BACKSTORY

Ο Μυστικός Δείπνος μεγάλων συμφερόντων - Η βεντέτα ΟΤΕ - Nova

21-09-2021 | 07:35
Μοιράσου το

Μία από αυτές τις μέρες θα σας πω περισσότερα για έναν  «Μυστικό Δείπνο» μεγαλοεπιχειρηματιών. Εκεί όπου τα μεγάλα συμφέροντα κυρίως σε ενέργεια και βιομηχανία - όσοι απέμειναν σε αυτήν - έβαλαν κάτω επιχειρηματικές και πολιτικές εξελίξεις λίγο μετά τις πυρκαγιές και πριν τη ΔΕΘ. Αν συμμετείχε και εκπρόσωπος της κυβέρνησης (ένας θα ήταν αυτός…) θα το πούμε την άλλη φορά.

Προς το παρόν δύο πράγματα έχουν σημασία. Ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες στηρίζουν απόλυτα τις επιλογές της κυβέρνησης, πρόκειται ωστόσο να ζητήσουν την μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των μεγάλων επενδυτικών projects και έργων. Το άλλο είναι ότι δεν αποκλείουν να ανοίξει ένα εκλογικό «παράθυρο» στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Γι' αυτό και προγραμματίζουν να φέρουν όσο το δυνατό νωρίτερα, καλού κακού, κάθε είδους... συνελεύσεις. Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω με περισσότερα... 

Τελικώς η «διαμάχη» ΟΤΕ - Nova αποχτά προσωπικά χαρακτηριστικά. Πέρα από συνήθη επιχειρηματική. Μετά το πρωτάθλημα τώρα το κύπελλο. Ο ΟΤΕ δηλώνει πως θα μετέχει σε όλους τους διαγωνισμούς. Φαίνεται πως δε μετείχε στο κύπελλο καθώς δεν περίμενε να μετέχει η Nova. Τώρα θα μπει στη διαδικασία. Από την πλευρά της η Nova μάλλον καταγράφει μικρό ενδιαφέρον για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση ο στίβος θα δείξει.

Και κρατήστε και το εξής. Ο Σέρβος θέλει και κανάλι. Ποιο, θα το δούμε, αλλά αργά ή γρήγορα να την περιμένετε την κίνηση. Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε...

Μην αναζητάτε τι έπαθε χθες η αγορά. Για το Χρηματιστήριο λέω. Το θυμάστε ότι υπάρχει κι αυτό υποθέτω... Διεθνής ο κίνδυνος διεθνές και το παιχνίδι. Όμως οι ειδικοί λένε πως φράγματα δεν έσπασαν και πως το ελληνικό χρηματιστήριο έχει περιθώρια αυτονόμησης.

Το phishing δίνει και παίρνει. Κάθε μέρα χτυπούν την πόρτα των πελατών μιας συστημικής τράπεζας. Προσοχή μεγάλη στο λεκτικό και επ' ουδενί δεν δίνουμε κωδικούς στο mail. Η τράπεζα δεν θα τους ζητήσει ποτέ.

Πέρα από το... «ψάρεμα» στις τράπεζες έχουμε και το ψάρεμα ανυποψίαστων μέσω μικρών αγγελιών πώλησης κυρίως αυτοκινήτων όπου όποιος κάνει το λάθος να βάλει σε λογαριασμό ψάχνει να βρει και τον κάτοχο του λογαριασμού και την προκαταβολή. Προσοχή λοιπόν!

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις ήρθε η πρώτη αναβάθμιση για τις ελληνικές τράπεζες από τη Moody's. Εν τω μεταξύ οι οίκοι ο ένας μετά τον άλλον  αναθεωρούν προς τα πάνω τις τιμές στόχους

Στην  Alpha Trust οι επιδόσεις είναι παρά πολύ καλές. Θα υπέθετε κάποιος ότι όλοι στην εταιρία είναι ευχαριστημένοι. Είναι όμως όλοι και ειδικά οι εργαζόμενοι; Τι να σας πω. Δεν είμαι και τόσο βέβαιος γι' αυτά που ακούω και τα οποία θα διασταυρώσω και πιθανά θα επανέλθω.

Κατά τα λοιπά ακούω ότι τα ξένα funds έχουν «κεντράρει» τις εταιρίες πληροφορικής που είναι και λίγες στο ΧΑ. Και αυτό γιατί πιστεύουν ότι λόγω του ψηφιακού κράτους υπάρχει πολύ ψωμί για όλους τα επόμενα χρόνια. Έτσι βλέπω να γίνεται τρελό πάρτι, τέτοιο που μπορεί να κάνει κάποιους να ζηλέψουν που δεν είναι στο Χρηματιστήριο και να επιχειρήσουν να διαβούν την πόρτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.