15 εύκολοι τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο μοντέρνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
15 εύκολοι τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο μοντέρνο
Είναι το σπίτι σου κάπως παλιό, με λίγο ξεπερασμένη διακόσμηση και ψάχνεις πώς να το φρεσκάρεις; Λύσεις υπάρχουν και είναι και εύκολες!

Είναι το σπίτι σου κάπως παλιό, με λίγο ξεπερασμένη διακόσμηση και ψάχνεις πώς να το φρεσκάρεις; Λύσεις υπάρχουν και είναι και εύκολες! Σήμερα λοιπόν, η ομάδα της Phaedrus Living σου προτείνει 15 απλούς τρόπους για να ανανεώσεις το home décor σου, δημιουργώντας ένα μοντέρνο look, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη διακόσμηση των σύγχρονων, νεόδμητων σπιτιών!

1. Έντονα χρώματα

Στο μοντέρνο στυλ διακόσμησης, τα χρώματα χρησιμοποιούνται με φειδώ. Συχνά όμως επιλέγεται ένα έντονο χρώμα για να δώσει έμφαση σε συγκεκριμένους χώρους, κάνοντας τους να ξεχωρίζουν και προσδίδοντας ένα φρέσκο look στην όλη διακόσμηση. Διατήρησε λοιπόν τις ουδέτερες αποχρώσεις στους τοίχους και τα έπιπλά σου και επίλεξε μερικά μοντέρνα αξεσουάρ σε έντονα χρώματα για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

2. Καινούριοι διακόπτες τοίχου

Οι κιτρινιασμένοι, ραγισμένοι και παλιομοδίτικοι διακόπτες τοίχου προδίδουν εύκολα την ηλικία του σπιτιού σου! Αντικατάστησε τους με σύγχρονους διακόπτες – χωρίς ιδιαίτερα έξοδα – και θα αισθανθείς αμέσως τη διαφορά στην ατμόσφαιρα ολόκληρου του σπιτιού!

3. Ντουλάπια και νεροχύτες

Αντικατάστησε τα παλιά ντουλάπια και τους γερασμένους νεροχύτες με καινούρια, στιλάτα προϊόντα, σε μοντέρνα χρώματα. Αυτό το project δεν θα σου πάρει περισσότερο από ένα Σαββατοκύριακο, αλλά θα κάνει μεγάλη διαφορά στο χώρο σου.

4. Ξεπερασμένη τεχνοτροπία στους τοίχους

Οι τοίχοι και τα ταβάνια με κοκκώδη υφή (spritz) έζησαν… μεγάλες δόξες πριν από 30 χρόνια, όταν αποτελούσαν must για κάθε καινούριο σπίτι που σεβόταν τον εαυτό του. Πλέον η τεχνοτροπία αυτή θεωρείται ξεπερασμένη και ανεπιθύμητη στα μοντέρνα σπίτια. Ευτυχώς, η αφαίρεσή της από τους τοίχους και το ταβάνι σου είναι πιο εύκολη απ’ ότι φαντάζεσαι, γι’ αυτό βάλε την στο πρόγραμμά σου το συντομότερο!

5. Φωτιστικά

Η αντικατάσταση των παλιών σου φωτιστικών με καινούρια, μοντέρνα προϊόντα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να ανεβάσεις τόσο το look όσο και την αξία του σπιτιού σου!

6. Χαλιά και πατώματα

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις τα χαλιά που έχεις εάν: α) είναι παλιομοδίτικα, β) βρίσκονται στο μπάνιο ή γ) είναι μοκέτες από τοίχο σε τοίχο. Ανάδειξε το χώρο σου με laminate δάπεδα ή κεραμικά και πορσελάνινα πλακάκια, που αποτελούν τις δημοφιλέστερες επιλογές τόσο για νεόδμητα σπίτια όσο και για ανακαινίσεις.

7. Χρώματα τοίχου

Η ανανέωση του χρώματος στους τοίχους φέρνει αμέσως ένα νέο αέρα στη διακόσμησή του σπιτιού σου. Επίλεξε ένα συνδυασμό ανοικτών αποχρώσεων ενός χρώματος, που θα δώσει ένα μοντέρνο look στο χώρο σου, καλύπτοντας παράλληλα οποιαδήποτε σημάδια και γδαρσίματα εμφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου.

8. High-tech πινελιές

Μερικές διακριτικές, high-tech προσθήκες θα συνεισφέρουν σίγουρα στην ανανέωση του home décor στο σπίτι σου. Είτε πρόκειται για φώτα με αισθητήρες κίνησης, εντοιχισμένες πρίζες φόρτισης USB, ή ακόμα και μεγάφωνα, μπορείς εύκολα, χωρίς καμιά βοήθεια, να κάνεις αυτές τις αλλαγές στο σπίτι και να το μετατρέψεις σε ένα μοντέρνο, high-tech χώρο.

9. Προγραμματιζόμενος θερμοστάτης

Ήξερες ότι χρησιμοποιώντας σωστά ένα προγραμματιζόμενο θερμοστάτη, μπορείς να εξοικονομήσεις 5-20% στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος; Απλά ρύθμισε τη θερμοκρασία του σπιτιού σου με βάση το δικό σου πρόγραμμα και εξοικονόμησε ενέργεια τις ώρες που λείπεις από το σπίτι. Σου το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

10. Νέες πόρτες

Επειδή οι πρώτες εντυπώσεις… μετρούν και οι πόρτες έχουν καθοριστικό ρόλο στην πρώτη εντύπωση που κάνει το σπίτι σου, δείξε τους αγάπη! Αντικατάστησε τις παλιές, ξεπερασμένες πόρτες με σύγχρονα μοντέλα σε μοντέρνους σχεδιασμούς. Μην αμελήσεις τα πόμολα και τους μεντεσέδες.

11. Συγύρισμα και οργάνωση

Δεν… χωράει ακαταστασία σε ένα μοντέρνο σπίτι. Ξεφορτώσου ρούχα, παπούτσια και αντικείμενα που δεν θέλεις, αξιοποίησε τους αποθηκευτικούς σου χώρους και συμπλήρωσε αυτό το μινιμάλ look με έπιπλα σε απλές γραμμές.

12. Έξυπνη κλειδαριά

Όπως και να το κάνουμε, στον 21ο αιώνα πολλές φορές τα κλειδιά είναι… περιττά. Εξοπλίσου με μια έξυπνη κλειδαριά για να ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου χωρίς κλειδί και επιπλέον να έχεις τον έλεγχο από μακριά. Εκτός από μοντέρνο look, θα αποκτήσεις και… περισσότερη ασφάλεια στο σπίτι.

13. Αυτοματισμοί

Πέρα από την έξυπνη κλειδαριά, οι αυτοματισμοί σε όλο το σπίτι είναι ακόμη μια… έξυπνη κίνηση για τον εκμοντερνισμό του σπιτιού σου. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα συστήματα, με ένα ευρύ φάσμα αυτοματισμών για το συναγερμό, τις ηλεκτρικές συσκευές, το φωτισμό, τη θερμοκρασία και άλλες λειτουργίες στο μοντέρνο σου σπίτι.

14. Open plan σχεδιασμός

Τα τελευταία χρόνια, ο open plan σχεδιασμός είναι πολύ δημοφιλής στη διαρρύθμιση των σπιτιών, αφήνοντας πίσω τους πιο τυποποιημένους, ξεχωριστούς χώρους. Τόλμησε λοιπόν να ρίξεις τον τοίχο – αν φυσικά δεν επηρεάζει τη στατικότητα του κτιρίου – να κάνεις αλλαγές και να δημιουργήσεις ένα μεγάλο, ενιαίο και γουστόζικο χώρο.

15. Καζανάκια low-flush

Αντικατάστησε τα παλιά καζανάκια που καταναλώνουν πολύ νερό με καινούρια, πιο αποδοτικά μοντέλα. Εκτός από την ανανέωση στο look, πολύ πιθανό είναι να δεις και μια… ανανέωση στο λογαριασμό του νερού σου, αφού τα καινούρια σου καζανάκια είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο νερό από τα παραδοσιακά μοντέλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider