BACKSTORY

OTE: United Group και PPF για την Telekom Romania - Η Alpha στην Κρήτη - Το ακίνητο του Λάκη

10-05-2022 | 07:29
Μοιράσου το
OTE: United Group και PPF για την Telekom Romania - Η Alpha στην Κρήτη - Το ακίνητο του Λάκη

Την United Group, της BC Partners, και τον όμιλο PPF από την Τσεχία, δείχνουν ως υποψήφιους αγοραστές της Telekom Romania του ΟΤΕ τα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας. Επικαλούμενα διάφορες ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι Deutsche Telecom και OTE, οι σημερινοί δηλαδή ιδιοκτήτες, ελπίζουν να εισπράξουν περί τα 200 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι υποψήφιοι αγοραστές πιέζουν για «εκπτώσεις» (χαμηλότερη τιμή). Οι υποψήφιοι δε, αγοραστές συρρικνώθηκαν πρόσφατα αφότου ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Spas Roussev, ο οποίος έχει διασυνδέσεις με Ρώσους επιχειρηματίες και είχε εκφράσει αρχικά ενδιαφέρον, αποχώρησε από τις συνομιλίες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε συναλλαγή, θα σημάνει το τέλος της δραστηριοποίησης του ΟΤΕ και της Deutsche Telecom στην ρουμανική αγορά τηλεπικοινωνιών δεδομένου ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η Orange ολοκλήρωσε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (54%) της σταθερής Telekom Romania Communications (TKR) από τον ελληνικό ΟΤΕ. Παρότι η φημολογία για την πώληση και της κινητής στη Ρουμανία δεν είναι νέα, εντείνεται το τελευταίο διάστημα - και δη τις τελευταίες ημέρες - καθώς η Deutsche Telecom στρέφει το βλέμμα της και τις επενδύσεις της στην αγορά της Αμερικής.

Tα ελληνικά τάνκερ θα μπορούν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η ΕΕ. Θέλω να σας πω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδείξει με κάθε τρόπο πως τα προνόμια των εφοπλιστών (Ελλήνων μα και άλλων) δεν χάνονται...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοηθά τα κράτη μέλη, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους να προετοιμαστούν για την τεράστια προσπάθεια της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών και πλατφορμών. Για να δούμε πάντως πόσες καθυστερήσεις θα χωρέσει ο προγραμματισμός.

Σε ρυθμούς Κρήτης η Alpha Bank

Στην Κρήτη βρίσκεται από σήμερα η Διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO Βασίλη Ψάλτη και τη συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη, Retail Ισίδωρου Πάσσα και Ανθρώπινου Δυναμικού Φραγκίσκης Μελίσσα, καθώς και των Διευθυντών Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων, Μικρών Επιχειρήσεων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Πρόκειται για τον τρίτο, κατά σειρά, κύκλο συναντήσεων της Διοίκησης της Τράπεζας με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η πολυπληθής αποστολή της Alpha Bank θα επισκεφθεί το σύνολο των νομών της Κρήτης προκειμένου να συνομιλήσει δια ζώσης με τις ελληνικές επιχειρήσεις τόσο για την διαχείριση της τρέχουσας συγκυρίας όσο και για την ενεργοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων, μέσα και από την αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων. Η προσοχή, δε, της Τράπεζας δεν στρέφεται μόνον στους «μεγάλους» επιχειρηματικούς ομίλους του νησιού αλλά επεκτείνεται στις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, με περισσότερες από 135 συναντήσεις να έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Στο τέλος της εβδομάδας κληρώνει για το ακίνητο της Λάκης Γαβαλάς ΑΕ. Πρόκειται για το γνωστό ακίνητο του επιχειρηματία στην Παιανία που βγαίνει στο σφυρί έναντι 9 εκατ. ευρώ με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς. Το συγκεκριμένο ακίνητο βγαίνει στον πλειστηριασμό για χρέη ύψους ένα εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι μια από τις τελευταίες πράξεις στο δύσκολο έργο που ο κ. Γαβαλάς αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει συνεπεία χρεών. Και για να είμαστε ειλικρινείς είναι από τους λίγους τόσο διάσημους που αντιμετώπισε λόγω της κακής πορείας των εργασιών του τέτοια περιπέτεια. Όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος κατά την έκδοση της αυτοβιογραφίας του «Θα γίνω βιβλίο γιατί έτσι μόνο μια ζωή μπορεί να στριμωχτεί σε ένα ράφι».

Τα σκαρφαλώματα του πληθωρισμού δυσκολευόμαστε να τα παρακολουθούμε μιας και ο τιμάριθμος έχει πάρει την ανιούσα. Μπορεί λέει να φτάσει τον Απρίλιο και στο 10%. Για να δούμε πού θα φθάσουν τα επιτόκια...

Θυμάστε τα σενάρια για την τύχη της Attica Group; Με τις τιμές των καυσίμων στα επίπεδα που έχουν φτάσει... δύσκολο. Πολύ δύσκολο...

