Σολτς και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά από δύο χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σολτς και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά από δύο χρόνια
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνομιλία, η πρώτη μετά τον Δεκέμβριο του 2022, διήρκεσε μια ώρα.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε πριν από λίγο η καγκελαρία.

Ο καγκελάριος «καταδίκασε τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και κάλεσε τον Πρόεδρο Πούτιν να τον τερματίσει και να αποσύρει τα στρατεύματά του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ο Όλαφ Σολτς «προέτρεψε την Ρωσία να εμφανιστεί πρόθυμη για διαπραγμάτευση με την Ουκρανία με στόχο μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, ενώ τόνισε την αδιαφιλονίκητη αποφασιστικότητα της Γερμανίας να υποστηρίξει την Ουκρανία στην άμυνά της ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα για όσο διάστημα χρειαστεί», επισημαίνεται.

Προηγουμένως ο καγκελάριος είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα μιλήσει μαζί του εκ νέου μετά την επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, διευκρινίζει η καγκελαρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΥΔΑΠ: Προτείνει σταθερά οικιακά τιμολόγια, αύξηση στα πάγια και τέλος αποχέτευσης από το 2026

Οι πιο «χρυσές» ομάδες του 2025

Hydra Rock: «Μαζεύει» εγκρίσεις το mega σύνθετο τουριστικό project των 474,6 εκατ. του Γ. Βαρδινογιάννη

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider