BACKSTORY

Η γκάφα της Αναπτυξιακής - Οι κεραίες της DT, η Goldman, ο ΟΤΕ 

04-04-2022 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η γκάφα της Αναπτυξιακής - Οι κεραίες της DT, η Goldman, ο ΟΤΕ 

Εντυπωσιάστηκα, όχι καλά η αλήθεια είναι, από την κοινή ανακοίνωση για τη σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία υπό τον τίτλο “Growing Together” συνδιοργάνωση της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Bpifrance, της Αντίστοιχης Ελληνικής Αναπτυξιακής και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων πρώην ΤΑΝΕΟ.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται σήμερα και όπως μας ενημερώνει τόσο το αγγλικό όσο και το ελληνικό Δελτίο Τύπου με τα λογότυπα των παραπάνω φορέων... μεταξύ άλλων θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγώ ξέρω πως ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός μιας χώρας τιμάει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. Δε συμμετέχει μεταξύ άλλων... Ούτε ασφαλώς οι υπουργοί συμμετέχουν μεταξύ άλλων! Αλλά σίγουρα όχι η ανώτατη πολιτική ηγεσία. Μη χειρότερα δηλαδή. Αναρωτιέμαι αν πέρασε από το μυαλό κανενός κυρίως στους ελληνικούς φορείς, στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα που εκδίδει τόσες πολλές ανακοινώσεις... το συμβάν. Μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός της χώρας! Χαριτωμένο... Ή και ελαφρώς προσβλητικό...

Ο Ενρία μας επισκέπτεται το Μάιο. Όπως μου εξηγούν η επίσκεψη λαμβάνει χώρα καθώς ο επικεφαλής του SSM ουσιαστικά οργανώνει τις συνεδριάσεις του executive board σε διάφορες ανά τον κόσμο χώρες. Τώρα δε που οι δεσμεύσεις για τον κορονοϊό πάνε παρά πίσω τα ταξίδια αυτά ήρθε η ώρα να επαναληφθούν.

Τα business plans των τραπεζών έχουν ολοκληρωθεί. Αφορούν το διάστημα μέχρι και το 2024 και αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά ίσως στα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών (ο προγραμματισμός αφορά τις περισσότερες εξ' αυτών όχι όλες). Τα business plans θα καλύψουν απορίες σε σχέση με κεφαλαιακή διάρθρωση και διάρθρωση πιστώσεων αναδεικνύοντας τη σχετική προοπτική.

Μετά από τα όχι και τόσο λαμπρά αποτελέσματα στην ψηφοφορία των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική η απεργία προς το παρόν πάει στις καλένδες και αρχίζει η διαπραγμάτευση. Άλλωστε η ΟΤΟΕ έδειξε το δρόμο. Μόνον που η ΟΤΟΕ δεν προχώρησε κατ' αρχήν σε απεργία και τούτου δοθέντος βλέπουμε.

Έτσι λοιπόν ο σύλλογος εργαζομένων της εταιρείας επικαλείται την επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου από τις 24/3/22 και η οποία αναφέρει: «Είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς εντάσεις και με ειλικρινή πρόθεση σύγκλισης».

Ωστόσο, η ΓΣΕΕ έχει άλλη αντίληψη. Ως εκ τούτου έχει προκηρύξει απεργία στις 6 Απριλίου πανελλαδική για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Κατά τα λοιπά αναμένομε την πώληση των κεραιών του ομίλου Deutsche Telekom που τρέχει η Goldman έναντι 20 δισ. ευρώ. Στον όμιλο ως γνωστό ανήκει και ο ΟΤΕ που αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά.

Πάντως με αυτά που κάνουν ορισμένοι ορκωτοί δεν ξέρω αν ωφελείται η αγορά. Βλέπω για παράδειγμα μια διόρθωση (απομείωση) 4,5 εκατ. ευρώ στην Μπήτρος και αναρωτιέμαι αν υπάρχει η λεγόμενη δέουσα επιμέλεια. Γιατί δεν μπορεί όταν σε «πιάνει» στα πράσα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έρχεσαι και να κάνεις διόρθωση. Γιατί διόρθωση σημαίνει πολύ απλά ότι δεν μπορούσες να δικαιολογήσεις τις αξίες που εμφάνιζες. Έχω δε την αίσθηση ότι με τη δημοσίευση και άλλων οικονομικών καταστάσεων τις επόμενες ημέρες θα δουν πολλά τα μάτια μας.

Άσχετο αλλά αναρωτιέμαι τι γίνεται με τη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ που η προθεσμία εισαγωγής λήγει μετά από παρατάσεις στα τέλη Μαΐου. Και αναρωτιέμαι γιατί ακούω ότι έχουν πέσει τηλέφωνα για νομοθετική παρέμβαση και νέα παράταση. Παρακολουθώ την υπόθεση και επανέρχομαι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:44

Μητσοτάκης: «Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Τι είπε για πρόωρες εκλογές, ανασχηματισμό

16:34

Υπ. Ανάπτυξης: Συνάντηση για την ασφάλεια και το κανονιστικό πλαίσιο στα πάρκα αναψυχής

16:30

Air France και KLM αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων για διηπειρωτικές πτήσεις

16:19

ΗΠΑ: Οριακή μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

16:16

Όμιλος LEGO: Αποτελέσματα-ρεκόρ και αύξηση μεριδίου αγοράς το 2025

16:13

ΕΤΕ: Σε υψηλό 16 ετών οι επενδύσεις το 2025, θετική έκπληξη οι εξαγωγές - Σχόλιο για Μ. Ανατολή

16:08

Τζιτζικώστας: «Απόλυτη προτεραιότητα» η ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ευρώπη

16:05

«Θεσσαλία 2021-2027»: Έργα 471,7 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

16:04

Υπάρχει ζωή και πέρα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

16:03

Πώς να εξασφαλίσετε τη μέγιστη απορρόφηση της βιταμίνης D με αυγά

15:58

Γαλλία: 33% αύξηση στην τιμή της βενζίνης για αγροτική χρήση λόγω του πολέμου

15:58

Τραμπ: «Το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά - Σε δεύτερη μοίρα οι τιμές του πετρελαίου»

15:57

Θεμιστοκλέους: Έρχεται άμεσα η προκήρυξη 850 θέσεων ιατρικού προσωπικού

15:52

Πιερρακάκης: «Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης»

15:51

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street στη σκιά της Μέσης Ανατολής

15:48

Το ελληνικό νησί με τις απέραντες αμμουδιές που μπήκε στα 12 κορυφαία της Ευρώπης

15:48

Καλύτερες αποδόσεις από ποτέ; Στην bwin έγιναν XXL

15:45

Φιντάν: «Το Ιράν μπορεί να οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο»

15:31

Διάγγελμα Χαμενεΐ: «Το Ιράν θα εκδικηθεί» - Mήνυμα για Στενά του Ορμούζ και αμερικανικές βάσεις

15:24

Μακρόν: «Να σταματήσει η Χεζμπολάχ επιθέσεις κατά του Ισραήλ»

15:10

Σαμαράς: «Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες, μόνο ερασιτέχνες εφησυχασμένοι»

15:03

Μετεγκατάσταση της ελληνικής πρεσβείας από Τεχεράνη στο Μπακού - Μήνυμα του ΥΠΕΞ

15:03

Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση» - Παρεμβάσεις για οδική ασφάλεια και αστυνόμευση

14:48

«Ασημένια οικονομία» και ΜμΕ: Τι ισχύει για όσους εργάζονται και μετά τα 65 έτη

14:40

Δεξαμενόπλοια φλέγονται κοντά στο Ιράκ - Βαθαίνει η κρίση στη Μέση Ανατολή

14:34

ΕΕ: 14 κράτη υπογραμμίζουν την ανάγκη «ανάπτυξης και αξιοποίησης της πυρηνικής ενέργειας»

14:22

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ισχυρή θεσμική οντότητα για τα VET Excellence Awards Greece 2026

14:21

Rosatom: Η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας θα παραμείνει στο Ιράν παρά τον πόλεμο

14:17

Αγαπηδάκη: 1,8 εκατομμύρια παραπεμπτικά μέσω του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για δωρεάν έλεγχο της νεφρικής δυσλειτουργίας

14:15

Στα 2,8 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ενεργητικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης το 2025