Η κλεψύδρα αδειάζει για την ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ των αδελφών Ευμορφίδη της Cocomat καθώς μέχρι τις 30 του μηνός θα πρέπει να έχουν κάνει δημόσια εγγραφή και να έχει ολοκληρωθεί και η κατανομή των μετοχών. Οπότε η δημόσια εγγραφή που θέλει τρεις ημέρες θα πρέπει να ξεκινήσει το αργότερο στις 23 του μήνα για να μην πω 20 του μηνός. Όμως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το ενημερωτικό γιατί υπάρχουν ζητηματάκια τα οποία δεν έχουν επιλυθεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της αναδόχου που είναι η OPTIMA. Επισημαίνεται ότι αν η εταιρία δεν εισαχθεί έως τις 30 Μαΐου θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

Με 3 ευρώ λαμβάνουν 75.000 μετοχές στελέχη της Flexopack. Καθόλου άσχημη η υπεραξία της τάξεως των 250 χιλιάδων ευρώ. Τώρα αν οι βασικοί μέτοχοι θέλουν και κίνητρο τα stock options είναι μια μεγάλη κουβέντα που μένει μόνο κουβέντα. Βέβαια κάποιοι θα πουν ότι αυτά γίνονται διεθνώς. Θα συμπληρώσω ότι σε κανονικές αγορές τα stock options πάνε στο management που δεν έχει μετοχές ή έχει πολύ μικρό ποσοστό μετοχών.

Κατά τα λοιπά από το 2017 έχουν δοθεί σε συνδεδεμένα πρόσωπα χρήματα για αγορά ακινήτου από την ΊΛΥΔΑ. Υπάρχουν απαιτήσεις από τα μέλη αυτά 150.000 ευρώ αλλά οριστικό συμβόλαιο όχι μόνο δεν έχει γίνει αλλά πήρε και παράταση έως τον Απρίλιο του 2023. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και αναρωτιέται αν αναρωτιούνται και εκείνοι που τόσα χρόνια έπρεπε να είχαν αναρωτηθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:40

Πυρκαγιά στον Άγιο της Εύβοιας - Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο

17:31

Με τοπικές βροχές ο καιρός της Δευτέρας

17:26

G7: Επιφυλάξεις από την ΕΕ για την απαγόρευση στον ρωσικό χρυσό

17:10

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργαστήριο με σφολιάτες στο Μενίδι

17:01

NATO: Προειδοποιήσεις της Γαλλίας στην Τουρκία για την Σουηδία και την Φινλανδία

16:52

ΗΠΑ: Στόχος η συμφωνία για την εισαγωγή φαρμάκων από την Ελβετία

16:40

Κύπρος: Το ΔΗΚΟ στηρίζει Χριστοδουλίδη για τις προεδρικές εκλογές

16:30

Αέριο: Στη Ρεβυθούσα στα τέλη Ιουλίου η νέα δεξαμενή – Ενίσχυση της ασφάλειας τροφοδοσίας

16:21

Συνάντηση Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βεστέγκερ, τη Δευτέρα

16:15

Χαρίτσης: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται αλλά ενσωματώνεται στα κυμαινόμενα τιμολόγια»

16:07

Η Ουκρανία επιμένει να ζητά από την ΕΕ κυρώσεις στο φυσικό αέριο της Ρωσίας

15:54

Κορονοϊός: 9.249 τα νέα κρούσματα - Στους 93 οι διασωληνωμένοι, 13 νεκροί στο 24ωρο

15:41

Φιλιππίνες: 1 νεκρός και 1 αγνοούμενος από πυρκαγιά σε σκάφος

15:34

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε 65χρονος ορειβάτης, που αγνοείτο από την Παρασκευή

15:20

Times: Ο Ίντρις Έλμπα υποψήφιος επενδυτής του Channel 4, για 1 δισ. στερλίνες

15:13

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας στη Μύκονο - «Τσεκ» σε 15 καταστήματα και 11 άτομα

15:02

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο

14:53

DW: Σύνοδος G7 στη σκιά του πολέμου

14:45

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα σε Ανατολική Μακεδονίας και στις Σέρρες

14:31

Κίεβο: Χτυπήθηκε κτίριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουκρανία

14:22

Ουκρανία: O Μπάιντεν χαρακτηρίζει ως «βαρβαρότητα» τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο

14:11

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων

14:00

Θεοδωρικάκος: «Θα ξανακάνουμε την ΝΔ αυτοδύναμη κυβέρνηση» - Εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά

13:51

Αίγυπτος: Για 5 μήνες επαρκούν τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας σε σιτηρά 

13:42

Σέρρες: Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία έξω από τη Ν. Ζίχνη - Δεν τραυματίστηκε κανείς

13:32

Yeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο NATO την «παράνομη κατοχή νησιών» από την Ελλάδα

13:20

BIS: Ο κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού χρειάζεται δράση από τις κεντρικές τράπεζες

13:14

G7: Ο Μπάιντεν επαινεί τον ρόλο της Γερμανίας στον πόλεμο της Ουκρανίας

13:06

ΒΟΑΚ: Τι συμβαίνει με την παραχώρηση των 1,5 δισ. ευρώ – Η χάραξη και οι περιβαλλοντικές μελέτες

12:58

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να συμμορφωθεί με το αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης