Ιβάνοφ: Ταπεινωτική η συμφωνία με την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιβάνοφ: Ταπεινωτική η συμφωνία με την Ελλάδα

Για μια ταπεινωτική και κακή συμφωνία την οποία δεν πρόκειται να εγκρίνει, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε διάγγελμα του μετά τη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο Ιβάνοφ έκανε λόγο για εγκατάλειψη των προηγούμενων θέσεων της χώρας και υιοθέτηση μιας «βλαβερής» συμφωνίας που είναι «μοναδική για την ανθρωπότητα, απαράδεκτη και παράλογη».

«Δεν θα την νομιμοποιήσω» τόνισε ο Σκοπιανός πρόεδρος.

Παράλληλα χαρακτήρισε τις διαδικασίες αδιαφανείς και υποστήριξε πως «η αλλαγή που ζητάτε στο προοίμιο του συντάγματος καταστρέφει τις μειονότητες που δεν προστατεύονται».

Ο Ιβάνοφ ανέφερε ότι η συμφωνία δημιουργεί νέα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων και «η Ελλάδα εκπλήρωσε όλα τα αιτήματα της».

«Καλώ τον μακεδονικό λαό να μην φοβάται. Κρατήστε, θρέψτε το αιώνιο ιδανικό της ανυπακοής. Δεν θα υποκύψω σε πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές. Δεν θα υποστηρίξω αυτή τη συμφωνία».

Σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρόεδρο, η «η Ελλάδα πήρε τα πάντα» και η πΓΔΜ δεν αντέδρασε.

«Ο όρκος που έδωσαν οι πρόγονοί μας που δημιούργησαν τη μοναδική Μακεδονία μας βυθίζεται. Η ιστορία της ανεξάρτητης Μακεδονίας διαγράφεται. Απαγορεύουμε σε νεογέννητα να είναι Μακεδόνες. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελούν το άλλοθι για να κάνουμε μια κακή συμφωνία. Αυτή η συμφωνία πολιτικοποιεί και δεν ενώνει την κοινωνία», είπε ο Ιβάνοφ και υποστήριξε ότι πρόκειται για προσωπική συμφωνία του Ζόραν Ζάεφ και του Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider