BACKSTORY

Η γκάφα της Αναπτυξιακής - Οι κεραίες της DT, η Goldman, ο ΟΤΕ 

04-04-2022 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η γκάφα της Αναπτυξιακής - Οι κεραίες της DT, η Goldman, ο ΟΤΕ 

Εντυπωσιάστηκα, όχι καλά η αλήθεια είναι, από την κοινή ανακοίνωση για τη σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία υπό τον τίτλο “Growing Together” συνδιοργάνωση της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Bpifrance, της Αντίστοιχης Ελληνικής Αναπτυξιακής και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων πρώην ΤΑΝΕΟ.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται σήμερα και όπως μας ενημερώνει τόσο το αγγλικό όσο και το ελληνικό Δελτίο Τύπου με τα λογότυπα των παραπάνω φορέων... μεταξύ άλλων θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγώ ξέρω πως ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός μιας χώρας τιμάει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. Δε συμμετέχει μεταξύ άλλων... Ούτε ασφαλώς οι υπουργοί συμμετέχουν μεταξύ άλλων! Αλλά σίγουρα όχι η ανώτατη πολιτική ηγεσία. Μη χειρότερα δηλαδή. Αναρωτιέμαι αν πέρασε από το μυαλό κανενός κυρίως στους ελληνικούς φορείς, στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα που εκδίδει τόσες πολλές ανακοινώσεις... το συμβάν. Μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός της χώρας! Χαριτωμένο... Ή και ελαφρώς προσβλητικό...

Ο Ενρία μας επισκέπτεται το Μάιο. Όπως μου εξηγούν η επίσκεψη λαμβάνει χώρα καθώς ο επικεφαλής του SSM ουσιαστικά οργανώνει τις συνεδριάσεις του executive board σε διάφορες ανά τον κόσμο χώρες. Τώρα δε που οι δεσμεύσεις για τον κορονοϊό πάνε παρά πίσω τα ταξίδια αυτά ήρθε η ώρα να επαναληφθούν.

Τα business plans των τραπεζών έχουν ολοκληρωθεί. Αφορούν το διάστημα μέχρι και το 2024 και αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά ίσως στα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών (ο προγραμματισμός αφορά τις περισσότερες εξ' αυτών όχι όλες). Τα business plans θα καλύψουν απορίες σε σχέση με κεφαλαιακή διάρθρωση και διάρθρωση πιστώσεων αναδεικνύοντας τη σχετική προοπτική.

Μετά από τα όχι και τόσο λαμπρά αποτελέσματα στην ψηφοφορία των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική η απεργία προς το παρόν πάει στις καλένδες και αρχίζει η διαπραγμάτευση. Άλλωστε η ΟΤΟΕ έδειξε το δρόμο. Μόνον που η ΟΤΟΕ δεν προχώρησε κατ' αρχήν σε απεργία και τούτου δοθέντος βλέπουμε.

Έτσι λοιπόν ο σύλλογος εργαζομένων της εταιρείας επικαλείται την επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου από τις 24/3/22 και η οποία αναφέρει: «Είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς εντάσεις και με ειλικρινή πρόθεση σύγκλισης».

Ωστόσο, η ΓΣΕΕ έχει άλλη αντίληψη. Ως εκ τούτου έχει προκηρύξει απεργία στις 6 Απριλίου πανελλαδική για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Κατά τα λοιπά αναμένομε την πώληση των κεραιών του ομίλου Deutsche Telekom που τρέχει η Goldman έναντι 20 δισ. ευρώ. Στον όμιλο ως γνωστό ανήκει και ο ΟΤΕ που αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά.

Πάντως με αυτά που κάνουν ορισμένοι ορκωτοί δεν ξέρω αν ωφελείται η αγορά. Βλέπω για παράδειγμα μια διόρθωση (απομείωση) 4,5 εκατ. ευρώ στην Μπήτρος και αναρωτιέμαι αν υπάρχει η λεγόμενη δέουσα επιμέλεια. Γιατί δεν μπορεί όταν σε «πιάνει» στα πράσα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έρχεσαι και να κάνεις διόρθωση. Γιατί διόρθωση σημαίνει πολύ απλά ότι δεν μπορούσες να δικαιολογήσεις τις αξίες που εμφάνιζες. Έχω δε την αίσθηση ότι με τη δημοσίευση και άλλων οικονομικών καταστάσεων τις επόμενες ημέρες θα δουν πολλά τα μάτια μας.

Άσχετο αλλά αναρωτιέμαι τι γίνεται με τη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ που η προθεσμία εισαγωγής λήγει μετά από παρατάσεις στα τέλη Μαΐου. Και αναρωτιέμαι γιατί ακούω ότι έχουν πέσει τηλέφωνα για νομοθετική παρέμβαση και νέα παράταση. Παρακολουθώ την υπόθεση και επανέρχομαι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ

23:44

Rosatom: Τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται για μερίδιο στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

23:30

Reuters: Η άρση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο θα εκτοξεύσει τις εξαγωγές στην Ινδία

23:19

Τραμπ: Παράταση της εκεχειρίας μέχρι να καταθέσει πρόταση το Ιράν

23:12

Νέα πτώση στη Wall Street στο παρά πέντε της λήξης της εκεχειρίας

22:59

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Λιβάνου

22:46

Moody's: Νέες αξιολογήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

22:34

Νέο χαμηλό εβδομάδας για χρυσό με απώλειες 2%

22:21

Πετρέλαιο: Σχεδόν στα 100 δολάρια το Brent με τη διορία εκεχειρίας ΗΠΑ - Ιράν να λήγει

22:09

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5,9 εκατ. ευρώ

22:00

Τσίπρας: H κοινωνική ιδιοτέλεια και η διαφθορά, είναι απειλές για την χώρα

21:49

Πάνω από 500.000 ευρώ θα κοστίζει το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο supercar της Ferrari

21:45

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 28 εκατ. ευρώ

21:36

Μ. Ανατολή: Ο Λίβανος αξιώνει την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα εδάφη του

21:30

AVAX: Κάτω από 5% το ποσοστό του Στέλιου Χριστοδούλου

21:22

Ισραήλ: Φυλάκισης ενός μήνα σε στρατιώτες που βεβήλωσαν άγαλμα του Χριστού στον Λίβανο

21:09

Ιράν: Οι αρχές διαψεύδουν τον Τραμπ για τις οκτώ γυναίκες που απειλούνται με εκτέλεση

21:03

«Φρένο» σε 20.000 πτήσεις από Lufthansa

21:02

Συνάντηση Παπασταύρου με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Ενέργεια

20:54

Βρετανία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση τσιγάρων για νέους κάτω των 17

20:50

«Παγώνει» το ταξίδι Βανς στο Ισλαμαμπάντ - Προς αδιέξοδο οι συνομιλίες

20:39

Κάλας: Εντός 24 ωρών το δάνειο 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

20:28

Τραμπ: Θα θυμάμαι τις εταιρίες που δεν ζήτησαν επιστροφή χρημάτων λόγω δασμών

20:24

Ζελένσκι: «Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει»

20:19

Λίβανος: Τουλάχιστον 2.454 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων από τις 2 Μαρτίου

20:07

Το μονοκλωνικό αντίσωμα για τον ιό RSV χορηγήθηκε για 1η φορά στα νεογέννητα στην Ελλάδα

20:05

Κέρδη για το πετρέλαιο από την αβεβαιότητα της αμερικανο-ιρανικής εκεχειρίας

20:00

Το «νέο Ιράν» θα είναι πιο αδύναμο, πιο σκληρό και πιο επικίνδυνο

19:58

Τραμπ: «Θα τα βρούμε με την Anthropic - Μπορούν να μας είναι πολύ χρήσιμοι»

19:53

Bureau Veritas: «Καμπανάκι» για ΣΕΔΕ 2 και τους κινδύνους υποβάθμισης των ελέγχων εκπομπών