BACKSTORY

Η Εθνική, το Αρκαλοχώρι και τα... μάτια - Eurobank: Οι συζητήσεις για το μέρισμα 

26-11-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Εθνική, το Αρκαλοχώρι και τα... μάτια - Eurobank: Οι συζητήσεις για το μέρισμα 
Eurobank

To πιο σημαντικό που ξεχώρισε στη χθεσινή ειδησεογραφία προήλθε από τη Eurobank. Ρωτήθηκε λοιπόν η διοίκηση και είπε πως επεξεργάζεται λύσεις όπως το να επιβαρύνει με έξοδα τους λογαριασμούς, εννοείται - δεν το είπε- έναντι αρνητικών επιτοκίων. Συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει ωστόσο κάποια απόφαση. Βεβαίως να ξέρετε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει από μια μόνο τράπεζα γιατί μοιραία θα χάσει σημαντικό τμήμα της ρευστότητάς της... Αν αποφασιστεί θα γίνει από όλο το τραπεζικό σύστημα όπως ήδη εφαρμόζεται στην Κύπρο παραδείγματος χάριν.

Αν θέλετε πάντως μια πρόχειρη εκτίμηση, οι τράπεζες δεν θα το τολμήσουν. Καθώς για να το τολμήσουν θα χρειαστούν και ένα πολιτικό «ok» και δεν πιστεύω πως θα το 'χουν.

Τώρα, 24 ολάκαιρες ρυθμίσεις ολοκληρώθηκαν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Δεν θέλω να με πιάσει το αντισυμβατικό μου αλλά μοιάζει με σκορ σε αγώνα ποδοσφαίρου Γ' Εθνικής... Ο υπουργός βέβαια προσπαθεί και πιέζει αλλά όταν οι τράπεζες αποφασίζουν με τον αραμπά, τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Και μιας και αναφέρθηκα στη Eurobank νωρίτερα, δεν μπορώ να μην πω πως ξεκίνησαν τις συζητήσεις με τους Θεσμούς προκειμένου να μοιράσουν για την επόμενη χρήση μέρισμα! Άλλη εποχή, άλλη σελίδα για το τραπεζικό σύστημα και για τους μετόχους του.

Δεν θέλω να γίνω κακός αλλά δε μου αφήνουν περιθώρια. Διάβασα αυτήν την γενναιόδωρη προσφορά της Εθνικής Τράπεζας προς τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου- στο πλαίσιο και της πρόσφατης επίσκεψης του «πρίγκηπος» Παύλου στην Κρήτη και ασφαλώς εντυπωσιάστηκα.

Η Εθνική Τράπεζα διέθεσε λέει 200 κοτζαμάν επιτραπέζιες κουζίνες. Για να το μεταφράσω στα ελληνικά και να καταλαβαινόμαστε όλοι, πρόκειται για ηλεκτρικά «μάτια» ένα ή δύο και μάλλον για ένα το κόβω ένεκα χουβαρντοσύνης.

Όλα τούτα τα πολλά και σημαντικά για τους πληγέντες στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, οι οποίοι υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής.

Εξοδεύτηκε λοιπόν και ο «πρίγκηψ» και η Εθνική που αποτελεί ιδέα! Τι είναι η πατρίδα μου; Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα ψηλά βουνά;

Eίδε λέει η κα Θεοφιλίδη το δράμα των σεισμοπλήκτων συγκινήθηκε ασφαλώς και συμφώνησε πως χρειάζονται μάτια κουζίνας. Και όλο αυτό αποτέλεσε αντικείμενο ανακοίνωσης 300 λέξεων ώστε να καταστεί γνώστης ο κόσμος για τις προσφορές της μεγάλης μας φίλης!

Δε νομίζω πως χωρεί σχολιασμό μεγαλύτερο το θέμα τούτο. Ας ενδοσκοπηθεί η εταιρική διακυβέρνηση της τράπεζας για το πώς διαχειρίζεται θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Βέβαια άνευ λόγου νομίζω ότι θα σχολιάσω δια μια εισέτι φορά την κατάσταση με τις αγορές ιδίων μετοχών. Από τη μια αγοράζει η εταιρία και από την άλλη πωλούν χωρίς φειδώ οι μεγαλομέτοχοι. Και δεν είναι μια δεν είναι δύο οι περιπτώσεις όπου οι μεγαλομέτοχοι έχουν βρει τρόπο να βγάζουν τα προς το ζην (που λέει ο λόγος).

Και να σου βραδιάτικα ένα ΤΧΣ που ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το προτιμητέο consortium ΤΜΕΔΕ/Ellington σε ότι αφορά την Attica Bank. Eίδαν και αποείδαν και κατέληξαν στην αφετηρία. Από την αφετηρία όμως μέχρι το τέρμα ξέρετε πόσος δρόμος είναι; Μεγάλος, πολύς και δύσβατος...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Αγαπηδάκη: Προτεραιότητα η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας

23:56

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις

23:51

Απογοήτευσαν τους αναλυτές τα αποτελέσματα α' τριμήνου της Warner Bros

23:43

Πολωνία: «Πρωτοφανή αύξηση» των ρωσικών υβριδικών επιθέσεων διαπιστώνει η υπηρεσία πληροφοριών

23:37

AtmoHub: Νέα ενίσχυση της μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα

23:24

Η Μόσχα προειδοποιεί για μαζικό πλήγμα στο Κίεβο

23:15

Wall Street: Δεύτερη ημέρα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

23:01

ΗΑΕ σε Ιράν: «Θέματα εθνικής κυριαρχίας» οι διπλωματικές σχέσεις και οι αμυντικές συνεργασίες

22:49

Le Figaro: Οι ελπίδες για αναθέρμανση σχέσεων Γαλλίας-Γερμανίας μετά την εκλογή Μερτς δεν επαληθεύθηκαν

22:41

Η Ουγγαρία επέστρεψε στην Ουκρανία τα μετρητά και τον χρυσό που είχε κατασχέσει

22:35

Με «βραχιολάκι» από τις 18 Μαΐου η επιτήρηση των κρατούμενων σε άδεια

22:24

Αφθώδης πυρετός: Εμβολιασμό αντί για θανάτωση ζώων ζητά η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

22:17

Κατρακύλησε το πετρέλαιο εν μέσω προσδοκιών για συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

22:12

Ευ. Βενιζέλος: Ο ανταγωνισμός στην ΑΙ, αναδεικνύει ως επίδικο αντικείμενο τη φιλελεύθερη δημοκρατία

22:04

Χανταϊός: Έφτασε στο Άμστερνταμ αεροσκάφος που μεταφέρει κρούσμα του MV Hondius

21:56

Νέα διορία Τραμπ στο Ιράν: Έχει μία εβδομάδα για συμφωνία

21:56

Σε υψηλό 9 ημερών ο χρυσός - Άλμα 6% για το ασήμι

21:50

Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν ιρανικό πλοίο που πήγε να σπάσει τον αποκλεισμό των λιμανιών

21:41

SBC Greece: Πρόταση για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

21:36

Μιχαηλίδου: «Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αυτισμό»

21:29

Ο Τραμπ υπέγραψε νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική - Πού επικεντρώνεται

21:20

5η Συνόδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας: Τι αναφέρει το Κοινό Ανακοινωθέν

21:11

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει πολύ μία συμφωνία» - Η στάση της Τεχεράνης

21:07

Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό - Στόχος υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ

21:05

CrediaBank: Εγκαίνια για το κατάστημα Νέας Εμπειρίας στην Πανεπιστημίου

20:56

ΑΑΔΕ: Επαναλειτουργεί η εφαρμογή καταχώρησης ποσοτήτων για Συνδεδεμένα Καθεστώτα Άμεσων Ενισχύσεων

20:55

Σε νέο χαμηλό 36 ετών η παραγωγή πετρελαίου του OPEC τον Απρίλιο

20:46

Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο» - Σε διαρκή επικοινωνία με Τραμπ

20:38

Αύξηση 56,4% στις δαπάνες καυσίμων των αμερικανικών αεροπορικών τον Μάρτιο

20:29

Ρεκόρ εκδόσεων εταιρικών ομολόγων στην Ευρώπη