Βρούτσης: Η αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό δεν έχει πολιτικό πρόσημο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρούτσης: Η αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό δεν έχει πολιτικό πρόσημο
Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τον νέο αθλητικό νόμο.

«Το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, δεν έχει πολιτικό πρόσημο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης κατά την έναρξη της συζήτησης επί της Αρχής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Κύρωση της από 11.12.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» (Α' 203) - Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι αυτό το νομοσχέδιο «έρχεται από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου με την κάθε καλή πρόθεση, με ανοικτά αυτιά να ακούσει τις προτάσεις σας». Υπογράμμισε ότι ως Υπουργείο «έχουμε ενσκήψει πάνω στο πρόβλημά της αθλητικής βίας, έχουμε καταγράψει παραλείψεις και κενά του παρελθόντος, έχουμε δει τις δυνατότητες που έχουμε για το μέλλον και νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό είναι καταγεγραμμένο στη συνείδηση και το μυαλό όλων μας, σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής».

Ο κ. Βρούτσης, απευθυνόμενος στα κόμματα της Βουλής, είπε ότι θα «ήθελα να ξεκαθαρίσω από την αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση η οποία μπορεί να είναι ρεαλιστική, υπεύθυνη, προκειμένου να την ενσωματώσουμε στο νομοσχέδιο.»

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι «δεν διεκδικούμε το αλάθητο, ούτε υπάρχει το τέλειο» όμως δήλωσε ότι «είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά, είμαστε απέναντι στη βία, την παραβατικότητα». Κάλεσε τους βουλευτές «να αισθανθείτε άνετα, προτείνετε όσους φορείς θέλετε, θα είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τον κόσμο της κοινωνίας του αθλητισμού για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Θέλουμε να εξαντλήσουμε αυτό τον κύκλο συζήτησης και ψήφιση του νομοσχεδίου με την καλύτερη δυνατή συνεννόηση και συναίνεσή.»

Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τον νέο Αθλητικό νόμο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Χρήστος Κέλλας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, επισήμανε τη σπουδαιότητα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, λέγοντας ότι «το παρόν σχέδιο νόμου έρχεται να συμπληρώσει και να διευρύνει το θεσμικό πλαίσιο εξασφαλίζοντας την απαράκλητη και ακέραιη εφαρμογή του».

Η Επιτροπή αποφάσισε αύριο στις 10 το πρωί να διεξαχθεί η ακρόαση φορέων και, στη συνέχεια, η συζήτηση επί των άρθρων του σχεδίου νόμου. Το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η β' ανάγνωση του νομοσχεδίου προκειμένου, μάλλον, την ερχόμενη Τετάρτη να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων επί της Αρχής του νομοσχεδίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Στις 12 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα - Τι είπε για την Greek Mafia

gazzetta
gazzetta reader insider insider