BACKSTORY

Backstory: Οι ηλεκτρονικές απάτες με Carousel και η τοκογλυφία μέσω πιστωτικής

09-09-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Βιάζεται τώρα η Ευρώπη να εισέλθει στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Η πολύ βιασύνη φοβούμαι πως θα την οδηγήσει στη κρυπτογραφημένη μνα, Crypto ΜΝΑ επί το λατινικότερο. Είναι να μη βιαστεί η Ευρώπη γιατί σαν βιαστεί… σκιάζεται το σύμπαν.

Στην στρατηγική έκθεση της Commission για το 2021 είδαμε ενδιαφέροντα σχεδιαγράμματα που δείχνουν πόσο σταδιακά μειώνεται η συμβολή της Ευρώπης στο διεθνές ΑΕΠ. Θα γίνουμε μια ήπειρος παροχής υπηρεσιών..... Τα λέω αυτά για να μην ανησυχούν κάποιοι που ως χώρα θα γίνουμε οι καμαρότοι της Ευρώπης. Η Ευρώπη θα είναι γεμάτη από παρόμοιες υπηρεσίες.

Μπορεί το Bitcoin να βρίσκεται σε πτώση ελεύθερη αλλά.... το Σαλβαδόρ το ανέδειξε ως επίσημο νόμισμα.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου της κας Λαγκάρντ έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τη διαχείριση των PEPP ως το Μάρτιο. Σημαντικότατο θέμα για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες.

Επιστρέφουμε στο μικρόκοσμο του ελληνικού Χρηματιστηρίου όπου θέλω να επισημάνω ότι αυτή την Ιντραλότ που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια, με τα πολλά προβλήματα, σύντομα θα την ξεχάσουμε και θα μιλάμε για μια άλλη εταιρία. Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται ενώ το μεγάλο άλμα θα γίνει με την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της αμερικάνικης θυγατρικής η οποία προετοιμάζεται μεθοδικά. Μέχρι να έλθει πιθανόν να δούμε και άλλες εκπλήξεις που θα σχετίζονται με την προετοιμασία εισαγωγής αλλά θα αλλάζουν το status quo της Εν Ελλάδι μητρικής.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι έκπληξη αυτά που βλέπουμε με τις εταιρίες-ηλεκτρονικά καταστήματα που κάνουν απάτες με τη μέθοδο Carousel. Η υπόθεση είναι παλιά αλλά ένα κεφάλι κόβει το ΣΔΟΕ δέκα φυτρώνουν. Όμως μέσα σε αυτό το … κύκλωμα φαίνεται να υπάρχουν και άλλα παρεπόμενα. Παραδείγματος χάριν ακούγονται διάφορα για τοκογλυφία μέσω πιστωτικών καρτών η οποία μπορεί να περιορίστηκε τα τελευταία χρόνια λόγω μείωσης των πιστωτικών αλλά … υπάρχει.

Πως γίνεται; Πολύ απλά. Γίνεται μια εικονική πώληση μέσω πιστωτικής που περιλαμβάνει και το ποσό του τόκου του τοκογλύφου. Ο δανειζόμενος παίρνει τα μετρητά, ο τοκογλύφος όλο το ποσό από την τράπεζα και στο τέλος το … λογαριασμό τον τρώει η τράπεζα αφού ένας άνθρωπος που πάει να δανειστεί με αυτό τον τρόπο είναι τουλάχιστον απελπισμένος. Ακούγονται βέβαια και διάφορα για κυκλώματα που έχουν ανθρώπους μέσα σε τράπεζες και ανοίγουν προσωρινά τα όρια των πιστωτικών αλλά δεν θέλω ειλικρινά να το πιστέψω.

Ταύτα είχα να πω δίνοντας τροφή για σκέψη και προβληματισμό στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Άσχετο αλλά προσοχή σε καταστήματα που κάνουν ανταλλαγές κινητών, αγοράζουν μεταχειρισμένα κλπ κλπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:58

ΑΑΔΕ: Πανελλαδική επιχείρηση για κύκλωμα λαθρεμπορίου - Κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα, 293.000 λίτρα υγραερίου

11:49

«Βουτιά» 14% της Puig μετά την κατάρρευση του deal με την Estée Lauder

11:39

ΓΣΕΕ: Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου θωρακίζει οριστικά το δικαίωμα της απεργίας

11:33

Η SoftBank πρόσθεσε 61 δισ. δολάρια στο market cap της μετά το διήμερο ράλι της μετοχής

11:25

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη

11:18

Βρεττού: «Ανοιχτό παράθυρο» για μέρισμα από την Credia – Επιταχυντής ανάπτυξης η Ευρώπη Holdings

11:15

Ουκρανία: Διακοπές ρεύματος στη Ζαπορίζια - 11 τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις

11:12

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ενόψει ενσωμάτωσης της επέκτασης προς Καλαμαριά

11:12

Στον Άρειο Πάγο σήμερα η διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα από την κ. Καρυστιανού

11:09

Τουρκία: Ο Ερντογάν διέταξε το κλείσιμο του φιλελεύθερου Πανεπιστημίου Bilgi της Κωνσταντινούπολης

10:59

Παπασταύρου: «Προχωρούμε με τη Γαλλία στη σύσταση ομάδας για την προστασία των θαλασσών»

10:44

Ανοδικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:21

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις εισαγωγής 40 νέων σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

10:15

Σπόροι τσία ή ελληνική φακή; Ο μύθος και το πανέξυπνο μάρκετινγκ πίσω από τα πανάκριβα «υπερτρόφιμα»

10:07

Γερμανία: Σημάδια βελτίωσης στο καταναλωτικό κλίμα

09:53

Διπλασιάστηκαν από το 1990 ως σήμερα οι ψυχικές διαταραχές παγκοσμίως - Αύξηση και στην Ελλάδα

09:47

Σκέρτσος: Σημαντική η πρόοδος στην ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δικαιωμάτων την περίοδο 2019 - 2026

09:37

Ο Άρειος Πάγος εξετάζει την αναίρεση της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

09:32

Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν οι τιμές μετά την τριήμερη πτώση

09:04

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον δηλώνει «αποφασισμένη» να επιβάλει αλλαγή στην Κούβα

08:53

Τουρκία: Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει «απόπειρα πραξικοπήματος»

08:48

Η οικογένεια των 15,5 δισ. ευρώ από το τσιμέντο

08:47

Gen Z: Τα ψυχικά προβλήματα έχουν διπλασιαστεί στους νέους την τελευταία δεκαετία

08:44

Λίβανος: Νεκροί δύο άντρες από ισραηλινά πυρά

08:32

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το Final 4 της Αθήνας - Απόλυτα ελεγχόμενη η μετακίνηση των φιλάθλων

08:21

Ρωσία: Κατέρριψε ουκρανικά drones που κατευθύνονταν σε Μόσχα και Γιαροσλάβλ

08:14

Γάζα: «Καταστροφική» ανθρωπιστική κρίση καταγγέλλουν ΜΚΟ

08:10

Επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 160 νεκροί, 671 ύποπτα κρούσματα

08:05

Tetra Pak Ελλάς: Διατηρεί τον τζίρο πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ και ποντάρει σε συσκευασίες νέας γενιάς

07:55

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σήμερα για εξηγήσεις 11 βουλευτές