BACKSTORY

Η Εθνική, το Αρκαλοχώρι και τα... μάτια - Eurobank: Οι συζητήσεις για το μέρισμα 

26-11-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Εθνική, το Αρκαλοχώρι και τα... μάτια - Eurobank: Οι συζητήσεις για το μέρισμα 
Eurobank
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

To πιο σημαντικό που ξεχώρισε στη χθεσινή ειδησεογραφία προήλθε από τη Eurobank. Ρωτήθηκε λοιπόν η διοίκηση και είπε πως επεξεργάζεται λύσεις όπως το να επιβαρύνει με έξοδα τους λογαριασμούς, εννοείται - δεν το είπε- έναντι αρνητικών επιτοκίων. Συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει ωστόσο κάποια απόφαση. Βεβαίως να ξέρετε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει από μια μόνο τράπεζα γιατί μοιραία θα χάσει σημαντικό τμήμα της ρευστότητάς της... Αν αποφασιστεί θα γίνει από όλο το τραπεζικό σύστημα όπως ήδη εφαρμόζεται στην Κύπρο παραδείγματος χάριν.

Αν θέλετε πάντως μια πρόχειρη εκτίμηση, οι τράπεζες δεν θα το τολμήσουν. Καθώς για να το τολμήσουν θα χρειαστούν και ένα πολιτικό «ok» και δεν πιστεύω πως θα το 'χουν.

Τώρα, 24 ολάκαιρες ρυθμίσεις ολοκληρώθηκαν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Δεν θέλω να με πιάσει το αντισυμβατικό μου αλλά μοιάζει με σκορ σε αγώνα ποδοσφαίρου Γ' Εθνικής... Ο υπουργός βέβαια προσπαθεί και πιέζει αλλά όταν οι τράπεζες αποφασίζουν με τον αραμπά, τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Και μιας και αναφέρθηκα στη Eurobank νωρίτερα, δεν μπορώ να μην πω πως ξεκίνησαν τις συζητήσεις με τους Θεσμούς προκειμένου να μοιράσουν για την επόμενη χρήση μέρισμα! Άλλη εποχή, άλλη σελίδα για το τραπεζικό σύστημα και για τους μετόχους του.

Δεν θέλω να γίνω κακός αλλά δε μου αφήνουν περιθώρια. Διάβασα αυτήν την γενναιόδωρη προσφορά της Εθνικής Τράπεζας προς τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου- στο πλαίσιο και της πρόσφατης επίσκεψης του «πρίγκηπος» Παύλου στην Κρήτη και ασφαλώς εντυπωσιάστηκα.

Η Εθνική Τράπεζα διέθεσε λέει 200 κοτζαμάν επιτραπέζιες κουζίνες. Για να το μεταφράσω στα ελληνικά και να καταλαβαινόμαστε όλοι, πρόκειται για ηλεκτρικά «μάτια» ένα ή δύο και μάλλον για ένα το κόβω ένεκα χουβαρντοσύνης.

Όλα τούτα τα πολλά και σημαντικά για τους πληγέντες στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, οι οποίοι υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής.

Εξοδεύτηκε λοιπόν και ο «πρίγκηψ» και η Εθνική που αποτελεί ιδέα! Τι είναι η πατρίδα μου; Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα ψηλά βουνά;

Eίδε λέει η κα Θεοφιλίδη το δράμα των σεισμοπλήκτων συγκινήθηκε ασφαλώς και συμφώνησε πως χρειάζονται μάτια κουζίνας. Και όλο αυτό αποτέλεσε αντικείμενο ανακοίνωσης 300 λέξεων ώστε να καταστεί γνώστης ο κόσμος για τις προσφορές της μεγάλης μας φίλης!

Δε νομίζω πως χωρεί σχολιασμό μεγαλύτερο το θέμα τούτο. Ας ενδοσκοπηθεί η εταιρική διακυβέρνηση της τράπεζας για το πώς διαχειρίζεται θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Βέβαια άνευ λόγου νομίζω ότι θα σχολιάσω δια μια εισέτι φορά την κατάσταση με τις αγορές ιδίων μετοχών. Από τη μια αγοράζει η εταιρία και από την άλλη πωλούν χωρίς φειδώ οι μεγαλομέτοχοι. Και δεν είναι μια δεν είναι δύο οι περιπτώσεις όπου οι μεγαλομέτοχοι έχουν βρει τρόπο να βγάζουν τα προς το ζην (που λέει ο λόγος).

Και να σου βραδιάτικα ένα ΤΧΣ που ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το προτιμητέο consortium ΤΜΕΔΕ/Ellington σε ότι αφορά την Attica Bank. Eίδαν και αποείδαν και κατέληξαν στην αφετηρία. Από την αφετηρία όμως μέχρι το τέρμα ξέρετε πόσος δρόμος είναι; Μεγάλος, πολύς και δύσβατος...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:56

ΕΛΑΣ: Οι εκπρόσωποι Τύπου του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα

19:53

Ισχνή άνοδος στις ευρωαγορές με «όχημα» την αυτοκινητοβιομηχανία

19:52

Μιχαηλίδου: «Κάνουμε την ψηφιακή γνώση εργαλείο αυτονομίας και ισότιμης πρόσβασης»

19:40

Cenergy Holdings: Αύξηση 81% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

19:33

Νέα απειλή Τραμπ: «Καμία άρση κυρώσεων στο Ιράν - Ή συμφωνία ή θα τελειώσουμε τη δουλειά»

19:24

Παρουσιάστηκε το νέο ψηφιακό πρόσωπο του e-ΕΦΚΑ

19:10

Κυκλοφορία βιβλίου Μιχάλη Σάλλα: «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα …και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»

19:03

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το Πληροφοριακό της Alpha Bank για Alpha Trust

19:01

Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη

19:01

Στον πάτο της ΕΕ σε ειδικούς νέων τεχνολογιών η Ελλάδα

18:50

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται την Παρασκευή τα επιδόματα Μαΐου

18:40

Γεωργιάδης: Σήμερα το ΕΣΥ είναι σε όλους τους δείκτες στην καλύτερη θέση που ήταν ποτέ

18:37

ΕΤΑΔ: Η Otus ΙΚΕ οριστικός πλειοδότης για το «Ξενία Βυτίνας»

18:34

ΥΠΑΑΤ: Στόχος ένα πιο αξιόπιστο, διαφανές και αποτελεσματικό σύστημα πιστοποίησης για τα βιολογικά προϊόντα

18:27

Alter Ego Media: Στροφή σε MME και ψυχαγωγία με στόχο EBITDA 67 εκατ. ευρώ το 2026

18:20

Κρι-Κρι: Στα 89,9 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών με άνοδο 35,4%

18:02

Αύξηση 293% στα καθαρά κέρδη της Motor Oil το α' τρίμηνο

17:56

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε «απόσταση βολής» για νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης

17:51

Φυσικές Καταστροφές 2026-2030: Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής

17:51

Panathēnea 2026: Η Alpha Bank δίνει δυναμικό «παρών» με επίκεντρο τον διαγωνισμό καινοτομίας FinQuest 2026

17:50

EET: Στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» το σχολείο των 2 νικητριών του European Money Quiz

17:46

Fais Group: Εγκρίθηκε η συγχώνευση των θυγατρικών ELSOL και E-Tennis

17:31

Στην «ελίτ» του 1 τρισ. δολαρίων και η SK Hynix

17:21

Παπασταύρου: Ολιστική προσέγγιση για χωροταξία και ενέργεια - Νέα χωροταξικά πλαίσια για τουρισμό, ΑΠΕ και βιομηχανία

17:20

Ολλανδία: Στέλνει ναρκαλιευτικό στη Μεσόγειο για πιθανή ταχεία ανάπτυξη στα Στενά του Ορμούζ

17:20

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από τον Τραμπ περισσότερους πυραύλους για την αντιαεροπορική άμυνα

17:07

Χατζηδάκης: «Μια υπεύθυνη δήλωση θα αρκεί αντί για πλήθος δικαιολογητικών στο Δημόσιο»

17:02

«Ταύρος» για S&P 500 η Goldman Sachs: Αναβαθμίζει την τιμή - στόχο στις 8.000 μονάδες

16:53

Προς νέο ρεκόρ ο Dow Jones στη Wall Street

16:47

«Γκάζι» για περισσότερες αλλά και πιο παραγωγικές ξένες επενδύσεις