BACKSTORY

Πλησιάζει το deal της Wind - Προχωρά για Μουζενίδη ο Ιβάν

28-07-2021 | 07:22
Μοιράσου το

Επιμένουν στη Βόρεια Ελλάδα οι φήμες ότι η νέα διοίκηση του ταξιδιωτικού ομίλου Μουζενίδη θα προχωρήσει σε συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη. Αν το deal προχωρήσει περιλαμβάνοντας ένα ποσό ως κεφάλαιο κίνησης, ρύθμιση των οφειλών στις τράπεζες και κυρίως ρύθμιση των υποχρεώσεων σε ξενοδοχεία στην Χαλκιδική και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, το σύνολο του τουριστικού κλάδου στην περιοχή θα πάρει μια βαθειά ανάσα.

Καθώς το κανόνι στον όμιλο που διογκώθηκε μετά τον αιφνίδιο χαμό του Μπόρις Μουζενίδη αντιπροσωπεύει έναν συστημικό κίνδυνο για τον τουρισμό στην περιοχή. Δεδομένου ότι το γραφείο διακινούσε τον κύριο όγκο τουριστών από τη Ρωσία. Το φλερτ Σαββίδη - Μουζενίδη είχε ξεκινήσει πριν τον θάνατο του δεύτερου, αλλά η πρόταση του μεγιστάνα είχε αρχικά απορριφθεί.

Τώρα φαίνεται πως η υπόθεση έχει μπει σε νέες ράγες, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες από τη συμπρωτεύουσα. Μένει αν φανεί αν τελικά θα προχωρήσει και επίσημα η εξαγορά που αφενός θα δώσει λύση σε ένα μείζον πρόβλημα για την εταιρία και την τουριστική αγορά και αφετέρου θα ενισχύσει σημαντικά την διείσδυση του ομίλου Σαββίδη στην τουριστική βιομηχανία.

Η έρευνα της ΕΤΕ δείχνει κενά ενημέρωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ότι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης! Βέβαια ο ρόλος των τραπεζών δεν μπορεί να είναι διαπιστωτικός. Θα πρέπει να γίνει και ενεργητικός, συμβουλευτικός γαρ, πως να το πω.... 

Υπ' αυτήν την έννοια κάποιες άλλες τράπεζες οργανώνουν ημερίδες ενημέρωσης των πελατών τους βλέπε Eurobank. Όσο να πεις μια χρησιμότητα σε τέτοιου είδους ενέργειες υπάρχει!

Οι καταθέσεις τραβούν την ανιούσα με σημαίες και με ταμπούρλα. Από την άλλη οι χορηγήσεις πάλι κινούνται με φθίνοντες ρυθμούς.... Δεν ξέρω αν κάτι τούτο σημαίνει για τις τράπεζες.

Οι τράπεζες πάντως ψάχνονται να χρηματοδοτήσουν μεγάλα projects και ασφαλή. Όπως για παράδειγμα τα υπεράκτια αιολικά. Αλλά στο αρμόδιο Υπουργείο δουλεύουν με ρυθμούς χελώνας και ας έχουν παραβιάσει και όλα τα deadlines της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αλήθεια είναι σε θέση να πει κανείς τι έγινε με εκείνο το πακέτο της Intertech; Μάλλον προς το παρόν δεν άλλαξε χέρια.

Εκεί που πάντως έχουμε ετοιμασίες για αλλαγή μετόχου είναι η Wind. Τα νούμερα που ακούω ζαλίζουν και έχουν εννιά μηδενικά. Είναι θέμα χρόνου γιατί ο αγοραστής είναι και βιαστικός γιατί θέλει να πακετάρει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα. Πάντως η Wind είναι case studyανάκαμψης και από εκεί που δεν την ήθελε κανένας και ήταν στο κόκκινο έγινε πλέον πολύφερνη νύφη. Τελικά όλα είναι θέμα management. 

Στα γυρίσματα για τη "Σμύρνη μου αγαπημένη" βλέπουμε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Optima Bank να ποζάρουν αγκαλιά με τη Μιμή Ντενίση. Ε, έχουν και οι χορηγίες τα τυχερά τους. Είναι βέβαια και γενικώς δραστήριοι ειδικά ο Πρόεδρος που είναι γνωστό από το παρελθόν ότι έχει καλές επιδόσεις στην ορειβασία.

Από την Προεδρεία και την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας εμείς θα δώσουμε έναν πιο εύθυμο τόνο γιατί το πράγμα βάρυνε από κάθε άποψη. Το πλισέ, κοντό μακρύ μαύρο πράσινο μπλε και κόκκινο είχε την τιμητική του....

Και κλείνουμε με την ΕΡΤ όπου όλο το πρόβλημα φαίνεται να κλείνει με το Δημοσθένη Καρμοίρη και το εξαιρετικά κακό να μην πω δραματικό και ανόητο  σχόλιό του είναι η αλήθεια! Εδώ γίνεται της κακομοίρας με τις μεταδόσεις που δεν… μεταδίδονται και ένας που να αναλάβει την ευθύνη δεν υπάρχει.  Όπως και να το κάνεις πάντως όταν οι στηρίξεις  πάνω-κάτω είναι  διαχρονικές πως να τολμήσει ο από πάνω να φάει τον από κάτω που τον είχε  από κάτω! Τρώγονται κάποιοι μόνον στο φάλτσο της μπάλας. 

Χθες, είναι αλήθεια ότι ο δαίμων του πληκτρολογίου έφαγε μία πρόταση στο σχόλιο για τον ΔΑΑ. Οι Γερμανοί στηρίζουν όχι φυσικά ως μέτοχοι του ΔΑΑ αλλά των περιφερειακών, εκεί όπου επίσης θα ζητηθούν στηρίξεις κατά το μοντέλο του ΔΑΑ. Σωστή η παρατήρηση αναγνώστη αλλά ας όψεται ο δαίμων…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.