BACKSTORY

Η Εθνική, το Αρκαλοχώρι και τα... μάτια - Eurobank: Οι συζητήσεις για το μέρισμα 

26-11-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Εθνική, το Αρκαλοχώρι και τα... μάτια - Eurobank: Οι συζητήσεις για το μέρισμα 
Eurobank

To πιο σημαντικό που ξεχώρισε στη χθεσινή ειδησεογραφία προήλθε από τη Eurobank. Ρωτήθηκε λοιπόν η διοίκηση και είπε πως επεξεργάζεται λύσεις όπως το να επιβαρύνει με έξοδα τους λογαριασμούς, εννοείται - δεν το είπε- έναντι αρνητικών επιτοκίων. Συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει ωστόσο κάποια απόφαση. Βεβαίως να ξέρετε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει από μια μόνο τράπεζα γιατί μοιραία θα χάσει σημαντικό τμήμα της ρευστότητάς της... Αν αποφασιστεί θα γίνει από όλο το τραπεζικό σύστημα όπως ήδη εφαρμόζεται στην Κύπρο παραδείγματος χάριν.

Αν θέλετε πάντως μια πρόχειρη εκτίμηση, οι τράπεζες δεν θα το τολμήσουν. Καθώς για να το τολμήσουν θα χρειαστούν και ένα πολιτικό «ok» και δεν πιστεύω πως θα το 'χουν.

Τώρα, 24 ολάκαιρες ρυθμίσεις ολοκληρώθηκαν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Δεν θέλω να με πιάσει το αντισυμβατικό μου αλλά μοιάζει με σκορ σε αγώνα ποδοσφαίρου Γ' Εθνικής... Ο υπουργός βέβαια προσπαθεί και πιέζει αλλά όταν οι τράπεζες αποφασίζουν με τον αραμπά, τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Και μιας και αναφέρθηκα στη Eurobank νωρίτερα, δεν μπορώ να μην πω πως ξεκίνησαν τις συζητήσεις με τους Θεσμούς προκειμένου να μοιράσουν για την επόμενη χρήση μέρισμα! Άλλη εποχή, άλλη σελίδα για το τραπεζικό σύστημα και για τους μετόχους του.

Δεν θέλω να γίνω κακός αλλά δε μου αφήνουν περιθώρια. Διάβασα αυτήν την γενναιόδωρη προσφορά της Εθνικής Τράπεζας προς τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου- στο πλαίσιο και της πρόσφατης επίσκεψης του «πρίγκηπος» Παύλου στην Κρήτη και ασφαλώς εντυπωσιάστηκα.

Η Εθνική Τράπεζα διέθεσε λέει 200 κοτζαμάν επιτραπέζιες κουζίνες. Για να το μεταφράσω στα ελληνικά και να καταλαβαινόμαστε όλοι, πρόκειται για ηλεκτρικά «μάτια» ένα ή δύο και μάλλον για ένα το κόβω ένεκα χουβαρντοσύνης.

Όλα τούτα τα πολλά και σημαντικά για τους πληγέντες στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, οι οποίοι υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής.

Εξοδεύτηκε λοιπόν και ο «πρίγκηψ» και η Εθνική που αποτελεί ιδέα! Τι είναι η πατρίδα μου; Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα ψηλά βουνά;

Eίδε λέει η κα Θεοφιλίδη το δράμα των σεισμοπλήκτων συγκινήθηκε ασφαλώς και συμφώνησε πως χρειάζονται μάτια κουζίνας. Και όλο αυτό αποτέλεσε αντικείμενο ανακοίνωσης 300 λέξεων ώστε να καταστεί γνώστης ο κόσμος για τις προσφορές της μεγάλης μας φίλης!

Δε νομίζω πως χωρεί σχολιασμό μεγαλύτερο το θέμα τούτο. Ας ενδοσκοπηθεί η εταιρική διακυβέρνηση της τράπεζας για το πώς διαχειρίζεται θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Βέβαια άνευ λόγου νομίζω ότι θα σχολιάσω δια μια εισέτι φορά την κατάσταση με τις αγορές ιδίων μετοχών. Από τη μια αγοράζει η εταιρία και από την άλλη πωλούν χωρίς φειδώ οι μεγαλομέτοχοι. Και δεν είναι μια δεν είναι δύο οι περιπτώσεις όπου οι μεγαλομέτοχοι έχουν βρει τρόπο να βγάζουν τα προς το ζην (που λέει ο λόγος).

