BACKSTORY

Backstory: Όταν το θέμα της Αττικής φτάσει στο μάνατζμεντ, θα δυσκολέψει…

06-09-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αυτές οι κορώνες περί προμηθειών και τα τοιαύτα είναι μάλλον ατελέσφορες. Με χαμηλούς τους τόκους τι μπορούν να κάνουν οι τράπεζες για να ανταπεξέλθουν αν όχι να βάλουν ψηλά τον πήχυ των προμηθειών...

Υψηλές προμήθειες και χαμηλά κόστη παραμένει το μυστικό όσο η ανάκαμψη δεν είναι δυναμική. Σε ό, τι αφορά τα χαμηλά κόστη για τις τράπεζες αυτό μεταφράζεται σε εθελουσίες και άλλες εθελουσίες και δωσ' του εθελουσίες και περιορισμό των καταστημάτων τους.

Οι ανατιμήσεις δεν τρομάζουν τις κεντρικές τράπεζες. Το θεωρούν φαινόμενο παροδικό που θα περάσει.

Ωστόσο στα ύψη κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου. Στο 34% είναι η απόδοση σε επίπεδο μήνα του ελληνικού δεκαετούς, 36% το ισπανικό και 56,2% το πορτογαλικό. Τι προμηνύει αυτό; Πως οι αγορές περιμένουν μείωση του έκτακτου προγράμματος PEPP το οποίο έχει συμπεριλάβει όλους τους τίτλους ακόμη και της χώρας μας που δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα.

Α και για να μην το ξεχάσω γιατί μπορεί και να το ξεχάσω. Mε προσήλωση διάβασα το καταστατικό της ΤτΕ. Από πουθενά δεν προκύπτει πως η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να γίνει σύμβουλος επενδύσεων. Τόσο πολύ δεν προκύπτει που ακόμη και κάποιο ομόλογο να θέλει να αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά πρέπει να αναθέσει την ενέργεια σε εμπορική τράπεζα. Τώρα πως ακριβώς το υπουργείο Εργασίας θα την εντάξει στην Επιτροπή Επενδύσεων για την Επικούρηση... θα βρει τον τρόπο πιστεύω.

H Reghebord λέει - δεν ξέρω ποιος το λέει πάντως οι Ολλανδοί δεν το διαψεύδουν - ενδιαφέρονται για την Τράπεζα Αττικής. Αν ενδιαφέρονται να ελέγξουν και το management όσο να πεις μια δυσκολία θα την έχουν. Η διοίκηση αυτή έχει αποδείξει πως είναι σκληρό καρύδι! Εκτός και εάν κάτι έχει αλλάξει σε ότι αφορά την Πανεπιστημίου. Όπου σίγουρα θα προστρέξει ο Θόδωρος- που δεν θέλει με τίποτα να αφήσει την καρέκλα- για κάλυψη από τον παλιό του συνεργάτη... Σε διάφορα... Τώρα βέβαια μπροστά στη γενικό Πετρή ένδοια ενδιαφερόμενων μπορεί, είπαμε, να αλλάξουν τα πράγματα. Παρ' όλα αυτά αν με λίγα οι Ολλανδοί θέλουν το management εύκολη υπόθεση δεν θα είναι και σας το λέω από τώρα.

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρίες εκδίδουν ομολογιακά και αναδιαρθρώνουν το ακριβό δανεισμό τους μετακυλίοντας το θεματάκι στις τράπεζες των οποίων οι ροές παραμένουν αρνητικές.

Την άλλη εβδομάδα τα ραντεβού κυβέρνησης θεσμών θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. Τα αιτήματα θα εξεταστούν διαδικτυακά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Οπότε όμως τύχει να συμβαίνει πράγματι τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν για την ελληνική οικονομία δεν είναι σοβαρά.

Η Ευρώπη εισβάλει στην πολιτική αν αληθεύουν όσα ακούγονται για το νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Όσοι άσκησαν πολιτική στα ευρωπαϊκά φόρα να ξέρετε πως έχουν συγκεκριμένη κουλτούρα. Τα λέω αυτά για όσους πανηγυρίζουν με την αποπομπή Ζαββού μια μάλλον άδικη αποπομπή οφείλουμε να πούμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:07

Γάζα: Νεκρός ο επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς

13:39

Χατζηδάκης: Αναγκαία μια εθνική συμμαχία κοινής λογικής

13:26

Γεωργιάδης: Το δίλημμα είναι «Μητσοτάκης ή η Ελλάδα να γυρίσει πίσω στην παρακμή»

13:17

Κλείνουν 18-22/5 οι σήραγγες των Τεμπών

13:13

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ απ' τη Μασούτης

13:00

Οι διανομές εντείνουν τη δυναμική αναβάθμισης των τραπεζών

12:51

Κεφαλογιάννη: Θέτουμε σταθερές βάσεις για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο τουριστικό μέλλον

12:40

Μητσοτάκης: Στις εκλογές του 2027 οι Έλληνες θα επιλέξουν ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην προεδρία της ΕΕ

12:29

Χριστοδουλίδης: Τα μεγάλα εθνικά θέματα, οικονομία, άμυνα και ασφάλεια, το μέλλον των χωρών μας δεν προσφέρονται για πειραματισμούς

12:20

Η ψηφιακή εποχή στην εκπαίδευση: Πώς τα σύγχρονα φροντιστήρια αλλάζουν τον τρόπο μελέτης

12:15

Ποιοτικές υπηρεσίες: Τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένας σύγχρονος πάροχος ενέργειας

12:12

Στουρνάρας: Ο λαϊκισμός και οι εύκολες λύσεις έχουν πολύ μεγάλο κόστος

11:41

Βέμπερ: Οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη

11:33

Άκμαν: Η πώληση μετοχών της Alphabet δεν αποτελούσε κίνηση εναντίον της εταιρείας

11:19

Πούτιν: Θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19 και 20 Μαΐου

11:08

SpaceX: Οι μέτοχοι ενέκριναν split των μετοχών 5 προς 1

10:58

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη στη Βιρτζίνια

10:49

Γερμανία: Ένας νεκρός από διαρροή χημικής ουσίας σε εργοστάσιο

10:41

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Νέα Υόρκη-2 νεκροί και 3 τραυματίες

10:37

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 18 Μαΐου έως 22

10:27

'Ενωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων: Τα εμπόδια για την κορυφαία προτεραιότητα της ΕΕ

10:14

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» κινητοποιεί ελληνικούς και ξένους ομίλους

09:43

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ 3,2 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές

09:38

Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

09:31

Νέα θετικά μηνύματα προς αγορές και οίκους αξιολόγησης από την ταχεία μείωση του δημοσίου χρέους

09:24

Ρωσία: Εννέα τραυματίες από ουκρανικό πλήγμα σε πολυκατοικία στο Μπέλγκορον

09:14

Οι μαγευτικές παραλίες της Ελαφονήσου

09:09

Λίβανος: Τουλάχιστον έξι νεκροι από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Χαρούφ

08:53

Τραμπ: Σκοτώθηκε ο νο2 του Ισλαμικού Κράτους παγκοσμίως

08:41

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom