Γαλλία: Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι αποσύρθηκαν από τον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι αποσύρθηκαν από τον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών
Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι έχουν αποσυρθεί μέχρι στιγμής από την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στο πλαίσιο της συσπείρωσης του ρεπουμπλικανικού μετώπου κατά της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με απολογισμό του AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι έχουν αποσυρθεί μέχρι στιγμής από την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία στο πλαίσιο της συσπείρωσης του ρεπουμπλικανικού μετώπου κατά της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με απολογισμό του AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Η προθεσμία για την απόσυρση των υποψηφίων από την ψηφοφορία της Κυριακής λήγει σήμερα στις 18.00.

Οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων που αποσύρθηκαν είχαν έρθει τρίτοι σε ψήφους στον πρώτο γύρο αλλά προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο επειδή συγκέντρωσαν πάνω από το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην εκλογική τους περιφέρεια. Οι πιθανότητες ωστόσο να έρθουν πρώτοι στον δεύτερο γύρο και να κερδίσουν την έδρα ήταν μάλλον περιορισμένες.

Από τις συνολικά 577 μονοεδρικές περιφέρειες της Γαλλίας στις 305 προκρίθηκαν χθες τρεις υποψήφιοι, ενώ σε πέντε εκλογικές περιφέρειες προκρίθηκαν τέσσερις υποψήφιοι. Δύο υποψήφιοι προκρίθηκαν σε 191 εκλογικές περιφέρειες, ενώ από τον πρώτο γύρο εκλέχτηκαν στην γαλλική Εθνοσυνέλευση 76 βουλευτές, οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από το 51% των ψήφων.

Επίσης από τις 577 μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες του συνόλου της γαλλικής επικρατείας, η ακροδεξιά ήλθε χθες πρώτη στις 297, η αριστερά στις 159 , η παράταξη Μακρόν στις 70 και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις 20 περιφέρειες. Στις άλλες 31 εκλογικές περιφέρειες έρχονται πρώτα άλλα κόμματα, όπου τα σχετικώς περισσότερα τοποθετούνται στην αριστερά. Σημειώνεται ότι η αριστερά ήλθε χθες τρίτη σε ψήφους σε 129 εκλογικές περιφέρειες και η παράταξη Μακρόν σε 90 εκλογικές περιφέρειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός Τύπος: «Απολυταρχισμός à la Μακρόν»

Γερμανία: Η γραφειοκρατία καθυστερεί την οικειοθελή αποχώρηση χιλιάδων μεταναστών

gazzetta
gazzetta reader insider insider