτά πιστώνονται στον CEO της, Μιχάλη Λούη και στη στενή συνεργασία του με τον Αναπληρωτή CEO της Eurobank, Σταύρο Ιωάννου.

Οι δυο τους θα παραθέσουν δείπνο στους πελάτες της Eurobank Κύπρου στη μαρίνα της Αγίας Νάπας στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου. Και όσα θα πουν θα είναι αισιόδοξα, αφού παρά τις αντίξοες συνθήκες, η πρόβλεψη της Eurobank είναι ότι μπορούμε να φτάσουμε έως και 3-4% ανάπτυξη κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, για τα επόμενα 5 χρόνια. Στην ανάπτυξη αυτή η Eurobank θα συμβάλλει πρωταγωνιστικά, αφού όπως θα πει ο Στ. Ιωάννου, η Eurobank αναδεικνύεται ως η ισχυρή και δυναμική με τα καλύτερα οικονομικά μεγέθη και θετικές προοπτικές.

Επίσης βλέπω να συνεχίζεται εντατικά η αγορά ιδίων μετοχών από εισηγμένες και μάλιστα ουκ ολίγες. Και καταλαβαίνω να το κάνουν εταιρίες που δεν έχουν ισχυρό μέτοχο. Να βλέπω όμως εταιρίες με μεγαλομέτοχο να αγοράζουν ίδιες μετοχές και να μην βάζει ο μεγαλομέτοχος το χέρι το χέρι στην τσέπη ξέρετε τι μου λέει; Ότι απλά κάποιοι αυξάνουν το ποσοστό τους χωρίς να πληρώσουν μία και με μηδενικό προσωπικό ρίσκο. Θα μου πείτε γιατί να πληρώσουν όταν υπάρχουν οι ίδιες μετοχές και τα stock options που εξασφαλίζουν τζάμπα ή σχεδόν τζάμπα μετοχές;

Ποιος θυμάται την Ηλεκτρονική Αθηνών; Μάλλον ελάχιστοι. Και πάντως όχι στον όμιλο Στασινόπουλου. Μαθαίνω με πολύ ενδιαφέρον ότι μέλος του ΔΣ της Noval ΑΕΕΑΠ του ομίλου και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου (είναι και στη Μαθιός Πυρίμαχα) εξελέγη ο κ. Γιάννης Στρούτσης. Για όσους δεν το γνωρίζουν ήταν βασικός μέτοχος και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Αθηνών η οποία ως γνωστόν χρεοκόπησε. Μαθαίνουμε επίσης ότι ο κ. Στρούτσης εμπλούτισε τις γνώσεις του μετά τη χρεοκοπία (το 2016 και το 2017) με σεμινάρια στο Harvard. Προφανώς όλα αυτά μέτρησαν στην επιλογή και πιθανώς η εμπειρία του στο πως να οδηγείς με επί χρόνια υγιή επιχείρηση στη χρεοκοπία.

Αυξάνεται, μαθαίνω το ενδιαφέρον για την Ιντρακάτ. Και για τον χώρο των υποδομών, αλλά και για τις ενεργειακές business. Πλευρές με σημαντική ρευστότητα διερευνούν και συζητούν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο σενάριο που έχει ακουστεί για την BC Partners. Αλλά και για άλλες πλευρές με λεφτά… Να τον κάνω τώρα τον συνειρμό; Ας τον κάνω… τι εννοώ; Υπάρχει και μία πλευρά που έχει πολύ μεγάλη ρευστότητα εσχάτως και που λόγω των διαπραγματεύσεων για το Kontra Channel ήρθε κοντά με την πλευρά Κόκκαλη. Ναι, για τους Μπάκο και Καϋμενάκη λέω…

Δεν ξέρω αν οι τελίτσες ενώνονται, ή θα ενωθούν αλλά έχει το ενδιαφέρον του. Πάντως, ανεξαρτήτως Ιντρακάτ, Μπάκος και Καϋμενάκης ακούγεται πολύ έντονα ότι ψάχνονται για κατασκευαστική με ενεργειακή εμπλοκή. Και ότι θα έχουμε εξελίξεις σύντομα. Για να δούμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:44

