Σούνακ: Η Βρετανία θα αυξήσει τις δαπάνες της στην άμυνα - Νέα βοήθεια στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σούνακ: Η Βρετανία θα αυξήσει τις δαπάνες της στην άμυνα - Νέα βοήθεια στην Ουκρανία
Ο Σούνακ, που βρίσκεται σε επίσκεψη στην Πολωνία, ανακοίνωσε τη «μεγαλύτερη ενίσχυση της εθνικής άμυνας εδώ και μία γενιά»,

Η Βρετανία θα αυξήσει σταδιακά τις δαπάνες της στην άμυνα για να φθάσει στο 2,5% του ΑΕΠ έως το 2030, ανακοίνωσε σήμερα από τη Βαρσοβία ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, επιβεβαιώνοντας μια επιπλέον βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων στερλινών στην Ουκρανία.

Ο Σούνακ, που βρίσκεται σε επίσκεψη στην Πολωνία, ανακοίνωσε τη «μεγαλύτερη ενίσχυση της εθνικής άμυνας εδώ και μία γενιά», επιβεβαιώνοντας αυτή τη νέα συνδρομή ύψους 500 εκατομμυρίων στερλινών στον πόλεμο της Ουκρανίας εναντίον της ρωσικής εισβολής.

«Σε έναν κόσμο που δεν ήταν ποτέ τόσο επικίνδυνος μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι», δήλωσε ο Σούνακ σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η αύξηση των δαπανών από το 2,3% στο 2,5% θα επιτρέψει στη Βρετανία να βρεθεί μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ που δαπανούν τα περισσότερα για την άμυνα.

Η Βρετανία αναμένεται να δαπανήσει στον τομέα αυτό 87 δισεκατομμύρια στερλίνες το 2030-2031, ήτοι μια αύξηση ύψους 23 δισεκατομμυρίων στερλινών σε σύγκριση με τις τωρινές δαπάνες.

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, τα συμφέροντά μας και τις αξίες μας», επισήμανε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ καθιστά τις Ηνωμένες Πολιτείες ασφαλέστερες και ισχυρότερες

Γεραπετρίτης από Λουξεμβρούργο: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γερμανία: Συνεχίζει η δημοσκοπική πτώση του AfD - Απαισιόδοξοι για την Ουκρανία οι πολίτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider