BACKSTORY

Backstory: Οι ηλεκτρονικές απάτες με Carousel και η τοκογλυφία μέσω πιστωτικής

09-09-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Βιάζεται τώρα η Ευρώπη να εισέλθει στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Η πολύ βιασύνη φοβούμαι πως θα την οδηγήσει στη κρυπτογραφημένη μνα, Crypto ΜΝΑ επί το λατινικότερο. Είναι να μη βιαστεί η Ευρώπη γιατί σαν βιαστεί… σκιάζεται το σύμπαν.

Στην στρατηγική έκθεση της Commission για το 2021 είδαμε ενδιαφέροντα σχεδιαγράμματα που δείχνουν πόσο σταδιακά μειώνεται η συμβολή της Ευρώπης στο διεθνές ΑΕΠ. Θα γίνουμε μια ήπειρος παροχής υπηρεσιών..... Τα λέω αυτά για να μην ανησυχούν κάποιοι που ως χώρα θα γίνουμε οι καμαρότοι της Ευρώπης. Η Ευρώπη θα είναι γεμάτη από παρόμοιες υπηρεσίες.

Μπορεί το Bitcoin να βρίσκεται σε πτώση ελεύθερη αλλά.... το Σαλβαδόρ το ανέδειξε ως επίσημο νόμισμα.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου της κας Λαγκάρντ έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τη διαχείριση των PEPP ως το Μάρτιο. Σημαντικότατο θέμα για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες.

Επιστρέφουμε στο μικρόκοσμο του ελληνικού Χρηματιστηρίου όπου θέλω να επισημάνω ότι αυτή την Ιντραλότ που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια, με τα πολλά προβλήματα, σύντομα θα την ξεχάσουμε και θα μιλάμε για μια άλλη εταιρία. Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται ενώ το μεγάλο άλμα θα γίνει με την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της αμερικάνικης θυγατρικής η οποία προετοιμάζεται μεθοδικά. Μέχρι να έλθει πιθανόν να δούμε και άλλες εκπλήξεις που θα σχετίζονται με την προετοιμασία εισαγωγής αλλά θα αλλάζουν το status quo της Εν Ελλάδι μητρικής.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι έκπληξη αυτά που βλέπουμε με τις εταιρίες-ηλεκτρονικά καταστήματα που κάνουν απάτες με τη μέθοδο Carousel. Η υπόθεση είναι παλιά αλλά ένα κεφάλι κόβει το ΣΔΟΕ δέκα φυτρώνουν. Όμως μέσα σε αυτό το … κύκλωμα φαίνεται να υπάρχουν και άλλα παρεπόμενα. Παραδείγματος χάριν ακούγονται διάφορα για τοκογλυφία μέσω πιστωτικών καρτών η οποία μπορεί να περιορίστηκε τα τελευταία χρόνια λόγω μείωσης των πιστωτικών αλλά … υπάρχει.

Πως γίνεται; Πολύ απλά. Γίνεται μια εικονική πώληση μέσω πιστωτικής που περιλαμβάνει και το ποσό του τόκου του τοκογλύφου. Ο δανειζόμενος παίρνει τα μετρητά, ο τοκογλύφος όλο το ποσό από την τράπεζα και στο τέλος το … λογαριασμό τον τρώει η τράπεζα αφού ένας άνθρωπος που πάει να δανειστεί με αυτό τον τρόπο είναι τουλάχιστον απελπισμένος. Ακούγονται βέβαια και διάφορα για κυκλώματα που έχουν ανθρώπους μέσα σε τράπεζες και ανοίγουν προσωρινά τα όρια των πιστωτικών αλλά δεν θέλω ειλικρινά να το πιστέψω.

Ταύτα είχα να πω δίνοντας τροφή για σκέψη και προβληματισμό στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Άσχετο αλλά προσοχή σε καταστήματα που κάνουν ανταλλαγές κινητών, αγοράζουν μεταχειρισμένα κλπ κλπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:31

Ουκρανία-Ρωσία: Έξι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Μπαλακλία και το Σούμι

09:27

Ιός Δυτικού Νείλου: Στα 65 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 23 νέα μέσα σε μία εβδομάδα, 6 θάνατοι

09:10

Metlen: Καθαρά κέρδη 313 εκατ. ευρώ - Ιστορικά υψηλές επιδόσεις το α’ εξάμηνο

09:06

Τουρισμός για Όλους: Ποιοι κάνουν αίτηση σήμερα

08:50

Αστέρια Michelin στο σπίτι - «Χρυσοί» μισθοί έως 260.000 ευρώ ετησίως για σεφ

08:45

Λασίθι: Πυρκαγιά στο Καρύδι Σητείας - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα

08:37

Τα νέα θωρηκτά που θα φέρουν το όνομα Τραμπ θα κοστίσουν 275 δισ. δολάρια

08:31

ΗΠΑ: Το προεδρικό ελικόπτερο πλησίασε υπερβολικά αεροπλάνο της γραμμής

08:26

Coca-Cola HBC: Γιατί το 2026 αποδεικνύεται έτος ορόσημο - Η αλλαγή στρατηγικής και οι νέες ευκαιρίες

08:22

Πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο ανέφερε εκρήξεις στα Στενά του Ορμούζ

08:15

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου για τη βιομηχανία

08:06

Αποζημιώσεις, επιδόματα και στεγαστική συνδρομή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πυρόπληκτοι

07:55

Ιράν για Ορμούζ: Το αν θα ανοίξει θα εξαρτηθεί από τις ΗΠΑ, έχουμε συμφωνήσει με το Ομάν

07:41

Η χαμηλή… απόδοση Μητσοτάκη στις στοιχηματικές - Ποιος επισκέφθηκε τα πυρόπληκτα ζωάκια - Το μισογεμάτο ποτήρι του ΣΥΡΙΖΑ

07:32

Νέο Αεροδρόμιο Κρήτης (ΔΑΗΚ - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Έρχονται υπογραφές για τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας

07:20

Eurobank: Πωλητήριο σε step-up δάνεια, «γύρισε» σε ευρώ σχεδόν το μισό χαρτοφυλάκιο σε ελβετικό

07:11

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Στο σκάνερ χιλιάδες συμβόλαια του 2025 για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

07:07

Νέα δεδομένα με την είσοδο Meridiam - Προσπέραση στον MSCI Greece - Της… ανακαινίσεως

23:52

Η Etsy απολύει το 12% του προσωπικού της - «Δεν οφείλεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη»

23:42

Κατσαφάδος: Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες στο Πόρτο Γερμενό – Κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος

23:30

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις εισαγωγές από τον μεγαλύτερο παραγωγό αβοκάντο του Μεξικού

23:17

Wall Street: «Ξεφούσκωσε» το ράλι αλλά το ρεκόρ ήρθε για τον Dow

23:08

Ουγγαρία: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκλογή του νέου προέδρου

22:48

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Βρετανίας συζήτησαν την ασφάλεια της Ευρώπης και της Ουκρανίας

22:37

O Mr. Big Short πάει κόντρα στο ράλι: Προειδοποιεί για κραχ αντίστοιχο του 1987

22:23

ΗΠΑ: Το Νέο Μεξικό προσέφυγε κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης για πρόσβαση στους φακέλους Έπστιν

22:10

Λιθουανία: Εντοπίστηκε σήραγγα κάτω από τον συνοριακό φράχτη με τη Λευκορωσία για τη διακίνηση μεταναστών

21:53

Υπ. Ανάπτυξης: Στην τέταρτη φάση υλοποίησης η «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» – Ποινική ρήτρα για εκπρόθεσμα παραδοτέα

21:40

Πετρέλαιο: Ήπιες μεταβολές με φόντο τις συζητήσεις για τον έλεγχο του Ορμούζ

21:30

Υεμένη: Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι έπληξαν και δεύτερο σαουδαραβικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν