BACKSTORY

Όταν το θέμα της Αττικής φτάσει στο μάνατζμεντ, θα δυσκολέψει…

06-09-2021 | 07:30
Μοιράσου το

Αυτές οι κορώνες περί προμηθειών και τα τοιαύτα είναι μάλλον ατελέσφορες. Με χαμηλούς τους τόκους τι μπορούν να κάνουν οι τράπεζες για να ανταπεξέλθουν αν όχι να βάλουν ψηλά τον πήχυ των προμηθειών...

Υψηλές προμήθειες και χαμηλά κόστη παραμένει το μυστικό όσο η ανάκαμψη δεν είναι δυναμική. Σε ό, τι αφορά τα χαμηλά κόστη για τις τράπεζες αυτό μεταφράζεται σε εθελουσίες και άλλες εθελουσίες και δωσ' του εθελουσίες και περιορισμό των καταστημάτων τους.

Οι ανατιμήσεις δεν τρομάζουν τις κεντρικές τράπεζες. Το θεωρούν φαινόμενο παροδικό που θα περάσει.

Ωστόσο στα ύψη κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου. Στο 34% είναι η απόδοση σε επίπεδο μήνα του ελληνικού δεκαετούς, 36% το ισπανικό και 56,2% το πορτογαλικό. Τι προμηνύει αυτό; Πως οι αγορές περιμένουν μείωση του έκτακτου προγράμματος PEPP το οποίο έχει συμπεριλάβει όλους τους τίτλους ακόμη και της χώρας μας που δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα.

Α και για να μην το ξεχάσω γιατί μπορεί και να το ξεχάσω. Mε προσήλωση διάβασα το καταστατικό της ΤτΕ. Από πουθενά δεν προκύπτει πως η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να γίνει σύμβουλος επενδύσεων. Τόσο πολύ δεν προκύπτει που ακόμη και κάποιο ομόλογο να θέλει να αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά πρέπει να αναθέσει την ενέργεια σε εμπορική τράπεζα. Τώρα πως ακριβώς το υπουργείο Εργασίας θα την εντάξει στην Επιτροπή Επενδύσεων για την Επικούρηση... θα βρει τον τρόπο πιστεύω.

H Reghebord λέει - δεν ξέρω ποιος το λέει πάντως οι Ολλανδοί δεν το διαψεύδουν - ενδιαφέρονται για την Τράπεζα Αττικής. Αν ενδιαφέρονται να ελέγξουν και το management όσο να πεις μια δυσκολία θα την έχουν. Η διοίκηση αυτή έχει αποδείξει πως είναι σκληρό καρύδι! Εκτός και εάν κάτι έχει αλλάξει σε ότι αφορά την Πανεπιστημίου. Όπου σίγουρα θα προστρέξει ο Θόδωρος- που δεν θέλει με τίποτα να αφήσει την καρέκλα- για κάλυψη από τον παλιό του συνεργάτη... Σε διάφορα... Τώρα βέβαια μπροστά στη γενικό Πετρή ένδοια ενδιαφερόμενων μπορεί, είπαμε, να αλλάξουν τα πράγματα. Παρ' όλα αυτά αν με λίγα οι Ολλανδοί θέλουν το management εύκολη υπόθεση δεν θα είναι και σας το λέω από τώρα.

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρίες εκδίδουν ομολογιακά και αναδιαρθρώνουν το ακριβό δανεισμό τους μετακυλίοντας το θεματάκι στις τράπεζες των οποίων οι ροές παραμένουν αρνητικές.

Την άλλη εβδομάδα τα ραντεβού κυβέρνησης θεσμών θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. Τα αιτήματα θα εξεταστούν διαδικτυακά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Οπότε όμως τύχει να συμβαίνει πράγματι τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν για την ελληνική οικονομία δεν είναι σοβαρά.

Η Ευρώπη εισβάλει στην πολιτική αν αληθεύουν όσα ακούγονται για το νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Όσοι άσκησαν πολιτική στα ευρωπαϊκά φόρα να ξέρετε πως έχουν συγκεκριμένη κουλτούρα. Τα λέω αυτά για όσους πανηγυρίζουν με την αποπομπή Ζαββού μια μάλλον άδικη αποπομπή οφείλουμε να πούμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.