BACKSTORY

Backstory: Όταν το θέμα της Αττικής φτάσει στο μάνατζμεντ, θα δυσκολέψει…

06-09-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Αυτές οι κορώνες περί προμηθειών και τα τοιαύτα είναι μάλλον ατελέσφορες. Με χαμηλούς τους τόκους τι μπορούν να κάνουν οι τράπεζες για να ανταπεξέλθουν αν όχι να βάλουν ψηλά τον πήχυ των προμηθειών...

Υψηλές προμήθειες και χαμηλά κόστη παραμένει το μυστικό όσο η ανάκαμψη δεν είναι δυναμική. Σε ό, τι αφορά τα χαμηλά κόστη για τις τράπεζες αυτό μεταφράζεται σε εθελουσίες και άλλες εθελουσίες και δωσ' του εθελουσίες και περιορισμό των καταστημάτων τους.

Οι ανατιμήσεις δεν τρομάζουν τις κεντρικές τράπεζες. Το θεωρούν φαινόμενο παροδικό που θα περάσει.

Ωστόσο στα ύψη κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου. Στο 34% είναι η απόδοση σε επίπεδο μήνα του ελληνικού δεκαετούς, 36% το ισπανικό και 56,2% το πορτογαλικό. Τι προμηνύει αυτό; Πως οι αγορές περιμένουν μείωση του έκτακτου προγράμματος PEPP το οποίο έχει συμπεριλάβει όλους τους τίτλους ακόμη και της χώρας μας που δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα.

Α και για να μην το ξεχάσω γιατί μπορεί και να το ξεχάσω. Mε προσήλωση διάβασα το καταστατικό της ΤτΕ. Από πουθενά δεν προκύπτει πως η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να γίνει σύμβουλος επενδύσεων. Τόσο πολύ δεν προκύπτει που ακόμη και κάποιο ομόλογο να θέλει να αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά πρέπει να αναθέσει την ενέργεια σε εμπορική τράπεζα. Τώρα πως ακριβώς το υπουργείο Εργασίας θα την εντάξει στην Επιτροπή Επενδύσεων για την Επικούρηση... θα βρει τον τρόπο πιστεύω.

H Reghebord λέει - δεν ξέρω ποιος το λέει πάντως οι Ολλανδοί δεν το διαψεύδουν - ενδιαφέρονται για την Τράπεζα Αττικής. Αν ενδιαφέρονται να ελέγξουν και το management όσο να πεις μια δυσκολία θα την έχουν. Η διοίκηση αυτή έχει αποδείξει πως είναι σκληρό καρύδι! Εκτός και εάν κάτι έχει αλλάξει σε ότι αφορά την Πανεπιστημίου. Όπου σίγουρα θα προστρέξει ο Θόδωρος- που δεν θέλει με τίποτα να αφήσει την καρέκλα- για κάλυψη από τον παλιό του συνεργάτη... Σε διάφορα... Τώρα βέβαια μπροστά στη γενικό Πετρή ένδοια ενδιαφερόμενων μπορεί, είπαμε, να αλλάξουν τα πράγματα. Παρ' όλα αυτά αν με λίγα οι Ολλανδοί θέλουν το management εύκολη υπόθεση δεν θα είναι και σας το λέω από τώρα.

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρίες εκδίδουν ομολογιακά και αναδιαρθρώνουν το ακριβό δανεισμό τους μετακυλίοντας το θεματάκι στις τράπεζες των οποίων οι ροές παραμένουν αρνητικές.

Την άλλη εβδομάδα τα ραντεβού κυβέρνησης θεσμών θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. Τα αιτήματα θα εξεταστούν διαδικτυακά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Οπότε όμως τύχει να συμβαίνει πράγματι τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν για την ελληνική οικονομία δεν είναι σοβαρά.

Η Ευρώπη εισβάλει στην πολιτική αν αληθεύουν όσα ακούγονται για το νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Όσοι άσκησαν πολιτική στα ευρωπαϊκά φόρα να ξέρετε πως έχουν συγκεκριμένη κουλτούρα. Τα λέω αυτά για όσους πανηγυρίζουν με την αποπομπή Ζαββού μια μάλλον άδικη αποπομπή οφείλουμε να πούμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ανησυχητική απώλεια παγετώνων ως το 2100 προβλέπουν οι επιστήμονες - Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις

23:50

Οι ΗΠΑ έχουν εισπράξει πάνω από 200 δισ. δολάρια από δασμούς το 2025

23:46

To smart #2 ξεκινά δοκιμές στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα ECA

23:41

Βρετανία: «Περισσότεροι άνθρωποι» πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους

23:30

Δυτική Όχθη: Ο ισραηλινός στρατός απειλεί να κατεδαφίσει 25 πολυκατοικίες σε προσφυγικό καταυλισμό

23:21

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση απηύθυνε από την πρώτη στιγμή πρόταση διάλογου προς τους αγρότες

23:11

Μικρές απώλειες στη Wall Street - Παραμένουν οι πιέσεις στις μετοχές AI

23:00

Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ» η επίτευξη συμφωνίας για την Ουκρανία

22:44

ΗΠΑ: Ο γιος του Ρομπ Ράινερ συνελήφθη για τις δολοφονίες των γονιών του

22:31

Δήμας: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί περισσότερα από 65 οδικά έργα

22:15

Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έδωσε την άδεια στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμιά του

22:10

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συμβούλιο: Επισημαίνει αδυναμίες στην ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης

22:09

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο με φόντο Ουκρανία και Βενεζουέλα

21:59

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα σύντομα στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης στην ψηφιακή πολιτική

21:55

Nέα άνοδος για τον χρυσό - Με άλμα και το ασήμι

21:48

Ευρωπαίοι ηγέτες: Οι 6 δεσμεύσεις ασφαλείας που συμφώνησαν για την Ουκρανία

21:39

Τουρκία: Κατάρριψη drone που πλησίαζε τον εναέριο χώρο από τη Μαύρη Θάλασσα

21:25

Έγραψε ιστορία ο Έλον Μασκ: Πρώτος άνθρωπος με πλούτο 600 δισ. δολαρίων

21:10

ΗΠΑ: Οι εκτελέσεις αυξάνονται, η στήριξη στη θανατική ποινή μειώνεται

21:05

Θεοδωρικάκος: Η προσπάθεια για να τιθασευθεί το κόστος ζωής πρέπει να είναι συνεχής

20:54

Μερτς: 5 προϋποθέσεις για ενδεχόμενης συμφωνίας για Ουκρανία - Νέο μήνυμα Ζελένσκι

20:43

Δημοσκόπηση Alco: Το 78% θεωρεί δικαιολογημένες τις αγροτικές κινητοποιήσεις - Πρώτη η ΝΔ

20:32

Χάνει και το ορόσημο των 86.000 δολαρίων το Bitcoin με πτώση 3%

20:29

ΚΕΔΕ: Συμβολικό «λουκέτο» την Τρίτη στους δήμους όλης της χώρας

20:20

Αγρότες: Ευρωπαϊκό μέτωπο κατά των εισαγωγών από Λατινική Αμερική

20:12

Κάλας: Όλοι γνωρίζουμε ότι το Ντονμπάς δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού για τον Πούτιν

20:01

Γεράρδος (Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ): Στην Ευρώπη χτίζεται παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες

20:01

ΕΣΑ: Το τέλος των τριών ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών

19:52

Δ. Τσιόδρας: Η εκλογή Πιερρακάκη είναι νίκη σε τρία επίπεδα - της Ελλάδας, της Ευρώπης, του ΕΛΚ

19:50

Η Ικτίνος ολοκληρώνει τη συμφωνία για το ακίνητό της στη Σητεία, ενισχύοντας σημαντικά το τουριστικό αποτύπωμα της Κρήτης