10 ιδέες για να αναδείξεις το μπαλκόνι του διαμερίσματός σου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
10 ιδέες για να αναδείξεις το μπαλκόνι του διαμερίσματός σου
Η ομάδα της Phaedrus Living μοιράζεται σήμερα μαζί σου 10 έξυπνες ιδέες που θα σου δώσουν έμπνευση για να ξεκινήσεις τη μετατροπή του μπαλκονιού σου!

Οι μέρες και οι νύχτες του καλοκαιριού είναι πιο ωραίες όταν αράζεις χαλαρά στο μπαλκόνι – με παρέα ή και μόνος/η – παρά όταν περνάς περισσότερο χρόνο μέσα στο διαμέρισμά σου. Ακόμα κι αν ο χώρος του μπαλκονιού σου είναι περιορισμένος, υπάρχουν τρόποι να τον αξιοποιήσεις και να τον κάνεις να φαίνεται τόσο όμορφος και φιλόξενος, που δεν θα θέλεις να φύγεις απ’ εκεί.

Η ομάδα της Phaedrus Living μοιράζεται σήμερα μαζί σου 10 έξυπνες ιδέες που θα σου δώσουν έμπνευση για να ξεκινήσεις τη μετατροπή του μπαλκονιού σου στο πιο… γουστόζικο και χαλαρωτικό καλοκαιρινό καταφύγιο!

1. Μικρά, απλά και λιτά έπιπλα

Ένα μικρό τραπεζάκι και μια-δυο καρέκλες είναι ότι πρέπει για να απολαμβάνεις τον πρωινό σου καφέ – ή ένα βραδινό, δροσερό κοκτέιλ – στο μπαλκόνι. Αν ο χώρος σου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, προτίμησε αναδιπλούμενα έπιπλα, που αποθηκεύονται εύκολα, ελευθερώνοντάς σου αρκετό χώρο για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

2. Φυτά και ιδιωτικότητα

Το αναζωογονητικό πράσινο, τα έντονα χρώματα και τα μοναδικά αρώματα των αγαπημένων σου φυτών θα δώσουν την… αίσθηση του κήπου στο μπαλκόνι σου. Δεν χρειάζεται να τοποθετήσεις τις γλάστρες στο πάτωμα όπου θα σου «κλέβουν» πολύτιμο χώρο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζαρντινιέρες στα κάγκελα, κρεμαστές γλάστρες, ή ακόμα και ξύλινες σανίδες για να κρεμάσεις μικρές γλαστρούλες στους τοίχους του μπαλκονιού. Αν πάλι θέλεις λίγη ιδιωτικότητα στον εξωτερικό χώρο και δεν την έχεις, μπορείς να την αποκτήσεις με μερικά ψηλά φυτά, τα οποία θα κτίσουν ένα «φυσικό» τοίχος στο μπαλκόνι σου.

3. Μαξιλάρια δαπέδου

Δεν σε εμπνέουν τα έπιπλα εξωτερικού χώρου; Υπάρχει εναλλακτική! Δοκίμασε να «επιπλώσεις» το μπαλκόνι σου με μερικά άνετα μαξιλάρια δαπέδου σε διάφορα χρώματα. Αν μάλιστα είσαι… πρακτικός τύπος, μπορείς να χρησιμοποιείς τα μαξιλάρια δαπέδου τόσο στο μπαλκόνι όσο και στο σαλόνι! Φτάνει να επιλέξεις χρώματα που ταιριάζουν με τη διακόσμηση και των δύο χώρων.

4. Χαλί εξωτερικού χώρου

Σύμφωνα με τους interior designers της Phaedrus Living, ένα μικρό χαλί εξωτερικού χώρου θα δώσει στο μπαλκόνι σου την cozy πινελιά που χρειάζεται, ανεβάζοντας τη διακόσμησή του σε άλλο επίπεδο. Μια τόσο εύκολη και οικονομική ιδέα, που όμως αλλάζει εντελώς την ατμόσφαιρα!

5. Τέχνη στους τοίχους

Το μυστικό είναι να δεις το μπαλκόνι σου ως επέκταση του εσωτερικού χώρου του διαμερίσματός σου. Όπως λοιπόν διακοσμείς τους τοίχους του σαλονιού, έτσι μπορείς να διακοσμήσεις να διακοσμήσεις και τους τοίχους του μπαλκονιού σου: Με πίνακες, έργα τέχνης, φωτογραφίες κλπ. Αρκεί να είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση και ανθεκτικά στη βροχή, την υγρασία και το δυνατό ήλιο.

6. Φωτισμός

Οι καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι απαιτούν και τον κατάλληλο φωτισμό. Μην τον αμελήσεις. Οι επιλογές είναι πολλές: Κρεμαστό ή επιτοίχιο φωτιστικό, φαναράκια, διακοσμητικά λαμπάκια, ηλιακά φωτιστικά και διάφορα άλλα. Πέρα από την πρακτική του πλευρά, ο κατάλληλος φωτισμός θα κάνει την ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σου ακόμα πιο φιλόξενη και… ρομαντική.

7. Κρεμαστή καρέκλα ή αιώρα

Είναι trendy, είναι οικονομικές και δίνουν το vibe της απόλυτης χαλάρωσης! Οι κρεμαστές καρέκλες και οι αιώρες αποτελούν αγαπημένες επιλογές, που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι πως είσαι σε διακοπές, ενώ βρίσκεσαι στο μπαλκόνι του διαμερίσματός σου.

8. Ξαπλώστρες

Συνήθως στο άκουσμα της ξαπλώστρας, το μυαλό μας πηγαίνει σε πισίνες και παραλίες. Δες το όμως λίγο αλλιώς! Εάν έχεις τα… τετραγωνικά, δυο ξαπλώστρες με δυο άνετα μαξιλάρια είναι ιδανικές για άραγμα στο μπαλκόνι!

9. Καναπές από παλέτες

Αν είσαι DIYer και δεν σε συγκινούν τα έτοιμα, αγορασμένα έπιπλα εξωτερικού χώρου, μπορείς άνετα να δημιουργήσεις τα δικά σου! Απλά πάρε μερικές ξύλινες παλέτες, στήσε με αυτές τον DYI καναπέ στο μπαλκόνι σου και πρόσθεσε μερικά μαξιλάρια. Έτοιμος!

10. Μεράκι και καλή διάθεση

Οι ιδέες είναι ατελείωτες. Η ομάδα της Phaedrus Living υποστηρίζει ότι οι πιο σημαντικοί παράγοντες όμως στη διαμόρφωση του μπαλκονιού σου είναι το μεράκι και η καλή σου διάθεση. Με άλλα λόγια, όποιες ιδέες και ν’ ακολουθήσεις, ότι και να κάνεις, κάν’ το με αγάπη. Μόνο έτσι θα μετατρέψεις το μπαλκόνι σου στο δικό σου, ξεχωριστό χώρο!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μετακομίζοντας στο νεόδμητο σου σπίτι: Τι πρέπει να κάνεις

Έξυπνα τρικ για πακετάρισμα βαλίτσας

gazzetta
gazzetta reader insider insider