BACKSTORY

Η γκάφα της Αναπτυξιακής - Οι κεραίες της DT, η Goldman, ο ΟΤΕ 

04-04-2022 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η γκάφα της Αναπτυξιακής - Οι κεραίες της DT, η Goldman, ο ΟΤΕ 

Εντυπωσιάστηκα, όχι καλά η αλήθεια είναι, από την κοινή ανακοίνωση για τη σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία υπό τον τίτλο “Growing Together” συνδιοργάνωση της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Bpifrance, της Αντίστοιχης Ελληνικής Αναπτυξιακής και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων πρώην ΤΑΝΕΟ.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται σήμερα και όπως μας ενημερώνει τόσο το αγγλικό όσο και το ελληνικό Δελτίο Τύπου με τα λογότυπα των παραπάνω φορέων... μεταξύ άλλων θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγώ ξέρω πως ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός μιας χώρας τιμάει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. Δε συμμετέχει μεταξύ άλλων... Ούτε ασφαλώς οι υπουργοί συμμετέχουν μεταξύ άλλων! Αλλά σίγουρα όχι η ανώτατη πολιτική ηγεσία. Μη χειρότερα δηλαδή. Αναρωτιέμαι αν πέρασε από το μυαλό κανενός κυρίως στους ελληνικούς φορείς, στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα που εκδίδει τόσες πολλές ανακοινώσεις... το συμβάν. Μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός της χώρας! Χαριτωμένο... Ή και ελαφρώς προσβλητικό...

Ο Ενρία μας επισκέπτεται το Μάιο. Όπως μου εξηγούν η επίσκεψη λαμβάνει χώρα καθώς ο επικεφαλής του SSM ουσιαστικά οργανώνει τις συνεδριάσεις του executive board σε διάφορες ανά τον κόσμο χώρες. Τώρα δε που οι δεσμεύσεις για τον κορονοϊό πάνε παρά πίσω τα ταξίδια αυτά ήρθε η ώρα να επαναληφθούν.

Τα business plans των τραπεζών έχουν ολοκληρωθεί. Αφορούν το διάστημα μέχρι και το 2024 και αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά ίσως στα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών (ο προγραμματισμός αφορά τις περισσότερες εξ' αυτών όχι όλες). Τα business plans θα καλύψουν απορίες σε σχέση με κεφαλαιακή διάρθρωση και διάρθρωση πιστώσεων αναδεικνύοντας τη σχετική προοπτική.

Μετά από τα όχι και τόσο λαμπρά αποτελέσματα στην ψηφοφορία των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική η απεργία προς το παρόν πάει στις καλένδες και αρχίζει η διαπραγμάτευση. Άλλωστε η ΟΤΟΕ έδειξε το δρόμο. Μόνον που η ΟΤΟΕ δεν προχώρησε κατ' αρχήν σε απεργία και τούτου δοθέντος βλέπουμε.

Έτσι λοιπόν ο σύλλογος εργαζομένων της εταιρείας επικαλείται την επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου από τις 24/3/22 και η οποία αναφέρει: «Είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς εντάσεις και με ειλικρινή πρόθεση σύγκλισης».

Ωστόσο, η ΓΣΕΕ έχει άλλη αντίληψη. Ως εκ τούτου έχει προκηρύξει απεργία στις 6 Απριλίου πανελλαδική για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Κατά τα λοιπά αναμένομε την πώληση των κεραιών του ομίλου Deutsche Telekom που τρέχει η Goldman έναντι 20 δισ. ευρώ. Στον όμιλο ως γνωστό ανήκει και ο ΟΤΕ που αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά.

Πάντως με αυτά που κάνουν ορισμένοι ορκωτοί δεν ξέρω αν ωφελείται η αγορά. Βλέπω για παράδειγμα μια διόρθωση (απομείωση) 4,5 εκατ. ευρώ στην Μπήτρος και αναρωτιέμαι αν υπάρχει η λεγόμενη δέουσα επιμέλεια. Γιατί δεν μπορεί όταν σε «πιάνει» στα πράσα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έρχεσαι και να κάνεις διόρθωση. Γιατί διόρθωση σημαίνει πολύ απλά ότι δεν μπορούσες να δικαιολογήσεις τις αξίες που εμφάνιζες. Έχω δε την αίσθηση ότι με τη δημοσίευση και άλλων οικονομικών καταστάσεων τις επόμενες ημέρες θα δουν πολλά τα μάτια μας.

Άσχετο αλλά αναρωτιέμαι τι γίνεται με τη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ που η προθεσμία εισαγωγής λήγει μετά από παρατάσεις στα τέλη Μαΐου. Και αναρωτιέμαι γιατί ακούω ότι έχουν πέσει τηλέφωνα για νομοθετική παρέμβαση και νέα παράταση. Παρακολουθώ την υπόθεση και επανέρχομαι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:40

Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ για τη λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη

22:27

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας

22:20

Απώλειες 1% για τον χρυσό αναμένοντας αποφάσεις κεντρικών τραπεζών

22:12

ΗΠΑ: Για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και οπλοκατοχή διώκεται ο Κόουλ Τόμας Άλεν

22:05

Η κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν δικάζεται στην Ελβετία για ξέπλυμα χρήματος

21:51

ΗΠΑ: Οι απώλειες μέσω social media οκταπλασιάστηκαν από το 2020

21:46

Ο Τραμπ συζήτησε τους όρους του Ιράν με τους συμβούλους του - Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση

21:43

Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να καταστήσει τη φωνή της καταχωρηθέν εμπορικό σήμα

21:40

Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

21:39

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων

21:35

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Έρευνα για απάτη 1,5 εκατ. ευρώ σε προμήθειες εξοπλισμού Covid στη Ρουμανία

21:29

Ισραήλ: «Το 2026 θα μπορούσε ακόμη να είναι μια χρονιά μαχών σε όλα τα μέτωπα» λέει ο αρχηγός του στρατού

21:21

Επίθεση στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών: Το Hilton λέει ότι τηρούσε τα πρωτόκολλα της Μυστικής Υπηρεσίας

21:06

Μερτς: «Η ιρανική ηγεσία προσπαθεί να ταπεινώσει τις ΗΠΑ - Χωρίς σχέδιο εξόδου ο Τραμπ»

20:55

Τρίκαλα: Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους διευθυντικό στέλεχος της «Βιολάντα»

20:49

Το EFA GROUP αποκτά το 90% της Superior Air και επεκτείνεται σε MRO, εκπαίδευση και αεροπορικές υπηρεσίες

20:44

Αλεξόπουλος: «Τα διυλιστήρια στην Ελλάδα εξάγουν προϊόντα και καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς»

20:38

Νετανιάχου: «Οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ επιβάλλουν τη συνέχιση της δράσης στον Λίβανο»

20:30

Γιατί η Κίνα τα βάζει ξανά με το «Made In Europe»

20:29

Η Trastor οδεύει προς ΑΜΚ για άντληση νέων κεφαλαίων

20:24

Μαρινάκης: «Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επίθεση στη δικαιοσύνη από τον κ. Ανδρουλάκη»

20:19

Ο Μακρόν υπόσχεται να μιλήσει με το Ιράν για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

20:10

Ταχιάος: «Αδύνατον η οδός Πόντου να παραδοθεί ταυτόχρονα με την επέκταση της γραμμής του Μετρό προς Καλαμαριά»

20:02

Πρωτοψάλτης για Λέσβο: «Κανένα περιθώριο για λάθος, αυστηρή τήρηση των μέτρων»

19:58

Real Consulting: Ξεπέρασε το 10% το έμμεσο ποσοστό της Motor Oil

19:50

Ινδονησία: Σύγκρουση τρένων σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Τζακάρτα

19:46

Bridgewater: Το ΑΙ ρίχνει «υπαρξιακή σκιά» στις παραδοσιακές εταιρείες λογισμικού

19:44

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Η απόφαση του Εισαγγελέα του ΑΠ κακοποιεί το αίσθημα δικαίου»

19:41

Καταρρέει ο τουρισμός στην Κούβα - Πτώση σχεδόν 50% το α' τρίμηνο

19:37

Τα funds χρηματοδότησης για το κλίμα προσελκύουν εισροές-ρεκόρ σε μια χρονιά «αφθονίας ή λιμού»