Ακίνητα: Σε ανοδική τροχιά οι τιμές – Στο +8,6% οι τιμές πώλησης στο κέντρο της Αθήνας το γ’ τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα: Σε ανοδική τροχιά οι τιμές – Στο +8,6% οι τιμές πώλησης στο κέντρο της Αθήνας το γ’ τρίμηνο
Σταθερά ανοδική είναι η πορεία των τιμών ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Της Ζαφειρίας Σταθογιαννάκου*

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία των τιμών ακινήτων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την μελέτη της Delfi Partners & Company, σημαντική αύξηση καταγράφηκε στις τιμές πώλησης το γ’ τρίμηνο του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας το γ’ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους σημειώθηκαν στον Πειραιά (+13.4%), στον Νομό Πρεβέζης (+13.4%), στα νότια προάστια της Αθήνας (+12.7%), στη Χαλκιδική (+12.1%) καθώς και στο Δήμο Θεσσαλονίκης (+11.6%). Βασικός μοχλός ώθησης των εν λόγω αυξήσεων αποτελούν τόσο τα έργα ανάπλασης που αναβάθμισαν συγκεκριμένες περιοχές (βλ. Πειραιάς) όσο και η αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα ξένων και εγχώριων επενδυτών που στόχο έχουν να προστατέψουν την αγοραστική τους δύναμη εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην χώρα το γ’ τρίμηνο του 2022
Μέση ζητούμενη τιμή πώλησης (€/τ.μ.)

Πηγή: Spitogatos Insights

Διψήφια αύξηση τιμών πώλησης στο Λεκανοπέδιο Αττικής

Παραδοσιακά «πρωταθλητές» των αυξήσεων στις τιμές κατοικιών αναδεικνύονται κάθε χρόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και ιδιαίτερα η Αθήνα. Ειδικότερα, στα νότια προάστια η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα 3,167 ευρώ/τ.μ., αυξημένη κατά 12.7% σε ετήσια βάση, το κέντρο της Αθήνας αγγίζει τα 1,750 ευρώ/τ.μ. (+8.6%) ενώ σε παρόμοια τιμή (1,750 ευρώ/τ.μ.) κυμαίνεται και το υπόλοιπο Αττικής, «ψηφιακός» παράδεισος για τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι αξιοποιούν τις δυνατότητες της τηλεργασίας.

Μέση ζητούμενη τιμή πώλησης (€/τ.μ.) στο Λεκανοπέδιο Αττικής

Πηγή: Spitogatos Insights

Η Delfi Partners & Company, διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων το οποίο διαχειρίζεται, αναπτύσσει και επεκτείνει δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές και ιδιώτες να βρουν τις ευκαιρίες που τους ταιριάζουν.

*Η κα Ζαφειρία Σταθογιαννάκου είναι Senior Analyst, Delfi Partners & Company

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θα ταξιδέψεις σύντομα; 10 συμβουλές για ένα ευχάριστο ταξίδι

Τι να προσέξεις όταν ψάχνεις για νεόδμητο σπίτι

Πώς να επιλέξεις χρωματική παλέτα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου

gazzetta
gazzetta reader insider insider