Πούτιν: Τα ξένα πλοία που θα ελλιμενίζονται σε ρωσικά λιμάνια θα χρειάζονται την άδεια της FSB

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πούτιν: Τα ξένα πλοία που θα ελλιμενίζονται σε ρωσικά λιμάνια θα χρειάζονται την άδεια της FSB
Βλαντίμιρ Πούτιν / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images - Ideal Image
Το διάταγμα αναφέρει ότι η άδεια εισόδου από τις λιμενικές αρχές για τα ξένα πλοία θα πρέπει να συμφωνείται με την FSB, που είναι ο κύριος διάδοχος της σοβιετικής KGB. Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ σήμερα αμέσως μετά την δημοσίευση του διατάγματος.

Τα ξένα πλοία θα πρέπει να έχουν την άδεια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας για να έχουν πρόσβαση στα λιμάνια της χώρας, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το διάταγμα αναφέρει ότι η άδεια εισόδου από τις λιμενικές αρχές για τα ξένα πλοία θα πρέπει να συμφωνείται με την FSB, που είναι ο κύριος διάδοχος της σοβιετικής KGB. Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ σήμερα αμέσως μετά την δημοσίευση του διατάγματος.

Προηγουμένως οι κανονισμοί εισόδου καθορίζονταν από το υπουργείο Μεταφορών και οι ειδικές διαδικασίες γίνονταν επί τόπου σε λιμάνια παρακείμενα σε ναυτικές βάσεις, αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η διατύπωση του νέου διατάγματος καθιστά σαφές ότι ισχύει για όλους του λιμένες. Δεν διευκρινίζει τους λόγους που έγινε αυτή η αλλαγή.

Τα ρωσικά πλοία και τα σκάφη του «σκιώδους στόλου» που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να παρακάμψει τις κυρώσεις ελέγχονται εξονυχιστικά από την Δύση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα μείωσε το ανώτατο όριο της τιμής πώλησης του ρωσικού πετρελαίου για να περιορίσει τα έσοδα της Ρωσίας από τις πωλήσεις του, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε με πρόσθετες κυρώσεις τους αγοραστές ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων, εκτός αν η Ρωσία συμφωνήσει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πιερρακάκης: Μηδενίζονται οι χρεώσεις για συναλλαγές στα ΑΤΜ - Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις

Έρχεται μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 145 μόνιμες θέσεις στο ΥΠΕΞ

Ακίνητα: «Λίφτινγκ» στην πληρωμή ενοικίων μέσω τραπεζών – Aσφαλιστική δικλείδα για να μην χάνουν την έκπτωση φόρου οι ιδιοκτήτες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider