BACKSTORY

Backstory: Όταν το θέμα της Αττικής φτάσει στο μάνατζμεντ, θα δυσκολέψει…

06-09-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Αυτές οι κορώνες περί προμηθειών και τα τοιαύτα είναι μάλλον ατελέσφορες. Με χαμηλούς τους τόκους τι μπορούν να κάνουν οι τράπεζες για να ανταπεξέλθουν αν όχι να βάλουν ψηλά τον πήχυ των προμηθειών...

Υψηλές προμήθειες και χαμηλά κόστη παραμένει το μυστικό όσο η ανάκαμψη δεν είναι δυναμική. Σε ό, τι αφορά τα χαμηλά κόστη για τις τράπεζες αυτό μεταφράζεται σε εθελουσίες και άλλες εθελουσίες και δωσ' του εθελουσίες και περιορισμό των καταστημάτων τους.

Οι ανατιμήσεις δεν τρομάζουν τις κεντρικές τράπεζες. Το θεωρούν φαινόμενο παροδικό που θα περάσει.

Ωστόσο στα ύψη κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου. Στο 34% είναι η απόδοση σε επίπεδο μήνα του ελληνικού δεκαετούς, 36% το ισπανικό και 56,2% το πορτογαλικό. Τι προμηνύει αυτό; Πως οι αγορές περιμένουν μείωση του έκτακτου προγράμματος PEPP το οποίο έχει συμπεριλάβει όλους τους τίτλους ακόμη και της χώρας μας που δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα.

Α και για να μην το ξεχάσω γιατί μπορεί και να το ξεχάσω. Mε προσήλωση διάβασα το καταστατικό της ΤτΕ. Από πουθενά δεν προκύπτει πως η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να γίνει σύμβουλος επενδύσεων. Τόσο πολύ δεν προκύπτει που ακόμη και κάποιο ομόλογο να θέλει να αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά πρέπει να αναθέσει την ενέργεια σε εμπορική τράπεζα. Τώρα πως ακριβώς το υπουργείο Εργασίας θα την εντάξει στην Επιτροπή Επενδύσεων για την Επικούρηση... θα βρει τον τρόπο πιστεύω.

H Reghebord λέει - δεν ξέρω ποιος το λέει πάντως οι Ολλανδοί δεν το διαψεύδουν - ενδιαφέρονται για την Τράπεζα Αττικής. Αν ενδιαφέρονται να ελέγξουν και το management όσο να πεις μια δυσκολία θα την έχουν. Η διοίκηση αυτή έχει αποδείξει πως είναι σκληρό καρύδι! Εκτός και εάν κάτι έχει αλλάξει σε ότι αφορά την Πανεπιστημίου. Όπου σίγουρα θα προστρέξει ο Θόδωρος- που δεν θέλει με τίποτα να αφήσει την καρέκλα- για κάλυψη από τον παλιό του συνεργάτη... Σε διάφορα... Τώρα βέβαια μπροστά στη γενικό Πετρή ένδοια ενδιαφερόμενων μπορεί, είπαμε, να αλλάξουν τα πράγματα. Παρ' όλα αυτά αν με λίγα οι Ολλανδοί θέλουν το management εύκολη υπόθεση δεν θα είναι και σας το λέω από τώρα.

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρίες εκδίδουν ομολογιακά και αναδιαρθρώνουν το ακριβό δανεισμό τους μετακυλίοντας το θεματάκι στις τράπεζες των οποίων οι ροές παραμένουν αρνητικές.

Την άλλη εβδομάδα τα ραντεβού κυβέρνησης θεσμών θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. Τα αιτήματα θα εξεταστούν διαδικτυακά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Οπότε όμως τύχει να συμβαίνει πράγματι τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν για την ελληνική οικονομία δεν είναι σοβαρά.

Η Ευρώπη εισβάλει στην πολιτική αν αληθεύουν όσα ακούγονται για το νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Όσοι άσκησαν πολιτική στα ευρωπαϊκά φόρα να ξέρετε πως έχουν συγκεκριμένη κουλτούρα. Τα λέω αυτά για όσους πανηγυρίζουν με την αποπομπή Ζαββού μια μάλλον άδικη αποπομπή οφείλουμε να πούμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:41

ΟΗΕ: Η άνιση εκπροσώπηση των φύλων εμποδίζει τη δίκαιη περιβαλλοντική διακυβέρνηση

12:39

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 17,2% στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων το γ' τρίμηνο - Άνοδος 75% στις πτωχεύσεις

12:35

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές

12:29

Κακοκαιρία Adel: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Σε κατάσταση «Red Code» ακόμη 2 περιφέρειες

12:23

Wood: Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα για όσους αναζητούν μερισματικές αποδόσεις

12:22

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,8% των αδειών οικοδομής τον Αύγουστο

12:14

Kaspersky: 6,4 εκατ. απόπειρες phishing σε αγορές και πάνω από 20 εκατ. επιθέσεις gaming το 2025

11:58

Στην Τουρκία ο πάπας Λέων για την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό

11:54

Netflix: Το Stranger Things «έριξε» την πλατφόρμα

11:37

ΔΥΠΑ: Ένταξη μελών στο Μητρώο Προσωρινών Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών στις σχολές EKK

11:18

Μπρατάκος: Αναγκαία η παράταση στο πλαφόν 3% των ενοικίων

11:16

Η Πολιτεία της Τζόρτζια αποσύρει τις κατηγορίες κατά Τραμπ για παρέμβαση στις εκλογές του 2020

11:14

Πιερρακάκης: Η ελληνική ανάκαμψη ως υπόδειγμα για την Ευρώπη

11:13

ΧΑ: Ήπια κατοχύρωση κερδών, σε επαφή με τις 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

11:10

Ανακοινώσεις στις 15:00 για τη μεταρρύθμιση στις αγροτικές επιδοτήσεις

11:08

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα άμεση κλήση του «Φραπέ» στην εξεταστική - Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευση

11:04

Υπ. Εργασίας: Δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

10:57

Η Ραλλία Χρηστίδου αναλαμβάνει διευθύντρια του γραφείου του Κασσελάκη

10:50

Τσίπρας: Ανοιχτή πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου του στις 3 Δεκέμβρη

10:50

Υποτονικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Άλμα» 13% της Puma

10:49

Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αρχές του 2026 η νομοθέτηση της επαναφοράς

10:35

ΕΕΕΔΕΕ: Πάνω από 423.000 ζώα έχουν θανατωθεί λόγω ευλογιάς

10:34

Τέσσερις στις δέκα νέες γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν παιδιά - Δημογραφική «βόμβα» για την Ελλάδα

10:25

Μέτρα και διοικητικές διευκολύνσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με απόφαση Δένδια

10:25

Κίνα: Προειδοποιεί για κινδύνους πυρηνικής σύγκρουσης μετά την εντολή Τραμπ για δοκιμές

10:19

Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής για 600 εκατ. ευρώ

10:09

34ο CEO Clubs Greece Forum: Αναζητώντας τον Φάρο μας σε Μια Εποχή Αβεβαιότητας

09:46

Παπαθανάσης: Πάνω από 56 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για τις «Νταντάδες της γειτονιάς»

09:41

Εθελουσία στρατιωτική θητεία αναμένεται να ανακοινώσει ο Μακρόν

09:40

BriQ: Στο ταμπλό του ΧΑ οι νέες μετοχές από επανεπένδυση του μερίσματος