BACKSTORY

Backstory: Όταν ο Paulson ποιεί τη νήσσα και τα περίεργα του mr Jumbo

16-06-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Τελικώς ο Mr Paulson επέλεξε την κομψή στάση της αποχής από τη γενική συνέλευση της Αlpha Bank ενώ εκτιμάται πως ο χρόνος θα δείξει τη συμμετοχή ή την αποχή και την απαξίωση των μετοχών του μεγαλοεπενδυτή.

Όπως άλλωστε έχουμε πει πολλές φορές από αυτήν τη στήλη, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Το γεγονός πάντως πως ο Mr Paulson δεν επιχείρησε να μπλοκάρει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank δείχνει αφενός πως είχαν γνώση οι φύλακες, αφετέρου πως το γκουβέρνο ήταν και παραμένει ισχυρό και τον προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς. Αν τώρα θα μετάσχει ή όχι στην αύξηση αυτό αποτελεί άλλη παράγραφο. Στο τέλος της ημέρας, δικό του πρόβλημα. Στην ουσία της υπόθεσης, η πλευρά Ψάλτη είχε μία μεγάλη νίκη.

Αυτός ο πανηγυρικός των 130 χρόνων σε ό,τι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική μια σκοτοδίνη μου την έφερε. Μια ιστορία 130 χρόνων που κατέληξε αντί πινακίου φακής στο CVC, όποτε δηλαδή καταλήξει, γιατί κάποια θέματα φαίνεται να υπάρχουν σε επίπεδο ανταγωνισμού. Ωστόσο ο κ. Κωνσταντάς δεν παύει να υπογραμμίζει στη σχετική επιστολή πως η συμφωνία είναι δεσμευτική... Όχι πως δεν το ξέραμε. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το σωματείο της εταιρίας που ζητά τον ουρανό με τ' άστρα και πάλι δε φθάνει.

Όπως τουλάχιστον καταλαβαίνω από τη σχετική ανακοίνωση που διάβασα. Και το μήνυμα είναι να συνδιαμορφωθεί η στρατηγική. Το τι σημαίνει συνδιαμόρφωση ήταν σαφές τα τελευταία χρόνια και να δούμε πως θα τα βγάλουν πέρα εκεί στο CVC. Οι ευχές όλων μας τους συνοδεύουν αν και όταν δεν έχεις πληρώσει πολλά λεφτά δεν έχεις και μεγάλα άγχη.

Αρχίζω να μην τα βγάζω πέρα με τα λεγόμενα του Βακάκη. Μιλά για δύσκολο περιβάλλον, για αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και σημαντική αύξηση των μεταφορικών. Όλα αυτά πραγματικά συμβαίνουν. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει επαναξιολόγηση του πλάνου αγορών και ανάπτυξης καταστημάτων. Θα αγοράζει από τους Κινέζους ή όχι ; Και αν όχι από που θα αγοράζει; Θα σταματήσει την ίδρυση νέων καταστημάτων; Κάτι δεν μου αρέσει στην υπόθεση αυτή. Βραχυκυκλωμένη προσέγγιση, που δεν είναι η πρώτη τους τελευταίους μήνες.

Και να φανταστεί κάποιος ότι η εταιρία έχει ανακοινώσει άνοδο πωλήσεων στο πεντάμηνο. Από κέρδη όμως δεν ξέρουμε. Βέβαια υποσχέθηκε ότι θα δώσει και πάλι λεφτά στους μετόχους. Ως μέρισμα που δεν θα είναι μέρισμα αλλά χρηματική καταβολή. Το γιατί το μέρισμα… δεν είναι μέρισμα, παραμένει ζητούμενο.

Η Μάιντα Τζιρακιάν πούλησε μετοχές εν μέσω αύξησης κεφαλαίου. Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε ότι είχαμε προβλέψει μετοχικές ανακατατάξεις συμβιβασμού που θα φτάσουν και στη Europa. Και φαίνεται ότι προχωρούν. Τώρα δεν ξέρουμε κατά πόσο θα προχωρήσει η εταιρία που … προχωρά εδώ και κάμποσα χρόνια. Ευνοείται πάντως από την άνοδο των πρώτων υλών και θα έχει ενδιαφέρον αν το δούμε αυτό και στο αποτελέσματα.

Εντελώς άσχετο: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:35

Αλγερία: Ενεργοποίησε τη διαδικασία ακύρωσης της συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών με το Αμπού Ντάμπι

23:16

Λασίθι: Τρεις συλλήψεις για εκβίαση και πρόκληση σωματικών βλαβών

22:49

Ουκρανία: Τα πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

22:17

Ηράκλειο: Σύλληψη 30χρονου που είχε στο σπίτι του 2,5 κιλά κάνναβης και δενδρύλλια

22:16

Ρωσία: Δύο ύποπτοι στην απόπειρα δολοφονίας υψηλόβαθμου Ρώσου στρατιωτικού «θα ανακριθούν σύντομα»

21:18

Άνω Λιόσια: Συνελήφθη 66χρονος με ναρκωτικά, όπλα και πυρομαχικά

21:00

Σκάνδαλο Έπστιν: Ο Ζακ Λανγκ παραιτήθηκε από το Ινστιτούτο του Αραβικού Κόσμου

20:45

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για το νέο όνομα του κόμματος

20:39

Χίος: Παιδιά με πολλαπλά κατάγματα που τραυματίστηκαν στο τραγικό ναυάγιο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων

20:35

Απειλητικό τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στην ΕΡΤ

20:18

Τραμπ: Υποστηρίζει την συγχώνευση μεταξύ Nexstar Media - Tegna

20:04

Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης νεκρός από τις πλημμύρες

19:52

Δανία: Η κατάσταση με τις ΗΠΑ για τη Γροιλανδία έχει βελτιωθεί όμως η κρίση δεν έχει τελειώσει

19:41

Τσίπρας: Βρίσκομαι ξανά εδώ, για να σας καλέσω να αρματώσουμε το πλοίο για νέα ταξίδια

19:21

Έβρος: Άνοιγμα των θυροφραγμάτων στο Πύθιο με τη στάθμη των υδάτων πάνω από τα όρια του συναγερμού

19:00

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έφτασε να φοβίζει τους κολοσσούς του software

18:54

Δένδιας: Συμμετείχε στο 1ο «The India - EUForum» στο Νέο Δελχί

18:41

Ιταλία: Η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο κοντά στη Μπολόνια

18:28

Σκέρτσος: Είναι η Ελλάδα μια αφιλόξενη χώρα για τους νέους;

18:19

Πιερρακάκης: Η έλλειψη αποτελεσματικότητας διαβρώνει την εμπιστοσύνη στις κοινωνίες

18:08

Ανδρουλάκης: Έχουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση σε κάθε όψη του ζητήματος της στέγασης

17:54

Υπ. Παιδείας για επεισόδια: Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πρέπει εντός 48 ωρών να αποτυπώσουν τις ενέργειες τους

17:42

Anthropic: Αναμένεται να αντλήσει πάνω από 20 δισ. δολάρια χρηματοδότησης

17:17

Μαρινάκης: Διαχρονικά αναγκαίος ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας

17:00

Εστίαση: Εναλλακτικούς τρόπους αύξησης τζίρου και μεριδίων αναζητούν οι επιχειρήσεις

16:56

Παπασταύρου: Στόχος της συνεργασίας ΥΠΕΝ - Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας

16:47

Πλεύρης: Επί της αρχής, εμπιστεύομαι την έκθεση του Λιμενικού για το δυστύχημα και όχι τους διακινητές

16:40

Τσουκαλάς: Γιατί δεν εφαρμόζει ο πρωθυπουργός την απόφαση του ΣτΕ που υποχρεώνει την κυβέρνηση να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη;

16:10

Bitcoin και υπερτιμημένες τεχνολογικές μετοχές γεννούν ανησυχίες στους επενδυτές

16:07

Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση «Spears of Victory 26»