Xerox: Απεβίωσε ο CEO, John Visentin

09:43

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό το απόγευμα - Μέτρα «πριν το κύμα γίνει τσουνάμι» ζητά ο Καπραβέλος

09:26

UBS: Πρόστιμο 25 εκατ. δολ. για λάθος στρατηγική -Αιτία η ελλιπής εκπαίδευση συμβούλων

09:22

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας, σφίγγει ο κλοιός στη Λισιτσάνσκ

09:11

Επίθεση με βαριοπούλες σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κυψέλη

08:56

Σχοινάς: Έντονη αντίδραση για την κατοχύρωση του σήματος "turkaegean"

08:55

Αναστασιάδης σε Ερντογάν: Έτοιμοι να επαναλάβουμε τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

08:51

Ουκρανία: Η Βρετανία αποδεσμεύει στρατιωτική βοήθεια επιπλέον 1 δισ. λιρών

08:49

Οι ΗΠΑ «απογοητευμένες» για την έκβαση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών με το Ιράν

08:47

Διεθνής Αμνηστία: Ο βομβαρδισμός θεάτρου στη Μαριούπολη ήταν «ξεκάθαρα» έγκλημα πολέμου

08:35

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για το Fuel Pass 2

08:32

Ιταλία: Ο Ντράγκι επιστρέφει εσπευσμένα από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ εξαιτίας εντάσεων με το Κίνημα 5 Αστέρων

08:30

Λείπει από την ελληνική βιομηχανία το εξειδικευμένο προσωπικό – Ο κρίσιμος ρόλος της κατάρτισης

08:28

Νομοσχέδιο για αδειοδότηση ΑΠΕ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή - Περαιτέρω επιτάχυνση ζητούν οι φορείς της αγοράς

08:22

ΕΤΕ: Συμφωνία για τη νέα 3ετή επιχειρησιακή σύμβαση – Και επίδομα ακρίβειας έως 700 ευρώ

08:18

Επέκταση σε νέες αγορές και νέος γύρος χρηματοδότησης τα επόμενα στοιχήματα της Pandas

08:17

Η ανακύκλωση δεν αποτελεί το μοναδικό γρανάζι της κυκλικής οικονομίας

08:10

Ακίνητα: Ελκυστικός προορισμός τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου – Ανοδική πορεία σε ζήτηση και τιμές

08:08

Ακριβότερη από 1η Ιουλίου η ελληνική συνδρομητική τηλεόραση

08:07

Την αναστολή λειτουργίας των προβληματικών καζίνο αποφασίζει η ΕΕΕΠ

08:04

Υπουργείο Υποδομών/Μεταφορών: «Βάζει μπρος» τον Ενιαίο Μητροπολιτικό Συγκοινωνιακό Φορέα Αττικής – Πρόβλημα το κυκλοφοριακό

08:00

Η πρόταση Κυριάκου για τα ουκρανικά σιτηρά - Οι προτάσεις Νίκου στους αγρότες

07:54

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ξεκινά αύριο η εφαρμογή της σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ - Δίμηνη περίοδος χάριτος

07:53

Intrakat: «Παρούσα» στη β’ φάση για την Αττική Οδό – Το μετοχικό ζήτημα, το Ελληνικό, τα απορρίμματα

07:46

Περιστέρης: Από τις πιο φθηνές χώρες στο ρεύμα αν δεν είχαμε εμποδίσει την ενεργειακή μετάβαση

07:45

Τράπεζες: Σε αναζήτηση κοινωνικής ειρήνης με τους εργαζόμενους

07:41

Τα ποσά που έρχονται Ελλάδα από το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος

07:37

Attica Bank: Μπαμπούσκα! - Με τα ΕΛΤΑ ή καλύτερα με... περιστέρι; - Η ώρα της Ιντρακάτ;

07:33

Με 50.000 δολάρια το παιδικό σπίτι του Έλβις έρχεται στο οικόπεδό σας

07:32

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το North Evia – Samos Pass