BACKSTORY

Backstory: Οι ηλεκτρονικές απάτες με Carousel και η τοκογλυφία μέσω πιστωτικής

09-09-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Βιάζεται τώρα η Ευρώπη να εισέλθει στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Η πολύ βιασύνη φοβούμαι πως θα την οδηγήσει στη κρυπτογραφημένη μνα, Crypto ΜΝΑ επί το λατινικότερο. Είναι να μη βιαστεί η Ευρώπη γιατί σαν βιαστεί… σκιάζεται το σύμπαν.

Στην στρατηγική έκθεση της Commission για το 2021 είδαμε ενδιαφέροντα σχεδιαγράμματα που δείχνουν πόσο σταδιακά μειώνεται η συμβολή της Ευρώπης στο διεθνές ΑΕΠ. Θα γίνουμε μια ήπειρος παροχής υπηρεσιών..... Τα λέω αυτά για να μην ανησυχούν κάποιοι που ως χώρα θα γίνουμε οι καμαρότοι της Ευρώπης. Η Ευρώπη θα είναι γεμάτη από παρόμοιες υπηρεσίες.

Μπορεί το Bitcoin να βρίσκεται σε πτώση ελεύθερη αλλά.... το Σαλβαδόρ το ανέδειξε ως επίσημο νόμισμα.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου της κας Λαγκάρντ έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τη διαχείριση των PEPP ως το Μάρτιο. Σημαντικότατο θέμα για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες.

Επιστρέφουμε στο μικρόκοσμο του ελληνικού Χρηματιστηρίου όπου θέλω να επισημάνω ότι αυτή την Ιντραλότ που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια, με τα πολλά προβλήματα, σύντομα θα την ξεχάσουμε και θα μιλάμε για μια άλλη εταιρία. Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται ενώ το μεγάλο άλμα θα γίνει με την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της αμερικάνικης θυγατρικής η οποία προετοιμάζεται μεθοδικά. Μέχρι να έλθει πιθανόν να δούμε και άλλες εκπλήξεις που θα σχετίζονται με την προετοιμασία εισαγωγής αλλά θα αλλάζουν το status quo της Εν Ελλάδι μητρικής.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι έκπληξη αυτά που βλέπουμε με τις εταιρίες-ηλεκτρονικά καταστήματα που κάνουν απάτες με τη μέθοδο Carousel. Η υπόθεση είναι παλιά αλλά ένα κεφάλι κόβει το ΣΔΟΕ δέκα φυτρώνουν. Όμως μέσα σε αυτό το … κύκλωμα φαίνεται να υπάρχουν και άλλα παρεπόμενα. Παραδείγματος χάριν ακούγονται διάφορα για τοκογλυφία μέσω πιστωτικών καρτών η οποία μπορεί να περιορίστηκε τα τελευταία χρόνια λόγω μείωσης των πιστωτικών αλλά … υπάρχει.

Πως γίνεται; Πολύ απλά. Γίνεται μια εικονική πώληση μέσω πιστωτικής που περιλαμβάνει και το ποσό του τόκου του τοκογλύφου. Ο δανειζόμενος παίρνει τα μετρητά, ο τοκογλύφος όλο το ποσό από την τράπεζα και στο τέλος το … λογαριασμό τον τρώει η τράπεζα αφού ένας άνθρωπος που πάει να δανειστεί με αυτό τον τρόπο είναι τουλάχιστον απελπισμένος. Ακούγονται βέβαια και διάφορα για κυκλώματα που έχουν ανθρώπους μέσα σε τράπεζες και ανοίγουν προσωρινά τα όρια των πιστωτικών αλλά δεν θέλω ειλικρινά να το πιστέψω.

Ταύτα είχα να πω δίνοντας τροφή για σκέψη και προβληματισμό στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Άσχετο αλλά προσοχή σε καταστήματα που κάνουν ανταλλαγές κινητών, αγοράζουν μεταχειρισμένα κλπ κλπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

ΗΠΑ: Οι μουσικοί του Broadway απειλούν με απεργία

23:56

Ζελένσκι: Η έλλειψη απόφασης για τους Τόμαχοκ έκανε τη Ρωσία λιγότερο πρόθυμη για διπλωματία

23:51

Η Warner Bros είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο πώλησης

23:40

ΕΕ: Αναμένεται αντιπροσωπεία της Κίνας για εξέυρεση λύσης στο θέμα των σπάνιων γαιών

23:33

Χατζηθεοδοσίου: Η επόμενη δεκαετία θα είναι αυτή της γυναικείας επιχειρηματικότητας

23:25

Netflix: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα γ' τριμήνου - Πτώση 7% της μετοχής

23:17

Γάζα: Επιστρέφουν στο Ισραήλ τα λείψανα δύο ομήρων της Χαμάς

23:12

Wall Street: Μία ανάσα από τις 47.000 μονάδες ο Dow με ώθηση από εταιρικά αποτελέσματα

22:58

ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον για συνάντηση με τον Τραμπ

22:51

Κέρδη για το πετρέλαιο μετά από το χαμηλό πέντε μηνών

22:41

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο

22:22

Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Μητσοτάκης για το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ

22:09

United Airlines: Σε σύγκρουση με μετεωρολογικό μπαλόνι αποδίδεται η θραύση του παρμπρίζ αεροσκάφους

21:52

ΕΕΕΠ: Νέο θεσμικό πλαίσιο και τεχνολογικά εργαλεία για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου

21:52

«Βουτιά» 5,5% για τον χρυσό μετά το νέο ρεκόρ

21:44

Μπορεί η Συνεργασία ΗΠΑ-Αυστραλίας στις σπάνιες γαίες να ανατρέψει την κυριαρχία της Κίνας;

21:35

Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος

21:29

Κολομβία: Ακυρώθηκε η καταδίκη του πρώην προέδρου Ουρίμπε για διαφθορά και δωροδοκία

21:16

Επιτροπή του Κογκρέσου θέλει να καταθέσει ο Μπιλ Κλίντον για την υπόθεση Επστάιν

21:05

Ληστεία στο Λούβρο: Στα 88 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αξία των κλοπιμαίων κοσμημάτων

21:00

Στουρνάρας: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας και επενδύσεων στην Ευρώπη

20:44

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απέλυσε τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζάχι Χανέγκμπι

20:38

Κώτσηρας: Προς όφελος του πολίτη η αξιοποίηση της τεχνολογίας από τις φορολογικές αρχές

20:25

Ουκρανία: Αυξάνει σε επίπεδα ρεκόρ τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες

20:22

ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος που σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα

19:59

ΟΗΕ: Οι απειλές και οι ενέργειες των ΗΠΑ παραβιάζουν την κυριαρχία της Βενεζουέλας

19:52

Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τερματισμό του πολέμου

19:49

Τζέι Ντι Βανς: Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο

19:47

Μια μηχανή Enigma και μια σπάνια αριθμομηχανή του Πασκάλ θα δημοπρατηθούν τον Νοέμβριο στο Παρίσι

19:36

Κέρδη στις ευρωαγορές - Πτώση 1,3% για Novo Nordisk