BACKSTORY

Η γκάφα της Αναπτυξιακής - Οι κεραίες της DT, η Goldman, ο ΟΤΕ 

04-04-2022 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η γκάφα της Αναπτυξιακής - Οι κεραίες της DT, η Goldman, ο ΟΤΕ 

Εντυπωσιάστηκα, όχι καλά η αλήθεια είναι, από την κοινή ανακοίνωση για τη σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία υπό τον τίτλο “Growing Together” συνδιοργάνωση της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Bpifrance, της Αντίστοιχης Ελληνικής Αναπτυξιακής και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων πρώην ΤΑΝΕΟ.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται σήμερα και όπως μας ενημερώνει τόσο το αγγλικό όσο και το ελληνικό Δελτίο Τύπου με τα λογότυπα των παραπάνω φορέων... μεταξύ άλλων θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγώ ξέρω πως ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός μιας χώρας τιμάει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. Δε συμμετέχει μεταξύ άλλων... Ούτε ασφαλώς οι υπουργοί συμμετέχουν μεταξύ άλλων! Αλλά σίγουρα όχι η ανώτατη πολιτική ηγεσία. Μη χειρότερα δηλαδή. Αναρωτιέμαι αν πέρασε από το μυαλό κανενός κυρίως στους ελληνικούς φορείς, στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα που εκδίδει τόσες πολλές ανακοινώσεις... το συμβάν. Μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός της χώρας! Χαριτωμένο... Ή και ελαφρώς προσβλητικό...

Ο Ενρία μας επισκέπτεται το Μάιο. Όπως μου εξηγούν η επίσκεψη λαμβάνει χώρα καθώς ο επικεφαλής του SSM ουσιαστικά οργανώνει τις συνεδριάσεις του executive board σε διάφορες ανά τον κόσμο χώρες. Τώρα δε που οι δεσμεύσεις για τον κορονοϊό πάνε παρά πίσω τα ταξίδια αυτά ήρθε η ώρα να επαναληφθούν.

Τα business plans των τραπεζών έχουν ολοκληρωθεί. Αφορούν το διάστημα μέχρι και το 2024 και αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά ίσως στα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών (ο προγραμματισμός αφορά τις περισσότερες εξ' αυτών όχι όλες). Τα business plans θα καλύψουν απορίες σε σχέση με κεφαλαιακή διάρθρωση και διάρθρωση πιστώσεων αναδεικνύοντας τη σχετική προοπτική.

Μετά από τα όχι και τόσο λαμπρά αποτελέσματα στην ψηφοφορία των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική η απεργία προς το παρόν πάει στις καλένδες και αρχίζει η διαπραγμάτευση. Άλλωστε η ΟΤΟΕ έδειξε το δρόμο. Μόνον που η ΟΤΟΕ δεν προχώρησε κατ' αρχήν σε απεργία και τούτου δοθέντος βλέπουμε.

Έτσι λοιπόν ο σύλλογος εργαζομένων της εταιρείας επικαλείται την επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου από τις 24/3/22 και η οποία αναφέρει: «Είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς εντάσεις και με ειλικρινή πρόθεση σύγκλισης».

Ωστόσο, η ΓΣΕΕ έχει άλλη αντίληψη. Ως εκ τούτου έχει προκηρύξει απεργία στις 6 Απριλίου πανελλαδική για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Κατά τα λοιπά αναμένομε την πώληση των κεραιών του ομίλου Deutsche Telekom που τρέχει η Goldman έναντι 20 δισ. ευρώ. Στον όμιλο ως γνωστό ανήκει και ο ΟΤΕ που αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά.

Πάντως με αυτά που κάνουν ορισμένοι ορκωτοί δεν ξέρω αν ωφελείται η αγορά. Βλέπω για παράδειγμα μια διόρθωση (απομείωση) 4,5 εκατ. ευρώ στην Μπήτρος και αναρωτιέμαι αν υπάρχει η λεγόμενη δέουσα επιμέλεια. Γιατί δεν μπορεί όταν σε «πιάνει» στα πράσα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έρχεσαι και να κάνεις διόρθωση. Γιατί διόρθωση σημαίνει πολύ απλά ότι δεν μπορούσες να δικαιολογήσεις τις αξίες που εμφάνιζες. Έχω δε την αίσθηση ότι με τη δημοσίευση και άλλων οικονομικών καταστάσεων τις επόμενες ημέρες θα δουν πολλά τα μάτια μας.

Άσχετο αλλά αναρωτιέμαι τι γίνεται με τη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ που η προθεσμία εισαγωγής λήγει μετά από παρατάσεις στα τέλη Μαΐου. Και αναρωτιέμαι γιατί ακούω ότι έχουν πέσει τηλέφωνα για νομοθετική παρέμβαση και νέα παράταση. Παρακολουθώ την υπόθεση και επανέρχομαι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:49

Κομισιόν: Απόλυτη προτεραιότητά μας μία ολοκληρωμένη, δίκαιη και διαρκής λύση για την Κύπρο

15:43

Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια

15:38

Diesel κίνησης: Η επιδότηση των 20 λεπτών και πώς επηρεάζει μεταφορές, ταξί και τιμές

15:25

Δύο στελέχη της Nexi Ελλάδος στη λίστα «20 Under 40 FinTech 2026»

15:05

FT: Ο Τραμπ εξετάζει να προσκαλέσει τον Λουκασένκο στον Λευκό Οίκο ή στο Μαρ-α-Λάγκο

15:02

Πέθανε ο ιδιοκτήτης του OnlyFans, Λεονίντ Ραντβίνσκι

14:58

Η Βρετανία καλωσορίζει τις εποικοδομητικές συνομιλίες του Τραμπ με το Ιράν

14:58

Έξι πράγματα που κάνουν οι Φινλανδοί και είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο

14:57

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ μιας «πολιτικής» διευθέτησης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14:43

Μπρατάκος για μέτρα στήριξης: «Ανακούφιση τώρα, ανταγωνιστικότητα για το αύριο»

14:40

Απάτες 11 εκατ. ευρώ κατά του ΕΦΚΑ - 22 συλλήψεις

14:37

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Η Ακριβή Λουκοπούλου νέα Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

14:33

Κοντογεώργης: Στοχευμένα τα έκτακτα μέτρα για αποφυγή πληθωρισμού

14:32

Δένδιας μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: Περνάμε σε νέα εποχή με την «Ασπίδα του Αχιλλέα»

14:23

Κορκίδης: Το ΕΒΕΠ χαιρετίζει τα άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για τα τέσσερα μέτρα στήριξης

14:19

Fuel pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Αναλυτικά οι δικαιούχοι

14:17

My market: Επένδυση 7 εκατ. για τα καταστήματα σε Ηράκλειο Κρήτης και Άλιμο

14:16

Τράπεζα Κύπρου: Αποκτά χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων και καταθέσεων από την Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως

14:12

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Ο πρώτος Όμιλος στην Ελλάδα με δύο Νοσοκομεία διαπιστευμένα κατά Joint Commission International (JCI)

14:10

Η Ρωσία εκφράζει ανησυχία για την εξάπλωση του πολέμου

14:04

Μαρινάκης για μέτρα στήριξης: Πηγαίνουν σε εκείνους που έχουν ανάγκη

13:54

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Νέος αρχηγός του Λιμενικού ο αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς

13:36

«Κατρακυλά» το πετρέλαιο δια χειρός Τραμπ

13:32

Τα μέτρα για fuel pass, diesel κίνησης, λιπάσματα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Αναλυτικοί πίνακες

13:26

Ράλι άνω των 1.000 μονάδων στα futures του Dow Jones

13:16

Τραμπ: «Παύση πυρός» για 5 ημέρες σε ενεργειακούς στόχους στο Ιράν - Η αντίδραση Τεχεράνης

13:10

Alpha Bank: Πάνω από 19.000 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στην Κεντρική Μακεδονία

13:02

Ella Resorts: Συμφωνία χρηματοδότησης 710 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς

13:01

Τι περιλαμβάνει το πλάνο πρόληψης για την ψυχική υγεία των παιδιών και της οικογένειας

12:58

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Ιράν στοχοθετεί τη Βρετανία, λέει ο Στάρμερ