Και να σου βραδιάτικα ένα ΤΧΣ που ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το προτιμητέο consortium ΤΜΕΔΕ/Ellington σε ότι αφορά την Attica Bank. Eίδαν και αποείδαν και κατέληξαν στην αφετηρία. Από την αφετηρία όμως μέχρι το τέρμα ξέρετε πόσος δρόμος είναι; Μεγάλος, πολύς και δύσβατος...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:11

Ευρύ το φάσμα των εκδηλώσεων του ανευρύσματος εγκεφάλου

20:09

ΟΛΘ: Νέο ιστορικό υψηλό σε έσοδα και κερδοφορία το 2025 - Προτεινόμενο μέρισμα 2,2 ευρώ ανά μετοχή

20:06

Το BBC θα καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας για μείωση εξόδων

20:00

Πώς o Όρμπαν ναρκοθέτησε τον δρόμο του Μαγιάρ προς την ΕΕ

19:51

Αισιόδοξος ο Ρούτε για τη χρηματοδότηση της αμυντικής βοήθειας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

19:50

Απώλειες στις ευρωαγορές με βαρίδι τα luxury brands

19:44

Reuters: Χάκερς υπέκλεψαν email του ΓΕΕΘΑ - Ποιους λογαριασμούς παραβίασαν

19:33

Συμφωνία για την συντριβή αεροσκάφους της Azerbaijan Airlines - Αναγνωρίζεται ο ρόλος της ρωσικής άμυνας

19:22

Bloomberg: Παράταση της εκεχειρίας κατά 2 εβδομάδες εξετάζουν Ιράν και ΗΠΑ

19:09

Η Euronet εξαγοράζει την ισπανική fintech PaynoPain

18:56

Ολοκληρώθηκε η θητεία του προέδρου των ΕΛΤΑ

18:43

«Ήρθε η ώρα να ζήσεις στη Ρωσία»: Η Μόσχα προσπαθεί να προσελκύσει νέους εργαζόμενους

18:30

Κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο τις συνομιλίες στη Μέση Ανατολή

18:18

Ευρωκοινοβούλιο: «Ναι» με ευρεία διακομματική συναίνεση στην Έκθεση Τσιόδρα για απλοποίηση της χημικής νομοθεσίας

18:07

Μήνυμα ισχύος προς Ισραήλ από Ερντογάν: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία»

17:56

Τραμπ: «Με την Μελόνι δεν έχουμε πλέον την ίδια σχέση»

17:54

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Οριακή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

17:44

Ισπανία: Αναχώρησε από τη Βαρκελώνη μια νέα αποστολή του στολίσκου για τη Γάζα

17:31

Παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία το 50ό F-16V από τη Lockheed Martin

17:21

Ισραήλ: Στο υπουργικό η εκεχειρία στον Λίβανο - «Ιστορική ευκαιρία» για να λήξει ο έλεγχος της Χεζμπολάχ

17:16

WSJ: Καταρχήν συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν για νέα συνάντηση

17:16

ΗΠΑ: Νέος επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Βενεζουέλα ο Τζον Μπάρετ

17:03

Allbirds: Από τα παπούτσια...στην τεχνητή νοημοσύνη - Εκτόξευση 300% της μετοχής

16:56

Wall Street: «Φλερτάρει» με ρεκόρ ο S&P 500

16:52

Ρωσία: Ο Πούτιν επέπληξε την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας και τον ΥΠΟΙΚ για την οικονομική συρρίκνωση

16:38

Χίλιες απολύσεις ετοιμάζει η Snap - Το 16% του εργατικού προσωπικού της

16:38

Η Zalando αναπτύσσεται δυναμικά στην ελληνική αγορά λανσάροντας το Partner Program

16:30

Η Ουκρανία ανακατέλαβε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών τον Μάρτιο

16:25

Νέα απειλή Τραμπ για «καρατόμηση» του Πάουελ

16:16

Ντουμπάι: Το εμβληματικό ξενοδοχείο Burj Al ⁠Arab θα κλείσει για 18 μήνες λόγω ανακαίνισης